کاربر:Hossein/1402826صفحه تمرین: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
دفاعیات کنت لوئیس در پرونده [[حمید نوری]] در دادگاه سوئد
'''دفاعیات کنت لوئیس،''' در پرونده [[حمید نوری]] در دادگاه سوئد


دادگاه استیناف حمید نوری صبح و بعدازظهر دوشنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۲ در دادگاه سوئد برگزار شد این جلسه دادگاه به آخرین دفاعیات کنت لوئیس وکیل مجاهدین در دادگاه استکهلم اختصاص داشت.
دادگاه استیناف حمید نوری صبح و بعدازظهر دوشنبه ۱۵آبان ۱۴۰۲ در دادگاه سوئد برگزار شد این جلسه دادگاه به آخرین دفاعیات کنت لوئیس وکیل مجاهدین در دادگاه استکهلم اختصاص داشت.


کنت لوئیس وکیل سازمان مجاهدین خلق ایران و شاهدین مجاهد در دادگاه حمید نوری دفاعیات متعددی را از مجاهدین انجام داده است. دادگاهی که در آن حمید نوری به عنوان یکی از زندانبانان در زندان گوهردشت در زمان قتل‌عام ۱۳۶۷ و دست‌دارنده در این قتل‌عام محاکمه و در دادگاه اول به حبس ابد محکوم شده است. اما دفاعیات کامل و طولانی کنت لوئیس در دادگاه استیناف حمید نوری در ۱۵ آبان ۱۴۰۲ صورت گرفت که سازمان مجاهدین از آن به عنوان دفاعیات تاریخی نام می‌برد. دادگاه استیناف حمید نوری صبح و بعدازظهر دوشنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۲در دادگاه سوئد برگزار شد. این جلسه دادگاه به آخرین دفاعیات کنت لوئیس وکیل مجاهدین در دادگاه استکهلم اختصاص داشت.<ref name=":0">[https://www.azadi-b.com/?p=39183 مرحله نهایی دادگاه تجدید نظر حمید نوری پایان یافت!]</ref>
کنت لوئیس وکیل سازمان مجاهدین خلق ایران و شاهدین مجاهد در دادگاه حمید نوری دفاعیات متعددی را از مجاهدین انجام داده است. دادگاهی که در آن حمید نوری به عنوان یکی از زندان‌بانان در زندان گوهردشت در زمان قتل‌عام ۱۳۶۷ و دست ‌دارنده در این قتل‌عام محاکمه و در دادگاه اول به حبس ابد محکوم شده است. اما دفاعیات کامل و طولانی کنت لوئیس در دادگاه استیناف حمید نوری در ۱۵آبان ۱۴۰۲ صورت گرفت که سازمان مجاهدین از آن به عنوان دفاعیات تاریخی نام می‌برد. دادگاه استیناف حمید نوری صبح و بعدازظهر روز دوشنبه ۱۵آبان ۱۴۰۲در دادگاه سوئد برگزار شد. این جلسه دادگاه به آخرین دفاعیات کنت لوئیس وکیل مجاهدین در دادگاه استکهلم اختصاص داشت.<ref name=":0">[https://www.azadi-b.com/?p=39183 مرحله نهایی دادگاه تجدید نظر حمید نوری پایان یافت!]</ref>


