کاربر:Mehran/صفحه تمرین: تفاوت میان نسخه‌ها

از ایران پدیا
پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۹: خط ۲۹:


 (متولد ۱۳۲۸) رهبر فکری و عملی چریک‌های فدایی خلق ایران (جریان اشرف دهقانی) از احزاب کمونیستی اپوزیسیون جمهوری اسلامی در خارج از ایران است. او از اعضای سازمان چریک‌های فدایی خلق ایران بود.
 (متولد ۱۳۲۸) رهبر فکری و عملی چریک‌های فدایی خلق ایران (جریان اشرف دهقانی) از احزاب کمونیستی اپوزیسیون جمهوری اسلامی در خارج از ایران است. او از اعضای سازمان چریک‌های فدایی خلق ایران بود.
*
== تاریخچه و پیامدهای لیست گذاری  ==
== تاریخچه و پیامدهای لیست گذاری  ==
اشرف دهقانی در خانواده‌ای کارگر و تهی دست در تبریز متولد شد. پدرش با اینکه میرآبی بیسواد بود آگاهی سیاسی داشت و در سالهای ۱۳۲۴–۲۵ در جریان فرقه دموکرات آذربایجان شرکت کرد. بعد از حمله رژیم به مبارزان نیز خانه آن‌ها پناهگاهی برای مبارزان محسوب می‌شد.
[[پرونده:.اشرف دهقانی درکودکی .png|جایگزین=.اشرف دهقانی درکودکی .png|بندانگشتی|163x163پیکسل|.اشرف دهقانی درکودکی .png]]
هنگامی که اشرف در سال ۱۳۲۸ به دنیا آمد پدرش زمینگیر شده بود. اشرف در شرایط سخت زندگی قرار گرفته و به خود متکی بار می‌آمد. در دوازده سالگی او، خواهر بزرگش که معلم شده بود همراه مادرش به جای دیگری برای کار رفتند. بهروز دهقانی، برادر بزرگشان اشرف را به کتاب خواندن و تعمق تشویق می‌نمود. بهروز نیز از مبارزان بود و با صمد بهرنگی و کاظم سعادتی رفیق بود و آن‌ها نیز تأثیر مهمی بر اشرف گذاشتند. در مدرسه تلاش می‌کرد همکلاسانش را آگاه کند. یکبار هم معلم مدرسه نامه او و دوستش پیدا کرد و از آن‌ها تعهد گرفت به مسایل سیاسی کاری نداشته باشند. درست بعد از دوران دبیرستان اشرف و هنگام کارش به عنوان آموزگار، صمد بهرنگی درگذشت. این موضوع تأثیر زیادی بر اشرف و همین‌طور بر افراد دیگر گذاشت و آن‌ها را تکان داد. در این هنگام بود که اشرف به بهروز و رفقای مبارزش در مبارزه مسلحانه پیوست و رابطه رفاقت بزرگی بین آن‌ها شکل گرفت.
[[پرونده:عکسی ازآبا وپدربهروزدهقانی.png|alt=عکسی ازآبا وپدراشرف‌دهقانی.png|بندانگشتی|163x163پیکسل|عکسی ازآبا وپدراشرف‌دهقانی.png]]
[[پرونده:آبا ،مادراشرف دهقانی.jpg|جایگزین=آبا ،مادراشرف دهقانی.jpg|بندانگشتی|154x154پیکسل|آبا ،مادراشرف دهقانی.jpg]]
