کاربر:M.reza/صفحه تمرین: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱۶: خط ۱۶:


== حضور زنان رزمنده در سطوح فرماندهی و خطوط مقدم ==
== حضور زنان رزمنده در سطوح فرماندهی و خطوط مقدم ==
حضور زنان رزمنده‌یی که برای اولین‌بار درصفوف مقدم نبرد جنگیده بودند یکی از وجوح برجسته این عملیات به حساب آمده است.
حضور زنان رزمنده‌یی که برای اولین‌بار درصفوف مقدم نبرد جنگیده بودند یکی از وجوه برجسته این عملیات به حساب آمده است.


== مشخصات صحنه نبرد ==
== مشخصات صحنه نبرد ==
خط ۳۹: خط ۳۹:
اين غنائم شامل:  
اين غنائم شامل:  


۵۴ فروند تانک
۵۴ فروند تانک.


۴۸ دستگاه زره پوش
۴۸ دستگاه زره پوش.


۳۳ قبضه توپ
۳۳ قبضه توپ.


سه دستگاه زره پوش مجهز به توپهای راداری شليكا
سه دستگاه زره پوش مجهز به توپهای راداری شليكا.


انواع سلاح شامل توپ ۱۰۶ میلیمتری و موشک اندازهای کاتیوشا ٬ مالیوتکا و تاو ٬ دراگون و خودروهای حامل آن
انواع سلاح شامل توپ ۱۰۶ میلیمتری ، موشک اندازهای کاتیوشا ، مالیوتکا و تاو ٬ دراگون و خودروهای حامل آن.


صدها دستگاه خودرو مخابراتی ترابری و لوجستیک
صدها دستگاه خودرو مخابراتی ترابری و لوجستیک.


هزاران قبضه سلاحهای سبک و نیمه سنگین انفرادی و اجتماعی و خمپاره انداز
هزاران قبضه سلاحهای سبک و نیمه سنگین انفرادی و اجتماعی و خمپاره انداز.


=== آمار نیروهای جمهوری اسلامی: ===
=== آمار نیروهای جمهوری اسلامی: ===
خط ۱۱۲: خط ۱۱۲:
* ارتش آزادیبخش بر سر میز تعیین سرنوشت ایران صاحب کرسی شد.
* ارتش آزادیبخش بر سر میز تعیین سرنوشت ایران صاحب کرسی شد.
* اپوزسیون ایران بیش از همه قوی و بیش از همه جدی.
* اپوزسیون ایران بیش از همه قوی و بیش از همه جدی.
<blockquote>'''اظهارات دو تن از فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی:'''</blockquote>اظهارات دو تن از فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی که در عملیات چلچراغ به اسارت ارتش آزادیبخش در آمدند:
<blockquote>'''اظهارات دو تن از فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی:'''</blockquote>
# وقتی در اتاق عملیات خبر رسید تهاجم را ارتش آزادیبخش آغاز کرده است همه دچار شوک شدند و همه می‌دانستند که عملیات موفق خواهد شد و آن طرفی که مسلما شکست خواهد خورد خود ما هستیم.
 
