کاربر:Safa/1صفحه تمرین: تفاوت میان نسخه‌ها

از ایران پدیا
پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''ائتلاف (coalition)،''' از ریشه‌ی الف، در زبان عربی که معادل فارسی مصطلح آن انس و الفت است. در لغت‌نامه‌ی [[علی|دهخدا]]، «مجتمع گردیدن، با همدیگر الفت گرفتن و پیوسته شدن» معنا شده‌است.<ref>لغت‌نامه‌ی دهخدا جلد ۳ صفحه ۳۱۶۵</ref> در فرهنگ عمید با هم الفت داشتن و از نظر سیاسی به هم پیوستن دو یا چند گروه یا سازمان برای رسیدن به اهداف خاص تعریف می‌شود.<ref>[https://www.vajehyab.com/amid/%D8%A7%D8%A6%D8%AA%D9%84%D8%A7%D9%81 سایت واژه‌یاب فرهنگ حسن عمید]</ref> در سیاست پیوند بین افراد به معنای ائتلاف نیست، بلکه افراد در همسویی با هم به احزاب و برنامه‌ها می‌پیوندند. تا آنها با جریانات دیگر ائتلاف تشکیل دهند. به این ترتیب جمع افراد می‌توانند حزب یا سازمان تشکیل داده و جمع احزاب می‌توانند ائتلاف ایجاد کنند. ائتلاف در فرهنگ سیاسی برای افزایش توان جمعی در تحقق اهداف سیاسی و نظامی و به منظور تسریع در تحقق این اهداف بین احزاب و کشورها بوجود می‌آید.  به عنوان مثال احزاب در آستانه انتخابات دست به تشکیل ائتلاف می‌زنند و یا برای تشکیل دولت اقدام به ائتلاف می‌کنند تا پیروزی خود را در تحقق این اهداف تضمین کنند. مثال عمده‌‌ی آن جنگ جهانی دوم است. در این جنگ بدلیل ابعاد عظیم جنگ و نیروهای درگیر در آن  ائتلافی بین کشورها برای پیروزی در این نبردها تشکیل شد. دو ائتلاف عمده در جریان این جنگ ائتلاف متفقین بین انگلستان، فرانسه، شوروی و آمریکا از یک سو و دیگری ائتلاف متحدین بین آلمان، ایتالیا و ژاپن از سوی دیگر بود که نهایتا منجر به شکست ائتلاف متحدین گردید.     
'''تظاهرات ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ پاریس،''' روز یکشنبه ۲۳بهمن در سالگرد انقلاب ضد سلطنتی مردم ایران ایرانیان مقیم خارج کشور، پس از برگزاری یک گردهمایی بزرگ در میدان دانفر روشرو پاریس که از نمادهای مقاومت ضدفاشیستی فرانسه است، تا میدان تاریخی انولید پاریس راهپیمایی کردند و در حمایت از قیام و کانون‌های شورشی و ارتش آزادی‌بخش ملی ایران شعارهایی در تجدید پیمان با آرمانهای انقلاب ضدسلطنتی مردم ایران سر دادند.     


== تعریف ائتلاف ==
شعارهای «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر ستمگر چه شاه باشه چه رهبر»، بر مرزبندی با هر نوع از دیکتاتوری چه با انگیزه شاهی و سلطنتی و چه در پوشش مذهبی تصریح کردند. شعارهای دیگر این تظاهرات عبارت بود از: «خامنه‌ای ضحاک! می‌کشیمت زیر خاک!»، «نه تاج و نه عمامه، آخوند کارش تمامه»، «ساواکیا! سپاهیا! دیگه تمومه ماجرا!» و «از بهمن ۱۳۵۷ سرنگونی دیکتاتوری شاه تا بهمن ۱۴۰۱قیام برای جمهوری دموکراتیک».
ائتلاف به اتحاد موقت بین نیروهای سیاسی یک یا چند کشور که هدف مشخصی را دنبال می‌کنند گفته می‌شود. این اتحاد یا برای مقاصد صرفا سیاسی مانند انتخابات و یا تشکیل دولت مربوط است و یا اتحاد گروه‌های سیاسی برای کسب قدرت و یا در سطح بین‌المللی اتحاد عمل چند کشور برای تحقق یک هدف سیاسی یا نظامی است. در وضعیت انقلابی، ائتلاف برای سازماندهی مبارزات مردم در مسیر سرنگونی نظام حاکم و بدنبال آن استقرار دموکراسی در کشور شکل می‌گیرد.  


