کاربر:Ehsan/صفحه تمرین1: تفاوت میان نسخه‌ها

از ایران پدیا
پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۳۷ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''دستگیری دانشجویان نخبه ایرانی''' در روز ۲۲ فروردین ۱۳۹۹ اتفاق افتاد. این دو دانشجو علی یونسی و امیر حسین مرادی نام داشتند. علی یونسی نخبه رشته مهندسی کامپیوتر در دانشگاه صنعتی شریف تهران است. علی یونسی برنده مدالق نقره المپیاد نجوم کشور در سال ۹۵ و مدال طلای المپیاد نجوم کشور در سال ۹۶ و برنده مدال طلای دوازدهمین دور از مسابقات جهانی نجوم و اخترفیزیک است که در کشور چین برگزار شد. امیرحسین مرادی نیز دانشجوی رشته‌ی فیزیک در دانشگاه صنعتی است که برنده مدال نقره المپیاد نجوم کشور در سال ۹۶ است.<ref name=":0">[http://www.rfi.fr/fa/%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86/20200427-%D8%B3%DA%A9%D9%88%D8%AA-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%85%D8%A7%D8%AA-%D9%88%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%B9%D9%84%D9%88%D9%85-%D9%88-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%D سکوت مقامات وزارت علوم و دانشگاه صنعتی شریف]</ref> بر اساس افشاگری آیدا یونسی، خواهر علی یونسی، وی پیش از دستگیری در خیابان مورد ضرب و شتم قرار گرفته و با چهره‌ی خونین به خانه آورده شد و سپس از آن‌جا به مکانی نامعلوم منتقل گشت. همچنین امیر حسین مرادی در همان روز به همراه علی یونسی دستگیر شد. دستگیری این دو دانشجوی نخبه دانشگاه شریف بدون ارائه‌ی حکم قضایی و غیرقانونی صورت گرفت. مقامات دانشگاه صنعتی شریف در مورد این دستگیری هیچ واکنشی نداشتند. ۲۶ روز پس از دستگیری این دو دانشجوی نخبه، غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه ی قضائیه سرانجام دستگیری آن‌ها را پذیرفت و اعلام کرد آن‌ها به دلیل ارتباط با [[سازمان مجاهدین خلق ایران]] دستگیر شده‌اند.<ref>[https://news.mojahedin.org/i/%D9%82%D8%B6%D8%A7%D8%A6%DB%8C%D9%87-%D8%A2%D8%AE%D9%88%D9%86%D8%AF%DB%8C-%D8%AF%D8%B3%D8%AA%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D9%85%DB%8C%D8%B1-%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86-%D9%85%D8%B1%D8%A7%D8%AF%DB%8C-%D8%B9%D9%84%DB%8C-%DB%8C%D9 دستگیری امیر حسین مرادی و علی یونسی دانشجویان نخبه دانشگاه صنعتی شریف]</ref>
'''حمید اسدیان''' با نام مستعار کاظم مصطفوی (متولد ۱۳۲۹ در همدان- درگذشته در ۲۳ آذر ۱۳۹۹) شاعر، نویسنده، محقق و عضو شورای ملی مقاومت ایران و از اعضای قدیمی سازمان مجاهدین خلق ایران بود. حمید اسدیان از نوجوانی به فعالیت‌های فرهنگی و سیاسی روی آورد. او پس از دوران دبیرستان وارد دانشکده حقوق دانشگاه تهران شد. پس از مدتی به شکل خودجوش تصمیم گرفت برای آشنایی با جنبش‌‌های آزادی‌بخش و فراگرفتن آموزش‌های مبارزاتی و چریکی به فلسطین برود اما موفق به انجام این کار نشد و در دبی دستگیر شد. حمید اسدیان در فروردین ۱۳۵۱ توسط پلیس دبی به ساواک تحویل داده شد. حمید اسدیان از دبی به ایران و کمیته مشترک ضدخرابکاری [[ساواک]] منتقل شد. وی در تابستان ۱۳۵۱ به زندان قصر منتقل گشت و در آنجا با [[سازمان مجاهدین خلق ایران|سازمان مجاهدین خلق]] از نزدیک آشنا شد. او در دوران زندان به ویژه تحت تأثیر [[مسعود رجوی]] قرار گرفت. حمید اسدیان در زندان به مجاهدین خلق پیوست. پس از انقلاب وی در بخش‌های مختلفی چون نشریه مجاهد، فرماندهی نیروهای میلیشیا، واحد تحقیق شهدای مجاهدین فعالیت داشت. با شروع مبارزه مسلحانه و پایان امکان فعالیت مسالمت آمیز حمید اسدیان پس از مدتی زندگی مخفی در سال ۱۳۶۱ از ایران خارج شد. او تا سال ۱۳۹۹ مسئولیت‌های زیادی را به ویژه در زمینه‌ی های ادبی و فرهنگی به عهده داشت. حمید اسدیان در روز ۲۳ آذر ۱۳۹۹ در اثر بیماری کرونا درگذشت.از آثار وی می‌توان از مجموعه‌شعرهایی چون خشم پرتلاطم نهنگان، هول در صبح عاشقان، پرنده‌ی زندان، اشرفی‌ها و ... نام برد.