اعضای گروه تراکتوری خریده بودند که با ظاهر کشاورز ولی برای جمع کردن یاران بیشتر به روستاهای دیگر بروند. در همین زمان مرگ صمد پیش آمد و آن‌ها مدتی منفعل شدند. پس از اینکه بهروز از تحصیل در آمریکا برگشت، دوباره کارها از سر گرفته شد و یکی از میان خود را با تراکتور به روستاهای اطراف فرستادند… کم‌کم ارتباط محفل تبریز با محفل امیرپرویز پویان-مسعود احمدزاده قوی می‌شود. بعد از اینکه دو گروه به صورت مشترک تیمسار ضیا فرسیو، رئیس اداره دادرسی ارتش را در ۱۸ فروردین ۱۳۵۰ ترور کردند، پیوند سازمانی واقعی بین آن‌ها شکل گرفت و سازمان چریک‌های فدایی خلق ایران متولد شد. نام سازمان را در واقع اعضای شاخه تبریز پیشنهاد دادند و کلمات ''چریک'' و ''خلق'' که کلمات مأنوس آن روزگار بود را با کلمه ''فدایی'' ترکیب کردند که توسط سایرین پذیرفته شد.
[[پرونده:روح انگیزدهقانی خواهراشرف دهقانی.JPG|جایگزین=روح انگیزدهقانی خواهراشرف دهقانی.JPG|بندانگشتی|181x181پیکسل|روح انگیزدهقانی خواهراشرف دهقانی.JPG]]
در فاصله سالهای ۱۳۵۰–۵۱ ساواک موفق شد تعداد زیادی از اعضای سازمان را دستگیر، شکنجه و اعدام کند. اشرف و بهروز یکبار موفق می‌شوند فرار کنند ولی ساواک برادر کوچکترشان محمد دهقانی را گرفت و زیر شکنجه برد که موجب بیماری اختلال حواس در وی شد. محمد را چهار سال زندان کردند. سپس کاظم سعادتی (رفیق قدیمی و شوهرخواهر آنها) دستگیر شد ولی او خود را یک فرد معمولی نشان داد و موفق شد موقتاً آزاد شود البته ساواک او را زیرنظر داشت و کاظم که این را می‌دانست برای رساندن پیام هشدار به بهروز و اشرف، رگ دستهای خود را زد و جان سپرد. در اردیبهشت ۱۳۵۰ نیز بهروز دهقانی دستگیر شد و در زندان زیر شکنجه ساواک جان سپرد.
== سازمان هایی که دراین لیست قرار میگیرند.  ==
== سازمان هایی که دراین لیست قرار میگیرند.  ==
اشرف دهقانی نیز در اردیبهشت سال ۱۳۵۰ دستگیر شد و به ده سال زندان محکوم شد اما توانست بعد از ۲سال از زندان فرار کند. در آن روز زندانیان سیاسی توانسته بودند بخاطر نوروز و سال نو (از اول تا پنجم فروردین)، با بستگان خود در یک اتاق معمولی ملاقات کنند (در حالت عادی دیدار از پشت شیشه و میله‌های آهنی است) اشرف و ناهید (دوست و همبند اشرف) از مادرشان خواستند هربار که به ملاقاتشان می‌آیند یک چادر نماز اضافی هم بیاورند. در یکی از ملاقات‌ها اشرف توانست در فرصت مناسبی چادر اضافی را سر کند و همراه ملاقاتی‌ها از زندان خارج شود. ناهید موفق نشد فرار کند اما اشرف از زندان خارج شده بود و رفقایش فوراً او را از محل دور کردند و با ماشین فرار کردند. اشرف پس از فرار درخانه تیمی فدائیان خلق به سر می‌برد و در مبارزات شرکت می‌کرد، از جمله اعدام سروان نیک طبع از رژیم شاه. او سپس به آلمان رفت.
== لیست گذاری سازمان مجاهدین خلق ایران        ==


