کاربر:Omid/صفحه تمرین5

از ایران پدیا
نسخهٔ تاریخ ‏۴ اکتبر ۲۰۲۰، ساعت ۱۶:۳۸ توسط Omid (بحث | مشارکت‌ها)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
سهیل عربی
سهیل عربی.JPG
سهیل عربی
زادروز۳۰ مرداد ۱۳۶۴
تهران
ملیتایرانی
شناخته‌شده برایزندانی سیاسی، فعالان حقوق بشر
همسرنسترن نعیمی
والدینفرنگیس مظلوم (مادر)


سهیل عربی (زاده ۳۰ مرداد ۱۳۶۴- تهران) فارغ التحصیل رشته عکاسی از دانشگاه هنر و معماری و وبلاگ‌نویس ایرانی است که به اتهام اهانت به خامنه‌ای و کروبی و حداد عادل دستگیر و به اعدام محکوم شده بود. وی مدیریت هشت صفحه در شبکه اجتماعی فیس‌بوک را بر عهده داشته‌است. سهیل عربی متأهل و دارای یک فرزند است. خانم نسرین نعیمی همسر، روژان نعیمی دختر و فرنگیس مظلوم مادر ایشان هستند.[۱][۲]

دستگیری

سهیل عربی در آبان ۱۳۹۲ به همراه همسرش نسترن نعیمی، توسط قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران دستگیر شد. همسرش پس از چند ساعت آزاد گردید اما وی برای مدت دو ماه در سلول انفرادی نگهداری می‌شد و سپس به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شد.[۲]

فرنگیس مظلوم، مادر سهیل عربی، در روز دوشنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۸ توسط یک مأمور زن و ۷ مأمور امنیتی مرد که به خانه آنها مراجعه کرده بودند بازداشت و به نقطه نامعلومی برده شده‌است. علت دستگیری نامعلوم است.[۳]

سازمان «گزارشگران بدون مرز» انتقال سهیل عربی، زندانی سیاسی، به سلول انفرادی در زندان رجایی‌شهر به‌دلیل افشاگری درباره «وضعیت اسفبار» زندان بزرگ تهران را محکوم کرد.

اتهامات

اتهامات وی سب‌النبی و اهانت به امامان شیعه و همچنین سید علی خامنه‌ای و احمد جنتی و غلامعلی حداد عادل است. در پی این اتهامات عربی به اعدام محکوم گردید و حکم وی در روز ۴ آذر ۱۳۹۳ در دیوان عالی کشور به تأیید رسید.

در حالی که رسانه‌های حکومتی، به سهیل اتهام تجاوز به «عنف» می‌زنند، سایت سحام نیوز متن دادنامه «سهیل عربی» را برای نخستین بار منتشر می‌کند و اعلام می‌کند مطابق نص صریح حکم دادگاه، اعدام سهیل عربی نه به خاطر تجاوز به عنف، بلکه به خاطر اتهام دیگری که «سب النبی» خوانده شده، می‌باشد.

اعتصاب غذا

  • سهیل عربی، در اعتراض به ضرب و شتم فعالان مدنی زندانی آتنا دائمی و گلرخ ایرایی، بار دگر در بهمن ماه ۱۳۹۶ اعتصاب غذا کرده‌است.
  • از روز دوشنبه ۲۶ اسفندماه ۱۳۹۸ سهیل عربی در اعتراض به شرایط نامساعد نگهداری زندانیان در زندان تهران بزرگ و تداوم زندان خود دست به اعتصاب غذا زده‌است. وی علیرغم درد شدید ناشی از «ترومای بلانت» و ایجاد عفونت در بدن، با افت شدید قندخون در خطر جدی قرار گرفته‌است ولی از اعزام به بیمارستان و طی مراحل درمان محروم است.
  • ۷ فروردین ۱۳۹۹ سهیل عربی در پی وعده مسئولان زندان از اعتصاب خود دست کشیده بود ولی به دلیل عملی نشدن وعده‌ها و عدم انتقال وی به بیمارستان، شرایط نامساعد زندان، تداوم حبس و عدم اعزام به مرخصی، در ۱۶ فروردین مجدداً دست به اعتصاب زده‌است.

محکومیت

سهیل عربی، در دادگاه تجدید نظر، به ۹۰ ماه زندان و دو سال تحقیقات مذهبی برای اثبات پشیمانی و نجات از حکم اعدام محکوم شد. او می‌بایست ضمن گذراندن هفت سال و نیم زندان، برای حذف مجازات اعدام و اثبات ندامت خود، باید ۱۳ جلد کتاب در حوزه دین‌شناسی، مذهب‌شناسی و رفع شبهات دینی بخواند. در مرحله دوم باید از هر کتاب ۵ تا ۱۰ صفحه خلاصه تهیه کند. او همچنین در تماس با مؤسسه «در راه حق» و «پژوهشکده امام خمینی» باید پاسخ شبهات خود را بگیرد و پرسش و پاسخ‌ها را به صورت مکتوب به دادگاه ارائه کند. او همچنین باید مقاله‌ای با موضوع دین یا مذهب‌شناسی تهیه و برای نوشتن آن به ۵ تا ۱۰ کتاب رجوع کند. او باید طی دو سال و هر سه ماه یک بار گزارش تحقیقات خود را به دادگاه ارائه کند تا پس از اثبات پشیمانی اش برای دادگاه و تغییر در رفتارش از مجازات اعدام نجات یابد.

منابع