سیاوش محمودی

از ایران پدیا
نسخهٔ تاریخ ‏۲۱ نوامبر ۲۰۲۲، ساعت ۱۷:۵۵ توسط Abbas (بحث | مشارکت‌ها)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

{{ویرایش}}

سیاوش محمودی
سیاوش محمودی ۲.JPG
زاده۱۳۸۵
تهران
مرگ۳۰ شهریور ۱۴۰۱
محله‌ی علی‌آباد منطقه ۱۶ تهران بر اثر اصابت گلوله به سر

سیاوش محمودی نوجوان ۱۶ ساله‌یی که در روز ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ خورشیدی در جریان خیزش سراسری مردم ایران بر اثر شلیک نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی و اصابت گلوله به سرش جان باخت.

موج جدید قیام و خیزش سراسری علیه حکومت جمهوری اسلامی در ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ پس از جان باختن مهسا امینی در اثر بازداشت توسط گشت ارشاد آغاز شد. سیاوش محمودی در جریان اعتراضات در محله علی‌آباد واقع در منطقه ۱۶ تهران مورد اصابت گلوله از ناحیه سر قرار گرفت و جان باخت. جان باختن سیاوش محمودی اولین بار روز ۹ مهر ۱۴۰۱ پس از انتشار ویدئویی از مادر او در فضای مجازی که خبر کشته شدن فرزندش به دست نیروهای امنیتی را افشا کرد، علنی شد. در این ویدئو مادر سیاوش او را «سیاوش ایران» نامید. مراسم چهلم سیاوش محمودی در روز ۱۰ آبان ۱۴۰۱ در بهشت زهرا با حضور خانواده او و تعداد بسیاری از مردم برگزار شد. نیروهای امنیتی با فشار و تهدید خانواده سیاوش را مجبور به ترک محل مراسم چهلم او کردند. مردم حاضر در مراسم با شعارهای ضد حکومتی یاد شهدای قیام را گرامی داشتند.

جان باختن سیاوش محمودی

اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ علیه جمهوری اسلامی از روز ۲۵ شهریور پس از جان باختن مهسا امینی زن ۲۲ ساله اهل کردستان ایران که توسط گشت ارشاد در تهران بازداشت شده بود آغاز شد. سیاوش محمودی نوجوان ۱۶ ساله اهل محله علی‌آباد در منطقه ۱۶ تهران بود که در جریان اعتراضات ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی حکومت ایران و شلیک گلوله به سرش جان باخت. مادر سیاوش محمودی در ویدئویی که در فضای مجازی پس از شهادت پسرش منتشر شده می‌گوید که او را با بی‌پدری بزرگ کرده است.

علنی شدن شهادت سیاوش محمودی

سنگ مزار سیاوش محمودی

با وجود اینکه سیاوش محمودی در روز ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ جان باخت اما ماجرای شهادت او در روز ۹ مهر ۱۴۰۱ و پس از انتشار ویدئویی از مادر او در فضای مجازی، علنی شد. مادر سیاوش در این ویدئو می‌گوید که به او فشار آورده‌اند که ساکت باشد ولی او ساکت نخواهد شد. گزارش‌های متعددی از فشار دستگاه امنیتی بر خانواده‌های جان‌باختگان اعتراضات وجود دارد که حکومت جمهوری اسلامی با فشار بر خانواده‌ها آن‌ها را مجبور کرده‌است که روایت حکومت را در مورد جان باختن فرزندانشان بازگو کنند. فشار به خانواده‌ی مهسا (ژینا) امینی، نیکا شاکرمی، سارینا اسماعیل‌زاده و ... از این نمونه‌هاست.

مراسم چهلم سیاوش محمودی

مراسم چهلم سیاوش محمودی در روز ۱۰ آبان، در بهشت زهرا برگزار شد. مردم با وجود جو امنیتی و حضور ماموران، در این مراسم حضور یافتند[۱]. مردم در مراسم چهلم سیاوش محمودی در بهشت زهرا، شعارهایی چون «سیاوش عزیزم،‌ خونت رو پس می‌گیرم»، «مرگ بر دیکتاتور» و «قسم به خون یاران، ایستاده‌ایم تا پایان» سر دادند.[۲] نیروهای امنیتی با فشار و تهدید، خانواده و بستگان سیاوش محمودی را مجبور کردند پس از حضور اولیه برسر مزار این نوجوان کشته‌شده در بهشت زهرا، محل مراسم را ترک کنند. مردم معترض در بهشت زهرا با سردادن شعارهایی علیه علی خامنه‌ای، خانواده این جوان کشته‌شده در اعتراضات را بدرقه کردند.

منابع