کاربر:Hossein/صفحه تمرین: تفاوت میان نسخه‌ها

خط ۴۶: خط ۴۶:
تصميم به تقويت گروههاي بنيادگرا در كشورهاي مختلف نيز جزیی از همین سیاست است که در شوراي عالي امنيت گرفته مي‌شود. به‌عنوان مثال به نمونهٌ زير اشاره مي‌شود:
تصميم به تقويت گروههاي بنيادگرا در كشورهاي مختلف نيز جزیی از همین سیاست است که در شوراي عالي امنيت گرفته مي‌شود. به‌عنوان مثال به نمونهٌ زير اشاره مي‌شود:


در فروردين74 در مركز پژوهشهاي علمي وزارتخارجه جلسه‌يي به‌رياست صريح‌القلم رئيس مركز پژوهشهاي علمي وزارت خارجه و مشاور سياسي شوراي عالي امنيت ملي تشكيل شد. موضوع اين جلسه مقابله با فشارهاي بين‌المللي روي رژيم با استفاده از جنبشهاي اسلامي (بنيادگرا) بود.
در فروردين74 در مركز پژوهشهاي علمي وزارتخارجه جلسه‌يي به‌رياست صريح‌القلم رئيس مركز پژوهشهاي علمي وزارت خارجه و مشاور سياسي شوراي عالي امنيت ملي تشكيل شد. موضوع اين جلسه مقابله با فشارهاي بين‌المللي روي رژيم با استفاده از جنبشهاي اسلامي (بنيادگرا) بود. در اين جلسه لغو قرارداد كوناكو توسط آمريكا، لغو قرارداد نفتي رژيم با آذربايجان به‌خاطر فشار آمريكا به كشور آذربايجان، مسألهٌ دامن‌زدن به اختلاف ايران و امارات بر روي سه جزيره، مسألهٌ نيروگاههاي اتمي و قرارداد با روسيه بحث شد و به‌عنوان انتقاد و اشكال مطرح گرديد كه اگر در گذشته حمايت كافي از جنبش اسلامي در آذربايجان به‌عمل آورده بوديم مي‌توانستيم با استفاده از اين جنبشها مانع قرارداد آمريكا با آذربايجان بشويم و به‌دنبال آن طرح كمك به جنبش آذربايجان را نتيجه گرفتند. در اين اجلاس رابطه جمهوری اسلامی با شيعيان بحرين به‌عنوان يك نقطهٌ مثبت مورد بررسي قرار گرفت كه گفتند با اين جنبش مي‌توان آنها (كشورهاي خليج فارس) را وادار كنند امتيازات مورد درخواست نظام را به آنها بدهد. در مورد چندين گروه اسلامي حامي نظام در بقيهٌ كشورها نيز در اين جلسه بحث شد و نتايج آن به شوراي عالي امنيت ملي ارائه شد. شوراي عالي امنيت به‌دنبال اين گزارش به وزارت اطلاعات و نيروي قدس مأموريت داد كه جريانات بنيادگرا را تقويت كند كه به‌دنبال آن در ماههاي خرداد، تير، مرداد و شهريور74 چند دورهٌ فشرده آموزشي براي نيروهاي بنيادگرا از چند كشور عربي و اسلامي گذاشت.
 
 در اين جلسه لغو قرارداد كوناكو توسط آمريكا، لغو قرارداد نفتي رژيم با آذربايجان به‌خاطر فشار آمريكا به كشور آذربايجان، مسألهٌ دامن‌زدن به اختلاف ايران و امارات بر روي سه جزيره، مسألهٌ نيروگاههاي اتمي و قرارداد با روسيه بحث شد و به‌عنوان انتقاد و اشكال مطرح گرديد كه اگر در گذشته حمايت كافي از جنبش اسلامي در آذربايجان به‌عمل آورده بوديم مي‌توانستيم با استفاده از اين جنبشها مانع قرارداد آمريكا با آذربايجان بشويم و به‌دنبال آن طرح كمك به جنبش آذربايجان را نتيجه گرفتند.
 
در اين اجلاس رابطه جمهوری اسلامی با شيعيان بحرين به‌عنوان يك نقطهٌ مثبت مورد بررسي قرار گرفت كه گفتند با اين جنبش مي‌توان آنها (كشورهاي خليج فارس) را وادار كنند امتيازات مورد درخواست نظام را به آنها بدهد.
 
در مورد چندين گروه اسلامي حامي نظام در بقيهٌ كشورها نيز در اين جلسه بحث شد و نتايج آن به شوراي عالي امنيت ملي ارائه شد.
 
شوراي عالي امنيت به‌دنبال اين گزارش به وزارت اطلاعات و نيروي قدس مأموريت داد كه جريانات بنيادگرا را تقويت كند كه به‌دنبال آن در ماههاي خرداد، تير، مرداد و شهريور74 چند دورهٌ فشرده آموزشي براي نيروهاي بنيادگرا از چند كشور عربي و اسلامي گذاشت.


=== مراکز تصمیم‌گیری اقدامات تروریستی ===
=== مراکز تصمیم‌گیری اقدامات تروریستی ===
خط ۸۷: خط ۷۹:
=== ارگانهاي عمل‌كننده اقدامات تروریستی ===
=== ارگانهاي عمل‌كننده اقدامات تروریستی ===


