کاربر:Abbas/صفحه تمرین2: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۴۹: خط ۴۹:


==== مصاحبه یونسی وزیر اطلاعات خاتمی  در تلویزیون ====
==== مصاحبه یونسی وزیر اطلاعات خاتمی  در تلویزیون ====
یونسی در ۲۵اسفند۸۳ درمصاحبه‌ای با تلویزیون جمهوری اسلامی گفت: «در این رابطه سالیان سال هزینه کردیم، هزاران نفر هم تربیت شدند، بودجه‌های هنگفتی هزینه شده تا ما به این‌جا برسیم. آیا ملت به دولت اجازه میده که از این حق صرف‌نظر کنه. نظرسنجی‌هایی که شده، مردم به‌طور قاطع نظر دادن که باید دولت در اعمال این حقش پافشاری بکنه و جالب  اینجاست که تنها نقطه وفاق ملی هم، این است. یعنی حتی مخالفان جمهوری اسلامی بجز گروهک تروریستی منافقین، اکثر گروه‌های مخالف، اون‌ها هم در این جهت به‌عنوان یک حق ملی دفاع می‌کنه از موضع جمهوری اسلامی. در این‌جا فقط این گروهک جاسوسه که نظرش این نیست...»
یونسی در ۲۵اسفند۸۳ درمصاحبه‌ای با تلویزیون جمهوری اسلامی گفت: «در این رابطه سالیان سال هزینه کردیم، هزاران نفر هم تربیت شدند، بودجه‌های هنگفتی هزینه شده تا ما به این‌جا برسیم. آیا ملت به دولت اجازه میده که از این حق صرف‌نظر کنه. نظرسنجی‌هایی که شده، مردم به‌طور قاطع نظر دادن که باید دولت در اعمال این حقش پافشاری بکنه و جالب  اینجاست که تنها نقطه وفاق ملی هم، این است. یعنی حتی مخالفان جمهوری اسلامی به‌جز گروهک تروریستی منافقین، اکثر گروه‌های مخالف، اون‌ها هم در این جهت به‌عنوان یک حق ملی دفاع می‌کنه از موضع جمهوری اسلامی. در این‌جا فقط این گروهک جاسوسه که نظرش این نیست...»


==== '''مصاحبه تلویزیونی احمدی‌نژاد. ۱۴سفند ۱۳۸۶''' ====
==== '''مصاحبه تلویزیونی احمدی‌نژاد. ۱۴سفند ۱۳۸۶''' ====
خط ۵۵: خط ۵۵:


==== '''سلامی جانشین فرمانده سپاه پاسداران  ۱۶شهریور ۱۳۹۲''' ====
==== '''سلامی جانشین فرمانده سپاه پاسداران  ۱۶شهریور ۱۳۹۲''' ====
سلامی در مصاحبه با تلویزیون جمهوری اسلامی: «شما دقیقاً واقف هستید که این‌ها بودند که با جاسوسی در محیط هسته‌یی ما یک فضای خیالی و موهومی و تصنعی در نظام بین‌الملل نسبت به فعالیت هسته‌یی ما ایجاد کردند و هرآنچه که امروز ملت ایران از تحریم، از کاهش تعاملات جهانی و تأثیرات آن می‌بینه همه ناشی از خیانتی است که این‌ها به ملت ایران کردند»
سلامی در مصاحبه با تلویزیون جمهوری اسلامی: «شما دقیقاً واقف هستید که این‌ها بودند که با جاسوسی در محیط هسته‌یی ما یک فضای خیالی و موهومی و تصنعی در نظام بین‌الملل نسبت به فعالیت هسته‌یی ما ایجاد کردند و هرآنچه که امروز ملت ایران از تحریم، از کاهش تعاملات جهانی و تأثیرات آن می‌بینه، همه ناشی از خیانتی است که این‌ها به ملت ایران کردند»


