کاربر:Safa/صفحه تمرین آبراهام لینکلن: تفاوت میان نسخه‌ها

از ایران پدیا
پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۷۳: خط ۷۳:
| پانویس            =
| پانویس            =
}}
}}
هاشم خواستار، زاده‌ی ۲ خرداد ۱۳۳۲ بیرجند نماینده معلمان آزاد ایران و از امضا کنندگان بیانیه‌ی استعفای خامنه‌ای، دارای مدرک مهندسی کشاورزی از دانشگاه ارومیه که  سال ۸۳ محکوم به۳ سال حبس تعلیقی، در سال ۸۶ کسر حقوق و بازنشسته کردن، سال ۸۸ دو سال حبس تعزیری، در سال ۹۱ بخاطر نامه های افشاگرانه جریمه نقدی و بدلیل عدم پرداخت جریمه نقدی مجبور به تحمل حبس شد، در سال ۹۷ ربوده شد و به بیمارستان روانیها منتقل شد و در سال ۹۸ به ۱۶ سال زندان و۳سال ممنوع الخروجی و ۳ سال تبعید محکوم شد.
هاشم خواستار، زاده‌ی ۲ خرداد ۱۳۳۲ بیرجند نماینده معلمان آزاد ایران و از امضا کنندگان بیانیه‌ی استعفای خامنه‌ای، دارای مدرک مهندسی کشاورزی از دانشگاه ارومیه که  سال ۸۳ محکوم به۳ سال حبس تعلیقی، در سال ۸۶ کسر حقوق و بازنشسته کردن، سال ۸۸ دو سال حبس تعزیری، در سال ۹۱ بخاطر نامه های افشاگرانه جریمه نقدی و بدلیل عدم پرداخت جریمه نقدی مجبور به تحمل حبس شد، در سال ۹۷ ربوده شد و به بیمارستان روانی ها منتقل شد و در سال ۹۸ به ۱۶ سال زندان و۳سال ممنوع الخروجی و ۳ سال تبعید محکوم شد.


تاریخ آخرین بازداشت:  ۲۰مرداد۹۸
تاریخ آخرین بازداشت:  ۲۰مرداد۹۸

نسخهٔ ‏۱۲ اوت ۲۰۲۲، ساعت ۱۹:۰۹

هاشم خواستار
هاشم.JPG
زادروز۲ خرداد ۱۳۳۲
بیرجند
تابعیتایران
تحصیلاتمهندس کشاورزی از دانشگاه ارومیه
پیشهمعلم
سال‌های فعالیتاز سال ۱۳۵۷ تا هم اکنون
شناخته‌شده برایمردم ایران
نقش‌های برجستهشرکت در تجمعات و اعتراضات معلمان برای احقاق حقوق معلمان، امضای بیانیه استعفای خامنه ای و تغییر قانون اساسی
تأثیرگذاراندکتر محمد مصدق، دکتر حسین فاطمی
تأثیرپذیرفتگانمردم ایران
شهر خانگیمشهد
مخالفاندولت جمهوری اسلامی
مذهبمسلمان
اتهام‌هاتبلیغ علیه دیکتاتوری در جمهوری اسلامی
منصبمسئول کانون صنفی معلمان خراسان بزرگ و نماینده معلمان آزاد ایران
همسرصدیقه مالکی‌فرد

هاشم خواستار، زاده‌ی ۲ خرداد ۱۳۳۲ بیرجند نماینده معلمان آزاد ایران و از امضا کنندگان بیانیه‌ی استعفای خامنه‌ای، دارای مدرک مهندسی کشاورزی از دانشگاه ارومیه که سال ۸۳ محکوم به۳ سال حبس تعلیقی، در سال ۸۶ کسر حقوق و بازنشسته کردن، سال ۸۸ دو سال حبس تعزیری، در سال ۹۱ بخاطر نامه های افشاگرانه جریمه نقدی و بدلیل عدم پرداخت جریمه نقدی مجبور به تحمل حبس شد، در سال ۹۷ ربوده شد و به بیمارستان روانی ها منتقل شد و در سال ۹۸ به ۱۶ سال زندان و۳سال ممنوع الخروجی و ۳ سال تبعید محکوم شد.

تاریخ آخرین بازداشت:  ۲۰مرداد۹۸

محل‌های حبس:   زندان وکیل آباد مشهد

گاهشمار زندگی هاشم خواستار

عبدالمالک ریگی متولد ۱۳۶۱ فرزند حاجی آزاد در زاهدان بدنیا آمد پدرش نگهبان اداره کار تعاون روستایی و مادرش خانه‌دار بود. او دارای ۶ برادر بود. برای تحصیل به مدارس مذهبی پاکستان رفت

عبدالمالک ریگی پس از شکل‌گیری جریان طالبان و فراخوان آنها مدتی به عضویت آنان درآمده و سپس دستگیر شد اما پس از آزادی این گروه را ترک کرده و مخفیانه به ایران می‌آید.

