کاربر:Abbas/صفحه تمرین2

از ایران پدیا
پرش به ناوبری پرش به جستجو

ترور دکتر کاظم رجوی

در ساعت ۱۱۰۵ روز چهار اردیبهشت ۱۳۶۹، پروفسور کاظم رجوی در حومه ژنو در منطقه‌ای به نام کوپه برای مراجعه به بانک از خانه خارج شد. پیش از این تروریست‌هایی از طرف رژیم ایران برای ترور وی کمین گذاشته بودند. او هنگام بازگشت به خانه مورد اصابت چند گلوله قرار گرفته و جان باخت.

سه سال بعد، سرویس‌های مخفی آلمان در تاریخ ۱۴ نوامبر ۱۹۹۲ (۲۳ آبان ۱۳۷۱) به فرانسه اطلاع دادند که دو مأمور مخفی رژیم ایران که از مرز استراسبورگ عبور کرده و وارد فرانسه شده‌اند محمود سجادیان و علی کمالی هستند که از طرف قاضی شاتلن در سوئیس در رابطه با قتل یک ایرانی مخالف تحت تعقیب قرار دارند. این دو نفر با هویت‌هایی به‌نام احمد طاهری با پاسپورت ایرانی و محسن شریفی اصفهانی با پاسپورت ایرانی به فرانسه وارد شدند. در تاریخ ۱۵ نوامبر۹۲ فرانسه این دو نفر را دستگیر کرد. در آخرین روزهای سال۱۹۹۳ (دیماه۱۳۷۲) یک هیئت سه‌نفره از ایران به پاریس رفته و بعد از یک مذاکره در ۸ دیماه ۷۲ این دو تروریست را با خود به تهران برد..

۲۹ دسامبر (۸ دی۷۲)، وزارت خارجه فرانسه طی یادداشتی به سوئیس اطلاع داد که به‌دلیل منافع عالی کشور فرانسه، دو ایرانی به سوئیس مسترد نخواهند شد. سوئیس به این اقدام فرانسه اعتراض کرد و به دادگاه عالی فرانسه برای این نقض حقوق بین‌المللی شکایت کرد. دادگاه عالی فرانسه به این درخواست در ۲ آذر۷۳ رسیدگی و اعلام کرد که فرانسه نمی‌بایست تروریست‌های متهم به قتل کاظم رجوی را به ایران می‌فرستاد[۱]

قتل دکتر کاظم رجوی به فتوای خمینی

دکتر کاظم رجوی به فتوای شخص خمینی به قتل رسید. این فتوا در سال ۱۳۶۵ صادر شده بود. همان موقع هم در کمیته ویژه‌یی طرح ترور را تصویب کردند. اعضای این کمیته سیدعلی خامنه‌ای، علی اکبر هاشمی رفسنجانی، علی اکبر ولایتی، آخوند ریشهری، آخوند فلاحیان و پاسدار محسن رضایی بودند. این کمیته بودجه کلانی برای اجرای این طرح اختصاص داد. رژیم آخوندی در اردیبهشت۱۳۶۸ اکیپی از تروریست‌هایش را برای شناسایی و طراحی ترور دکتر کاظم رجوی به سوئیس اعزام کرد. این ترور به‌دلیل مرگ خمینی در خرداد همان سال چندی به تعویق افتاد. ولی چند هفته بعد از مرگ خمینی با جدیت بیشتری در دستور کار رژیم قرار گرفت.

ترور دکتر کاظم رجوی و معامله کثیف برای آزادی تروریست‌ها

تروریست‌ها به‌مدت یک هفته خانه و رفت و آمدهای دکتر رجوی را زیر نظر گرفتند تا در ساعت۱۱.۱۵ دقیقه روز چهار اردیبهشت، هنگامی که دکتر کاظم رجوی برای مراجعه به بانک از خانه خارج شد، در بازگشت، جنایتکاران رژیم آخوندی او را به‌شهادت رساندند. عصر همان روز آخوندزاده و هادی نجف‌آبادی و شماری دیگر از تروریست‌ها، با پرواز ایران ایر به تهران بازگشتند.

