کاربر:Ehsan/6صفحه تمرین

از ایران پدیا
نسخهٔ تاریخ ‏۲۸ ژانویهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۷:۵۵ توسط Omid (بحث | مشارکت‌ها)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

قاضی صلواتی در سال ۱۳۴۱ به دنیا آمد. از همان آغاز انقلاب در کسوت یک بسیجی فعالیت نمود و وارد پلیس قضایی شد. در سال ۷۰ بعد از ادغام کمیته ّای انقلاب و ژاندارمری و پلیس قضایی و تشکیل نیروی انتظامی وارد دادگاه شد. بدون داشتن هیچ تحصیلات و در همدان به عنوان قاضی کار کرد. به دلیل فساد اخلاقی مشهور شد. از سال ۱۳۷۳ با انجام چند فقره جاسوسی علیه همکاران رئیس اداره حراست دادگاه انقلاب و سپس و رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب شد.

**

قاضی صلواتی در اسلام آباد غرب قاضی بود. بعد به کرمانشاه رفت و در آنجا قاضی بود. دلیل این پست ها اعدام هایی بود که در کرمانشاه انجام داد. همان کارهایی که خلخالی کرده است.همه از صلواتی می‌ترسن. بارها شده است که با افتخار از دستگیری روزنامه نگارها صحبت می‌کند.همسر او ۹ سال در بیمارستان روانی ها به سر می‌برد.

وضع مالی ایشان ۶۰ میلیون تومان در ماه قسط یک خانه را می‌دهد. زمین در کرمانشاه دارد. دخترش می‌تواند به کشورهای مختلف سفر می‌کند. من چطور میتونم عینک بزنم بروم دوبی... از خداشه که بیاد بیرون ولی نمی‌تونه. شش هفت بادیگارد دارد. خودش اسلحه دارد. [۱]

***

در بسیاری موارد شخصا همسران متهمین رو احضار میکرده واز اون میخواسته که طلاق بگیرن [۲]

ابوالفضل قدیانی در مورد او در نامه به لاریجانی میگوید

آقای صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه

اخیرا قاضی صلواتی رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب برای من پیغام فرستاده که مرا به زندان رجایی شهر تبعید می کند. قاضی فاسد و بدنامی مثل صلواتی کسی نیست که من او را مخاطب قرار دهم و به وی پاسخ دهم. شما حتما از انواع مفاسد این فرد زمانی که در همدان قاضی بود و سپس در تهران به گونه ای دیگر در دادگاه های سیاسی آن مسیر را ادامه داده اطلاع دارید و قطعا از این موضوع نیز مطلعید که او و امثال او به دلیل همین فسادها و آلودگی ها و نقاط ضعفشان به عنوان قاضی دادگاه های سیاسی منصوب شده اند تا به راحتی تسلیم عوامل اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات باشند و بی چون و چرا احکام دیکته شده به وسیله آنها علیه نیروهای سیاسی را امضا کنند و باز به خوبی می دانید که این فرد در خود قوه قضائیه و در بین قضات به ارتکاب انواع مفاسد معروف است.

اگر لازم شد من در آینده در مورد مفاسد وی توضیح خواهم داد تا مردم بدانند در دستگاهی که باید پاک ترین و شریف ترین افراد در مسند قضا بنشینند، چگونه افراد فاسد جایزه می گیرند و ارتقا پیدا می کنند و علیه افراد شریف و خدوم این آب و خاک حکم صادر می کنند.[۳]

***

قاضی صلوات به همراه اژه ای سعید مرتضوی و عباس جعفری و عباس پیرعباسی و محمد مقیسه هم محفلی هستن و در لیست ناقضین حقوق بشر هستن. برخی حتی زیر دیپلم سواد دارن برای رفع و رجوع این قضیه موسسه ای تشکیل دادن که نزدیک پادگان عباس آباد در این محل اینها مدرک براشون جور کردن[۲]

***

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا ابوالقاسم صلواتی و محمد مقیسه، دو قاضی ایرانی را به اتهام مجازات شهروندان ایرانی و دوتابعیتی تحریم کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، دفتر کنترل دارایی‌های وزارت خزانه داری ایالات متحده با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: «این دو قاضی دادگاه‌های انقلاب، شهروندان این کشور و همچنین ایرانی‌های دوتابعیتی را برای اعمال حق آزادی بیان و آزادی اجتماعات مجازات کرده اند.»