کنت لوئیس پس از پایان این جلسه دادگاه در جلوی ساختمان دادگاه و در برابر جمعیت ایرانیان حاضر چنین گفت:<blockquote>برادران و خواهران این افتخار  بسیار بزرگی برای من است که سازمان  مجاهدین خلق را  در این محاکمه حمید نوری نمایندگی کردم. همانطور که قبلا هم گفتم امروز روز ما بود در دادگاه  ما تلاش کردیم که برخی از فاکتهایی که اشتباه بودند در دوران این دادگاه سوئد مطرح شده بود تصحیح بکنیم و تلاش کردیم یادآوری بکنیم در دادگاه استیناف در رابطه با تاریخچه سازمان مجاهدین خلق ایران. این محاکمه بارها  من گفته‌ام و بارها تکرار میکنم یک پیروزی عظیمی بود برای تمامی قربانیان سیاست دهشتناک و وحشتناک آخوندها در کشتار بلاوقفه خصوصا کشتار سی هزار نفر و ۱۲۰ هزار نفر از برادران  و خواهران ما در ایران. برای اولین بار تمامی  سابقه تاریخی مقاومت در یک دادگاه رسمی  اعلام شد و ما بسیار مفتخریم که توانستیم این فاکت ها را بیان بکنیم و نهایتا امروز مشخصا من تلاش کردم تاریخ را تصحیح بکنم و تلاش کردم شیطان سازی رژیم را علیه  مجاهدین تصحیح بکنم.<ref>[https://iranntv.com/929897-%D8%AA%D8%B8%D8%A7%D9%87%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%A2%D8%B2%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D9%88-%D8%A8%D8%B3%D8%AA%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D8%B4%D9%87%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%B3 تظاهرات ایرانیان آزاده و بستگان شهیدان سربه دار در مقابل ودادگاه سوئد وصحبتهای کنت لوئیس (دقیقه ۶ ویدئو)]</ref></blockquote>
کنت لوئیس پس از پایان این جلسه دادگاه در جلوی ساختمان دادگاه و در برابر جمعیت ایرانیان حاضر چنین گفت: <blockquote>«برادران و خواهران این افتخار بسیار بزرگی برای من است که سازمان مجاهدین خلق را در محاکمه حمید نوری نمایندگی کردم. همانطور که قبلا هم گفتم امروز روز ما بود در دادگاه ما تلاش کردیم که برخی از فاکت‌هایی که به اشتباه در دوران دادگاه در سوئد مطرح شده بود را تصحیح کنیم و تلاش کردیم موادی را در رابطه با تاریخچه سازمان مجاهدین خلق ایران در دادگاه استیناف بازگو کنیم. همانطور که بارها گفته و تکرار می‌کنم این محاکمه یک پیروزی عظیمی بود برای تمامی قربانیان سیاست‌های دهشتناک و وحشتناک آخوندها در کشتار بلاوقفه، خصوصا کشتار ۳۰هزار نفر و ۱۲۰هزار نفر از برادران و خواهران ما در ایران. برای اولین بار تمامی سابقه تاریخی مقاومت ایران در یک دادگاه رسمی اعلام شد و ما بسیار مفتخریم که توانستیم این فاکت‌ها را بیان بکنیم و نهایتا امروز مشخصا من تلاش کردم تاریخ را تصحیح بکنم و تلاش کردم شیطان سازی رژیم را علیه مجاهدین تصحیح بکنم.» <ref>[https://iranntv.com/929897-%D8%AA%D8%B8%D8%A7%D9%87%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%A2%D8%B2%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D9%88-%D8%A8%D8%B3%D8%AA%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D8%B4%D9%87%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%B3 تظاهرات ایرانیان آزاده و بستگان شهیدان سربه دار در مقابل ودادگاه سوئد وصحبتهای کنت لوئیس (دقیقه ۶ ویدئو)]</ref></blockquote>


== خلاصه دفاعیات کنت لوئیس ==
== خلاصه دفاعیات کنت لوئیس ==
کنت لوئیس در آخرین دفاعیات خود گفت: یک جنگ داخلی بین سازمان مجاهدین خلق ایران و رژیم ایران از ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ با سرکوب تظاهرات مسالمت آمیز و دستگیریهای گسترده و اعدامهای دستجمعی توسط رژیم شروع شد. به گفته مقامات رژیم از جمله مصطفی پورمحمدی این جنگ تا امروز ادامه دارد.  
کنت لوئیس در آخرین دفاعیات خود گفت:   <blockquote>«یک جنگ داخلی بین سازمان مجاهدین خلق ایران و رژیم ایران از ۳۰خرداد ۱۳۶۰ با سرکوب تظاهرات مسالمت‌آمیز و دستگیری‌های گسترده و اعدام‌های دسته‌جمعی توسط رژیم آغاز شد. به گفته مقامات رژیم از جمله مصطفی پورمحمدی این جنگ تا امروز ادامه دارد.


ما با حکم دادگاه اول در مورد محکومیت حمید نوری به حبس ابد کاملاً موافق هستیم. ادله اثبات مبنی بر مجرمیت او بسیار زیاد است. از نظر ما جنگ بین مجاهدین و رژیم ایران یک جنگ غیربین‌المللی بوده است و حمید نوری باید بر اساس جنایت در یک نزاع مسلحانه غیربین‌المللی محکوم شود. بسیاری از داده‌های نادرست در مورد رابطه مجاهدین و عراق در دادگاه به آن استناد شده به‌نقل از روزبه پارسی است که طبق اسنادی که اخیراً منتشر شده است از سوی رژیم مأموریت داشته است که اطلاعات غلط و گمراه‌کننده جهت تأثیر گذاری بر کشورهای اروپایی منتشر کند. این  که سازمان مجاهدین خلق ایران پس از سرنگونی دولت سابق عراق تحت کنوانسیون چهارم ژنو به‌عنوان افراد حفاظت‌شده شناخته شده اند برپایه  عملکرد مستقل آنها در عراق بود.
ما با حکم دادگاه اول در مورد محکومیت حمید نوری به حبس‌ابد کاملاً موافق هستیم. ادله اثبات مبنی بر مجرمیت او بسیار زیاد است. از نظر ما جنگ بین مجاهدین و رژیم ایران یک جنگ غیر بین‌المللی بوده است و حمید نوری باید براساس جنایت در یک نزاع مسلحانه غیر بین‌المللی محکوم شود. بسیاری از داده‌های نادرست در مورد رابطه مجاهدین و عراق در دادگاه به آن استناد شده به‌نقل از روزبه پارسی است که طبق اسنادی که اخیراً منتشر شده است از سوی رژیم مأموریت داشته است که اطلاعات غلط و گمراه‌کننده جهت تأثیرگذاری بر کشورهای اروپایی منتشر کند. این که سازمان مجاهدین خلق ایران پس از سرنگونی دولت سابق عراق تحت کنوانسیون چهارم ژنو به‌عنوان افراد حفاظت‌شده شناخته شده‌اند برپایه عملکرد مستقل آنها در عراق بوده است.