==== اطلاعات سپاه ====
==== سپاه پاسداران ====
تا سال60 محسن رضايي فرماندهي اطلاعات سپاه را به عهده داشت و در سالهاي بعد، احمد وحيدي و قاسم سليماني جاي او را گرفتند. مجري اصلي عمليات تروريستي تا سال1363 قسمت اطلاعات سپاه پاسداران بود و وزارت‌خارجه نيز از همان ابتدا نقش پشتيبان و لجستيك عملیات تروريستي در خارج كشور را بر‌عهده داشت.
خميني از اولين روزهاي به‌قدرت رسيدن، به‌منظور حفظ حاكميت و هم‌چنين به‌منظور فراهم كردن گسترش نظام، در‌صدد ايجاد يك نيروي نظامي تماماً قابل اعتماد بر‌آمد. به‌همين منظور در اسفند57 برخي از افراد مورد اعتمادش را كه بعضاً تجربياتي از درگيريها و جنگهاي لبنان نيز داشتند مأمور كرد تا يك تشكيلات نظامي راه بيندازند. اين تشكيلات بعداً «سپاه پاسداران انقلاب اسلامي» نامگذاري شد. شوراي انقلاب خميني در ارديبهشت سال58 حكم رسمي تشكيل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي را اعلام كرد و يك شوراي فرماندهي 7نفره‌ به فرماندهي جواد منصوري مأمور سازماندهي آن گرديد. در شهريور58 جواد منصوري از فرماندهي سپاه استعفا داد و پس از او مدتي دوزدوزاني و سپس مرتضي رضايي (فرمانده كنوني حفاظت اطلاعات سپاه) و در بهار59 عباس زماني معروف به ابوشريف به فرماندهي سپاه منصوب شد. در سال60 به‌دنبال آغاز مقاومت مسلحانهٌ محسن رضايي كه تا آن زمان فرمانده اطلاعات سپاه بود و نقش برجسته‌یی در سركوب و صدور توسعه و ترور ايفا كرده بود، به فرماندهي سپاه منصوب شد. با شروع فاز نظامي در سال60 و هم‌چنين با وارد شدن سپاه در جنگ، تغييرات زيادي در ساختار سپاه ايجاد شد و به‌تدريج سه نيروي زميني، هوايي و دريايي در ‌آن سازمان داده شد. 
 
===== اطلاعات سپاه =====
از همان اوايل تاسیس سپاه پاسداران، واحد اطلاعات سپاه نیز در درون سپاه پاسداران تأسيس شد و محسن رضايي كه عضو شوراي 7نفره سپاه بود به فرماندهي اطلاعات آن منصوب شد. محسن رضايي به‌عنوان فرماندهٌ اطلاعات سپاه مستقيماً در ارتباط با شخص خميني قرار داشت و به او مستقيماً گزارش مي‌داد. رضايي از همان ابتدا يك تيم 5نفره را مأمور راه‌اندازي و بازسازي ساواك كرد، اين تيم به‌سرعت كليهٌ‌اطلاعات مربوط به‌ادارهٌ كل ساواك تهران را جمع‌آوري نمودند. او بسياري از شكنجه‌گران و بازجويان ساواك، به‌ويژه افراد مربوط به ادارهٌ سوم (امنيت داخل) را به‌خدمت گرفت. رضايي هم‌چنين براي آموزش دادن به كادر اطلاعاتي نظام، شماري از كارشناسان اطلاعاتي و امنيتي را از سوريه به تهران آورد. آنها آموزش به افراد اطلاعات سپاه را در محلي واقع در خيابان جردن، خيابان جانسپاران، پلاك115 شروع كردند. <ref>محسن رضايي هم‌زمان به‌دستور خميني به‌همراه چند تن ديگر از نفرات خميني مانند محمد باقر ذوالقدر (قائم‌مقام كنوني سپاه)، بهزاد نبوي، محمد سلامتي، مصطفي تاج‌زاده و آقاجري سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي را درست كردند که سازمان مجاهدین خلق معتقد است برای علم کردن در برابر این سازمان بوده است. اكثر افراد اين جناح كه امروز به‌عنوان جناح دوم خرداد شناخته مي‌شوند، در اطلاعات سپاه به‌همراه محسن رضايي به‌دنبال شكار مجاهدين و نيروهاي انقلابي در داخل كشور و به‌دنبال صدور ترور و فرهنگ نظام به خارج از مرزهاي ايران بودند. زماني كه خميني بنا‌به مصالحي گفت سپاه در سياست دخالت نكند وي رسماً اعلام كرد كه از سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي خارج مي‌شود.</ref> پس از مدتي احمد وحيدي و سپس قاسم سليماني فرماندهٌ واحد اطلاعات سپاه گرديدند. در سال59 واحد نهضتهاي آزاديبخش و دفتر سياسي به سازماندهي سپاه اضافه شد. واحد نهضتهاي آزاديبخش با كمك واحد اطلاعات سپاه نقش فعالي در صدور تروريسم و گسترش نظام ايفا كرد. این واحد در سال 1363 در واحد اطلاعات سپاه ادغام شد. اطلاعات سپاه (كه بعضاً به آن اطلاعات نظامي نيز گفته مي‌شد) از سال 60 به بعد مستمراً ابعاد بزرگتري به خود گرفت.مجري اصلي عمليات تروريستي تا سال1363 همین قسمت اطلاعات سپاه پاسداران بود.
 
نمونه عمل این واحد را می‌توان در طرحهاي آن براي ترور مسعود رجوی رهبر مقاومت ایران در فرانسه مشاهده کرد. این طرحها عبارت بودند از:
 
 1- تلاش براي نفوذ در صفوف مجاهدين


برای نمونه عمل این واحد می‌توان از طرحهاي آن براي ترور مسعود رجوی رهبر مقاومت ایران در فرانسه نام برد. این طرحها عبارت بودند از: 
الف. در خرداد1361 گروهي به‌نام مبارزان آزادي اعلام موجوديت كرد كه خودش را يك شاخهٌ انشعابي از سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي معرفي مي‌كرد كه در آن زمان به مثابه پوش اطلاعات سپاه عليه مجاهدين كار مي‌كرد. هدف سپاه از اين انشعاب ساختگي اين بود كه از طريق اين گروه جديد، به سازمان مجاهدين نزديك شده و در آن نفوذ كند. اين گروه مجعول متقاضي عضويت در شوراي ملي مقاومت و متقاضي ديدار  با برادر مجاهد مسعود رجوي شده بود.


1- تلاش براي نفوذ در صفوف مجاهدين
ب. يكي ديگر از اقدامات اطلاعات سپاه اين بود كه يكي از اعضاي خود به‌نام علي‌اكبر نيك‌نژاد را به سوييس فرستاده و از آن طريق قصد نفوذ در سازمان مجاهدين را داشت. كه البته همهٌ اين موارد با هوشياري مجاهدين خنثي و بي‌اثر شد.


2- طرح پياده‌كردن كماندو
2- طرح پياده‌كردن كماندو
طرح پياده‌كردن كماندو در اور سوراواز، محل اقامت برادر مجاهد مسعود رجوي از ديگر طرحهايي بود كه در دستور اطلاعات سپاه قرار داشت. به‌همين منظور عوامل اطلاعات سپاه، شناسايي وضعيت فرودگاههاي نظامي و غير‌نظامي اطراف محل اقامت آقاي رجوي را در دستور خود قرار داد. در اين شناسايي نحوهٌ بازرسي هواپيماي هاك توسط پليس فرانسه در فرودگاه بورژه مورد بررسي قرار گرفته بود. هم‌زمان با اين شناسايي، اطلاعات سپاه، به شيرمحمدي مدير كل امور سوانح هلال احمر ايران مأموريت داده بود با همكاري دو نفر ديگر  با استفاده از هواپيماهاي هلال احمر سلاح سبك و نيمه‌سنگين از جمله بازوكا و خمپاره‌انداز را به همراه تعدادي از كماندوهاي تعليم ديده سپاه به فرانسه منتقل كند. اين طرح امكان اجرا پيدا نكرد و اطلاعات سپاه مجبور به توقف آن شد.