== دستگیری دو دانشجوی نخبه ==
== زندگی نامه حمید اسدیان ==
 
وی در اولین دادگاه خودبه ۱۰ سال حبس و در دادگاه تجدیدنظر به ۵ سال حبس محکوم گشت. او این مدت را در زندان‌های قصر، اوین و قزل‌حصار و مجدداً اوین سپری کرد و در اوایل سال ۱۳۵۶ از زندان آزاد شد. حمید اسدیان در دوران زندان به سازمان مجاهدین خلق پیوست. حمید اسدیان پس از انقلاب در هیأت تحریریه‌ی نشریه مجاهد فعالیت می‌کرد و همچنین در بخش محلات مجاهدین خلق فرماندهی چند واحد از نیروهای [[میلیشیا|میلیشیای مجاهدین]] را برعهده داشت.
== واکنش‌ها به دستگیری دو دانشجوی نخبه ==
«کجای قوانین نوشته که می‌توان یک جوان ٢٠ ساله را مورد ضرب و شتم قرار داد و پدر و مادرش را با صورت خونین [او] شوکه کرد؟» او گفت «وقتی علی را در خیابان آنطور زدید و با آن وضعیت به خانه آوردید، در انفرادی چه شکنجه‌ای می‌کنید؟»<ref name=":0" />
 
== اطلاعیه شورای ملی مقاومت ایران ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۱ ژانویهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۰۷:۳۱

حمید اسدیان با نام مستعار کاظم مصطفوی (متولد ۱۳۲۹ در همدان- درگذشته در ۲۳ آذر ۱۳۹۹) شاعر، نویسنده، محقق و عضو شورای ملی مقاومت ایران و از اعضای قدیمی سازمان مجاهدین خلق ایران بود. حمید اسدیان از نوجوانی به فعالیت‌های فرهنگی و سیاسی روی آورد. او پس از دوران دبیرستان وارد دانشکده حقوق دانشگاه تهران شد. پس از مدتی به شکل خودجوش تصمیم گرفت برای آشنایی با جنبش‌‌های آزادی‌بخش و فراگرفتن آموزش‌های مبارزاتی و چریکی به فلسطین برود اما موفق به انجام این کار نشد و در دبی دستگیر شد. حمید اسدیان در فروردین ۱۳۵۱ توسط پلیس دبی به ساواک تحویل داده شد. حمید اسدیان از دبی به ایران و کمیته مشترک ضدخرابکاری ساواک منتقل شد. وی در تابستان ۱۳۵۱ به زندان قصر منتقل گشت و در آنجا با سازمان مجاهدین خلق از نزدیک آشنا شد. او در دوران زندان به ویژه تحت تأثیر مسعود رجوی قرار گرفت. حمید اسدیان در زندان به مجاهدین خلق پیوست. پس از انقلاب وی در بخش‌های مختلفی چون نشریه مجاهد، فرماندهی نیروهای میلیشیا، واحد تحقیق شهدای مجاهدین فعالیت داشت. با شروع مبارزه مسلحانه و پایان امکان فعالیت مسالمت آمیز حمید اسدیان پس از مدتی زندگی مخفی در سال ۱۳۶۱ از ایران خارج شد. او تا سال ۱۳۹۹ مسئولیت‌های زیادی را به ویژه در زمینه‌ی های ادبی و فرهنگی به عهده داشت. حمید اسدیان در روز ۲۳ آذر ۱۳۹۹ در اثر بیماری کرونا درگذشت.از آثار وی می‌توان از مجموعه‌شعرهایی چون خشم پرتلاطم نهنگان، هول در صبح عاشقان، پرنده‌ی زندان، اشرفی‌ها و ... نام برد.

زندگی نامه حمید اسدیان

وی در اولین دادگاه خودبه ۱۰ سال حبس و در دادگاه تجدیدنظر به ۵ سال حبس محکوم گشت. او این مدت را در زندان‌های قصر، اوین و قزل‌حصار و مجدداً اوین سپری کرد و در اوایل سال ۱۳۵۶ از زندان آزاد شد. حمید اسدیان در دوران زندان به سازمان مجاهدین خلق پیوست. حمید اسدیان پس از انقلاب در هیأت تحریریه‌ی نشریه مجاهد فعالیت می‌کرد و همچنین در بخش محلات مجاهدین خلق فرماندهی چند واحد از نیروهای میلیشیای مجاهدین را برعهده داشت.