کاربر:Ehsan/صفحه تمرین1: تفاوت میان نسخه‌ها

از ایران پدیا
پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۱۲ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''فروغ تقی‌پور''' ۲۵ ساله فرزند رحیم تقی‌پور از زندانیان دهه‌ی شصت است که به جرم هواداری از مجاهدین خلق سالها در زندان به سر برده است. وی در تاریخ ۵ اسفندماه ۱۳۹۸  به همراه دوست خود پرستو معینی دستگیر شد. پرستو معینی نیز فرزند یکی دیگر از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران است. به همراه آن‌ها مادرانشان  نسیم جباری (مادر فروغ تقی‌پور) و  زهرا صفایی (مادر پرستو معینی) نیز دستگیر و به بازداشتگاه وزارت‌اطلاعات منتقل شدند. نسیم جباری در آستانه نوروز ۱۳۹۹ آزاد شد با قید وثیقه آزاد شد. زهرا صفایی نیز در تاریخ هشتم تیرماه با یک وثیقه ۳۰۰ میلیونی به طور موقت تا پایان مرحله دادرسی آزاد شد اما با افزایش میزان وثیقه به ۳ میلیارد تومان و عدم توانایی پرداخت آن مجددا دستگیر شده و در تاریخ ۶ مرداد به زندان منتقل شد.
'''حمید اسدیان''' با نام مستعار کاظم مصطفوی (متولد ۱۳۲۹ در همدان- درگذشته در ۲۳ آذر ۱۳۹۹) شاعر، نویسنده، محقق و عضو شورای ملی مقاومت ایران و از اعضای قدیمی سازمان مجاهدین خلق ایران بود. حمید اسدیان از نوجوانی به فعالیت‌های فرهنگی و سیاسی روی آورد. او پس از دوران دبیرستان وارد دانشکده حقوق دانشگاه تهران شد. پس از مدتی به شکل خودجوش تصمیم گرفت برای آشنایی با جنبش‌‌های آزادی‌بخش و فراگرفتن آموزش‌های مبارزاتی و چریکی به فلسطین برود اما موفق به انجام این کار نشد و در دبی دستگیر شد. حمید اسدیان در فروردین ۱۳۵۱ توسط پلیس دبی به ساواک تحویل داده شد. حمید اسدیان از دبی به ایران و کمیته مشترک ضدخرابکاری [[ساواک]] منتقل شد. وی در تابستان ۱۳۵۱ به زندان قصر منتقل گشت و در آنجا با [[سازمان مجاهدین خلق ایران|سازمان مجاهدین خلق]] از نزدیک آشنا شد. او در دوران زندان به ویژه تحت تأثیر [[مسعود رجوی]] قرار گرفت. حمید اسدیان در زندان به مجاهدین خلق پیوست. پس از انقلاب وی در بخش‌های مختلفی چون نشریه مجاهد، فرماندهی نیروهای میلیشیا، واحد تحقیق شهدای مجاهدین فعالیت داشت. با شروع مبارزه مسلحانه و پایان امکان فعالیت مسالمت آمیز حمید اسدیان پس از مدتی زندگی مخفی در سال ۱۳۶۱ از ایران خارج شد. او تا سال ۱۳۹۹ مسئولیت‌های زیادی را به ویژه در زمینه‌ی های ادبی و فرهنگی به عهده داشت. حمید اسدیان در روز ۲۳ آذر ۱۳۹۹ در اثر بیماری کرونا درگذشت.از آثار وی می‌توان از مجموعه‌شعرهایی چون خشم پرتلاطم نهنگان، هول در صبح عاشقان، پرنده‌ی زندان، اشرفی‌ها و ... نام برد.