# 22:2
=== اظهارات دو تن از فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی که در عملیات چلچراغ به اسارت ارتش آزادیبخش در آمدند: ===
# بخشی از مصاحبه انجام شده با سرهنگ توپخانه‌‏ی ستاد «علی اکبر غلامرضائی» جانشین موقت رئیس ستاد لشکر ۶۱ زرهی که در عملیات چلچراغ اسیر شد.  سؤال: ارزیابی شما از ابعاد عملیات بزرگ چلچراغ چیست؟  جواب: ارزیابی من این هست که عملیات خیلی غافلگیرانه و با یک آتش تهیه‏ی بسیار بسیار قوی شروع شد. سپس عملیات تاکتیکی حدوداً گازانبری و تک به قسمت‏های مختلف صورت گرفت. یگان‏ها تا آنجا که می‏شد مقداری مقاومت نشان دادند و بعد نیروهای احتیاط هم واُژرد عمل شدند. با اینهمه در ساعت5.9 صبح تقریباً کلیه‏ی آن قسمت‏هایی که عملیات انجام شده بود، منهدم و افراد اقدام به فرار نمودند. من فکر می‏کنم که تعداد یگان‏های ارتش آزادیبخش که تک کردند بسیار زیاد بودند و به همین جهت بود که توانستند در ظرف کمتر از 21ساعت، به کلیه‏ی هدف‏های خودشان برسند و منطقه‏ی عمومی مهران، خود شهر و ارتفاعات شمالی و جنوبی و شرقی آن را تصرف کنند.  سؤال: به نظر شما عوامل موفقیت ارتش آزادیبخش در این عملیات بزرگ چلچراغ چیست؟  جواب: سرعت عمل و استفاده از اصل غافلگیری. این مسئله‏‌ی غافلگیری خیلی چشمگیر بود. مسئله‏‌ی آتش تهیه‏‌ای هم که یگان تک ‏کننده اجرا کرد، بسیار چشمگیر بود. مسئله‌‏ی سرعت حرکات و ادامه‏‌ی حرکات هم خیلی مهم بود که توانستند در مدت کمتر از 9 ساعت و نیم به هدف‏ها دست پیدا کنند. مسئله‏‌ی روحیه و انگیزه‏ی شدید رزمنده‌‏ها برای اجرای مأموریت‏های محوله در این عملیات هم ، یکی از آن "عوامل رزمی نامحسوس" بود که باید در اینجا به آن اشاره کنم. 
#بخشی از مصاحبه انجام شده با سرهنگ دوم زرهی «اسماعیل بیداری»  که در عملیات چلچراغ اسیر شد.  سؤال: در چه موقعیتی بودید که به اسارت رزمندگان ارتش آزادیبخش درآمدید؟  جواب: بنده با ماشینم برمی‏گشتم. با راننده داشتیم می‏‌آمدیم که دیدیم برادران تمام منطقه را گرفتند. منتظر شدیم تا که به ما نزدیک شدند ، بعد خودمان را تسلیم کردیم.  سؤال: سربازان و افرادی که به اسارت درآمده‏‌اند، می‏گفتند که چند شب اخیر در حالت آماده‏‌باش بودند، شما از این آماده‌‏باش اطلاع نداشتید؟  جواب: بله در آماده‌‏باش بودند. چند مدتی بود که به آنها آماده‏‌باش داده بودند.  سؤال: ممکن است مضمون بخشنامه‌‏ی آماده‌‏باش را بگوئید؟  جواب: مضمون بخشنامه این بود که طی چند روز گذشته مجاهدین وارد منطقه‏‌ی مهران شده‏‌اند ، هشیاری لازم را داشته باشید.  سؤال: رزمندگان ارتش آزادیبخش گزارش دادند که وقتی شما به اسارت درآمدید ، درجه‏‌هایتان را کنده بودید ، چرا اینکار را کردید؟  جواب: من داشتم برمی‏گشتم ، تعدادی از سربازها را در راه دیدم که از خط برمی‏‌گشتند. آنها به محض اینکه مرا می‏دیدند به من پرخاش می‏‌کردند. بخاطر اینکه یک مرتبه ناراحت نشوند، درجه‏‌ام را کندم که همرنگ لباس آنها شوم.  سؤال: درجه‌‏هایتان را کندید که خودتان را سرباز جلوه بدهید؟  جواب: خوب ، آنها در آن شرایط ناراحت بودند و ممکن بود در آن حالت با دیدن من عکس‏‌العمل بدی نشان بدهند.  سؤال: یعنی مثلاً چکار بکنند؟  جواب: مثلاً یک مرتبه به من حمله بکنند.  سؤال: یعنی اینقدر سربازها از فرماندهان ارتش متنفر هستند؟  جواب: من اینطوری احساس می‏کردم. بخصوص که سربازی زخمی شده بود ، از برخوردش احساس کردم ممکن است این اتفاق بیفتد.