اسناد خرید سلاح از سوی مجاهدین تاسال ۲۰۰۱ و تأکیدات مقامات سازمان ملل مبنی بر اینکه قرارگاههای مجاهدین تحت کنترل دولت عراق نیست، این اسناد نه تنها استقلال مجاهدین خلق از عراق را اثبات می‌کند بلکه نشان می‌دهد که منازعه مسلحانه غیربین‌المللی پس از سال ۱۹۸۸ نیز ادامه یافته است.
اسناد خرید سلاح از سوی مجاهدین تاسال ۲۰۰۱ و تأکیدات مقامات سازمان ملل مبنی بر اینکه قرارگاه‌های مجاهدین تحت کنترل دولت عراق نیست، این اسناد نه تنها استقلال مجاهدین خلق از عراق را اثبات می‌کند بلکه نشان می‌دهد که منازعه مسلحانه غیر بین‌المللی پس از سال ۱۹۸۸ نیز ادامه یافته است.


لیستی از درگیریهای مسلحانه رژیم و مجاهدین از سال ۱۹۸۱ وحملات موشکی وهوایی وتروریستی رژیم علیه مجاهدین در ۳۰ سال گذشته نشان می‌دهد درگیری مسلحانه مجاهدین ورژیم به مراتب طولانی تر از جنگ ایران وعراق بوده است ودست‌کم تاسال ۲۰۰۳ ادامه پیدا کرد و حتی این  جنگ بعد از ۲۰۰۳  که مجاهدین سلاح هم نداشتند ادامه یافت.  
لیستی از درگیری‌های مسلحانه رژیم ایران و مجاهدین از سال ۱۹۸۱، حملات موشکی، هوایی و تروریستی رژیم علیه مجاهدین در ۳۰سال گذشته نشان می‌دهد درگیری مسلحانه مجاهدین و رژیم به مراتب طولانی‌تر از جنگ ایران و عراق بوده است. این جنگ دست‌کم تاسال ۲۰۰۳ ادامه پیدا کرد و حتی این جنگ بعد از ۲۰۰۳ که مجاهدین سلاح هم نداشتند ادامه یافت.  


در حکم خمینی (فتوای خمینی برای قتل‌عام مجاهدین) هیچ نشانی از عملیات فروغ جاویدان نیست، به احتمال زیاد این حکم همزمان با پذیرش آتش‌بس از سوی خمینی نوشته شده است. خمینی ۸ دلیل برای قتل عام مجاهدین ذکر کرده است سه مورد از این دلایل به اعتقادات مذهبی مجاهدین برمیگردد که حاکی از نسل کشی است. خمینی به جنگهای کلاسیک مجاهدین در شمال و غرب کشور اشاره می‌کند که با توجه به نقشه، شمال وجنوب کشور هیچ ربطی به عراق و به طریق اولی به فروغ جاویدان ندارد.<ref name=":0" /> <ref name=":1">[https://iran-efshagari.com/آخرین-دفاع-کنت-لوئیس-وکیل-مجاهدین-خلق-د/ هیجدهمین روز دادگاه استیناف، رسیدگی به جنایات دژخیم حمید نوری ـ آخرین دفاع کنت لوئیس وکیل مجاهدین خلق]</ref>  
در حکم خمینی (فتوای خمینی برای قتل‌عام مجاهدین) هیچ نشانی از عملیات فروغ جاویدان نیست، به احتمال زیاد این حکم همزمان با پذیرش آتش‌بس از سوی خمینی نوشته شده است. خمینی ۸دلیل برای قتل‌عام مجاهدین ذکر کرده است ۳مورد از این دلایل به اعتقادات مذهبی مجاهدین برمی‌گردد که حاکی از نسل‌کشی است. خمینی به جنگ‌های کلاسیک مجاهدین در شمال و غرب کشور اشاره می‌کند که با توجه به نقشه، شمال وجنوب کشور هیچ ربطی به عراق و به طریق اولی به فروغ جاویدان ندارد.»  <ref name=":0" /><ref name=":1">[https://iran-efshagari.com/آخرین-دفاع-کنت-لوئیس-وکیل-مجاهدین-خلق-د/ هیجدهمین روز دادگاه استیناف، رسیدگی به جنایات دژخیم حمید نوری ـ آخرین دفاع کنت لوئیس وکیل مجاهدین خلق]</ref></blockquote>