جرم فروغ تقی‌پور هواداری از مجاهدین و تبلیغ برای سازمان مجاهدین خلق ایران است.<ref>[https://melliun.org/iran/240626 تهدید و آزار زهرا صفایی، پرستو معینی و فروغ تقی پور در زندان قرچک ورامین – خبرگزاری هرانا]</ref> او هم‌اکنون در بند ۵ زندان قرچک محبوس است. خبرگزاری هرانا گزارش داد فروغ تقی‌پور و همراهانش از داشتن وکیل محروم شده‌اند<ref>[https://www.hra-news.org/2020/hranews/a-25206/ گزارشی از آخرین وضعیت زهرا صفایی، پرستو معینی و فروع تقی پور در زندان قرچک ورامین]</ref> او توسط وزارت اطلاعات تهدید شده است که باید به اعترافات تلویزیونی تن داده و علیه پدر خود سخن بگوید. آخرین اطلاعات حاکی است فروغ تقی پور در زندان قرچک به کرونا مبتلا شده و در عین حال از هر گونه رسیدگی پزشکی محروم مانده است.
== زندگی نامه حمید اسدیان ==
 
وی در اولین دادگاه خودبه ۱۰ سال حبس و در دادگاه تجدیدنظر به ۵ سال حبس محکوم گشت. او این مدت را در زندان‌های قصر، اوین و قزل‌حصار و مجدداً اوین سپری کرد و در اوایل سال ۱۳۵۶ از زندان آزاد شد. حمید اسدیان در دوران زندان به سازمان مجاهدین خلق پیوست. حمید اسدیان پس از انقلاب در هیأت تحریریه‌ی نشریه مجاهد فعالیت می‌کرد و همچنین در بخش محلات مجاهدین خلق فرماندهی چند واحد از نیروهای [[میلیشیا|میلیشیای مجاهدین]] را برعهده داشت.
== تهدید به مرگ ==
فروغ تقی پور به همراه دیگر همراهانش اواخر فرودین ماه از بازداشتگاه وزارت اطلاعات به زندان قرچک ورامین منتقل شده است. این زندان یکی از بدترین زندان‌های جمهوری اسلامی است.
 
به گفته‌ی منابع هرانا فروغ تقی‌پور ، در زندان مورد حمله و و فحاشی‌های جنسی قرار گرفته است. بنا به همین گزارش عدم رعایت اصل تفکیک جرایم و هم‌بند کردن وی با زندانیان عادی منجر به تهدیدات جانی برای وی شده است. همواره زندانیان عادی توسط زندان‌بانان برای تهدید زندانیان سیاسی مورد سوء استفاده قرار می‌گیرند.
 
از جمله مادر دوست وی زهرا صفایی در خرداد ماه امسال تهدید به قتل شده است. او بارها به مسئولین زندان گفته است که من و دخترانم در این زندان تهدید شده و احساس امنیت نداریم.<ref>[[جان سه زندانی سیاسی زن زهرا صفایی، پرستو معینی و فروغ تقی پور در زندان قرچک ورامین در خطر است|جان سه زندانی سیاسی فروغ تقی‌پور و زهرا صفایی و پرستو معینی در خطر است]]</ref>
 
== مصاحبه با مژگان تقی‌پور ==
مژگان تقی‌پور خواهر فروغ تقی‌پور که خود از اعضای سازمان مجاهدین است در مصاحبه‌ای در مورد دستگیری خواهرش می‌گوید:
 
«مأموران رژیم به خانه خواهرم فروغ ریختند، دستگیر و با خودشان بردند. تا مدتها از وضعیت او خبر نداشتیم. بعد از چند دوره بازجویی و فشارهای روحی و روانی او را به زندان قرچک ورامین منتقل کردند. قابل توجه است که بدانید از زندان قرچک ورامین خانواده‌های زندانیان سیاسی و مردم به‌عنوان کهریزک دوم نام می‌برند.
 
وضعیت بهداشتی این زندان بسیار فاجعه‌بار است به‌طوری‌که فاضلاب بند بالا زده و بوی تعفن همه بند را گرفته است. و زندانبانان هیچ اقدامی برای رفع این مشکل نمی‌کنند. به همین دلیل بیماریهای پوستی واگیردار و تنفسی شیوع پیدا کرده است. تعدادی از بیماران (زندانیان) کرونا گرفتند ولی متأسفانه امکاناتی مثل ماسک و مواد شوینده به آنها نمی‌دهند و آنها مجبور هستند اینها را با قیمتهای خیلی بالا خودشان تهیه کنند. پزشک هر دو الی سه ماه یک بار به آنجا سر می‌زند، وقتی هم سر می‌زند، نه تنها برای آنها کاری نمی‌کند، بلکه با توزیع مواد متادون و ترامادول سعی می‌کند آنها را معتاد کند که آنها در شرایط جسمی بدی قرار بگیرند که توان هیچ اعتراضی نداشته باشند. وضعیت این زندان به‌غایت غیرقابل تحمل است طوریکه زندانیان عادی هر چند روز یکبار، دست به خودکشی می‌زنند.
 