خواهر اشرف، روح‌انگیز دهقانی (روحی) نیز که با کاظم سعادتی، از اعضای هسته اولیه سازمان چریک‌های فدایی خلق ایران ازدواج کرده بود در ۸ تیر ۱۳۶۰ در حالی که دو فرزند داشت، توسط جمهوری اسلامی اعدام شد.
== لیست گذاری سازمان مجاهدین خلق ایران        ==
اشرف دهقانی چریک‌های فدایی خلق ایران را تشکیل داده‌است که به «جریان اشرف دهقانی» نیز معروف است و هم‌اکنون در اروپا به خصوص انگلستان فعالیت می‌کند.
== لیست گذاری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران    ==
== لیست گذاری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران    ==
* «درجدال با خاموشی» تحلیلی از زندانهای جمهوری اسلامی در دهه ۶۰
* [http://www.siahkal.com/publication/Samad.pdf «راز» مرگ صمد...؟!]
* «بذرهای ماندگار» خاطراتی از مبارزات چریکهای فدائی خلق و نقد برخی ایده‌ها
* حماسه مقاومت
* [http://www.ashrafdehghani.com/pdf/Tavaab.pdf تواب، پدیده‌ای نوظهور در زندان!]


== انعکاسات این لیست گذاری     ==
== لیست‌گذاری سپاه، بازتابها و واکنش‌ها    ==
* [http://www.ashrafdehghani.com/ سایت شخصی اشرف دهقانی]
 
* [http://www.siahkal.com/ سیاهکل - سایت چریک‌های فدایی خلق ایران (جریان اشرف دهقانی)]
==  در‌پی اعلام تصمیم دولت آمریکا مبنی بر قرار دادن سپاه پاسداران در لیست تروریستی مهره‌ها و رسانه‌های رژیم از پیآمد این اقدام ابراز وحشت کرده‌اند.     ==
امیرعلی ابوالفتح یک کارشناس حکومتی هراسان از معرفی سپاه پاسداران به‌عنوان یک گروه تروریستی گفت: «زمانی که یک گروه یا جماعتی به‌عنوان گروه تروریستی معرفی می‌شود دستگاههای اطلاعاتی، امنیتی و نظامی آمریکا وظیفه پیدا می‌کنند با این تروریستها مبارزه کنند و هر جا که آنها را یافتند یا به‌قتل برسانند یا دستگیر و مجازات کنند».
 
وی به حضور نیروی تروریستی قدس در کشورهایی مانند سوریه و عراق، اشاره وبا وحشت اضافه کرد: «در صورت عملیاتی شدن این طرح، تمام نیروها و تأسیسات سپاه به‌عنوان اهداف تروریستی قلمداد می‌شود و زمینه برای حمله آمریکا به نیروهای انسانی یا تأسیسات سپاه فراهم می‌شود».
 
این کارشناس حکومتی همچنین گفت: «بنا بر ادعای آمریکا سپاه سلطه کامل بر اقتصاد ایران دارد و اگر به‌عنوان یک گروه تروریستی معرفی شود امید آمریکا این است که طرف‌های تجاری ایران در خارج نسبت به همکاری با ما ابا داشته باشند؛ چرا که ممکن است در مظان اتهام و مجازات آمریکا قرار گیرند». (دنیای اقتصاد ۱۷فروردین ۹۸) 
 
== بسترهای جدید برای اعتراضات اجتماعی ==
علی خرم، سفیر سابق رژیم درچین و درمقر اروپایی ملل متحد نیز نسبت به پیامدهای اجتماعی لیست‌گذاری تروریستی سپاه پاسداران هشدار داده می‌گوید: «ایجاد چنین شرایطی، به‌معنی ایجاد بسترهایی جدید برای اعتراضات اجتماعی خواهد بود. اعتراضاتی که ممکن است ریشه در عواملی اقتصادی چون افزایش تورم یا بیکاری، کمبود کالاها و خدمات، بحرانهای زیست‌محیطی یا افزایش حساسیت به حکومت داشته باشند، اما در قالب اعتراضاتی با شعارها و مطالبات سیاسی ظهور کنند. چون حتی اگر مشکلات منجر به این اعتراضات کاملا معیشتی باشند، قابل تصور است که بسیاری از معترضان، حاکمان را مقصر اصلی مشکلات خود بدانند و اعتراضات آنها، متوجه حکومت شود».(روزنامه همدلی ۱۸فروردین ۹۸) 
 