== دفاعیات کامل کنت لوئیس ==
== دفاعیات کامل کنت لوئیس ==
در ابتدا قاضی برنامه دادگاه را به این صورت اعلام کرد: می‌خواستم اشاره کنم به این قضیه که در این هفته برنامه‌مان به این صورت بود که امروز آقای وکیل لوئیس می‌خواهند دفاعیه نهایی‌شان را برای موکلینشان ارائه بدهند. این بخش مهم دادرسی امروز است و خود آقای لوئیس می‌توانند اگر وقت تنفس باشد خودشان به ما اعلام کنند بفرمائیر آقای لوئیس.
در ابتدا قاضی برنامه دادگاه را به این صورت اعلام کرد: <blockquote>«می‌خواستم اشاره کنم به این که در این هفته برنامه‌مان به این صورت خواهد بود که امروز آقای وکیل لوئیس می‌خواهند دفاعیه نهایی‌شان را برای موکلین‌شان ارائه بدهند. این بخش مهم دادرسی امروز است و خود آقای لوئیس می‌توانند اگر وقت تنفس باشد خودشان به ما اعلام کنند آقای لوئیس بفرمائید.»</blockquote>


== رویارویی مجاهدین و حکومت ایران یک نزاع غیربین‌المللی ==
=== رویارویی مجاهدین و حکومت ایران یک نزاع غیر بین‌المللی ===
کنت لوئیس در شروع دفاعیاتش گفت موکلین من معتقدند که رویارویی مجاهدین و حکومت ایران یک نزاع غیربین‌المللی بوده که از سال ۶۰ شروع شده است. در حکم دادگاه بدوی به نظر ما یک کمبود وجود دارد و این نزاع داخلی و بین‌المللی خوب باز نشده است.
کنت لوئیس: <blockquote>«موکلین من معتقدند که رویارویی مجاهدین و حکومت ایران یک نزاع غیر بین‌المللی بوده که از سال ۶۰ شروع شده است. در حکم دادگاه بدوی به نظر ما یک کمبود وجود دارد و این نزاع داخلی و بین‌المللی خوب باز نشده است.»</blockquote>کنت لوئیس در این رابطه ادامه می‌دهد:<blockquote>«موکلین من با دادستان‌ها بطور کلی موافق هستند وهمانطوری که دردادگاه قبلی گفته شد، آقای حمید نوری در مدت زمان‌هایی که درپرونده مشخص شده، در گوهردشت حضور داشته است. ایشان آن جرائمی را که پیش از این گفته شده است را مرتکب شده‌اند و به‌ همان دلایل به‌ آنها نیز متهم شده‌اند. همچنین ادله اثباتی بسیار زیادی هم وجود دارند، هم ادله اثباتی شفاهی و هم کتبی که اثبات کننده ادعاها وجرائمی است که ایشان به‌خاطر آنها متهم شده‌اند. موکلین من موافق هستند با صحبت‌های دادستان در رابطه با این که نزاع بین‌المللی نبوده است، یعنی این نزاع بین مجاهدین و رژیم ایران درسال ۱۹۸۱ شروع شده است. این برای اضافه‌شدن پایه‌های حقوقی و قانونی برای دادستان می‌باشد. منظور اینست پیش از این گفته شده بود که در مرحله اول این نزاع بین‌المللی بوده و بعد دیگر داخلی شده است. در دادگاه استیناف ما با بخشی از مواردی که در دادگاه بدوی مطرح شده بود مخالفت کردیم. این مخالفت‌ها در رابطه با شرایط و واقعیت‌هایی است که بین مجاهدین خلق و عراق درحین جنگ ایران و عراق بوده است. من می‌خواهم اینجا تکرار کنم که من چیزی که در چند جا در بازپرسی دادگاه استیناف به‌ آنها اشاره کرده‌ام وچندین مطلب هم حتی داخل دادگاه بدوی به این مسئله اشاره کردم و حتی من یک سؤالی که از اعضای دادگاه کردم مستقیما پاسخ گرفتم. از جمله در رابطه با اشکالات و اشتباهات و ادعاهای بی‌اساس در رابطه موکلین من با رژیم عراق که گفته شد، برای مثال آنها با عراق همکاری داشتند و اطلاعات امنیتی به آنها می‌دادند و همینطور اینکه پاداش وکمک هزینه‌های مالی و آموزش و تمرین دریافت می‌کرده‌اند ودرعملیات‌ شرکت می‌کرده‌اند. یعنی ارتش آزادیبخش ملی (NLA)


