محسن رضایی: تفاوت میان نسخه‌ها

۳۵ بایت اضافه‌شده ،  ‏۲۵ مارس ۲۰۲۰
بدون خلاصۀ ویرایش
(اصلاح سجاوندی، اصلاح ارقام)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱۷: خط ۱۷:
}}
}}


'''سبزوار رضایی میرقائد''' معروف به محسن رضائی، (تولد۱۰ شهریور ۱۳۳۳)در شهر مسجد سلیمان به دنیا آمد. محسن رضایی در سال ۱۳۵۲ برای تحصیل در رشته مهندسی مکانیک به تهران آمد و وارد گروه منصورون شد. محسن رضایی به همراه تعداد دیگری از اعضای همین گروه بعد از انقلاب سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی را تشکیل دادند. محسن رضایی پس از تأسیس سپاه پاسداران به عضویت شورای مرکزی سپاه درآمد و فرماندهی اطلاعات سپاه را برای ۲ سال به عهده گرفت. محسن رضایی در اولین ماه‌های جنگ ایران و عراق از سوی [[روح‌الله خمینی|خمینی]] به عنوان فرمانده ستاد کلی نیروهای مسلح به فرماندهی [[سپاه پاسداران انقلاب اسلامی]] انتخاب شد. در همان زمان او نام خود را از سبزوار رضایی میرقائد به محسن رضایی تغییر داد و شناسنامه‌ی المثنی گرفت. محسن رضایی به مدت شانزده سال از ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۶ فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به عهده داشت.<ref>[http://biografiaka.akaup.com/biography/lider/news20177311525863227.html بیوگرافی کامل محسن رضایی-سایت اکا]</ref> در دوران فرماندهی او در سپاه پاسداران ده‌ها هزار کودک‌سرباز به عنوان سربازان یک بار مصرف در [[جنگ ایران و عراق]] بکار گرفته شدند.<ref>[https://www.bbc.com/persian/iran/2013/10/131031_l45_child_soldiers_iran کودک سرباز - افتخار یا جنایت]</ref> محسن رضایی همچنین در ابتدای انقلاب از عناصر اصلی در سرکوب کرد‌ها بود. وی مشارکت و هدایت عملیات ترور میکونوس و انفجار آمیا را نیز در پرونده خود دارد. محسن رضایی هم‌اکنون دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
'''سبزوار رضایی میرقائد''' معروف به محسن رضائی، (تولد۱۰ شهریور ۱۳۳۳) در شهر مسجد سلیمان به دنیا آمد. محسن رضایی در سال ۱۳۵۲ برای تحصیل در رشته مهندسی مکانیک به تهران آمد و وارد گروه منصورون شد. محسن رضایی به همراه تعداد دیگری از اعضای همین گروه بعد از انقلاب سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی را تشکیل دادند. محسن رضایی پس از تأسیس سپاه پاسداران به عضویت شورای مرکزی سپاه درآمد و فرماندهی اطلاعات سپاه را برای ۲ سال به عهده گرفت. محسن رضایی در اولین ماه‌های جنگ ایران و عراق از سوی [[روح‌الله خمینی|خمینی]] به عنوان فرمانده ستاد کلی نیروهای مسلح به فرماندهی [[سپاه پاسداران انقلاب اسلامی]] انتخاب شد. در همان زمان او نام خود را از سبزوار رضایی میرقائد به محسن رضایی تغییر داد و شناسنامه‌ی المثنی گرفت. محسن رضایی به مدت شانزده سال از ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۶ فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به عهده داشت.<ref>[http://biografiaka.akaup.com/biography/lider/news20177311525863227.html بیوگرافی کامل محسن رضایی-سایت اکا]</ref> در دوران فرماندهی او در سپاه پاسداران ده‌ها هزار کودک‌سرباز به عنوان سربازان یک بار مصرف در [[جنگ ایران و عراق]] بکار گرفته شدند.<ref>[https://www.bbc.com/persian/iran/2013/10/131031_l45_child_soldiers_iran کودک سرباز - افتخار یا جنایت]</ref> محسن رضایی همچنین در ابتدای انقلاب از عناصر اصلی در سرکوب کرد‌ها بود. وی مشارکت و هدایت عملیات ترور میکونوس و انفجار آمیا را نیز در پرونده خود دارد. محسن رضایی هم‌اکنون دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام است.


