کاربر:Javad/صفحه تمرین2

از ایران پدیا
نسخهٔ تاریخ ‏۲۹ سپتامبر ۲۰۱۹، ساعت ۲۰:۱۰ توسط Khosro (بحث | مشارکت‌ها)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
روز دانش آموز ۱۳ آبان
روز دانش آموز

روز دانش آموز، روزی است دانش آموزان اولین تظاهرات شان در ۱۳ آبان سال ۱۳۵۷را علیه شاه برگزار کردند صبح آن روز دانش آموزان کلاسهایشان را تعطیل کردند و به سمت دانشگاه تهران حرکت کردند و به دادن شعار علیه شاه و سلطنت پرداختند.

در این تظاهرات، دانشجویان و دیگر اقشار مردم نیز به آنها پیوستند. در ادامه تظاهرات حدود ساعت ۱۱ صبح مأموران و نیروهای نظامی شاه برای جلوگیری و سرکوب تظاهرات در داخل و خارج دانشگاه، وارد صحنه شدند و با شلیک گاز اشک آور در میان دانش آموزان و دانشجویان قصد متفرق کردن آنها را داشتند با مقاومت دانش آموزان مواجه شدند، مأموران به سوی آنها شلیک کردند که در اثر این تیراندازی ۵۶ نفر جان باختند و تعداد زیادی نیز مجروح شدند که اکثر آن جان باختگان، دانش آموز بودند[۱].

بعداز این واقعه ، دانش آموزان تهران در ۱۶ بهمن ۱۳۵۷ ضمن گرامی داشت جان باختگان این روز، با صدور بیانیه‌ای، روز ۱۳ آبان را روز دانش آموز نامگذاری کردند.

روز دانش آموز بعد از انقلاب

توزیع ساندیس در راهپیمایی
توزیع ساندیس در راهپیمایی

پس از گذشت یک سال از انقلاب ضد سلطنتی در ۱۳ آبان سال ۱۳۵۸ سفارت آمریکا در تهران بوسیله دانشجویان موسوم به پیرو خط امام اشغال شد که همزمانی این دو واقعه باعث شد همه ساله از طرف نظام حاکم ، تظاهراتی به نفع حکومت در ایران ترتیب داده شود.

به همین مناسبت کلاسهای درس توسط اداره آموزش و پروش تعطیل، و دانش آموزان مجبور به شرکت در این راهپیمایی میشوند تا علیه آمریکا و به نفع رژیم شعار دهند.

لازم به ذکر است که شرکت در این راهپیمایی برای دانش آموزان الزامی و اجباری است و چنانچه دانش آموزی در راهپیمایی شرکت نکند تنبیهاتی برای او در نظر گرفته میشود. در ۱۳ آبان ۱۳۹۷ رژیم با تعطیل کردن مدارس و سوار کردن اجباری دانش اموزان به اتوبوس و فشار روی معلمان و تهدید دانش آموزان به کم کردن نمره در صورت عدم شرکت در راهپیمایی، اقدام به برگزاری این تظاهرات در کشور کرد. اما با مقاومت دانش آموزان و معلمان مواجه شد. دانش آموزان در تقابلی آشکار شعارهای راهپیمایی را عوض کردند و شعارهای ضد حکومتی سر دادند. گفته شد رژیم برای جذب بیشتر دانش آموزان و مردم برای شرکت در تظاهرات، ساندیس توزیع میکرد[۲].