==== '''مصاحبه صالحی با شبکه یک تلویزیون - ۲۱دی ۱۳۹۳  ''' ====
==== '''مصاحبه صالحی با شبکه یک تلویزیون - ۲۱دی ۱۳۹۳  ''' ====
صالحی در مصاحبه با شبکه یک تلویزیون گفت: «...و اما در خصوص پرونده هسته‌یی خوب عنایت دارید، پرونده هسته‌یی کشورمان از سال ۲۰۰۲ میلادی شروع شده، یعنی الآن تقریباً ۱۳سال ازش می‌گذره یعنی قریب به ۱۲سال، چون وارد ۲۰۱۵ شدیم، سیزدهمین سالش رو داره طی می‌کنه. از آن ابتدا که این پرونده ساختگی شروع شد، مبناش واقعاً بر کذب و مبناش بر ایجاد یک اتهام واهی بود، عنایت دارید چگونه شروع شد به این صورت شروع شد که، منافقین اعلام کردند جمهوری اسلامی ایران در جایی به‌نام نطنز فعالیت‌های سری هسته‌یی داره... و آن‌قدر آنها بلند با صدای بلند این دروغ رو رواج دادن که آرام آرام برای خیلی‌ها جا افتاد، حتی در خود آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به‌رغم این‌که آقای البرداعی این رو گفته بود، برخی از مشاوران‌اش تشکیک می‌کردند در این امر که من یادمه آن‌موقع با یکی از مشاوران آقای البرداعی حرفم شد.... بعدش می‌دانید فضای سیاسی آن‌قدر غلبه پیدا کرد که دیگه در مسیر دیگری قرار گرفت، خوب از آن‌موقع این مسأله شروع شد. این مسأله شروع شد تا به امروز رسیدیم.»
صالحی در مصاحبه با شبکه یک تلویزیون گفت: «...و اما در خصوص پرونده هسته‌یی خوب عنایت دارید، پرونده هسته‌یی کشورمان از سال ۲۰۰۲ میلادی شروع شده، یعنی الآن تقریباً ۱۳سال ازش می‌گذره یعنی قریب به ۱۲سال، چون وارد ۲۰۱۵ شدیم، سیزدهمین سالش رو داره طی می‌کنه. از آن ابتدا که این پرونده ساختگی شروع شد، مبناش واقعاً بر کذب و مبناش بر ایجاد یک اتهام واهی بود، عنایت دارید چگونه شروع شد به این صورت شروع شد که، منافقین اعلام کردند جمهوری اسلامی ایران در جایی به‌نام نطنز فعالیت‌های سری هسته‌یی داره... و آن‌قدر آن‌ها بلند با صدای بلند این دروغ رو رواج دادن که آرام آرام برای خیلی‌ها جا افتاد، حتی در خود آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به‌رغم این‌که آقای البرداعی این رو گفته بود، برخی از مشاوران‌اش تشکیک می‌کردند در این امر که من یادمه آن‌موقع با یکی از مشاوران آقای البرداعی حرفم شد.... بعدش می‌دانید فضای سیاسی آن‌قدر غلبه پیدا کرد که دیگه در مسیر دیگری قرار گرفت، خوب از آن‌موقع این مسأله شروع شد. این مسأله شروع شد تا به امروز رسیدیم.»