عبدالمالک ریگی در سال ۱۳۸۲ با هدف احقاق حقوق قوم بلوچ اقدام به تاسیس گروه جندالله کرد. پس از تشکیل این گروه در اولین اقدام در سال ۱۳۸۴، نه مرزبان را به گروگان گرفت. گروه عبدالمالک ریگی سال بعد در ۲۵ اسفند ۱۳۸۴ با لباس ماموران نیروی انتظامی در ۱۰ کیلومتری پاسگاه تاسوکی ایست و بازرسی ایجاد کرده و پس از شناسایی ماموران نیروی انتظامی با آن‌ها درگیر شد. در این عملیات ۲۱ نفر از ماموران کشته شده و ۷ نفر گروگان گرفته شدند که پس از ۲۰۰ روز آزاد گشتند.

گروه عبدالمالک ریگی در ۲۵ بهمن ۱۳۸۵ با تله انفجاری در مسیر یک اتوبوس سپاه پاسداران ۱۸ نفر از اعضای سپاه را کشت. در اقدام بعدی بک بمب ساعتی و صوتی را منفجر کرد که تلفاتی نداشت.

آنها در اقدام بعدی در ۱۴ آذر ۱۳۸۷ ۱۵ نفر از ۱۶ مامور پاسگاه سراوان را به گروگان گرفته و کشتند.

این گروه در بزرگترین عملیات خود در مهر ۱۳۸۸ با ۲ انفجار انتحاری ۴۱ پاسدار را در یک همایش سپاه پاسداران به قتل رساندند.

افراد مشهور کشته شده در این عملیات عبارتند از:

● سردار نورعلی اشتری، جاشنین فرمانده نیروی زمینی سپاه

● سردار محمدزاده، فرمانده سپاه استان

● فرمانده سپاه ایرانشهر

● فرمانده سپاه شهر سرباز

● فرمانده تیپ امیرالمومنین

● علی علویان، فرمانده تیپ صاحب الزمان سپاه کرمان

● حسین اسدی، روابط عمومی نمایندگی ولی‌فقیه

دستگیری و

وزارت اطلاعات ایران مدعی است که با نفوذ در گروه توانسته از تردد رهبر گروه عبدالمالک ریگی به دبی مطلع شود و با زیر نظر گرفتن او در دبی و اجبار هواپیما به نشستن در خاک ایران وی و یکی از همراهانش را دستگیر کند. عبدالمالک ریگی، سرانجام در روز ۳۰ خرداد ۱۳۸۹ در ۲۸ سالگی در زندان اوین اعدام شد.

واکنش‌ها به دستگیری

صدیقه مالکی فرد همسر هاشم خواستار

صدیقه مالکی‌فرد همسر زندانی سیاسی و معلم آزادیخواه مهندس هاشم خواستار

امروز ۲۷ شهریور ۱۴۰۰ برای ملاقات کابینی باهمسرم اقای سیدهاشم خواستار رفتم زندان وکیلااباد مشهد رفتم توصف  نوبت ملاقات گرفتم(سری۳) بعداز مدتی نوبت ملاقات ماشد از ایستهای بازرسی عبور کردم  همه افرادسری ۳ با زندانیشان ملاقات کردند ولی من هرچه منتظر شدم متاسفانه اقای خواستار را نیاوردند ازمسئول ملاقات کابینی سالن علت راپرسیدم  ایشان تلفنی دلیل انراپرسیدند ...به من گفتند بروید از رئیس سالن ملاقات دلیل انرا بپرسید  رفتم از رئیس پرسیدم ایشان گفتند قبل از اپیدمی کرونا برای تنبیه زندانی ملاقات حضوری با خانواده را قطع می کردند ولی حالا که ملاقات حضوری نیست ملاقات کابینی و تماس تلفنی را قطع می کنند برگه دادند  گفتند بروید از حفاظت زندان بپرسید.

حفاظت زندان رفتم گفتند بروید ازرئیس زندان بپرسید رفتم پیش رئیس زندان رئیس دفترشان گفتند شما که هفته گذشته هم امدید گفتم بله ولی شما گفتید رئیس جلسه دارند....گفتند  ارباب رجوع زیادند امروز هم  نوبت شما نمیشه همه مرا مثل توپ فوتبال به همدیگر پاس دادند.