کنت لوئیس:
همینطور الان می‌خواهم در باره این صحبت کنم که یک‌سری اشکالات و در اصل یک‌سری ادعاهای بی‌اساس که در حکم دادگاه بدوی به آنها اشاره شده است. اگر خودمان بخواهیم نگاه کنیم در رابطه با ارتش آزادیبخش ملی در سال ۱۹۸۰ در رابطه با این نزاع مسلحانه داخلی که بین مجاهدین خلق با رژیم ایران که بعد از ۳۰خرداد ۱۳۶۰ رخ داد. همینطور در رابطه با فتوای خمینی و نتیجه‌ای که این فتوا داد. در وهله آخر این موارد را به هم ربط خواهم داد. همچنین موضوع نزاع مسلحانه بین‌المللی را درمقایسه با نزاع مسلحانه داخلی یک مقدار توضیح بیشتر خواهم داد.


موکلین من با دادستانها بطور کلی موافق هستند وهمانطوری که دردادگاه قبلی آقای حمید نوری در گوهر دشت حضور داشت  مدت زمانهایی که درپرونده مشخص شده وایشان آن جرائمی را که مرتکب شده اند وبهمان دلایل بآنها نیز متهم شده‌اند وادله اثباتی بسیار زیادی هم دارند هم درادله اثباتی شفاهی وهم کتبی اثبات میکند این ادعاها وجرائمی که ایشون بخاطر آنها متهم شده اند. موکلین موافق هستند به این که از طرف دادستان دررابطه با این نزاع که بین المللی نبوده است، یعنی بین مجاهدین و رژیم ایران درسال ۱۹۸۱ شروع شده است. و همینطور اضافه‌شدن پایه‌های حقوقی و قانونی برای دادستان. منطور اینست که در مرحله اول این نزاع بین المللی بوده و بعد دیگر داخلی بوده  است. و در دادگاه استیناف ما با بخشی از مواردی که دردادگاه بدوی بوده مخالفت میکنیم، در شرایط و واقعیتهایی که بین مجاهدین خلق و عراق درحین جنگ ایران وعراق است و همینطور بنظر ما یک کمبود و نقص وجود دارد که بهیچوجه این نزاع داخلی ونزاع مسلحانه بین المللی را زیاد توضیح نداده اند. من می‌خواهم اینجا تکرار کنم که من چیزی که  درچند جا در بازپرسی دادگاه استیناف به‌ آنها ا شاره کرده‌ام  وچندین مطلب هم حتی داخل دادگاه بدوی به این مسئله اشاره کردم حتی من یک سؤالی که  از اعضای دادگاه کردم مستقیما پاسخ گرفتم. از جمله دررابطه با اشکالات و اشتباهات و ادعاهای بی‌اساس رابطه موکلین من با رژیم عراق که گفته شد، برای مثال آنها با عراق همکاری داشتند و اطلاعات امنیتی به آنها می‌دادند و همینطور اینکه پاداش وکمک هزینه های مالی و آموزش و تمرین دریافت می‌کرده‌اند ودرعملیات شرکت می‌کرده‌اند. (یعنی ارتش آزادیبخش ملی NLA ) 
در دادگاه بدوی به اطلاعات کلی در مورد ایران و مجاهدین خلق در صفحه ۱۵ حکم اشاره شده بود.این اطلاعات زیاد دقیق نبود. بطور خاص در رابطه با آن منابعی که دادستان دادگاه بدوی به آنها اشاره کرده بود.»</blockquote>


همینطور الان می خواهم  در باره این صحبت کنم که  یکسری اشکالات و در اصل می‌شود یک‌سری ادعاهای بی اساس که در حکم دادگاه بدوی به آنها اشاره شده است. و اگر خودمان بخواهیم نگاه کنیم در رابطه با ارتش آزادیبخش ملی در سال ۱۹۸۰ در رابطه با این نزاع مسلحانه داخلی که بین مجاهدین خلق با رژیم ایران بعد از اینکه ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ رخ داد. و همینطور در رابطه با فتوای خمینی و نتیجه ای که این فتوا داد. در وهله آخر این را ربط خواهم داد. این نزاع مسلحانه بین‌المللی را درمقایسه با نزاع داخلی مسلحانه یک مقدار توضیح بیشتر خواهم داد.
=== تاریخچه نزاع مجاهدین و جمهوری اسلامی ===
کنت لوئیس در مورد زمینه‌های جنگ داخلی بین مجاهدین و رژیم گفت:<blockquote>«خمینی از روز اول به قدرت رسیدن قصد داشت که مجاهدین را قتل‌عام کند. برای توضیح منازعه مسلحانه غیر ‌بین‌المللی مجاهدین با حکومت حاکم بر ایران، بایستی مقداری تاریخچه آنرا برایتان توضیح دهم.
 