==== '''کتاب «امنیت ملی و دیپلوماسی هسته‌ای»  ''' ====
==== '''کتاب «امنیت ملی و دیپلوماسی هسته‌ای»  ''' ====
حسن روحانی در کتاب امنیت ملی و دیپلماسی هسته‌ای در صفحه ۱۲۰ نوشته: «در سال ۱۳۸۱، فعالیت‌ها در فضایی آرام پیش می‌رفت، ولی به ناگاه و با دستور آمریکا، مجاهدین با ترتیب دادن یک مصاحبه مطبوعاتی و وارد کردن اتهامات واهی سر و صدای زیادی راه انداختند. نظر سازمان انرژی اتمی این بود که تأسیسات نطنز تکمیل و سپس به آژانس اطلاع داده شود تا آن‌ها در برابر عمل انجام شده قرار گیرند و سر و صدای غرب مانع کار نشود، ولی متأسفانه این رویکرد سازمان، برنامه‌های آتی آن را با مشکل مواجه ساخت. کشور در وضعیتی قرار گرفت که به ناچار در همان سال از البرادعی دعوت کرد تا از نطنز بازدید کند. او پس از سفر به ایران و بازدید از نطنز اعلام کرد در حال حاضر ایران دارای توان غنی‌سازی است. بنابراین، اهمیت سال ۱۳۸۱ از یک سو به‌دلیل پیشرفت در فناوری هسته‌یی و از سوی دیگر بین‌المللی شدن موضوع هسته‌یی بود...به‌هرحال پس از مرداد ۱۳۸۱و آغاز جنجال‌های تبلیغاتی، در دبیرخانه شورای‌عالی امنیت ملی راجع به این موضوع جلساتی تشکیل شد و در نهایت در آخرین روز دی‌ماه آن سال طی جلسه‌ای در سطح سران نظام، تصمیم نهایی برای دعوت از البرادعی اتخاذ شد. در همان جلسه نیز بحث الحاق به «ترتیبات فرعی» توسط رئیس سازمان پیشنهاد شد. وی استدلال می‌کرد که همه کشورهای عضو پادمان به جز ایران این مقررات را پذیرفته‌اند، پس در شرایط فعلی ضروری است آن را بپذیریم... در آن جلسه پیشنهاد سازمان مورد قبول واقع شد و بر مبنای آن هم سازمان انرژی اتمی در اوایل سال ۲۰۰۳« ترتیبات فرعی» را پذیرفت... بعدها وقتی پرونده هسته‌یی ایران به شورای امنیت ارجاع شد، ایران امضای خود را در مورد ترتیبات فرعی پس گرفت»
حسن روحانی در کتاب امنیت ملی و دیپلماسی هسته‌ای در صفحه ۱۲۰ نوشته: «در سال ۱۳۸۱، فعالیت‌ها در فضایی آرام پیش می‌رفت، ولی به ناگاه و با دستور آمریکا، مجاهدین با ترتیب دادن یک مصاحبه مطبوعاتی و وارد کردن اتهامات واهی سر و صدای زیادی راه انداختند. نظر سازمان انرژی اتمی این بود که تأسیسات نطنز تکمیل و سپس به آژانس اطلاع داده شود تا آن‌ها در برابر عمل انجام شده قرار گیرند و سر و صدای غرب مانع کار نشود، ولی متأسفانه این رویکرد سازمان، برنامه‌های آتی آن را با مشکل مواجه ساخت. کشور در وضعیتی قرار گرفت که به ناچار در همان سال از البرادعی دعوت کرد تا از نطنز بازدید کند. او پس از سفر به ایران و بازدید از نطنز اعلام کرد؛ در حال حاضر ایران دارای توان غنی‌سازی است. بنابراین، اهمیت سال ۱۳۸۱ از یک سو به‌دلیل پیشرفت در فناوری هسته‌یی و از سوی دیگر بین‌المللی شدن موضوع هسته‌یی بود...به‌هرحال پس از مرداد ۱۳۸۱و آغاز جنجال‌های تبلیغاتی، در دبیرخانه شورای‌عالی امنیت ملی راجع به این موضوع جلساتی تشکیل شد و در نهایت در آخرین روز دی‌ماه آن سال طی جلسه‌ای در سطح سران نظام، تصمیم نهایی برای دعوت از البرادعی اتخاذ شد. در همان جلسه نیز بحث الحاق به «ترتیبات فرعی» توسط رئیس سازمان پیشنهاد شد. وی استدلال می‌کرد که همه کشورهای عضو پادمان به جز ایران این مقررات را پذیرفته‌اند، پس در شرایط فعلی ضروری است آن را بپذیریم... در آن جلسه پیشنهاد سازمان مورد قبول واقع شد و بر مبنای آن هم سازمان انرژی اتمی در اوایل سال ۲۰۰۳« ترتیبات فرعی» را پذیرفت... بعدها وقتی پرونده هسته‌یی ایران به شورای امنیت ارجاع شد، ایران امضای خود را در مورد ترتیبات فرعی پس گرفت»