اعدام دانش آموزان بعد از انقلاب

بعد از انقلاب بسیاری از دانش آموزان بدلیل هواداری از گروه‌های مخالف نظام، توسط رژیم زندانی و اعدام شدند. اسامی برخی از دانش آموزانی که به جرم هواداری از سازمان مجاهدین اعدام شدند به شرح زیر است:

1 - پروانه پیوستگان

2 - غلامرضا پوراقبالی

3 - داوود پورنصیری رودبانی

اعدام دانش آموزان هوادار مجاهدین خلق
دانش آموزان اعدام شده در سال۶۰

4 - مجید پور اسماعیل جوینی

5 - رضا پور رضائی

6- عبدالرضا پور صباغ

7- محمد علی قدیری

8- اکبر قدیری اصل نوری

9- احمد قهرمان پور بناب

10 -محمد غزنه ای

11- ابراهیم قاسم خانی

12- نسرین قاسمی

13- حسین قاسمی زاده کردی نژاد

14- پرویز قوامیان

15- راضیه کبودپور

16- حجت الله قدومی

17- جلال قدرت

18- علیرضا قلی نژاد

19- رویا قربان زاده

20 - حسین قربانی

21- مجتبی ربیعی

22- محمد رفیعی

23- ماشا الله رهبریان

24- ترانه رحیم نژاد

25- پوران رحیمی

[۳]

استفاده از دانش آموزان در جنگ

استفاده از دانش آموزان برای جنگ سوریه
استفاده از دانش آموزان برای جنگ

در سال ۱۳۶۶ رژیم ایران با کمبود نیرو برای ادامه جنگ با عراق روبرو شد که همین موضوع باعث شد که رژیم به فکر استفاده از دانش آموزان برای جنگ در جبهه ها بیفتد. به همین منظور هاشمی رفسنجانی شخصاً برای بکارگیری دانش آموزان تحت عنوان طرح پاسدار_دانش‌آموز در جبهه اقدام کرد. رفسنجانی در دیدار با اکرمی وزیر آموزش و پرورش و کتیرایی معاون جنگ در وزارت خانه گفت: «این طرح بین سپاه و وزارت آموزش و پرورش پل میزند و سپاه بیش از پیش به داخل مدرسه نفوذ پیدا میکند».

یحیی رحیم صفوی فرمانده سابق سپاه پاسداران درباره اعزام دانش آموزان به جبهه های جنگ گفت: «امام توانستند در دوران جنگ حدود ۲میلیون نفر را عازم جبهه‌های نبرد کنند این آمار به غیر از نیروهایی است که موظف به حضور در جبهه بوده‌اند... یک میلیون دانش‌آموز در جبهه‌ها حضور یافتند». همچنین خبرگزاری ایرنا در تارخ ۲۹شهریور سال ۱۳۹۳ به نقل ازسرهنگ مجتبی جعفری، جانشین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گفت: «... در این جنگ... بیش از ۳۳هزار دانش‌آموز به فیض شهادت نائل شدند…».

آمارهایی که بنیاد شهید و بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس و بسیاری از نهادهای دیگر رژيم فاش شد از این قرار بود: «تعداد شهدای ۱۴ سال به پایین: ۷۰۵۴ نفر، دانش‌آموز ۳۲۲۷۵ نفر، کودک ۲۹۰۶ نفر».(سایت خانه مشاور، پایگاه خبری تحلیل پیراسته - ۱۱مهر ۹۴)

یکی دیگر از سندهایی که نشان میداد رژیم ایران از کودکان برای جنگ استفاده میکند گزارشی است که نیکی هیلی نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل در تاریخ ۲۶مهر ۱۳۹۷ در جلسه شورای امنیت فاش ساخت، که طی اظهاراتی گفته بود: «سپاه پاسداران علاوه بر سرکوب مخالفان در داخل کشور، به نیروهای بسیجی آموزش‌ نظامی برای جنگ می‌دهد. سپاه پاسداران در جذب کودکان و آموزش آنها برای جنگ در سوریه و حمایت از رژیم ظالم اسد استفاده کرده است»[۴].

منابع[ویرایش | ویرایش مبدأ]

  1. ۱۳ آبان روز دانش آموز چه روزی است؟- سایت دانشجو آنلاین
  2. شعار مرگ بر بسیجی و مرگ بر خامنه ای در تظاهرات۱۳آبان-آژانس ایران خبر
  3. لیست ۲۰۰۰۰ شهید سازمان مجاهدین خلق در کتاب شهدا
  4. کودکان سوخت بار جنگ و تروریست-سایت مجاهد