3- اعزام تيم ترور
3- اعزام تيم ترور
 اطلاعات سپاه در آذرماه1361 يك تيم تروريستي به فرماندهي فردي به‌نام بهروز ماكويي كه از افراد آموزش‌ديدهٌ تروريستي و از افراد نزديك به بهزاد نبوي و چمران بود را به تركيه فرستاد كه به فرانسه منتقل شود. هم‌زمان دو تروريست را براي شناسايي به منطقه اور سوراواز محل اقامت مسئول شوراي مقاومت فرستاد كه در مراحل اوليه اين طرح لو رفت و امكان اجرا پيدا نكرد.


4- طرح استفاده از هلي‌كوپتر  
4- طرح استفاده از هلي‌كوپتر  


5- طرح حملهٌ مستقيم
يكي ديگر از طرحهاي رژيم استفاده از هلي‌كوپتر براي اجراي توطئهٌ ترور برادر مجاهد مسعود رجوي بود. مسعود هندي (تروريست شناخته شده كه در جريان ترور شاهپور بختيار در سال70 دستگير شد)، روي طرح استفاده از هلي‌كوپتر كار مي‌كرد. وي باند فرودگاه شهر تاورني، در نزديكي اورسوراواز را براي همين منظور كانديدا كرده بود. اين طرح نيز امكان عملي پيدا نكرد و متوقف شد.
 
5- طرح حملهٌ مستقيم
 
يكي ديگر از طرحهاي اطلاعات سپاه اعزام يك گروه ضربت 14نفره از پاسداران آموزش ديده و مسلح به فرانسه بود. آنها مي‌خواستند با استفاده از زمين فوتبالي كه در مقابل محل اقامت قرار داشت وارد منطقه شده و به مقر رهبر مقاومت در اورسوراواز حمله كنند. در جهت اجراي اين طرح روز 18دي1361 مجيد كارشناس وابستهٌ فرهنگي سفارت رژيم در فرانسه به‌همراه محمد سليماني از اعضاي انجمن اسلامي فرانسه براي شناسايي منطقه با دوربين فيلمبرداري به اورسوراواز مي‌آيند كه مورد شناسايي مأموران فرانسوي قرار گرفته و طرح آنها لو مي‌رود.
 
6- استفاده از مزودران خارجي براي شناسايي
 
 زماني كه بيشتر طرحهاي اطلاعات سپاه امكان تحقق پيدا نكرد و يكي بعد از ديگري سوخت، رژيم آخوندي به اين فكر افتاد كه از مزدوران خارجي براي اجراي اين توطئه استفاده كند. روز 21اسفند1362 امام جمعهٌ مراكشي‌الاصل مسجدي در اطراف شهر ليل براي شناسايي به منطقهٌ اورسوراواز رفت كه در حال عكسبرداري با دوربين عكاسي تله‌دار، مورد شناسايي پليس قرار گرفت و نتوانستند طرح را ادامه دهند.
 
7- كاميون انفجاري
 
يكي ديگر از طرحهاي اطلاعات سپاه براي اجراي توطئهٌ تروريستي عليه برادر مجاهد مسعود رجوي به‌كارگيري كاميون انفجاري عليه مقر اقامت وي بود. هدايت‌الله به‌نژاد از ديپلومات ‌تروريستهاي رژيم در سفارت فرانسه، مأموريت داشت محل را براي عمليات توسط كاميون انفجاري شناسايي كند. وي نتيجهٌ شناسايي خودش را به اطلاعات سپاه گزارش كرد. در اين گزارش آمده است: «بچه‌ها تا حالا خيلي خانهٌ رجوي را چك كرده‌اند ولي راهي براي عمليات با كاميون انفجاري پيدا نكرده‌اند. چون يك ديوار آهني است كه اگر كاميون انفجاري به آنجا بخواهد برود به ديوار خورده و منفجر مي‌شود، به‌دليل وجود حفاظت ژاندارمها و حفاظت خود مجاهدين، نمي‌شود اسلحه وارد آنجا كرد. با بچه‌ها ‌در جمعبندي به راه كارهاي زير رسيديم:
 
راه‌كار1: با محمل خبرنگاري به محل اقامت رجوي رفته و عمل خود را انجام دهيم.


6- استفاده از مزودران خارجي براي شناسايي
راه‌كار2: يك نفر در آن‌جا داشته باشيم، يعني فردي در داخل مجاهدين نفوذ دهيم.


7- كاميون انفجاري
راه‌كار3: با هلي‌كوپتر و هواپيما آن‌جا را از بالا بزنيم.»


8- استفاده از پوشش خبرنگاري
8- استفاده از پوشش خبرنگاري


9- اعزام تيمهاي عملياتي به اروپا و لورفتن آنها 
اطلاعات سپاه به‌دنبال شكست طرح كاميون انفجاري تلاش كرد تا طرح خود را از طريق فرستادن تروريستها و جاسوسانش در لباس خبرنگاري به اجرا در بياورد.
 
الف. اطلاعات سپاه به شفيع آقا‌محمديان مسئول انجمن اسلامي فرانسه مأموريت داد كه با استفاده از پوش خبرنگاري به محل اقامت برادر مجاهد مسعود رجوي برود و جواب سئوالات زير را تهيه كند:
 
-وضعيت دروني محل اقامت
 
-ملاقاتها و جلسات عمومي برادر مجاهد مسعود رجوي و تاريخ و محل آن
 
-ترددهاي برادر مجاهد مسعود رجوي به پاريس
 
-مسافرتهاي برادر مجاهد مسعود رجوي به كشورهاي ديگر
 
ب. به عباسعلي رجبي از مسئولين اتحاديهٌ انجمنهاي اسلامي در اروپا، وابسته به تيمهاي عملياتي سپاه، كه در آلمان مستقر بود، مأموريت داده شد كه «ارتباط با خبرنگاران جهت خريدن آنها» با هدف كسب «اطلاعات از وضعيت دروني محل اقامت رجوي» برقرار كند.