=== '''اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به نقش مجاهدین'''  ===
=== '''اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به نقش مجاهدین'''  ===
سال ۸۱ به‌رغم تکذیب‌های شدید جمهوری اسلامی، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی موضوع را جدی گرفت و در اسفند همان‌سال برای بازدید از محل‌هایی که مجاهدین افشا کرده بودند، به تهران رفت.
سال ۸۱ به‌رغم تکذیب‌های شدید جمهوری اسلامی، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی افشاگری‌های مقاومت ایران را جدی گرفت و در اسفند همان‌سال برای بازدید از محل‌هایی که مجاهدین افشا کرده بودند، به تهران رفت.


سخنگوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است که به گزارش بی.بی.سی در 15آذر 1382گفت: ایران در حال انجام آزمایشهای متعددی بود.  آنها به'''‌'''عنوان مثال تنها چیزی کمتر از یک گرم پلوتونیوم را به'''‌'''دست آورده بودند و از چند دستگاه سانتریفوژ استفاده می'''‌'''کردند. برای بازرسان، بدون این‌که اطلاعاتی در این مورد داشته باشند، کشف این آزمایشها ساده نبود،  چرا که ایران کشور بسیار بزرگی است و هر قدر هم کار بازرسی دقیق انجام می‌شد، لزوماً نمی‌شد انتظار داشت که این موارد کشف شوند.  ما به اطلاعات نیاز داشتیم و در نهایت از طریق یک گروه مخالف ایرانی،  که به‌عنوان مثال در مورد تجهیزات نطنز و اراک اطلاعات دادند،  این اطلاعات را به‌دست آوردیم. از ماه اوت بود که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با دنبال کردن این اطلاعات گام به گام پیش رفت و در مورد یافته‌ها از ایران توضیح خواست و جزء جزء این معما را کشف کرد.
بی‌بی‌سی در ۱۵آذر ۱۳۸۲ به نقل از سخنگوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گزارش کرد: «ایران در حال انجام آزمایش‌های متعددی بود.  آن‌ها به'''‌'''عنوان مثال تنها چیزی کمتر از یک گرم پلوتونیوم را به'''‌'''دست آورده بودند و از چند دستگاه سانتریفوژ استفاده می'''‌'''کردند. برای بازرسان، بدون این‌که اطلاعاتی در این مورد داشته باشند، کشف این آزمایش‌ها ساده نبود،  چرا که ایران کشور بسیار بزرگی است و هر قدر هم کار بازرسی دقیق انجام می‌شد، لزوماً نمی‌شد انتظار داشت که این موارد کشف شوند.  ما به اطلاعات نیاز داشتیم و در نهایت از طریق یک گروه مخالف ایرانی، که به‌عنوان مثال در مورد تجهیزات نطنز و اراک اطلاعات دادند،  این اطلاعات را به‌دست آوردیم. از ماه اوت بود که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با دنبال کردن این اطلاعات گام به گام پیش رفت و در مورد یافته‌ها از ایران توضیح خواست و جزء جزء این معما را کشف کرد.


=== '''اذعان مقامات آمریکایی به نقش مجاهدین در افشاگری‌های اتمی'''  ===
=== '''اذعان مقامات آمریکایی به نقش مجاهدین در افشاگری‌های اتمی'''  ===
۲٬۳۲۰

ویرایش