سه سال بعد، سرویس‌های مخفی آلمان در تاریخ ۱۴نوامبر۱۹۹۲ (۲۳آبان ۱۳۷۱) به فرانسه اطلاع دادند که دو مأمور مخفی رژیم ایران از مرز استراسبورگ عبور کرده و وارد فرانسه شده‌اند و نام اصلی این دو محمود سجادیان و علی کمالی است که از طرف قاضی شاتلن در سوئیس در رابطه با قتل یک ایرانی مخالف تحت تعقیب هستند. این دو نفر با هویت‌هایی به‌نام احمد طاهری با پاسپورت ایرانی و محسن شریفی اصفهانی با پاسپورت ایرانی به فرانسه وارد شدند. در تاریخ ۱۵نوامبر۹۲ فرانسه این دو نفر را دستگیر کرد. در آخرین روزهای سال۱۹۹۳ (دیماه۱۳۷۲) یک هیأت سه‌نفره از رژیم از تهران به پاریس رفته و بعد از یک معامله کثیف در ۸دیماه۷۲ این دو تروریست را با خود به تهران بردند.

۲۹دسامبر (۸دی۷۲)، وزارت خارجه‌ی فرانسه طی یادداشتی به سوئیس اطلاع داد که به‌دلیل منافع عالی کشور فرانسه دو ایرانی به سوئیس مسترد نخواهند شد. سوئیس به این اقدام فرانسه اعتراض کرد و به دادگاه عالی فرانسه برای این نقض حقوق بین‌المللی شکایت کرد. دادگاه عالی فرانسه به این درخواست در ۲آذر۷۳ رسیدگی و اعلام کرد که فرانسه نمی‌بایست تروریست‌های متهم به قتل کاظم رجوی را به ایران می‌فرستاد.[۲]

مختومه اعلام شدن پرونده ترور دکتر کاظم رجوی در سوئیس

بنا به گزارش مخابره شده از سوی خبرگزاری فرانسه، دادستانی کشور سوئیس به خانواده دکتر کاظم رجوی اطلاع داده است که قصد مختومه اعلام کردن پرونده ترور آقای کاظم رجوی را دارد. این تصمیم دادستانی سوئیس، اعتراض شدید شورای ملی مقاومت ملی ایران (مجموعه سازمان‌ها و شخصیت‌های مخالف جمهوری اسلامی ایران) را به دنبال داشته است.

دکتر کاظم رجوی اولین نماینده ایران در سازمان ملل پس از پیروزی انقلاب سال ۱۳۵۷ بود که در سال ۱۳۶۰ در پاریس به شورای ملی مقاومت ایران پیوست. وی که کرسی استادی دانشگاه‌های سوئیس نیز در سابقه خود داشت، در ۴ اردیبهشت سال ۱۳۶۹ توسط یک اکیپ ۱۳ نفره از ماموران وزارت اطلاعات ایران در شهر کوپه سوئیس (حومه ژنو)، هنگامی که با اتوموبیل خود در حال بازگشت به خانه بود، به ضرب گلوله ترور شد.

دادگستری سوئیس در آن زمان، فهرست اسامی ۱۳ ایرانی مظنون به برنامه‌ریزی و دست داشتن در ترور آقای رجوی منتشر کرد و در سال ۱۳۸۵ حکم جلب بین‌المللی علی فلاحیان، وزیر اطلاعات وقت جمهوری اسلامی ایران را به اتهام صدور فرمان ترور دکتر رجوی صادر نمود.

دادستانی کانتون وو به خانواده دکتر کاظم رجوی ابلاغ کرده است که تا ۲۸ خردادماه امسال فرصت دارند تا ملاحظه و درخواست خود را در باره این تصمیم، اعلام نمایند. استدلال دادستان آگوستین دایر به قانونی در سوئیس اشاره دارد که پرونده‌های حقوقی پس از ۳۰ سال، مشمول قانون مرور زمان می‌شود.

شورای ملی مقاومت ایران روز سه‌شنبه ۱۹ خردادماه ، تصمیم دادستانی را به شدت محکوم کرد و خواستار باز ماندن پرونده و صدور حکم جلب بین‌المللی برای علی‌ خامنه‌ای و حسن روحانی به عنوان آمران و عاملان این ترور شده است. روحانی در زمان وقوع این ترور، دبیر شورای امنیت ملی در حکومت جمهوری اسلامی بود.

