نهضت عیاران: تفاوت میان نسخه‌ها

۱۳ بایت اضافه‌شده ،  ‏۲۴ ژانویهٔ ۲۰۲۳
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۳۰: خط ۳۰:
| پانوشت          =  
| پانوشت          =  
}}  
}}  
'''نهضت عیاران''' در سال ۱۳۵۸ در شهرک سرخه‌حصار واقع در جاده مخصوص تهران-کرج توسط مجاهد شهید صفی‌قلی اشرفی بنیان‌گذاری شد.
'''نهضت عیاران،''' در سال ۱۳۵۸ در شهرک سرخه‌حصار واقع در جاده مخصوص تهران-کرج توسط مجاهد شهید صفی‌قلی اشرفی بنیان‌گذاری شد.


اعضای جنبش از اقلیت مذهبی اهل حق بودند که صفی‌قلی اشرفی از تابستان سال ۱۳۵۷ رهبری آنها را بعهده گرفته بود. صفی قلی دراولین اقدام با تشکیل گروهی بنام رنجر درصدد کسب خبر از احوال پیروان و دادن رهنمود به آنها برآمد. و با مهاجرت همه‌ی پیروان به سرخه‌حصار درصدد ایجاد نمونه‌ای از جامعه‌ی آرمانی خود بود، که با آرمان جامعه بی‌طبقه‌ی توحیدی مجاهدین مشترک بود. صفی قلی و اعضای گروه پس از انقلاب گمشده خود را در مجاهدین یافتند و بسوی آن شتافتند.  
اعضای جنبش از اقلیت مذهبی اهل حق بودند که صفی‌قلی اشرفی از تابستان سال ۱۳۵۷ رهبری آنها را بعهده گرفته بود. صفی‌قلی دراولین اقدام با تشکیل گروهی بنام رنجر درصدد کسب خبر از احوال پیروان و دادن رهنمود به آنها برآمد. و با مهاجرت همه‌ی پیروان به سرخه‌حصار درصدد ایجاد نمونه‌ای از جامعه‌ی آرمانی خود بود، که با آرمان جامعه بی‌طبقه‌ی توحیدی مجاهدین مشترک بود. صفی‌قلی و اعضای گروه پس از انقلاب گمشده خود را در مجاهدین یافتند و بسوی آن شتافتند.  


دراین باره نه تنها صفی‌قلی اشرفی بلکه یاران وفادارش همچون دکتر صدرالله سیاه منصوری و دکتر غلامحسین رشیدی، در کلاس‌های تبیین جهان مسعود رجوی در تهران شرکت می‌کردند . در حالی که او خود پیر و رهبر این افراد بود با این حال اصلی‌ترین کار و رهنمودش هدایت افراد به سوی سازمان مجاهدین خلق ایران بود.<blockquote>در یک سخنرانی عمومی باتوجه به اینکه بیش از ۸۰ ٪  پیروانش کارگر و کشاورز بودند، با یک مثال ساده چنین می گوید:</blockquote><blockquote>«اگر هدف نهایی کرج باشد ممکن است ما از اتوبان زودتر به آنجا برسیم ولی سازمان مجاهدین از جاده مخصوص به همانجا خواهد رسید و هدف یکی است...»</blockquote>نام مستعار صفی قلی اشرفی در تشکیلات کرج مهدی بود.
دراین باره نه تنها صفی‌قلی اشرفی بلکه یاران وفادارش همچون دکتر صدرالله سیاه منصوری و دکتر غلامحسین رشیدی، در کلاس‌های تبیین جهان مسعود رجوی در تهران شرکت می‌کردند. در حالی که او خود پیر و رهبر این افراد بود با این حال اصلی‌ترین کار و رهنمودش هدایت افراد به سوی سازمان مجاهدین خلق ایران بود.<blockquote>در یک سخنرانی عمومی باتوجه به اینکه بیش از ۸۰ ٪  پیروانش کارگر و کشاورز بودند، با یک مثال ساده چنین می‌گوید:</blockquote><blockquote>«اگر هدف نهایی کرج باشد ممکن است ما از اتوبان زودتر به آنجا برسیم ولی سازمان مجاهدین از جاده مخصوص به همانجا خواهد رسید و هدف یکی است...»</blockquote>نام مستعار صفی‌قلی اشرفی در تشکیلات کرج مهدی بود.


رژیم در سرخه حصار از ابتدای سال تحصیلی ۱۳۵۹ -۱۳۶۰ از طریق ماموری بنام مصباح که رئیس مدرسه‌ی ابتدائی اسد‌آبادی سرخه‌حصار بود در ارتباط با یک خانواده‌ی بریده و خائن فعال درجنبش شروع به جمع‌آوری اطلاعات و ضربه زدن به جنبش کرد. تمامی اعضای این جنبش توسط  نظام جمهوری اسلامی اعدام شدند. دکتر غلامحسین رشیدی در سال ۱۳۶۲ تیرباران شد. ۱۲ تن دیگر در جریان قتل عام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ تیرباران شدند.
رژیم در سرخه حصار از ابتدای سال تحصیلی ۱۳۵۹ -۱۳۶۰ از طریق ماموری بنام مصباح که رئیس مدرسه‌ی ابتدائی اسد‌آبادی سرخه‌حصار بود در ارتباط با یک خانواده‌ی بریده و خائن فعال در جنبش شروع به جمع‌آوری اطلاعات و ضربه زدن به جنبش کرد. تمامی اعضای این جنبش توسط  نظام جمهوری اسلامی اعدام شدند. دکتر غلامحسین رشیدی در سال ۱۳۶۲ تیرباران شد. ۱۲ تن دیگر در جریان قتل عام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ تیرباران شدند.


== گروه‌های ۱۲گانه جوانان در شهرک سرخه‌حصار ==
== گروه‌های ۱۲گانه جوانان در شهرک سرخه‌حصار ==
خط ۶۹: خط ۶۹:
دراین ۵،۶ ماه اوایل در هفته یکبار و شاید هم بیشتر برای آنان نشست و جلسه می‌گذاشت و شاید هم بیشتر، و بعضا با ترتیب دادن تورهای مسافرتی سعی می‌کرد شخصیت واقعی افراد را بشناسد تا بتواند به آنان مسئولیت بدهد.
دراین ۵،۶ ماه اوایل در هفته یکبار و شاید هم بیشتر برای آنان نشست و جلسه می‌گذاشت و شاید هم بیشتر، و بعضا با ترتیب دادن تورهای مسافرتی سعی می‌کرد شخصیت واقعی افراد را بشناسد تا بتواند به آنان مسئولیت بدهد.


== برخی از فعالیت‌های عیاران در سازندگی شهرک سرخه‌حصار ==
== فعالیت‌های عیاران در سازندگی شهرک سرخه‌حصار ==
۱ ــ احداث وبرپاکردن مسجد صاحب الزمان  
۱ ــ احداث وبرپاکردن مسجد صاحب الزمان  


خط ۱۶۲: خط ۱۶۲:


او چند تن از مجاهدین که در ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ مجروح شدند را در سرخ‌حصار درمان کرد.
او چند تن از مجاهدین که در ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ مجروح شدند را در سرخ‌حصار درمان کرد.
== منابع ==
۸٬۶۷۵

ویرایش