== کودکی و جوانی محسن رضایی ==
== کودکی و جوانی محسن رضایی ==
محسن رضایی با نام اصلی سبزوار رضایی میرقائد در مسجد سلیمان به دنیا آمد. قبل از انقلاب در سال ۱۳۵۲به قصد تحصیل در رشته مهندسی مکانیک به تهران آمد. وی پس از مدتی وارد گروه منصورون شد. اعضای گروه منصورون پس از مدتی دستگیر و اغلب به یک تا سه سال زندان محکوم شده و سپس آزاد شدند. بعد از انقلاب ضدسلطنتی محسن رضایی از سوی خمینی به عنوان فرمانده ستاد کل نیروهای مسلح انتخاب شد. وی به مدت ۱۶ سال فرمانده سپاه بود.
محسن رضایی با نام اصلی سبزوار رضایی میرقائد در ۱۰ شهریور ۱۳۳۳ در مسجد سلیمان به دنیا آمد. قبل از انقلاب در سال ۱۳۵۲ به قصد تحصیل در رشته مهندسی مکانیک به تهران آمد. وی پس از مدتی وارد گروه منصورون شد. اعضای گروه منصورون پس از مدتی دستگیر و اغلب به یک تا سه سال زندان محکوم شده و سپس آزاد شدند. بعد از انقلاب ضدسلطنتی محسن رضایی از سوی خمینی به عنوان فرمانده ستاد کل نیروهای مسلح انتخاب شد. وی به مدت ۱۶ سال فرمانده سپاه بود.


محسن رضایی با عضو دیگر گروه منصورون به نام معصومه خدنگ در سال ۱۳۵۳ ازدواج کرد. نام فرزندان او، احمد، سارا، علی، زهرا و مهدیه است. فرزند بزرگ او احمد در ایام ریاست جمهوری خاتمی به آمریکا پناهنده شد و مصاحبه ای جنجالی علیه حکومت ایران انجام داد. او بعدها به طرز مشکوکی در هتلی در دبی به قتل رسید.
محسن رضایی با عضو دیگر گروه منصورون به نام معصومه خدنگ در سال ۱۳۵۳ ازدواج کرد. نام فرزندان او، احمد، سارا، علی، زهرا و مهدیه است. فرزند بزرگ او احمد در ایام ریاست جمهوری خاتمی به آمریکا پناهنده شد و مصاحبه ای جنجالی علیه حکومت ایران انجام داد. او بعدها به طرز مشکوکی در هتلی در دبی به قتل رسید.


== تشکیل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ==
== تشکیل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ==
محسن رضایی به همراه چند تن از دوستان خود از اعضای سابق گروه منصورون پس از انقلاب ضدسلطنتی در تشکیل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی نقش داشت. آنها به منظور مقابله با [[سازمان مجاهدین خلق ایران]] طی مراسمی در دانشگاه تهران تشکیل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی را اعلام کردند. در این مراسم ۷ گروه شرکت داشتند که عبارت بودند از: گروه امّت واحده، گروه فلق، گروه فلاح، گروه موحدين، گروه توحيدي بدر، گروه توحيدي صف و گروه منصورون.<ref>[https://www.shahbazi.org/pages/Services_SAVAK4.htm تجاربی از مبارزات سیاسی در دوران پهلوی-وبلاگ عبدالله شهبازی]</ref>
محسن رضایی به همراه چند تن از دوستان خود از اعضای سابق گروه منصورون پس از انقلاب ضدسلطنتی در تشکیل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی نقش داشت. آن‌ها به منظور مقابله با [[سازمان مجاهدین خلق ایران]] طی مراسمی در دانشگاه تهران تشکیل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی را اعلام کردند. در این مراسم ۷ گروه شرکت داشتند که عبارت بودند از: گروه امت واحده، گروه فلق، گروه فلاح، گروه موحدین، گروه توحیدی بدر، گروه توحیدی صف و گروه منصورون.<ref>[https://www.shahbazi.org/pages/Services_SAVAK4.htm تجاربی از مبارزات سیاسی در دوران پهلوی-وبلاگ عبدالله شهبازی]</ref>


== مناصب محسن رضایی ==
== مناصب محسن رضایی ==
۱٬۶۵۱

ویرایش