اسامی ۱۴تن از قاتلان که در اطلاعیه شورای ملی مقاومت ایران ذکر شده و قرار است پرونده آنان از روز ۱۷ ژوئن (۱۸ خرداد) مختومه اعلام شود، به قرار زیر است:

۱ صمدی یدالله، متولد ۱۹۵۷ در تهران، فرزند اسدالله

۲. سجادیان محمود، متولد ۱۹۵۸ در تهران، فرزند هارون

۳. رضوانی محمدسعید، متولد ۱۹۶۶ یا ۱۹۵۶ در تهران، فرزند تقی

۴. پورشفیعی محسن، متولد ۱۹۵۸ در خوانسار ایران، فرزند عباس

۵. پورمیرزایی ناصر، متولد۱۹۵۶ در تهران، فرزند نورالله

۶. مصلحی عراقی علی متولد ۱۹۴۷

۷. کمالی علی، متولد ۱۹۵۶ در اصفهان ایران، فرزند بهمن

۸. جزایری محمد رضا، متولد ۱۹۵۸، در قم ایران، فرزند محمد کاظم

۹. همتی سعید، متولد ۱۹۴۸ در تهران فرزند محمد

۱۰. هادوی علی، متولد ۱۹۵۷ در گرگان ایران، فرزند میرزا

۱۱. فلاحیان علی، متولد ۱۹۴۹ در نجف آباد ایران

۱۲. دانش سعید، متولد ۱۹۵۶ در تهران، فرزند محمدرضا

۱۳. بیانی همدانی علیرضا، متولد ۱۹۵۹ در تهران، فرزند ابراهیم

۱۴. بابایی صادق، متولد ۱۹۵۸ در تهران، فرزند سعدالله

شورای ملی مقاومت با اعلام اینکه «تروریسم و جنایت علیه بشریت که بی‌دریغ از جانب فاشیسم دینی حاکم بر ایران ادامه دارد، مشمول مرور زمان نمی‌شود»، در پایان اطلاعیه خود می‌نویسد: «مرور زمان ۳۰ساله در پرونده دکتر کاظم رجوی که با تعویق و تأخیرهای بسیار همراه بوده است، چیزی جز ممانعت از اجرای عدالت و مماشات با رژیم ملایان و تروریسم افسارگسیخته آن نبوده و نیست. اما مردم ایران نه می‌بخشند و نه فراموش می‌کنند.»

یادآوری می‌شود که دو نفر از ضاربان کاظم رجوی مدتی پس از اجرای نقشه ترور، در فرانسه بازداشت شدند؛ اما با وجود حکم دستگیری آنها از سوی مقامات سوئیس، دولت فرانسه در یک زدوبند سیاسی با جمهوری اسلامی ایران، آنها را به تهران فرستاد[۳]

اعلام اسامی قاتلان دکتر کاظم توسط وزارت خارجه آمریکا

وزارت‌خارجه آمریکا اسامی ۱۴مهره رژیم آخوندی شامل۱۳تن ازعوامل رژیم آخوندی را که در ترور دکتر کاظم رجوی دست داشتند منتشر کرد. سایت وزارت‌خارجه آمریکا با عنوان لیست‌گذاری ناقضان حقوق‌بشر مردم ایران نوشت: در ۲۱اوت وزارت‌خارجه محدودیت ویزا برای ۱۴ شخص ایرانی را به‌خاطر شرکت آنها در نقض حقوق‌بشر از طرف رژیم ایران، اصلی‌ترین کشور حامی تروریسم در جهان، اعلام کرد.

اسامی آنان به این قرار است: صادق بابایی، علی رضا بیانی همدانی، سعید دانش، علی هادوی، سعید همتی، محمدرضا جزایری، محسن شریف اصفهانی، علی مصلحی عراقی، ناصر پور میرزایی، محسن‌پور شفیعی، محمد سعید رضوانی، محمود سجادیان و یدالله صمدی. (‌سایت وزارت‌خارجه آمریکا سه‌شنبه ۴شهریور)[۴]