سازمان مجاهدین خلق درسال ۱۹۶۶ تاسیس شده است. رهبران آن جوانانی از جنبش ملی ایران به رهبری دکتر محمد مصدق بودند. هدف آنها از تاسیس این سازمان سرنگون کردن دیکتاتوری سلطنتی شاه و بنا کردن یک رژیم دمکراتیک بود. شاه موسسین و تمامی رهبران اولیه مجاهدین بغیر از مسعود رجوی را اعدم کرد. مسعود رجوی و سایر رهبران مجاهدین که اعدام نشده بودند تا ۳هفته قبل از سقوط رژیم شاه در زندان بودند. ۵روز پس از اینکه مسعود رجوی از زندان آزاد شد درتاریخ ۲۴فوریه ۱۹۹۷(۵بهمن ۱۳۵۷) یک سخنرانی در دانشگاه تهران خطاب به همه مجاهدین انجام داد. وی تاکید کرد که این انقلاب که ما با آن مواجه هستیم بایستی یک انقلاب دمکراتیک باشد. وی سخنرانی‌اش را با این جمله «زنده باد انقلاب دمکراتیک ایران» خاتمه داد.


در دادگاه بدوی به اطلاعات کلی در مورد ایران و مجاهدین خلق در صفحه ۱۵ حکم اشاره شده بود. حالتی که زیاد دقیق نبود. بطور خاص در رابطه با آن منابعی که دادستان  دادگاه بدوی به آنها اشاره کرده بود.
اما خمینی در پاسخ به این سخنرانی چکار کرد؟ او گفت که اصطلاح انقلاب دمکراتیک یک کفر است و نبایدگفته شود. خمینی در پاسخ گفت جمهوری اسلامی ایران و اینکه بجای دمکراتیک باید اسلامی باشد.


=== تاریخچه نزاع مجاهدین و جمهوری اسلامی ===
در تنها ملاقات رسمی بین رهبران مجاهدین و خمینی که در ۲۷می ۱۹۷۹ (۶خرداد۱۳۵۸) در قم انجام شد، مسعود رجوی به نیاز آزادی در این مرحله از جنبش تاکید کرد. وی همچنین به مهم‌ترین شرط انقلابیون که آزادی است تاکید کرد. خمینی در این ملاقات از مجاهدین خواست که با وی همکاری کنند تا بتوانند بقیه نیروهای دمکراتیک ایران را با هم سرکوب کنند و مجاهدین هم طبعا با این خواسته مخالفت کردند.»</blockquote>
کنت لوئیس در مورد زمینه‌های جنگ داخلی بین مجاهدین و رژیم گفت:  از همان اول وقتی خمینی به قدرت رسید قصد داشتند مجاهدین را قتل عام کنند از اول. اما این مقدمه این منازعه مسلحانه غیر بین المللی مجاهدین با ایران برایتان یک مقداری تاریخچه ای را میخواهم برایتان ارائه کنم در مورد این منازعه مسلحانه. مجاهدین خلق تاسیس شده در سال ۱۹۶۶. جوانانی بودند اینها که از جنبش ملی ایران بودند به رهبری محمد مصدق اینها تشکیل دادند. هدفشون این بود که شاه را سرنگون کنند دیکتاتوری سلطنتی را. و یک رژیم دمکراتیک بنا کنند. موسسین مجاهدین و تمام رهبران اولیه مجاهدین بغیر از مسعود رجوی، شاه آنها را همه را اعدام کرد بغیر از مسعود رجوی. مسعود رجوی و سایررهبران مجاهدین خلق که اعدام نشده بودند زندانی شدند تا سه هفته قبل از سقوط رژیم شاه اینها توی زندان بودند همه رهبران. پنج روز بعد از اینکه مسعود رجوی از زندان آزاد شد یک سخنرانی را در دانشگاه تهران ۲۴ فوریه ۱۹۷۹(۵ اسفند ۱۳۵۷) خطاب به مجاهدین انجام داد و در این سخنرانی تاکید کرد که الان این انقلاب دمکراتیک ایرانه که ما باهاش مواجه هستیم و سخنرانی اش را با این کلمات «زنده باد انقلاب دمکراتیک ایران» خاتمه داد. خمینی چکار کرد؟ گفتش که اصطلاح انقلاب دمکراتیک این یک کفر است و نباید گفته شود. خمینی بجای آن تاکید میکرد جمهوری اسلامی ایران، بجای دمکراتیک، انقلاب اسلامی. در تنها ملاقات رسمی که بین رهبران مجاهدین و خمینی انجام شد ۲۷ می ۱۹۷۹(۶ خرداد ۱۳۵۸) در قم این ملاقات انجام شد مسعود رجوی به نیاز آزادی تاکید کرد، اشاره کرد بعنوان شعار اصلی، و به نظر مسعود رجوی، این مهمترین شرط انقلابیون هست، آزادی. ولی خمینی از مجاهدین خواست که با من همکاری کنین تا بتونیم بقیه نیروهای دمکراتیک ایران رو با هم سرکوب کنیم که مجاهدین هم طبعاً مخالفت کردند.


