کاربر:Omid/صفحه تمرین: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۹: خط ۹:


== معترضین چه کسانی بودند ==
== معترضین چه کسانی بودند ==
اگر از بافت شهر ماهشهر اطلاعی نداشته باشیم تصور می‌کنیم که اکثر مردم معترض در این شهر عرب هستند چون در طول سالیان زد و خوردهای بسیاری بین رژیم ایران و مردم عرب‌زبان این منطقه اتفاق افتاده است. اما در واقع امر درست است که شهرک‌های منتهی به خروجی شهر عرب‌نشین هستند اما بسیاری از معترضین که کشته یا مجروح شدند همانطور که در فیلم‌ها موجود است عرب‌زبان نیستند بلکه فارس هستند. رژیم ایران در انعکاس خبرها حول درگیری معترضین با نظامیان رژیم برای توجیه سرکوب معترضین اعلام می‌کند که معترضین عرب‌های تجزیه طلب بودند. لازم به یادآوری است که مسلح بودن معترضین در منطقه ماهشهر، امری غیر طبیعی نیست و عموم افراد در این منطقه از فارس تا عرب‌زبان سلاح دارند.
بافت شهر ماهشهر در ظاهر به نظر عرب‌نشین می‌آید به همین دلیل از ابتدا که خبر درگیری مردم با نیروهای امنیتی شنیده می‌شود. تصور می‌شود، اکثر مردم معترض در این شهر عرب هستند چون در طول سالیان زد و خوردهای بسیاری بین رژیم ایران و مردم عرب‌زبان این منطقه اتفاق افتاده است. اما در واقع امر درست است که شهرک‌های منتهی به خروجی شهر عرب‌نشین هستند اما بسیاری از معترضین که کشته یا مجروح شدند همانطور که در فیلم‌ها موجود است عرب‌زبان نیستند بلکه فارس هستند. رژیم ایران در انعکاس خبرها حول درگیری معترضین با نظامیان، برای توجیه سرکوب معترضین اعلام می‌کند که معترضین عرب‌های تجزیه طلب بودند. لازم به یادآوری است که مسلح بودن معترضین در منطقه ماهشهر نیز امری غیر طبیعی نیست و عموم افراد در این منطقه از فارس تا عرب‌زبان، سلاح دارند.