در هر ائتلافی اعضای آن هویت مستقل خود را حفظ می‌کنند و فقط حول موضوعی که بر سر آن توافق دارند همسو و هماهنگ عمل می‌کنند. این هماهنگی در زمینه‌های مختلفی ممکن است باشد از به اشتراک گذاشتن منابع اعم از مالی یا تسلیحاتی یا اطلاعاتی و یا نیرویی، ائتلاف مبارزه با تروریسم پس از وقایع ۱۱ سپتامبر در آمریکا که منجر به جنگ در افغانستان و عراق شد از جمله این موارد است. در جریان جنگ خلیج‌فارس بر علیه دولت عراق ائتلافی متشکل از ۲۷ کشور وارد عمل شدند و پس از پایان جنگ فقط تعداد محدودی از این کشورها در ائتلاف ماندند و نیروی اصلی این ائتلاف که ارتش آمریکا بود تا تشکیل و پس از تشکیل دولت جدید عراق همجنان در بخش‌هایی از عراق مستقر است.  
شخصیتهای سیاسی از دولتمردان و منتخبان فرانسه، انگلستان و بلژیک و دیگر کشورها که در این گردهمایی حاضر بودند، نیز سخنانی در حمایت از اهداف تظاهر‌کنندگان ایراد کردند.  


شکل و ترکیب این ائتلاف‌ها و قدرت آن بستگی به بزرگی و کوچکی نیروی تشکیل دهنده آن متفاوت است. همچنین ائتلاف ممکن است دو یا چند جانبه باشد. گاهی برای تشکیل ائتلاف موافقتنامه‌ای رسمی تنظیم می‌شود و گاه بدون وجود چنین توافق مکتوبی ائتلاف شکل می‌گیرد. در کشورهایی که تنوع احزاب وجود دارد معمولا در آستانه‌ی انتخابات ائتلافی از احزاب اصلی با شرکت احزاب کوچکتر تشکیل می‌شود چه برای پیروزی در انتخابات و چه برای تشکیل دولت ائتلافی، (Coalition Goverment)، نمونه این کشورها ایتالیا و هند هستند. گاهی ائتلاف شکل علنی و رسمی ندارد و گاهی درازمدت است. آخرین مورد،‌ ائتلاف اعضای اروپایی عضو ناتو و آمریکا در حمایت از اوکراین در جنگ علیه روسیه می‌باشد.<ref>[https://www.hamshahrionline.ir/news/24415/%D9%85%D9%81%D8%A7%D9%87%DB%8C%D9%85-%D8%A7%D8%A6%D8%AA%D9%84%D8%A7%D9%81-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA سایت روزنامه‌ی همشهری]</ref>
== سخنرانان تظاهرات ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ پاریس ==


=== مزایای ائتلاف ===
=== ژان فرانسوا لوگاره ===
ژان فرانسوا لوگاره شهردار قبلی منطقهٔ یک پاریس گفت: «۲۲بهمن ۵۷، سقوط نظام سلطنتی با فشار مردم بود، اما این انقلاب به‌سرقت رفت و عمامه به‌جای تاج آمد و یک استبداد مذهبی فاسد و خون‌ریز قدرت را به‌دست گرفت».


* دادن کاندیدای مشترک در انتخابات برای تجمع آرا
=== جان برکو ===
* به اشتراک گذاشتن منابع برای کاهش هزینه‌ها
جان برکو رئیس و سخنگوی پارلمان انگلستان (۲۰۰۹ تا ۲۰۱۹) گفت: «ما می‌دانیم که رژیم شاه یک دیکتاتوری و فاسد بود؛ فاسد در غارت و در کشتار. شاه به دموکراسی و آزادی بیان و حقوق زنان و حقوق اقلیتها معتقد نبود و به‌خاطر همین سابقه و تأکید بر حکومت سرکوبگرانهٔ خودش باید از حکومت خلع می‌شد و شد. آخوندهایی که روی کار آمدند انقلاب را به سرقت بردند و آن را به جهت دیگری منحرف کردند و انقلاب را به ویرانی کشاندند. این دیکتاتوری انحصاری شاه بود که باعث شد آخوندهای دیکتاتور روی کار بیایند که به آزادی بیان و حقوق زنان و حقوق اقلیتها معتقد نیستند آنها هم دیکتاتور هستند. ولی مردم ایران می‌گویند ما دموکراسی می‌خواهیم. ما خواهان آزادی هستیم ما حقوق قانون می‌خواهیم ما تساوی و برابری زنان و حقوق برابر برای اقلیتها با هر عقیده‌یی می‌خواهیم»
* کسب حمایت عمومی
* تبلیغ مشترک اهداف ائتلاف