==== وزارت اطلاعات ====
9. اعزام تيمهاي عملياتي به اروپا و لورفتن آنها
در سال63 وزارت اطلاعات تأسيس شد. وزارت اطلاعات محور اصلي شناسايي، طراحي و اجراي ترورهاي جمهوری اسلامی در خارج و قتلهاي سياسي در داخل كشور است. اين وزارتخانه از يك‌سو در شوراي عالي امنيت ملي در تصميمگيري سياسي در مورد ترورها شركت مي‌كند و از سوي ديگر با كميتهٌ ويژهٌ عملياتي دفتر خامنه‌اي با ارگانهاي تروريستي ديگر هماهنگ مي‌شود. معاونت امنيت وزارت اطلاعات در داخل و خارج كشور به‌دنبال ترور مخالفین نظام ‌است. سعيد امامي رياست معاونت داخلي وزارت اطلاعات در زمان رفسنجاني قتلهاي زنجيره‌يي در داخل و ترورهاي وزارت اطلاعات در خارج را در هماهنگي كامل با حجازي دفتر ويژهٌ خامنه‌اي دنبال مي‌كرد. از جمله طرحهايي كه مستقيماً توسط سعيد امامي به‌اجرا درآمد، طرح دكتر كاظم رجوي و طرح انفجار حرم امام رضا و قتل كشيشان مي‌باشد.
 
 اطلاعات سپاه در آذر‌ماه1363 سه تيم ويژهٌ عملياتي را به هامبورگ، لندن و پاريس به منظور ترور برادر مجاهد مسعود رجوي روانه كرد. دو تيم لندن و هامبورگ به‌عنوان پشتيبان و تيم پاريس به‌عنوان عمل‌كننده بودند. فرمانده تيم پاريس عميدالدين فهري نام داشت. وي پس از مدتها تلاش براي شناسايي محل اقامت موفقيتي به‌دست نياورد. از آن‌جايي كه احتمال لو‌رفتن طرح وجود داشت، تروريستها از طريق دمشق به ايران برگشتند.


معاونت خارجي وزارت اطلاعات علاوه بر جاسوسي عليه دولتهاي خارجي، استخدام خارجيان و به‌كار‌گرفتن آنها در كارهاي تروريستي نيز مي‌پردازد. آخوند حجازي در زمان ريشهري معاونت خارجي را بر‌عهده داشت و تلاش نمود كه براي ترور مسعود رجوی و دكتر كاظم رجوي مقامات پليس فرانسه و سوييس را به استخدام در‌آورد. و با استفاده از همين امكانات در موضع رياست دفتر ويژهٌ خامنه‌اي ترور دكتر كاظم رجوي را دنبال كرد. آخوند محمد حجازي هم‌چنين در جريان مراسم دورتموند مجاهدين در سال74 مسئول طراحي ترور مریم رجوی در آلمان بود كه به همين منظور همراه تقوي رئيس ادارهٌ تروريسم وزارت اطلاعات به آلمان آمده بود كه با افشاگري مجاهدين خنثي گرديد.<ref>نمونه: اظهارات هاشم علوي معاونت امنيت وزارت اطلاعات (جانشين سعيد امامي) در «همايش كوثر» در شهريور78:
ناكامي سپاه پاسداران در اجراي توطئهٌ شومش عليه جان برادر مجاهد مسعود رجوي به‌حدي بود كه چند سال بعد طي مصاحبه‌يي گفت افرادش از فرانسه به او خبر داده‌اند كه اگر رئيس جمهور فرانسه را هم بخواهد، مي‌تواند كت بسته تحويل رژيم بدهد، اما دسترسي به رجوي امكان‌پذير نيست.
«جهت پاسخ جدي به اقدامات آنها (مجاهدين) و ايجاد روحيه در سيستم امنيتي كشور خصوصاً وزارت اطلاعات... يكي از آنها كيس انفجار اتوبوس بوده كه به‌هرحال من نمي‌خواهم به جزئياتش بپردازم كه مرحلهٌ دوم آن عمليات موشكي بوده كه با برادران بزرگوارمان در سپاه پاسداران طراحي كرديم . كار انفجار از راه دور انجام شده كه به‌كمك  مجموعهٌ بردارانمان در ستاد و در استانها، قويترين ضربه را در هفت هشت سال اخير همين انفجار اتوبوس به سازمان وارد كرد…
 ما پيش‌بيني مي‌كرديم كه منافقين براي ايجاد روحيه، به‌رغم اين‌كه از نظر امنيتي مي‌دانستند كه خيلي كار به‌جايي نيست قطعاً در جهت بزرگداشت اين معدوم‌شدگان تجمع جدي داشته باشند. به‌همين دليل از همان ابتداي كار، با دوستان سپاه طراحي عمليات موشكي را پي‌ريزي كرديم و (سپاه) موشك را براي اين جاهاي فرضي از قبل تعيين شده مستقر كردند…
</ref>