در این بیانیه آمده است: «[ابوالقاسم صلواتی و محمد مقیسه]‌ صحنه‌گردان بی‌عدالتی در دادگاه‌های نمایشی رژیم هستند که در آن‌ها خبرنگاران، وکلا، کنشگران سیاسی و اعضای اقلیت‌های مذهبی و قومی را به دلیل حق آزادی بیان و گردهمایی به زندان‌های بلندمدت، شلاق و حتی اعدام محکوم کرده اند.»

مقامات آمریکایی بر این باور هستند که ابوالقاسم صلواتی تاکنون بیش از ۱۰۰ نفر را به دلایل سیاسی به زندان و یا اعدام محکوم کرده است. مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا به طور مشخص روز پنجشنبه به نقش او در زندانی شدن ژیائو وانگ، محقق و دانشجوی دوره دکترای تاریخ دانشگاه پرینستون آمریکا اشاره کرد.[۴]

تحریم ابوالقاسم صلواتی

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا روز پنجشنبه ۲۸ آذر دو قاضی ایرانی را به اتهام دست داشتن در مجازات مردم ایران و شهروندان دو تابعیتی در فهرست تحریم‌های خود قرار داد.

قاضی ابوالقاسم صلواتی و محمد ناصر مقیسه که در این فهرست قرار گرفته‌اند متهم هستند که با ریاست محاکمه‌های نمایشی رژیم جمهوری اسلامی عدالت را منحرف کرده‌اند، محاکمه‌هایی که در آنها روزنامه‌نگاران، وکلا، فعالان سیاسی و اعضای اقلیت‌های قومی و مذهبی به خاطر حق ابراز آزادی بیان و تشکیل اجتماعات، مجازات و به زندان‌های دراز مدت، شلاق و حتی اعدام محکوم شده‌اند».

بر اساس تحریم یاد شده، تمام دارایی‌های این دو قاضی ضبط خواهد شد و شهروندان آمریکایی حق ندارند که با آنها معامله‌ داشته باشند.

قاضی صلواتی نیز به صدور احکام سنگین، خصوصا علیه فعالین سیاسی و محیط زیست مشهور است.

یکی از این موارد، پرونده جیسون رضائیان خبرنگار ایرانی- آمریکایی روزنامه واشینگتن پست است که سال ۹۳ در تهران بازداشت شد و توسط دادگاهی به رهبری صلواتی به زندان محکوم شد.

هر دو قاضی تاکنون احکام سنگینی علیه فعالین سیاسی، مدنی و محیط زیست صادر کرده‌اند.[۵]

***

تبرئه "قاضی" صلواتی در دادگاه انتظامی قضات

در پی شکایت دراویش زندانی در سال ۹۱ علیه قاضی صلواتی در دادسرای انتظامی قضات، مقامات این دادسرا پس از چندین ماه اطاله رسیدگی در یک نظریه انتظامی وقوع تخلف از سوی قاضی صلواتی را محرز نداسته و وی را تبرئه کردند.بر اساس این گزارش منع تعقیب انتظامی قاضی صلواتی در حالی صادر شده که بازداشت غیر قانونی دراویش زندانی، ممنوعیت ملاقات با تمامی وکلای انتخابی، عدم دسترسی وکلا به محتویات پرونده قضایی، دخالت غیرقانونی در امر درمان دراویش زندانی، تشکیل جلسه رسیدگی و صدور رای بدون حضور زندانیان و وکلای آن‌ها و عدم احضار وکلای پرونده جهت جلسه دادرسی تنها گوشه‌هایی از تخلفات و جرایم قاضی صلواتی در این پرونده است. قاضی صلواتی هفت تن وکلای دراویش و مدیران سایت مجذوبان نور را بی‌آنکه در دادگاه شرکت کنند به بیش از ۶۰ سال زندان محکوم کرد[۶]

منابع