== زمین‌گیر کردن اقتصاد و وحشت از خشم مردم ==
روزنامهٔ حکومتی همدلی نیز درباره پیامدهای تحریمی لیست‌گذاری سپاه پاسداران نوشته است:« بدون شک این تحریمها به‌دنبال زمین‌گیر کردن اقتصاد و سیاست‌های ایران در منطقه و جهان و به تعبیر سناتورهای آمریکایی« شات داون» کردن و خاموش کردن اقتصاد ایران است».(روزنامه همدلی ۱۸فروردین ۹۸)
 
سوزوگداز نسبت به هدف قرار گرفتن سپاه پاسداران، و هراس از خاموش شدن اقتصاد رژیم و... به‌خاطر لیست‌گذاری سپاه، در شرایطی است که در داخل نیز این نیروی ضدمردمی و سرکوبگر هدف خشم و اعتراضات مردمی قرار گرفته است.
 
در جریان سیل اخیر نیز سرکردگان آن به هر منطقه سیل‌زده‌ای در کشور رفتند با نفرت و خشم و مردم سیل‌زده روبه‌رو شدند.
 
بنابراین روشن است که نگرانی از «بسترهای جدید برای اعتراضات اجتماعی» و نگرانی از «خاموش شدن اقتصاد » و...هراس از این بابت است که این وضعیت منجر به اعتراضات بیشتر مردمی و در نهایت منجر به سرنگونی حاکمیت شود. 
 
== نقش سپاه پاسداران در حفظ نظام ==
واقعیت این است که سپاه پاسداران ضدمردمی اهرم اصلی سرکوب و صدور تروریسم است که اساس اقتصاد کلان کشور را در کنترل خود دارد و مسئولیت اصلی‌اش حفظ نظام ولایت فقیه است.
 
اهرم‌هایی که تاکنون با تکیه بر آنها حاکمیت ولایت فقیه توانسته است به حیات ننگین خود ادامه بدهد
 
این نقش را این نیروی ضدمردمی در وحشت از خیزش و خروش مردم سیل‌زده، در همان یکی دو روز اولی این فاجعه تلاش کرد بازی کند. سپاه فجر استان فارس بیانیه‌یی صادر کرد و برای مجاهدین خلق و مردم خط‌و نشان کشید.
 
در همان روزهای اولیه هم تلاش کردند که با رفتن به مناطق سیل‌زده نقش امنیتی و سرکوبگرانه خود را بازی کنند و به بعضی مناطق هم گله‌های پاسدار را فرستادند که البته جوابهای دندان شکنی هم از جانب مصیبت زدگان دریافت کردند


== منابع    ==
== با توجه به اهمیت نقش سپاه در حفظ و حراست از رژیم ولایت فقیه، نامگذاری آن به‌مثابه آب ریختن در لانه موریانه است که باعث ترس و دلهره در میان کارشناسان حکومتی شده است.نابع ==
*# [http://www.ashrafdehghani.com/pdf/biography.pdf بیوگرافی اشرف دهقانی]
*# [http://www.ashrafdehghani.com/pdf/biography.pdf بیوگرافی اشرف دهقانی]
*# ↑ [http://azer-online.com/tarikh/more/cherik_tabriz.htm زندگی دوشادوش مرگ روایتی از جنبش چریکی حلقه تبریز - هژیر پلاسچی - شماره 16 نشریه نقد نو (منتشره در تهران)]
*# ↑ [http://azer-online.com/tarikh/more/cherik_tabriz.htm زندگی دوشادوش مرگ روایتی از جنبش چریکی حلقه تبریز - هژیر پلاسچی - شماره 16 نشریه نقد نو (منتشره در تهران)]