تاکتیک جدیدی که رژیم به‌تازگی در زندان بکار برده است، زندانیان خطرناک و جیره و مواجب‌بگیرهای خودش را به جان زندانیان سیاسی انداخته است برای این‌که زهر چشم از زندانیان سیاسی بگیرد. کار اینها اساساً درگیری و ضرب و شتم زندانیان سیاسی است. به همین دلیل جان خواهرم فروغ و هم‌چنین پرستو معینی و زهرا صفایی به‌شدت در خطر است.»<ref>[https://news.mojahedin.org/i/%D9%88%D8%B6%D8%B9%DB%8C%D8%AA-%D9%81%D8%A7%D8%AC%D8%B9%D9%87-%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D8%AE%D8%B7%D8%B1%D9%86%D8%A7%DA%A9-%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%86-%D8%B2%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D8%B2%D9%86%D8 وضعیت فاجعه‌بار و خطرناک زنان زندانی سیاسی در زندان مخوف قرچک] </ref>
 
== منابع ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۱ ژانویهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۰۷:۳۱

حمید اسدیان با نام مستعار کاظم مصطفوی (متولد ۱۳۲۹ در همدان- درگذشته در ۲۳ آذر ۱۳۹۹) شاعر، نویسنده، محقق و عضو شورای ملی مقاومت ایران و از اعضای قدیمی سازمان مجاهدین خلق ایران بود. حمید اسدیان از نوجوانی به فعالیت‌های فرهنگی و سیاسی روی آورد. او پس از دوران دبیرستان وارد دانشکده حقوق دانشگاه تهران شد. پس از مدتی به شکل خودجوش تصمیم گرفت برای آشنایی با جنبش‌‌های آزادی‌بخش و فراگرفتن آموزش‌های مبارزاتی و چریکی به فلسطین برود اما موفق به انجام این کار نشد و در دبی دستگیر شد. حمید اسدیان در فروردین ۱۳۵۱ توسط پلیس دبی به ساواک تحویل داده شد. حمید اسدیان از دبی به ایران و کمیته مشترک ضدخرابکاری ساواک منتقل شد. وی در تابستان ۱۳۵۱ به زندان قصر منتقل گشت و در آنجا با سازمان مجاهدین خلق از نزدیک آشنا شد. او در دوران زندان به ویژه تحت تأثیر مسعود رجوی قرار گرفت. حمید اسدیان در زندان به مجاهدین خلق پیوست. پس از انقلاب وی در بخش‌های مختلفی چون نشریه مجاهد، فرماندهی نیروهای میلیشیا، واحد تحقیق شهدای مجاهدین فعالیت داشت. با شروع مبارزه مسلحانه و پایان امکان فعالیت مسالمت آمیز حمید اسدیان پس از مدتی زندگی مخفی در سال ۱۳۶۱ از ایران خارج شد. او تا سال ۱۳۹۹ مسئولیت‌های زیادی را به ویژه در زمینه‌ی های ادبی و فرهنگی به عهده داشت. حمید اسدیان در روز ۲۳ آذر ۱۳۹۹ در اثر بیماری کرونا درگذشت.از آثار وی می‌توان از مجموعه‌شعرهایی چون خشم پرتلاطم نهنگان، هول در صبح عاشقان، پرنده‌ی زندان، اشرفی‌ها و ... نام برد.

زندگی نامه حمید اسدیان

وی در اولین دادگاه خودبه ۱۰ سال حبس و در دادگاه تجدیدنظر به ۵ سال حبس محکوم گشت. او این مدت را در زندان‌های قصر، اوین و قزل‌حصار و مجدداً اوین سپری کرد و در اوایل سال ۱۳۵۶ از زندان آزاد شد. حمید اسدیان در دوران زندان به سازمان مجاهدین خلق پیوست. حمید اسدیان پس از انقلاب در هیأت تحریریه‌ی نشریه مجاهد فعالیت می‌کرد و همچنین در بخش محلات مجاهدین خلق فرماندهی چند واحد از نیروهای میلیشیای مجاهدین را برعهده داشت.