==== نزاع مجاهدین و جمهوری اسلامی ۶۰-۵۸ ====
==== نزاع مجاهدین و جمهوری اسلامی ۶۰-۵۸ ====
کنت لوئیس: از اونجایی که مردم ایران مبارزات مجاهدین خلق را از زمان شاه آشنا بودن و میدونستن چه فداکاریهایی کردن در دوران شاه، اینها به صورت حزب در سراسر کشور گسترش پیدا کردند مجاهدین، و در تمام شهرهای ایران مجاهدین دفتر داشتن و از همون اول هم اغلب به این دفاتر حمله میشد که طرفدارهای خمینی میرفتند به این دفاتر حمله میکردند در همون ماههای اول انقلاب. ابتدا به ساکن اینها حملاتشون رو به دفاتر شروع کردند. علیرغم این فضایی که در ایران حاکم بوده نسبتاً دمکراتیک بوده، یه دوسال و نیمی، از اول ۱۹۷۹(بهمن ۱۳۵۷) تا بیستم ژوئن ۱۹۸۱(۳۰ خرداد ۱۳۶۰) یک فضای دمکراتیک نسبی در ایران وجود داشته. علیرغم اینکه پاسدارها چندین دوجین از اعضای مجاهدین رو کشتن و هزاران تن از مجاهدین رو دستگیر کردن فقط به خاطر اینکه یا اعلامیه مجاهدین رو پخش کردن یا روزنامه مجاهدین رو پخش کردن دستگیر شدن. با این حال، مجاهدین خلق سعی کردن ادامه بدن، یک کار سیاسی رو درکشور انجام بدن و از طرف دیگه خمینی که خیلی برای این گسترش مجاهدین خلق نگران بود تصمیم گرفت و دیگه از هیچ فرصتی برای از بین بردن مجاهدین خلق کوتاهی نکرد.
کنت لوئیس در ادامه به نزاع مجاهدین و سران جمهوری اسلامی در سال‌های ۵۸ تا ۶۰ پرداخت و گفت:<blockquote>«از آنجایی که مردم ایران با مبارزات مجاهدین خلق از زمان شاه آشنا بودند و می‌دانستند که آنها چه فداکاری‌هایی در دوران شاه کرده‌اند، پس از سرنگونی شاه مجاهدین به صورت یک حزب در سراسر کشور گسترش پیدا کردند. آنها در تمامی شهرهای ایران دفتر داشتند. طرفداران خمینی از همان روزهای اول پیروزی انقلاب به اغلب این دفاتر حمله‌ می‌کردند. ابتدا به ساکن آنها حملاتشون رو به دفاتر شروع کردند. این حملات علیرغم فضای نسبتا دمکراتیکی بود که به مدت ۲.۵سال از اول فوریه ۱۹۷۹ (بهمن ۱۳۵۷) تا بیستم ژوئن ۱۹۸۱(۳۰خرداد۱۳۶۰) ادامه داشت.
 
در این مدت پاسداران ده‌ها تن از اعضای مجاهدین را به قتل رسانده و هزاران تن از آنها را دستگیر کرده بودند. جرم همه آنها، پخش اعلامیه و یا نشریات مجاهدین بود. با این حال مجاهدین سعی می‌‌کردند که به فعالیت سیاسی خود ادامه دهند. خمینی نیز از گسترش مجاهدین خلق نگران بود و تصمیم گرفت که دیگر از هیچ فرصتی برای از بین بردن مجاهدین خلق کوتاهی نکند.»</blockquote>