=== تهدیدات ائتلاف ===
=== اینگرید بتانکور ===
یک یا چند عضو ائتلاف از اهداف اولیه‌ منحرف شوند. مانند ائتلاف درگیر در اشغال عراق که پس از سقوط عراق با استمرار وضعیت جنگی بسیاری از نیروهای اولیه از آن جدا شدند.
اینگرید بتانکور کاندیدای پیشین ریاست‌جمهوری کلمبیا گفت: «ما اینجا در طرف درست تاریخ قرار گرفته‌ایم. ما انقلابی را که به‌سقوط دیکتاتوری شاه، یک دیکتاتوری فاسد و خون‌ریز منجر شد گرامی می‌داریم». وی افزود: «امروز ایرانیها دوباره پرچم را به‌دست گرفته‌اند و شعار می‌دهند که مرگ بر هر گونه دیکتاتوری، نه تاج و نه عمامه. امروز ایران در یک وضعیت استثنایی قرار دارد. در حالی که شاه تمام انقلابیون را به‌قتل رسانده بود، اما خمینی نتوانست نیروی اصلی انقلاب را از بین ببرد؛ من به‌شورای ملی مقاومت ایران اشاره می‌کنم که مثل فرانسه که در همین جا و در این میدان مقاومت فرانسه به‌مردم فرانسه امکان داد به آزادی دست یابند».


هر نوع اختلاف جدی بین اعضاء به کل نیروهای عضو ائتلاف آسیب می‌زند.
=== گی فرهوفستاد ===
گی فرهوفستاد نخست‌وزیر پیشین بلژیک گفت: «زنان ایران پیشتاز دوران جدید دموکراسی در ایران خواهند بود. ایران از دیکتاتورها آزاد خواهد شد و مردم شجاع ایران آن را پس خواهند گرفت».


اگر در مراحل بعدی نیروهای ائتلاف نتوانند روی اهداف بعدی به توافق و تمرکز برسند در وضعیت آسیب‌پدیری قرار می‌گیرند.
پیام این تظاهرات بزرگ که اهداف انقلاب بهمن ۵۷ را به انقلاب دموکراتیک نوین و روزهای خروشان قیام سراسری در بهمن ۱۴۰۱ پیوند زد، در سخنان خانم مریم رجوی خطاب هموطنان به کاملترین صورت بیان شد. رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت در بخشی از سخنانش گفت: «ما در کشاکش یک انقلاب دموکراتیک نوین هستیم. آنچه مردم ما می‌خواهند یک جمهوری دموکراتیک است؛ یک جمهوری، عاری از شکنجه و کشتار و عاری از استبداد و وابستگی؛ و الا؛ دیکتاتوری، دیکتاتوری است؛ چه با عمامه باشد، چه با تاج.


اختلاف و انشقاق در ائتلاف کل نیروهای حامی را دلسرد می‌کند.
غارتگری، غارتگری است؛ چه توسط ستاد اجرایی یا بنیاد برکت خامنه‌ای باشد، چه توسط رضا‌شاه که بخش اعظم زمین‌ها و روستاهای آباد کشور را با زور غصب کرد و چه توسط پسر او باشد که دهها میلیارد دلار از دارایی ایران را همراه با خانواده‌اش به خارج کشور منتقل کرد و هنوز هم حساب آن را پس نداده‌اند.


=== تفاوت ائتلاف و اتحاد ===
بله، اجبار، اجبار است چه کشف اجباری حجاب، چه تحمیل اجباری حجاب.
اتحاد (Union)، به معنای وحدت و یکی شدن است که دیگر نیروهای متحد دارای هویت واحد می‌شوند و هر نیرو هویت مستقل ندارد. با این تعریف اتحاد وحدت عمل استراتژیک است. ائتلاف وحدت عمل کوتاه‌مدت یا تاکتیکی است.