#بخشی از مصاحبه انجام شده با  سرگرد توپخانه «شمس‌‏الله یاری» مسئول گروه پشتیبانی اطلاعات رزمی لشکر61 زرهی قزوین.  سؤال: موقعی که به اسارت درآمدید در چه موقعیتی بودید و چکار می‏کردید؟  جواب: موقعی که من به اسارت درآمدم، در قرارگاه تاکتیکی لشکر بودم. موقعی که به محل جمع‌‏آوری اسرا رسیدم در آنجا یک سرهنگ را دیدم که در ستاد لشکر کار می‏کرد و دیدم که ایشان دستگیر شده است.  سؤال: اسم این سرهنگ چه بود؟  جواب: سرهنگ توپخانه علی‏‌اکبر غلامرضائی که به عنوان ریاست ستاد لشکر 61 زرهی قزوین انجام وظیفه می‏کرد.  سؤال: توضیح بدهید که آرایش نظامی لشکر 61 زرهی خمینی در این منطقه چگونه بود و در زمینه‏‌ی اطلاعاتی که به لشکر رسیده بود در مورد امکان تهاجم ارتش آزادیبخش ملی اقدام خاصی هم صورت گرفته بود؟  جواب: آرایشی که در لشکر 61 زرهی انجام شده بود ، همه‏‌ی فرماندهان و آرایش‏‌دهندگان فکر می‏کردند که بهترین شکل است. در این آرایش همه‏‌ی جوانب امر در نظر گرفته شده بود و با رده‏‌ی بالا هم هماهنگی شده بود. به نحوی که اگر عملیاتی انجام شد بتوانند بلافاصله به منطقه‏‌ای که در آن رخنه ایجاد شده ، نیرو اعزام کنند. ولی با همه‌‏ی این اقدامات و پیش‏بینی‏‌هایی که شده بود لشکر 61 نتوانست در مقابل رزمندگان ارتش آزادیبخش ایستادگی نماید.  سؤال: این تهاجم بر روی تصمیم‏‌گیری فرماندهان چه تأثیری گذاشت و عکس‏‌العملشان چه بود؟  جواب: وقتی خبر رسید که تهاجم به منطقه‏‌ی مهران توسط رزمندگان ارتش آزادیبخش ملی انجام شده، من خودم در اتاق عملیات بودم. در همان اتاق‌ ، فرمانده لشکر باضافه‏‌ی تعدادی از افسران دیگر هم بودند. وقتی که این خبر را فرمانده تیپ اعلام کرد، کسانی که در آنجا بودند، دچار شوک شدند. زیرا می‏دانستند چون عملیات توسط ارتش آزادیبخش ملی انجام شده حتماً با موفقیت روبرو خواهد شد و شکستی به دنبال نخواهد داشت. آن طرفی که مسلماً شکست خواهد خورد خود ما هستیم. سؤال: چه ارزیابی از این تهاجم گسترده‏‌ی ارتش آزادیبخش ملی ایران در منطقه‏‌ی مهران دارید؟  جواب: من نتیجه‌ای که از این عملیات ارتش آزادیبخش ملی در منطقه‏‌ی مهران می‏توانم بگیرم این هست که ارتش آزادیبخش ملی اگر تصمیم به انجام هر عملیاتی در هر نقطه‏‌ای با هر وسعتی بگیرد‌ ، قادر به انجام آن می‏باشد و با شکست مواجه نخواهد شد.  به همین خاطر هم هست که ارتش آزادیبخش تا آنجا که من در خاطرم هست ، تا به حال در همه‏‌ی عملیات خود ، توانسته به کلیه‏‌ی اهدافی که مد نظرش بوده برسد. و در هیچ کدام از آنها شکست نداشته است. به اضافه اینکه در این عملیات که به نام عملیات چلچراغ نامگذاری شده وسعت منطقه‏‌ی عملیاتی بسیار بسیار قابل توجه هست و این مسئله از نظر عملیات جنگی بسیار مهم است. خود این مسئله نشان می‏دهد که این عملیات بسیار خوب طرح‏ریزی شده بوده و بسیار خوب هم اجرا شده و از اصل کامل غافلگیری هم برخوردار بوده است.


== پانویس ==
== پانویس ==
{{پانویس|۳|اندازه=ریز}}
{{پانویس|۳|اندازه=ریز}}
۲۰۸

ویرایش