==== واحدهای برون مرزی سپاه ====
===== واحدهای برون مرزی سپاه =====
همزمان تغييراتي در اطلاعات سپاه داده شد. بخش عمدهٌ دستگاه بازجويي و شكنجه و واحدهاي عمليات شهري اطلاعات سپاه به وزارت اطلاعات ‌منتقل شد و بخش مسئوليت سركوب در داخل كشور تحت عنوان امنيت به وزارت اطلاعات واگذار شد و متقابلاً نقش سپاه پاسداران در جنگ و تروريسم گسترش پيدا كرد. از جمله سپاه لبنان تقويت شد و پاسدار خاكسار فرمانده آن گرديد و «دفتر پشتيباني لبنان» در ستاد مركزي پاسداران در تهران به‌رياست پاسدار حقاني و به‌منظور پشتيباني و تأمين تداركات سپاه لبنان تشكيل شد.  سپاه لبنان در طول اين سالها از نفرات غير‌ايراني براي گروگانگيري، هواپيماربايي، عمليات تروريستي در كشورهاي اروپايي، كشورهاي هم‌جوار ايران به‌ويژه تركيه استفاده مي‌كرد.<ref>نمونه: در سال1364 دبير اول سفارت اردن در تركيه ترور شد، در سال65 علي كنت ايراني همراه عدنان موسي سليماني به‌عنوان متهمين اين ترور دستگير شدند. علي كنت افشا كرد كه رابطش در سفارت رژيم در آنكارا «جواد جوان» كاردار سفارت رژيم در آنكارا است. بعداز دستگيري علي كنت جواد جوان از تركيه فرار كرد. روزنامهٌ حريت 4آذر65 نوشت «رهبر واقعي جهاد اسلامي، رئيس مجلس ايران، رفسنجاني است. علي كنت تروريست ايراني نيز گفت رهبر جهاد اسلامي رفسنجاني است».</ref>
همزمان تغييراتي در اطلاعات سپاه داده شد. بخش عمدهٌ دستگاه بازجويي و شكنجه و واحدهاي عمليات شهري اطلاعات سپاه به وزارت اطلاعات ‌منتقل شد و بخش مسئوليت سركوب در داخل كشور تحت عنوان امنيت به وزارت اطلاعات واگذار شد و متقابلاً نقش سپاه پاسداران در جنگ و تروريسم گسترش پيدا كرد. از جمله سپاه لبنان تقويت شد و پاسدار خاكسار فرمانده آن گرديد و «دفتر پشتيباني لبنان» در ستاد مركزي پاسداران در تهران به‌رياست پاسدار حقاني و به‌منظور پشتيباني و تأمين تداركات سپاه لبنان تشكيل شد.  سپاه لبنان در طول اين سالها از نفرات غير‌ايراني براي گروگانگيري، هواپيماربايي، عمليات تروريستي در كشورهاي اروپايي، كشورهاي هم‌جوار ايران به‌ويژه تركيه استفاده مي‌كرد.<ref>نمونه: در سال1364 دبير اول سفارت اردن در تركيه ترور شد، در سال65 علي كنت ايراني همراه عدنان موسي سليماني به‌عنوان متهمين اين ترور دستگير شدند. علي كنت افشا كرد كه رابطش در سفارت رژيم در آنكارا «جواد جوان» كاردار سفارت رژيم در آنكارا است. بعداز دستگيري علي كنت جواد جوان از تركيه فرار كرد. روزنامهٌ حريت 4آذر65 نوشت «رهبر واقعي جهاد اسلامي، رئيس مجلس ايران، رفسنجاني است. علي كنت تروريست ايراني نيز گفت رهبر جهاد اسلامي رفسنجاني است».</ref>


==== قرارگاههاي تروريستي سپاه ====
===== قرارگاههاي تروريستي سپاه =====
معاونت اطلاعات سپاه در ساختار جديد سپاه، براي  فعاليتهاي اطلاعاتي و عملياتي در كشورهاي همجوار قرارگاههاي زير را به‌وجود آورد: قرارگاه رمضان: به‌منظور فعاليتهاي اطلاعاتي و تروريستي تشكيل شد. فرمانده آن ابتدا پاسدار باقر ذوالقدر (قائم مقام كنوني سپاه) و بعداز آن پاسدار جعفري صحرارودي شد. صحرارودي همان كسي است كه قاسملو را سر ميز مذاكره در وين به‌قتل رساند و در حال حاضر نيز سرتيپ پاسدار احمد فروزنده است. قرارگاه انصار: در شرق كشور به‌ويژه روي افغانستان و پاكستان متمركز است. اين قرارگاه با همكاري وزارت اطلاعات، به 13پايگاه مجاهدين در شهرهاي كويته و كراچي در17تير1366 با استفاده از آر.پي.جي، نارنجك و مسلسل حمله كرد و  در نتيجه سه تن از مجاهدين به‌شهادت رسيده و دست كم 33نفر مجروح شدند. قرارگاه انصار از ابتدا در امور مربوط به افغانستان و پاكستان فعال بوده است و در حال حاضر نيز قرارگاه مركزي آن در مشهد قرار دارد. قرارگاه بلال: اين قرارگاه در تهران تشكيل شد و مسائل تروريستي را در كشورهاي غير هم‌جوار ايران دنبال مي‌كرد. این قرارگاهها بعدا به تحت فرماندهی نیروی قدس منتقل شدند.
معاونت اطلاعات سپاه در ساختار جديد سپاه، براي  فعاليتهاي اطلاعاتي و عملياتي در كشورهاي همجوار قرارگاههاي زير را به‌وجود آورد: قرارگاه رمضان: به‌منظور فعاليتهاي اطلاعاتي و تروريستي تشكيل شد. فرمانده آن ابتدا پاسدار باقر ذوالقدر (قائم مقام كنوني سپاه) و بعداز آن پاسدار جعفري صحرارودي شد. صحرارودي همان كسي است كه قاسملو را سر ميز مذاكره در وين به‌قتل رساند و در حال حاضر نيز سرتيپ پاسدار احمد فروزنده است. قرارگاه انصار: در شرق كشور به‌ويژه روي افغانستان و پاكستان متمركز است. اين قرارگاه با همكاري وزارت اطلاعات، به 13پايگاه مجاهدين در شهرهاي كويته و كراچي در17تير1366 با استفاده از آر.پي.جي، نارنجك و مسلسل حمله كرد و  در نتيجه سه تن از مجاهدين به‌شهادت رسيده و دست كم 33نفر مجروح شدند. قرارگاه انصار از ابتدا در امور مربوط به افغانستان و پاكستان فعال بوده است و در حال حاضر نيز قرارگاه مركزي آن در مشهد قرار دارد. قرارگاه بلال: اين قرارگاه در تهران تشكيل شد و مسائل تروريستي را در كشورهاي غير هم‌جوار ايران دنبال مي‌كرد. این قرارگاهها بعدا به تحت فرماندهی نیروی قدس منتقل شدند.