مثل: اتحادیه‌ی اروپا که هر چند اتحاد به معنی مطلق آن نیست اما همکاری و هماهنگی درازمدتی را در نظر دارند. یا اتحاد ایالت‌های آمریکا که به نام (United Stated of America) شناخته می‌شوند، با اینکه هر ایالتی در امور داخلی خود استقلال عمل دارد در امور کلی یک همکاری استراتژیک را مدنظر دارند و یک رئیس‌جمهور را برای کل ایالات معرفی می‌کنند.<ref>[https://motamem.org/%D8%A7%D8%A6%D8%AA%D9%84%D8%A7%D9%81-%D8%A7%D8%AA%D8%AD%D8%A7%D8%AF/ سایت متمم مقاله ائتلاف یعنی چه؟]</ref>
حالا کسی که ارث پدرش را از ملت ایران می‌خواهد مدعی است که چرا زنان مجاهد روسری دارند و چرا از مردان جدا می‌نشینند. فرهنگ سرکوبگرانهٔ رضاخانی و رویکرد قیم‌مآبی خمینی را می‌بینید؟


== تاریخچه ائتلاف ==
پس احترام به افکار و عقاید و آیین و حقوق و آزادی انتخاب دیگران چه شد؟ آ‌ن‌هم در مورد زنان قهرمانی که دهها هزار نفرشان در مبارزه با خمینی شکنجه یا شهید شدند و حالا در مواضع رهبری یک سازمان پیشتاز، جنبش آزادی را پیش می‌برند.


=== ائتلاف کشورهای اروپایی برای مقابله با فرانسه ===
آیا تصویر فرمانده سارا با خنجری در قلبش آویخته از پا با طناب بر صخره، در گردنهٔ حسن‌آباد به‌اندازه کافی گویا نیست؟ در اینجا ناگزیر می‌پرسم آیا خواهر خود من را بازجویان ساواک شما به‌صورت فجیع نکشتند؟


==== ائتلاف اول (۱۷۹۲–۱۷۹۷)، ====
بله، این فصل‌مشترک شاه و شیخ در زن‌ستیزی است؛ و در تقدیر شیخ هم‌چون شاه، سرنگونی قطعی و حتمی است».
پادشاهان اتریش و پروس در وحشت از پیشروی انقلاب فرانسه به این کشور حمله کردند که توسط انقلابیون عقب رانده شدند.
 
==== ائتلاف دوم (۱۷۹۷–۱۸۰۲)، ====
در سال ۱۷۹۳ کشورهای روسیه، هلند، انگلستان، اتریش و پروس، ائتلاف نیرومندی را علیه انقلاب فرانسه تشکیل دادند که ابتدا نتوانستند کاری از پیش ببرند اما سالهای بعد در جتگ‌ها‌ی ناپلئونی با شکست نهایی ناپلئون توانستند بر نیروی نظامی این کشو ر غلبه کنند.
 
=== ائتلاف در جنگ جهانی اول ===
ائتلاف اتحاد مثلث بین آلمان، اتریش و ایتالیا از یکسو و ائتلاف اتفاق مثلث بین فرانسه، روسیه و انگلیس از سوی دیگر در جنگ بودند که نهایتا با پیروزی اتفاق مثلث جنگ‌جهانی اول به پایان رسید.
[[پرونده:نشان سنتکام.JPG|بندانگشتی|'''نشان سنتکام فرماندهی مرکزی نیروهای ائتلاف''' ]]
 
=== ائتلاف در جنگ جهانی دوم ===
ائتلاف متحدین با محوریت آلمان و مشارکت ایتالیا، ژاپن و ترکیه از یکسو با ائتلاف متفقین با مشارکت شوروی، آمریکا، انگلستان و فرانسه بود که نهایتا با شکست آلمان نازی و متحدین به پایان رسید.
 