نسخهٔ ‏۱۰ آوریل ۲۰۱۹، ساعت ۲۰:۰۲

اشرف دهقانی
اشرف دهقانی.jpg
شناسنامه
زادروز۱۳۲۸
زادگاهتبریز، ایران
محل مرگایران
خویشاوندان سرشناسبهروزدهقانی‌وروح انگیز دهقانی
تحصیلاتتحصیل کرده دانشسرای مقدماتی تبریز
اطلاعات سیاسی
حزب سیاسیعضو چریکهای فدایی خلق ایران
فعالیت‌هاعضو چریکهای فدایی خلق ایران

لیست گروههای تروریستی (FTO)

 (متولد ۱۳۲۸) رهبر فکری و عملی چریک‌های فدایی خلق ایران (جریان اشرف دهقانی) از احزاب کمونیستی اپوزیسیون جمهوری اسلامی در خارج از ایران است. او از اعضای سازمان چریک‌های فدایی خلق ایران بود.

تاریخچه و پیامدهای لیست گذاری

سازمان هایی که دراین لیست قرار میگیرند.

لیست گذاری سازمان مجاهدین خلق ایران

لیست گذاری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران

لیست‌گذاری سپاه، بازتابها و واکنش‌ها

در‌پی اعلام تصمیم دولت آمریکا مبنی بر قرار دادن سپاه پاسداران در لیست تروریستی مهره‌ها و رسانه‌های رژیم از پیآمد این اقدام ابراز وحشت کرده‌اند.

امیرعلی ابوالفتح یک کارشناس حکومتی هراسان از معرفی سپاه پاسداران به‌عنوان یک گروه تروریستی گفت: «زمانی که یک گروه یا جماعتی به‌عنوان گروه تروریستی معرفی می‌شود دستگاههای اطلاعاتی، امنیتی و نظامی آمریکا وظیفه پیدا می‌کنند با این تروریستها مبارزه کنند و هر جا که آنها را یافتند یا به‌قتل برسانند یا دستگیر و مجازات کنند».

وی به حضور نیروی تروریستی قدس در کشورهایی مانند سوریه و عراق، اشاره وبا وحشت اضافه کرد: «در صورت عملیاتی شدن این طرح، تمام نیروها و تأسیسات سپاه به‌عنوان اهداف تروریستی قلمداد می‌شود و زمینه برای حمله آمریکا به نیروهای انسانی یا تأسیسات سپاه فراهم می‌شود».

این کارشناس حکومتی همچنین گفت: «بنا بر ادعای آمریکا سپاه سلطه کامل بر اقتصاد ایران دارد و اگر به‌عنوان یک گروه تروریستی معرفی شود امید آمریکا این است که طرف‌های تجاری ایران در خارج نسبت به همکاری با ما ابا داشته باشند؛ چرا که ممکن است در مظان اتهام و مجازات آمریکا قرار گیرند». (دنیای اقتصاد ۱۷فروردین ۹۸) 

بسترهای جدید برای اعتراضات اجتماعی

علی خرم، سفیر سابق رژیم درچین و درمقر اروپایی ملل متحد نیز نسبت به پیامدهای اجتماعی لیست‌گذاری تروریستی سپاه پاسداران هشدار داده می‌گوید: «ایجاد چنین شرایطی، به‌معنی ایجاد بسترهایی جدید برای اعتراضات اجتماعی خواهد بود. اعتراضاتی که ممکن است ریشه در عواملی اقتصادی چون افزایش تورم یا بیکاری، کمبود کالاها و خدمات، بحرانهای زیست‌محیطی یا افزایش حساسیت به حکومت داشته باشند، اما در قالب اعتراضاتی با شعارها و مطالبات سیاسی ظهور کنند. چون حتی اگر مشکلات منجر به این اعتراضات کاملا معیشتی باشند، قابل تصور است که بسیاری از معترضان، حاکمان را مقصر اصلی مشکلات خود بدانند و اعتراضات آنها، متوجه حکومت شود».(روزنامه همدلی ۱۸فروردین ۹۸) 