==== نيروي قدس ====
===== نيروي قدس =====
پس از جنگ و بحثهایی که بر سر سرنوشت سپاه بود از جمله تصمیماتی که گرفته شد اضافه کردن بخش پنجمی به سپاه به نام «نیروی قدس» بود. ۴ بخش قبلی عبارت بودند از سه نيروي هوايي، دريايي و زميني و نیروی چهارم «مقاومت بسيج». از آن پس وظايف فعاليتهاي تروريستي و صدور بنيادگرايي به نيروي قدس منتقل شد. فرمانده اول آن پاسدار احمد وحیدی بود. احمد وحيدي براي راه‌اندازي نيروي قدس قديمي‌ترين و مجرب‌ترين كادرهاي اطلاعات سپاه و نيروي قرارگاه رمضان را جدا كرده و به نيروي قدس منتقل نمود. وي هم‌چنين كليه قرارگاههايي كه در سپاه فعاليت برون‌مرزي داشتند را به نيروي قدس منتقل كرد. محسن رضايي فرمانده كل سپاه پاسداران در آن زمان در بارهٌ نيروي قدس در بدو تأسيس گفت هدف ما از ايجاد نيروي قدس تشكيل "ارتش بين‌الملل اسلامي" است. نيروي قدس نمايندگاني در سفارتخانه‌هاي رژيم ملايان كه به حوزهٌ مأموريتش مربوط مي‌شود، مانند عراق،‌سودان، اتريش و آلمان و... دارد. هماهنگي بين نيروي قدس و وزارت اطلاعات در سطح فرمانده قدس با وزير اطلاعات و معاونت اطلاعات قدس با معاونت اطلاعات خارجي وزارت اطلاعات انجام مي‌شود.‌
پس از جنگ و بحثهایی که بر سر سرنوشت سپاه بود از جمله تصمیماتی که گرفته شد اضافه کردن بخش پنجمی به سپاه به نام «نیروی قدس» بود. ۴ بخش قبلی عبارت بودند از سه نيروي هوايي، دريايي و زميني و نیروی چهارم «مقاومت بسيج». از آن پس وظايف فعاليتهاي تروريستي و صدور بنيادگرايي به نيروي قدس منتقل شد. فرمانده اول آن پاسدار احمد وحیدی بود. احمد وحيدي براي راه‌اندازي نيروي قدس قديمي‌ترين و مجرب‌ترين كادرهاي اطلاعات سپاه و نيروي قرارگاه رمضان را جدا كرده و به نيروي قدس منتقل نمود. وي هم‌چنين كليه قرارگاههايي كه در سپاه فعاليت برون‌مرزي داشتند را به نيروي قدس منتقل كرد. محسن رضايي فرمانده كل سپاه پاسداران در آن زمان در بارهٌ نيروي قدس در بدو تأسيس گفت هدف ما از ايجاد نيروي قدس تشكيل "ارتش بين‌الملل اسلامي" است. نيروي قدس نمايندگاني در سفارتخانه‌هاي رژيم ملايان كه به حوزهٌ مأموريتش مربوط مي‌شود، مانند عراق،‌سودان، اتريش و آلمان و... دارد. هماهنگي بين نيروي قدس و وزارت اطلاعات در سطح فرمانده قدس با وزير اطلاعات و معاونت اطلاعات قدس با معاونت اطلاعات خارجي وزارت اطلاعات انجام مي‌شود.‌


===== فرماندهی نیروی قدس =====
====== فرماندهی نیروی قدس ======
نيروي قدس تحت كنترل خامنه‌اي و مجري تصميمهاي اوست. این امر تحت نظارت ستاد فرماندهي كل نيروهاي مسلح انجام مي‌شود.‌ رئيس اين ستاد سرلشكر پاسدار حسن فيروزآبادي است كه مستقيماً‌ تحت امر ولي فقيه مي‌باشد. مأموريتهاي نيروي قدس توسط فرماندهي كل سپاه پاسداران ابلاغ مي‌شود. فرمانده كنوني نيروي قدس سرتيپ پاسدار قاسم سليماني و معاون او سرتيپ پاسدار ربيعي است. پاسدار ربيعي رئيس ستاد نيرو نيز مي‌باشد.‌وي هماهنگيهاي نزديكي با وزارت اطلاعات دارد و در مهمترين جلسات نيز شركت مي‌كند.
نيروي قدس تحت كنترل خامنه‌اي و مجري تصميمهاي اوست. این امر تحت نظارت ستاد فرماندهي كل نيروهاي مسلح انجام مي‌شود.‌ رئيس اين ستاد سرلشكر پاسدار حسن فيروزآبادي است كه مستقيماً‌ تحت امر ولي فقيه مي‌باشد. مأموريتهاي نيروي قدس توسط فرماندهي كل سپاه پاسداران ابلاغ مي‌شود. فرمانده كنوني نيروي قدس سرتيپ پاسدار قاسم سليماني و معاون او سرتيپ پاسدار ربيعي است. پاسدار ربيعي رئيس ستاد نيرو نيز مي‌باشد.‌وي هماهنگيهاي نزديكي با وزارت اطلاعات دارد و در مهمترين جلسات نيز شركت مي‌كند.


===== هدفها و مأموريتهای نیروی قدس =====
====== هدفها و مأموريتهای نیروی قدس ======
الف - تبليغ و هدايت جريانات قشري در كشورهاي مختلف و به‌خصوص كشورهاي اسلامي
الف - تبليغ و هدايت جريانات قشري در كشورهاي مختلف و به‌خصوص كشورهاي اسلامي


خط ۱۴۱: خط ۱۶۸:
ه- تشكيل «سپاه» انقلاب اسلامي در كشورهاي مختلف مانند سپاه 9بدر براي عراق و سپاه بوسني و سپاه تركيه (سپاه پنجم) و سپاه لبنان (سپاه هفتم)‌ و سپاه آفريقا و سپاه سودان و...‌
ه- تشكيل «سپاه» انقلاب اسلامي در كشورهاي مختلف مانند سپاه 9بدر براي عراق و سپاه بوسني و سپاه تركيه (سپاه پنجم) و سپاه لبنان (سپاه هفتم)‌ و سپاه آفريقا و سپاه سودان و...‌


===== ستاد و قرارگاههاي نيروي قدس =====
====== ستاد و قرارگاههاي نيروي قدس ======
ستاد نيروي قدس در تهران در پادگان كاظمي در نزديكي ستاد مشترك سپاه واقع است.
ستاد نيروي قدس در تهران در پادگان كاظمي در نزديكي ستاد مشترك سپاه واقع است.