=== ائتلاف جهانی مبارزه با تروریسم ===
پس از وقایع ‍۱۱ سپتامبر در آمریکا و اعلان جنگ آمریکا علیه تروریسم ابتدا با شرکت ۴۰ کشور از جمله اعضای ناتو شکل گرفت که نیروی محوری آن کشورهای آ«ریکا، آلمان، استرالیا، انگلستان، ایتالیا، کانادا و نیوزلند بود و پس از برکناری دولت‌های افغاتستان و عراق بسیاری از کشورها از آن خارج شدند.
 
=== ائتلاف در ایران ===
 
در تاریخ معاصر ایران پس از [[انقلاب ضد سلطنتی ایران|انقلاب ضد سلطنتی]] مردم ایران و در دوره کوتاه آزادی‌های سیاسی در اولین انتخابات سراسری برای مجلس شورا ائتلافی با نام شورای مرکزی کاندیداهای انقلابی و ترقی‌خواه متشکل از احزاب مترقی با محوریت [[سازمان مجاهدین خلق ایران|سازمان مجاهدین خلق]] در مقابل جریان‌های حاکم شکل گرفت که [[مسعود رجوی]] رهبر [[سازمان مجاهدین خلق ایران|مجاهدین خلق]] از تهران (با ۵۳۰ هزار رأی) و ۲۹ کاندیدای دیگر مجاهدین از شهرستان‌ها به مرحله دوم رسیدند.


== منابع ==
== منابع ==
<span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span>
<span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span>
<references />
<references />

نسخهٔ ‏۱۵ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۸:۴۹

تظاهرات ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ پاریس، روز یکشنبه ۲۳بهمن در سالگرد انقلاب ضد سلطنتی مردم ایران ایرانیان مقیم خارج کشور، پس از برگزاری یک گردهمایی بزرگ در میدان دانفر روشرو پاریس که از نمادهای مقاومت ضدفاشیستی فرانسه است، تا میدان تاریخی انولید پاریس راهپیمایی کردند و در حمایت از قیام و کانون‌های شورشی و ارتش آزادی‌بخش ملی ایران شعارهایی در تجدید پیمان با آرمانهای انقلاب ضدسلطنتی مردم ایران سر دادند.

شعارهای «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر ستمگر چه شاه باشه چه رهبر»، بر مرزبندی با هر نوع از دیکتاتوری چه با انگیزه شاهی و سلطنتی و چه در پوشش مذهبی تصریح کردند. شعارهای دیگر این تظاهرات عبارت بود از: «خامنه‌ای ضحاک! می‌کشیمت زیر خاک!»، «نه تاج و نه عمامه، آخوند کارش تمامه»، «ساواکیا! سپاهیا! دیگه تمومه ماجرا!» و «از بهمن ۱۳۵۷ سرنگونی دیکتاتوری شاه تا بهمن ۱۴۰۱قیام برای جمهوری دموکراتیک».

شخصیتهای سیاسی از دولتمردان و منتخبان فرانسه، انگلستان و بلژیک و دیگر کشورها که در این گردهمایی حاضر بودند، نیز سخنانی در حمایت از اهداف تظاهر‌کنندگان ایراد کردند.

سخنرانان تظاهرات ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ پاریس

ژان فرانسوا لوگاره

ژان فرانسوا لوگاره شهردار قبلی منطقهٔ یک پاریس گفت: «۲۲بهمن ۵۷، سقوط نظام سلطنتی با فشار مردم بود، اما این انقلاب به‌سرقت رفت و عمامه به‌جای تاج آمد و یک استبداد مذهبی فاسد و خون‌ریز قدرت را به‌دست گرفت».

جان برکو

جان برکو رئیس و سخنگوی پارلمان انگلستان (۲۰۰۹ تا ۲۰۱۹) گفت: «ما می‌دانیم که رژیم شاه یک دیکتاتوری و فاسد بود؛ فاسد در غارت و در کشتار. شاه به دموکراسی و آزادی بیان و حقوق زنان و حقوق اقلیتها معتقد نبود و به‌خاطر همین سابقه و تأکید بر حکومت سرکوبگرانهٔ خودش باید از حکومت خلع می‌شد و شد. آخوندهایی که روی کار آمدند انقلاب را به سرقت بردند و آن را به جهت دیگری منحرف کردند و انقلاب را به ویرانی کشاندند. این دیکتاتوری انحصاری شاه بود که باعث شد آخوندهای دیکتاتور روی کار بیایند که به آزادی بیان و حقوق زنان و حقوق اقلیتها معتقد نیستند آنها هم دیکتاتور هستند. ولی مردم ایران می‌گویند ما دموکراسی می‌خواهیم. ما خواهان آزادی هستیم ما حقوق قانون می‌خواهیم ما تساوی و برابری زنان و حقوق برابر برای اقلیتها با هر عقیده‌یی می‌خواهیم»