زمین‌گیر کردن اقتصاد و وحشت از خشم مردم

روزنامهٔ حکومتی همدلی نیز درباره پیامدهای تحریمی لیست‌گذاری سپاه پاسداران نوشته است:« بدون شک این تحریمها به‌دنبال زمین‌گیر کردن اقتصاد و سیاست‌های ایران در منطقه و جهان و به تعبیر سناتورهای آمریکایی« شات داون» کردن و خاموش کردن اقتصاد ایران است».(روزنامه همدلی ۱۸فروردین ۹۸)

سوزوگداز نسبت به هدف قرار گرفتن سپاه پاسداران، و هراس از خاموش شدن اقتصاد رژیم و... به‌خاطر لیست‌گذاری سپاه، در شرایطی است که در داخل نیز این نیروی ضدمردمی و سرکوبگر هدف خشم و اعتراضات مردمی قرار گرفته است.

در جریان سیل اخیر نیز سرکردگان آن به هر منطقه سیل‌زده‌ای در کشور رفتند با نفرت و خشم و مردم سیل‌زده روبه‌رو شدند.

بنابراین روشن است که نگرانی از «بسترهای جدید برای اعتراضات اجتماعی» و نگرانی از «خاموش شدن اقتصاد » و...هراس از این بابت است که این وضعیت منجر به اعتراضات بیشتر مردمی و در نهایت منجر به سرنگونی حاکمیت شود. 

نقش سپاه پاسداران در حفظ نظام

واقعیت این است که سپاه پاسداران ضدمردمی اهرم اصلی سرکوب و صدور تروریسم است که اساس اقتصاد کلان کشور را در کنترل خود دارد و مسئولیت اصلی‌اش حفظ نظام ولایت فقیه است.

اهرم‌هایی که تاکنون با تکیه بر آنها حاکمیت ولایت فقیه توانسته است به حیات ننگین خود ادامه بدهد

این نقش را این نیروی ضدمردمی در وحشت از خیزش و خروش مردم سیل‌زده، در همان یکی دو روز اولی این فاجعه تلاش کرد بازی کند. سپاه فجر استان فارس بیانیه‌یی صادر کرد و برای مجاهدین خلق و مردم خط‌و نشان کشید.

در همان روزهای اولیه هم تلاش کردند که با رفتن به مناطق سیل‌زده نقش امنیتی و سرکوبگرانه خود را بازی کنند و به بعضی مناطق هم گله‌های پاسدار را فرستادند که البته جوابهای دندان شکنی هم از جانب مصیبت زدگان دریافت کردند

با توجه به اهمیت نقش سپاه در حفظ و حراست از رژیم ولایت فقیه، نامگذاری آن به‌مثابه آب ریختن در لانه موریانه است که باعث ترس و دلهره در میان کارشناسان حکومتی شده است.نابع

.

رده ها

    • اعضای سازمان چریک‌های فدایی خلق ایران
    • افراد زنده
    • افراد مربوط به انقلاب ۱۳۵۷ ایران
    • انقلابیون
    • انقلابیون آذری‌تبار اهل ایران
    • انقلابیون اهل ایران
    • اهالی تبریز
    • بی‌خدایان اهل آذربایجان
    • بی‌خدایان اهل ایران
    • بی‌خدایان سده ۲۰ (میلادی)
    • بی‌خدایان سده ۲۱ (میلادی)
    • زادگان ۱۳۲۸
    • زادگان ۱۹۴۸ (میلادی)
    • زنان اهل ایران در سیاست
    • سیاستمداران آذری‌تبار اهل ایران
    • فعالان اجتماعی اهل ایران
    • فعالان بی‌خدایی
    • فعالان سیاسی اهل ایران
    • کمونیست‌های اهل ایران
    • مارکسیست‌ها
    • مارکسیست‌های اهل ایران