===== مجاهدین در انتخابات‌ها =====
===== مجاهدین در انتخابات‌ها =====
توی این دوسال و نیمی که بطور نسبی دمکراتیک بود مجاهدین در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کردند، در انتخابات مجلس شرکت کردند، وبعداز اون البته همه پرسی عمومی در رابطه با قانون اساسی را بایکوت کرده بودند. چرا؟ عامل اساسی این بود که قدرت مطلقه رو داده بود به فقها.  ژانویه ۱۹۸۰(بهمن ۱۳۵۸) خمینی تصمیم گرفت که اینها رو، مجاهدین رو، کاندیدای مجاهدین صلاحیت نداره، مسعود رجوی رو فاقد صلاحیت اعلام کرد و اینکار رو خمینی با یه حکمی یک قرار یک تصمیم انجام داد، و استدلالش این بود که آنها که به قانون اساسی رای ندادند اجازه ندارن در انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا بشن. ژورنالیست فرانسوی اریک یک مقاله ای نوشت. در یک گزارشی از تهران در روزنامه لوموند در ۲۵ مارس۱۹۸۰(۵ فروردین ۱۳۵۹) از جمله اینو نوشت: در مقاله اش بازم میخوام یه ترجمه آزادی از مقاله روبراتون ارائه بکنم. درکهای مختلفی از این فتوای خمینی هست که وتو نکرده بود کاندیداتوری را. ژان پیر وارزا می‌گوید وتو نکرده بود خمینی. ولی اگر وتو نکرده بود رجوی به چندین میلیون رای می‌رسید چرا که از نفرات ملی ومذهبی تاییدیه گرفت که بخشی از زنان هم در این آرا میتوانستد شرکت داشته باشند، زنان هم دنبال آزادی بودند. که باصطلاح این فقهای روحانیون فعال را به این صورت قبول نداشتند زنان. البته مجاهدین اینها را مستند کردند. که این اسناد اشاره میکنه به ظلم، به تقلب و خشونت در مرحله اول انتخابات، بر ملا کردند افشا کردند مجاهدین، ۲۵۰۰ نفر از اعضای مجاهدین صدمه خوردند در این ۵۰ تا شون شدید صدمه خوردند از اون افراد مسلح حزب الله در جریان مبارزات انتخاباتی. ناظرین بر انتخابات که مجاهدین آنها را انتخاب کرده بود که از تقلبات انتخاباتی انتقاد میکردند از مکانهای انتخاباتی انداخته شدند بیرون، وکتک خوردند و گاها دستگیر شدند.
<blockquote>«در این ۲.۵سالی که فضای نسبتا دمکراتیکی حاکم بود مجاهدین در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس ایران شرکت کردند. اما قبل از آن همه پرسی عمومی در رابطه با قانون اساسی را بایکوت کرده بودند. چرا؟ زیرا در قانون اساسی قدرت مطلقه را به فقها داده بودند.  
 
در ژانویه ۱۹۸۰(بهمن۱۳۵۸) خمینی تصمیم گرفت که کاندیدای مجاهدین صلاحیت ندارد. یعنی مسعود رجوی را فاقد صلاحیت اعلام کرد. خمینی این کار را با صدور یک حکم انجام داد و استدلالش این بود که آنها که به قانون اساسی رای نداده‌اند اجازه کاندید شدن در انتخابات ریاست جمهوری را ندارند.
 
ژورنالیست فرانسوی اریک در یک گزارش از تهران که در روزنامه لوموند در ۲۵مارس ۱۹۸۰(۵فروردین۱۳۵۹) چاپ شد نوشت (البته می‌خواهم یک ترجمه آزادی از مقاله را برایتان ارائه بدهم.) درک‌های مختلفی از این فتوای خمینی هست که کاندیداتوری را وتو نکرده است. ژان پیر وارزا می‌گوید اگر خمینی وتو نکرده بود رجوی به چندین میلیون رای می‌رسید چرا که از نفرات ملی و مذهبی تاییدیه گرفته بود. همچنین بخش بزرگی از زنان هم در این رای‌گیری به او رای می‌دادند زیرا زنان هم به دنبال آزادی خود بودند که خمینی و سایر فقیهان آن را قبول نداشتند.
 
در مرحله اول انتخابات مجلس مجاهدین اسنادی را مستند و منتشر کردند که به ظلم، تقلب و خشونت طرفداران خمینی که به آنها حزب‌الله گفته می‌شد، اشاره می‌کرد. در کارزار انتخابات ۲۵۰۰تن از اعضای مجاهدین صدمه دیدند که ۵۰تن از آنها جراحات‌شان شدید بود. ناظرین مجاهدین که به تقلبات انتخاباتی اعتراض کرده بودند از حوزه‌های انتخاباتی بیرون انداخته شده، کتک خورده و گاها دستگیر شدند.»</blockquote>


===== میتینگ امجدیه واعتراض مجاهدین =====
===== میتینگ امجدیه واعتراض مجاهدین =====
۸٬۶۹۲

ویرایش