در پی تظاهرات گسترده در سراسر ایران در آبان‌ماه ماهشهر نیز یکی از شهرهایی بود که وارد این اعتراضات شد. در ماهشهر فاصله طبقاتی بسیار بالاست به گفته یکی از شهروندان ماهشهر این فاصله به گونه‌ای است که یکی از کارمندان پتروشیمی حقوقی بالای ۲۵میلیون تومان دریافت می‌کند اما در مقابل در طبقه پایین جامعه کارگر حقوق یک میلیون تومانی می‌گیرد و همزمان ماهی ۶۰۰هزار تومان اجاره خانه میدهد. در همین رابطه یکی از شهروندان ماهشهری درباره اختلاف طبقاتی در این شهر می‌گوید:<blockquote>«این‌جا یک فاصله طبقاتی واقعاً وحشتناک وجود دارد. این‌جا آدم هست که کارمند یکی از پتروشیمی‌های منطقه است که حقوق می‌گیرد ۲۵ تومان. علاوه بر آن ماشین شرکت هم زیر پایش است و علاوه بر آن رستوران شرکت در شهر هم کاملاً در اختیارش است یعنی رایگان غذا می‌خورد، بلیت رفت و برگشتش به مسافرت هم رایگان است، ولی در عوض آدم در همین شهر هست که حقوقش ماهی یک میلیون تومان است و اجاره خانه‌اش ماهی ۶۰۰ هزار تومان. یعنی عملاً روز پنجم هر ماه دیگر هیچی ندارد برای خوردن. مردم یا شرکتی‌اند یا مغازه دارند. بقیه مردم هم عملاً کارگرهایی هستند که فعلگی می‌کنند. یعنی کارگرهای روزمزدی هستند که می‌روند سر ساختمان یا توی شهر کار روزانه می‌کنند. معمولاً این‌ها حاشیه‌نشین‌ها هستند؛ همین‌هایی که حضورشان توی این اعتراضات پررنگ بود.»</blockquote>در دی ماه ۹۶ و در جریان اعتراضات مردم نسبت به حکومت در ماهشهر هم مردم به خیابانها برای اعتراض آمدند اما به شدت توسط رژیم سرکوب شدند اما وسعت اعتراضات و درگیری‌های آبان‌ماه امسال قابل قیاس با سال ۹۶ نیست چون تعداد کشته و زخمی و بازداشت در آبان امسال بسیار بالا بود به طوری که در نیزار ۱۰۰نفر از معترضین توسط پاسداران به رگبار بسته شدند. وضعیت اقتصادی تحمل ناپذیر برای مردم علت این اعتراضات است و این سرکوبها به شکل مقطعی باعث فروکش کردن اعتراضات می‌شود اما به دلیل وضعیت بد معیشتی و بیکاری و زندگی عمده مردم در زیر خط فقر اعتراضات در مرحله دیگر و با شدت بیشتری به جریان خواهد افتاد<ref>[https://www.radiofarda.com/a/eyewitness-story-of-suppression-in-Mahshahr/30316436.html روایتی از کشتار در نیزار ماهشهر؛‌ هر که رفت، برنگشت-سایت رادیو فردا]</ref>.
در پی تظاهرات گسترده در سراسر ایران در آبان‌ماه، ماهشهر نیز یکی از شهرهایی بود که وارد این اعتراضات شد. در ماهشهر فاصله طبقاتی بسیار بالاست به گفته یکی از شهروندان ماهشهر این فاصله به گونه‌ای است که یکی از کارمندان پتروشیمی حقوقی بالای ۲۵میلیون تومان دریافت می‌کند اما در مقابل، طبقه پایین جامعه کارگری حقوق یک میلیون تومانی می‌گیرند و همزمان ماهی ۶۰۰هزار تومان اجاره خانه نیز می‌دهند. در همین رابطه یکی از شهروندان ماهشهری درباره اختلاف طبقاتی در این شهر می‌گوید:<blockquote>«این‌جا یک فاصله طبقاتی واقعاً وحشتناک وجود دارد. این‌جا آدم هست که کارمند یکی از پتروشیمی‌های منطقه است که حقوق می‌گیرد ۲۵ تومان. علاوه بر آن ماشین شرکت هم زیر پایش است و علاوه بر آن رستوران شرکت در شهر هم کاملاً در اختیارش است یعنی رایگان غذا می‌خورد، بلیت رفت و برگشتش به مسافرت هم رایگان است، ولی در عوض آدم در همین شهر هست که حقوقش ماهی یک میلیون تومان است و اجاره خانه‌اش ماهی ۶۰۰ هزار تومان. یعنی عملاً روز پنجم هر ماه دیگر هیچی ندارد برای خوردن. مردم یا شرکتی‌اند یا مغازه دارند. بقیه مردم هم عملاً کارگرهایی هستند که فعلگی می‌کنند. یعنی کارگرهای روزمزدی هستند که می‌روند سر ساختمان یا توی شهر کار روزانه می‌کنند. معمولاً این‌ها حاشیه‌نشین‌ها هستند؛ همین‌هایی که حضورشان توی این اعتراضات پررنگ بود.»</blockquote>در دی ماه ۹۶ و در جریان اعتراضات مردم علیه حکومت، در ماهشهر هم مردم به خیابانها برای اعتراض آمدند اما به شدت توسط رژیم سرکوب شدند اما وسعت اعتراضات و درگیری‌های آبان‌ماه امسال قابل قیاس با سال ۹۶ نیست چون تعداد کشته و زخمی و بازداشت، در آبان امسال بسیار بالا بود به طوری که در نیزار ۱۰۰نفر از معترضین توسط پاسداران به رگبار بسته شده بودند کشته شدند. وضعیت اقتصادی تحمل ناپذیر برای مردم علت این اعتراضات است و این سرکوبها به شکل مقطعی باعث فروکش کردن اعتراضات می‌شود اما به دلیل وضعیت بد معیشتی و بیکاری و زندگی عمده مردم در زیر خط فقر، اعتراضات در مرحله دیگر و با شدت بیشتری به جریان خواهد افتاد<ref>[https://www.radiofarda.com/a/eyewitness-story-of-suppression-in-Mahshahr/30316436.html روایتی از کشتار در نیزار ماهشهر؛‌ هر که رفت، برنگشت-سایت رادیو فردا]</ref>.


== وضعیت اقتصادی مردم ماهشهر ==
== وضعیت اقتصادی مردم ماهشهر ==
۱٬۶۶۴

ویرایش