از طرفی اقای خواستار۱۴ روزه زنگ نزدند و ازدیروقته که بخاطر پیک پنجم کرونا ایشان راندیده ام نگران سلامتی ایشان بودم خسته هم بودم چون  ازپله ها زیاد بالا پایین رفته بودم صدایم را بلند کردم وتمام دردهای دلم راروی سر رئیس دفتر آوار کردم که بلافاصله معاون زندان از اتاق رئیس بیرون امد و مرا به اتاق خود برد ایشان گفتند پنجشنبه ۲۵ شهریور شورای انضباطی تشکیل شده واقای خواستار تا ۲۴ آذر  به مدت سه ماه ممنوع الملاقات وممنوع التلفن هستند. گفتم ایشان از ۱۳ شهریور نه تلفن زدند ونه ملاقاتی داشته ایم  و ازخیلی قبل بخاطر پیک پنجم کروناهم  ممنوع الملاقات هستند اقای معاون زنگ زدند و از امیراقا پرسیدند ایشان گفتند ازهمان ۱۳ شهریور ۳ ماه حساب میشه باتوجه به اینکه ایشان قراربوده نوبت دوم واکسن کوید ۱۹ رابزنند  و از طرفی دردهای ارتروزشان شدید شده  سال سوم است که بدون یک روز مرخصی محبوسند فشارخون بالا بیماریهای گوارشی بانزدیک۷۰ سال سن خیلی نگران سلامتی ایشان هستیم.

زمانی که اقای خواستار از زندان تماس تلفنی میخواست بگیرد چند مامور بالای سرشان هست و به وی دیکته میکنند که چه بگوید یا نگوید. اقای خواستار به همراه هم بندیهایش آقای جعفری وسپهری در یک اتاق تاریک نگهداری میشوند هیچ کدام از زندانیان را نمیگذارند با اینها ارتباط داشته باشند.

رژیمی که شهروند سالم (به اعتقاد روانشناسان و روان پزشکان بیمارستان بوعلی سینا) خودرا آبان ۱۳۹۷ از جلوی باغش برباید و به بیمارستان روانی بوعلی مشهد ببرد که هرچه می خواهد برسرش درآورد میشه حالا که در چنگالشان اسیر است نگران نباشم  که اینها چه بلایی سرش درمی اورند؟؟

مطمئنم وقتی اجازه ملاقات به من نمیدهند که ازسلامتی ایشان مطلع شوم  حتما بلایی سرشان اورده اند. و به عمد آنها را زیر فشارهای مختلف قرار میدهند.

ای آزادیخواهان جهان، ارگانها و نهادهای حقوق بشر ملل، سازمان عفو بین الملل، گزارشگر ویژه سازمان ملل در ایران ...

‌از شما میخواهم  به داد ملت ستمدیده ایران و زندانیان بیگناه  که بی جهت زندانی شدند و تحت فشار و درمعرض بیماری کرونا هستند توجه و رسیدگی عاجل شود.  از شما میخواهم یک هیات تحقیق، جهت بازدید و رسیدگی به وضعیت اسفناک زندانیان بخصوص زندانیان سیاسی به ایران بفرستید

  نظام حاکم بر ایران ،‌حقوق زندانی ذره ای برایشان اهمیتی ندارد لذا از شما تقاضا دارم زندانیان بیگناه ما را امروز دریابید چراکه  فردا دیراست.

صدیقه مالکی فرد همسرسیدهاشم خواستار نماینده معلمان ازاده ایران  زندانی زندان وکیل آبادمشهد

27 شهریور 1400

جمهوری اسلامی

فردای دستگیری عبدالمالک ریگی موسسه سینمایی سوره و وزارت فرهنگ و ارشاد ایران قرار داد ساخت فیلمی را امضا کردند که در سال ۱۳۹۷ با نام شبی که ماه کامل شد به کارگردانی نرگس آبیار به نمایش درآمد.

محمود احمدی‌نژاد

محمود احمدی نژاد رئیس جمهور وقت طی سخنانی در بیرجند گفت: «مدعیان غربی اگر می‌خواهند تروریست بگیرند، مبارزه با تروریسم را از ایران یاد بگیرند.

نمایندگان مجلس

پس از دستگیری عبدالمالک ریگی ۲۰۸ نماینده مجلس ایران از نیروهای اطلاعاتی و نظامی تشکر کردند.

انگلستان

دولت بریتانیا از دستگیری عبدالمالک ریگی استقبال کرد و آن را ضربه‌ای به تروریسم خواند.

منابع