اینگرید بتانکور

اینگرید بتانکور کاندیدای پیشین ریاست‌جمهوری کلمبیا گفت: «ما اینجا در طرف درست تاریخ قرار گرفته‌ایم. ما انقلابی را که به‌سقوط دیکتاتوری شاه، یک دیکتاتوری فاسد و خون‌ریز منجر شد گرامی می‌داریم». وی افزود: «امروز ایرانیها دوباره پرچم را به‌دست گرفته‌اند و شعار می‌دهند که مرگ بر هر گونه دیکتاتوری، نه تاج و نه عمامه. امروز ایران در یک وضعیت استثنایی قرار دارد. در حالی که شاه تمام انقلابیون را به‌قتل رسانده بود، اما خمینی نتوانست نیروی اصلی انقلاب را از بین ببرد؛ من به‌شورای ملی مقاومت ایران اشاره می‌کنم که مثل فرانسه که در همین جا و در این میدان مقاومت فرانسه به‌مردم فرانسه امکان داد به آزادی دست یابند».

گی فرهوفستاد

گی فرهوفستاد نخست‌وزیر پیشین بلژیک گفت: «زنان ایران پیشتاز دوران جدید دموکراسی در ایران خواهند بود. ایران از دیکتاتورها آزاد خواهد شد و مردم شجاع ایران آن را پس خواهند گرفت».

پیام این تظاهرات بزرگ که اهداف انقلاب بهمن ۵۷ را به انقلاب دموکراتیک نوین و روزهای خروشان قیام سراسری در بهمن ۱۴۰۱ پیوند زد، در سخنان خانم مریم رجوی خطاب هموطنان به کاملترین صورت بیان شد. رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت در بخشی از سخنانش گفت: «ما در کشاکش یک انقلاب دموکراتیک نوین هستیم. آنچه مردم ما می‌خواهند یک جمهوری دموکراتیک است؛ یک جمهوری، عاری از شکنجه و کشتار و عاری از استبداد و وابستگی؛ و الا؛ دیکتاتوری، دیکتاتوری است؛ چه با عمامه باشد، چه با تاج.

غارتگری، غارتگری است؛ چه توسط ستاد اجرایی یا بنیاد برکت خامنه‌ای باشد، چه توسط رضا‌شاه که بخش اعظم زمین‌ها و روستاهای آباد کشور را با زور غصب کرد و چه توسط پسر او باشد که دهها میلیارد دلار از دارایی ایران را همراه با خانواده‌اش به خارج کشور منتقل کرد و هنوز هم حساب آن را پس نداده‌اند.

بله، اجبار، اجبار است چه کشف اجباری حجاب، چه تحمیل اجباری حجاب.

حالا کسی که ارث پدرش را از ملت ایران می‌خواهد مدعی است که چرا زنان مجاهد روسری دارند و چرا از مردان جدا می‌نشینند. فرهنگ سرکوبگرانهٔ رضاخانی و رویکرد قیم‌مآبی خمینی را می‌بینید؟

پس احترام به افکار و عقاید و آیین و حقوق و آزادی انتخاب دیگران چه شد؟ آ‌ن‌هم در مورد زنان قهرمانی که دهها هزار نفرشان در مبارزه با خمینی شکنجه یا شهید شدند و حالا در مواضع رهبری یک سازمان پیشتاز، جنبش آزادی را پیش می‌برند.

آیا تصویر فرمانده سارا با خنجری در قلبش آویخته از پا با طناب بر صخره، در گردنهٔ حسن‌آباد به‌اندازه کافی گویا نیست؟ در اینجا ناگزیر می‌پرسم آیا خواهر خود من را بازجویان ساواک شما به‌صورت فجیع نکشتند؟

بله، این فصل‌مشترک شاه و شیخ در زن‌ستیزی است؛ و در تقدیر شیخ هم‌چون شاه، سرنگونی قطعی و حتمی است».

منابع