خط ۱۶۴: خط ۱۹۱:
6)‌ '''سپاه ششم''' قرارگاه فرماندهي براي خلیج فارس : مأموريت صدور تروريسم و براندازي در امارات و حوزهٌ خليج فارس را به‌عهده دارد. فرمانده اين سپاه شيرازي است. قبل از شيرازي سرتيپ پاسدار احمد شريفي، فرماندهٌ سپاه ششم بود. كه از ابتداي تأسيس نيروي قدس اين سمت را بر‌عهده داشت. اين نيرو به فرماندهي پاسدار شريفي نقش فعالي در ''درگيريهاي داخلي بحرين'' در سال72 داشت. وي در ''انفجار خُبَر'' در عربستان نقش جدي داشت.<ref>خانم سروناز چيت‌ساز، نمايندهٌ شوراي‌ملي مقاومت در آمريكا، در سال1376 طي يك كنفرانس مطبوعاتي نقش پاسدار شريفي در انفجار خبر را افشا کرد. بعداز اين افشاگري بود كه جمهوری اسلامی مأموريت او را عوض كرد.</ref>  پاسدار احمد شريفي در حال حاضر در دانشگاه بيت‌المقدس نيروي قدس در قم مستقر است.
6)‌ '''سپاه ششم''' قرارگاه فرماندهي براي خلیج فارس : مأموريت صدور تروريسم و براندازي در امارات و حوزهٌ خليج فارس را به‌عهده دارد. فرمانده اين سپاه شيرازي است. قبل از شيرازي سرتيپ پاسدار احمد شريفي، فرماندهٌ سپاه ششم بود. كه از ابتداي تأسيس نيروي قدس اين سمت را بر‌عهده داشت. اين نيرو به فرماندهي پاسدار شريفي نقش فعالي در ''درگيريهاي داخلي بحرين'' در سال72 داشت. وي در ''انفجار خُبَر'' در عربستان نقش جدي داشت.<ref>خانم سروناز چيت‌ساز، نمايندهٌ شوراي‌ملي مقاومت در آمريكا، در سال1376 طي يك كنفرانس مطبوعاتي نقش پاسدار شريفي در انفجار خبر را افشا کرد. بعداز اين افشاگري بود كه جمهوری اسلامی مأموريت او را عوض كرد.</ref>  پاسدار احمد شريفي در حال حاضر در دانشگاه بيت‌المقدس نيروي قدس در قم مستقر است.


7)‌ '''سپاه هفتم''' قرارگاه فرماندهي براي لبنان : همان سپاه لبنان است كه قبل از تشكيل نيروي قدس در اين كشور حضور داشت و پس از تشكيل نيروي قدس تحت فرماندهي اين نيرو قرار گرفت...
7)‌ '''سپاه هفتم''' قرارگاه فرماندهي براي لبنان : همان سپاه لبنان است كه قبل از تشكيل نيروي قدس در اين كشور حضور داشت و پس از تشكيل نيروي قدس تحت فرماندهي اين نيرو قرار گرفت...<ref>سپاه پاسداران در لبنان
 
پس از عراق، لبنان يكي از اصليترين كشورهاي اسلامي و عربي است كه همواره كانديداي مهمي براي گسترش و تروريسم مد نظر جمهوری اسلامی  بوده است. يكي از حوزه‌هاي فعاليت اطلاعات سپاه پاسداران از ابتدا، لبنان بود. جنگ داخلي لبنان و عدم وجود يك حكومت مركزي مقتدر، زمينهٌ مساعدي براي این دخالتها فراهم مي‌كرد.
 
در تاريخ 16خرداد سال61 به‌دستور شخص خميني با شعار و با هدف برقراري جمهوري اسلامي در لبنان، يك تيپ  سپاه پاسداران به‌نام «تيپ (ضد) محمد رسول‌الله» به فرماندهي پاسدار حسين مصلح كه تحت نظر اطلاعات سپاه كار مي‌كرد به لبنان اعزام نمود.
 
انفجارهاي پياپي در لبنان، از جمله انفجار سفارت آمريكا و مقر تفنگدارهاي دريايي اين كشور و انفجار مقر فرانسويها در لبنان، گروگانگيري و به‌قتل رساندن اتباع خارجي در اين كشور اكثراً توسط همين تيپ انجام شده است. پاسدار مصلح شخصاً فرماندهي انفجار مقر تفنگداران آمريكايي در بيروت در سال1983را بر‌عهده داشت.
</ref>


8)‌ '''سپاه هشتم''' قرارگاه فرماندهي براي آفريقا :‌حوزهٌ مأموريت اين سپاه كشورهاي آفريقايي مانند الجزاير،‌تونس، سودان و...‌مي‌باشد. اين سپاه نقش فعالي در سودان دارد و براساس گزارشهاي موجود پايگاههايي در سودان جهت آموزش ايجاد كرده تا از اين طريق پايگاهي براي فعاليتهايش در كشورهاي حول‌وحوش و به‌ويژه مصر تدارك ببيند. فرماندهي سپاه هشتم صراف و معاونش افقهي مي‌باشد.
8)‌ '''سپاه هشتم''' قرارگاه فرماندهي براي آفريقا :‌حوزهٌ مأموريت اين سپاه كشورهاي آفريقايي مانند الجزاير،‌تونس، سودان و...‌مي‌باشد. اين سپاه نقش فعالي در سودان دارد و براساس گزارشهاي موجود پايگاههايي در سودان جهت آموزش ايجاد كرده تا از اين طريق پايگاهي براي فعاليتهايش در كشورهاي حول‌وحوش و به‌ويژه مصر تدارك ببيند. فرماندهي سپاه هشتم صراف و معاونش افقهي مي‌باشد.
خط ۱۷۵: خط ۲۰۹:


12)‌ '''تيپ «مالك اشتر»''': اين تيپ يك تيپ مستقل تحت امر نيروي قدس مي‌باشد كه در سالهاي جنگ با عراق تحت‌امر قرارگاه رمضان بود و به‌خاطر عملياتي كه در داخل عراق انجام ‌داد، بعد‌از تشكيل نيروي قدس به آن نيرو منتقل شد و مقر آن استان مازندران است. فرمانده تيپ مالك اشتر سرتيپ پاسدارحسني‌نيا است و 2گردان آن در لبنان به‌سر مي‌برند.
12)‌ '''تيپ «مالك اشتر»''': اين تيپ يك تيپ مستقل تحت امر نيروي قدس مي‌باشد كه در سالهاي جنگ با عراق تحت‌امر قرارگاه رمضان بود و به‌خاطر عملياتي كه در داخل عراق انجام ‌داد، بعد‌از تشكيل نيروي قدس به آن نيرو منتقل شد و مقر آن استان مازندران است. فرمانده تيپ مالك اشتر سرتيپ پاسدارحسني‌نيا است و 2گردان آن در لبنان به‌سر مي‌برند.
=== ریل اعمال سپاه پاسداران برای تروریسم در کشورها ===
ريل كلاسيك ماشين تروريسم جمهوری اسلامی در كشورهاي مختلف از این قرار است:
# جذب نیرو با استفاده از انگيزه‌هاي مذهبي
# آموزش نيروها
# سازماندهی نيروهاي آموزش‌ديده
# به خدمت گرفتن آنها در عمليات تروريستي
پاسدار مصلح که شخصاً فرماندهي انفجار مقر تفنگداران آمريكايي در بيروت در سال1983را بر‌عهده داشت در این رابطه در مصاحبه با پيام انقلاب (نشريهٌ سپاه پاسداران) در خرداد64 به‌عنوان سومين سال اعزام به لبنان در‌بارهٌ اهداف سپاه رژيم در لبنان مي‌گويد: «سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در طول سه سال از حضور خودش در سطح لبنان سعي كرده است كه حول چند محور اساسي فعاليت نمايد.
محور اول فعاليت ما فعاليتهاي فرهنگي و صدور انقلاب اسلامي به جامعهٌ لبنان مي‌باشد....
محور كار دوم ما آموزش است. در اين مرحله ما  آموزش برادران لبناني را در دو بعد عقيدتي و نظامي شروع كرده‌ايم.... اين آموزشها در چند سطح داده مي‌شود. اول سطح مقدماتي است كه در حسينه‌ها و مساجد است. بعد آموزشهاي عمومي، و بعد آموزشهاي تخصصي را برادران لبناني فرا مي‌گيرند... بيش از 40درصد كلاسها عقيدتي است...
محور سوم: سپاه در طول اين مدت در لبنان به سازماندهي برادران لبناني پرداخته است، بدين معنا كه پس از طي مراحل محورهاي اول و دوم كه آموزش عقيدتي و نظامي است به سازماندهي افراد مي‌پردازيم...
محور چهارم كار، به‌كارگيري برادران است كه مراحل سه محور اول را طي كرده‌اند....»
اين 4محور كه مصلح به آن اشاره مي‌كند محور فعاليتهاي رژيم در ساير كشورها نيز مي‌باشد. در برخي كشورها مانند لبنان يا در برخي مقاطع در بوسني و سودان و... اين 4مرحله با هم انجام مي‌شود. اما در برخي كشورها رژيم پس از جذب افراد، آنها را با محملهاي مختلف (تورهاي مسافرتي و زيارتي يا سمينار...) به ايران آورده و بعد‌از ارزيابي توسط ارگانهاي اطلاعاتي، افراد مورد‌نظر خود را انتخاب كرده و در كمپهاي آموزشي، به آنها آموزش تروريستي مي‌دهد و سپس آنها را سازماندهي كرده و براي اهداف مشخص به مأموريت اعزام مي‌كند
==== وزارت اطلاعات ====
در سال63 وزارت اطلاعات تأسيس شد. وزارت اطلاعات محور اصلي شناسايي، طراحي و اجراي ترورهاي جمهوری اسلامی در خارج و قتلهاي سياسي در داخل كشور است. اين وزارتخانه از يك‌سو در شوراي عالي امنيت ملي در تصميمگيري سياسي در مورد ترورها شركت مي‌كند و از سوي ديگر با كميتهٌ ويژهٌ عملياتي دفتر خامنه‌اي با ارگانهاي تروريستي ديگر هماهنگ مي‌شود. معاونت امنيت وزارت اطلاعات در داخل و خارج كشور به‌دنبال ترور مخالفین نظام ‌است. سعيد امامي رياست معاونت داخلي وزارت اطلاعات در زمان رفسنجاني قتلهاي زنجيره‌يي در داخل و ترورهاي وزارت اطلاعات در خارج را در هماهنگي كامل با حجازي دفتر ويژهٌ خامنه‌اي دنبال مي‌كرد. از جمله طرحهايي كه مستقيماً توسط سعيد امامي به‌اجرا درآمد، طرح دكتر كاظم رجوي و طرح انفجار حرم امام رضا و قتل كشيشان مي‌باشد.
معاونت خارجي وزارت اطلاعات علاوه بر جاسوسي عليه دولتهاي خارجي، استخدام خارجيان و به‌كار‌گرفتن آنها در كارهاي تروريستي نيز مي‌پردازد. آخوند حجازي در زمان ريشهري معاونت خارجي را بر‌عهده داشت و تلاش نمود كه براي ترور مسعود رجوی و دكتر كاظم رجوي مقامات پليس فرانسه و سوييس را به استخدام در‌آورد. و با استفاده از همين امكانات در موضع رياست دفتر ويژهٌ خامنه‌اي ترور دكتر كاظم رجوي را دنبال كرد. آخوند محمد حجازي هم‌چنين در جريان مراسم دورتموند مجاهدين در سال74 مسئول طراحي ترور مریم رجوی در آلمان بود كه به همين منظور همراه تقوي رئيس ادارهٌ تروريسم وزارت اطلاعات به آلمان آمده بود كه با افشاگري مجاهدين خنثي گرديد.<ref>نمونه: اظهارات هاشم علوي معاونت امنيت وزارت اطلاعات (جانشين سعيد امامي) در «همايش كوثر» در شهريور78:
«جهت پاسخ جدي به اقدامات آنها (مجاهدين) و ايجاد روحيه در سيستم امنيتي كشور خصوصاً وزارت اطلاعات... يكي از آنها كيس انفجار اتوبوس بوده كه به‌هرحال من نمي‌خواهم به جزئياتش بپردازم كه مرحلهٌ دوم آن عمليات موشكي بوده كه با برادران بزرگوارمان در سپاه پاسداران طراحي كرديم . كار انفجار از راه دور انجام شده كه به‌كمك  مجموعهٌ بردارانمان در ستاد و در استانها، قويترين ضربه را در هفت هشت سال اخير همين انفجار اتوبوس به سازمان وارد كرد…
 ما پيش‌بيني مي‌كرديم كه منافقين براي ايجاد روحيه، به‌رغم اين‌كه از نظر امنيتي مي‌دانستند كه خيلي كار به‌جايي نيست قطعاً در جهت بزرگداشت اين معدوم‌شدگان تجمع جدي داشته باشند. به‌همين دليل از همان ابتداي كار، با دوستان سپاه طراحي عمليات موشكي را پي‌ريزي كرديم و (سپاه) موشك را براي اين جاهاي فرضي از قبل تعيين شده مستقر كردند…
</ref>


==== '''سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي''' ====
==== '''سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي''' ====
۱٬۰۲۶

ویرایش