کاربر:Sayfe/سیل در ایران: تفاوت میان نسخه‌ها

از ایران پدیا
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «سیل‌های ویرانگر در ایران موجب ویرانی خانه‌های مردم و کشته‌شدن و مفقود شدن...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۲۹ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
سیل‌های ویرانگر در ایران موجب ویرانی خانه‌های مردم و کشته‌شدن و مفقود شدن ده‌ها ایرانی شده است.
== مقدمه ==


هر روز و هم‌چنان سیل‌های ویرانگر خانه و کاشانه مردم مصیبت‌زده ایران را ویران می‌کند. دهها نفر از هموطنانمان جان خود را از دست داده و می‌دهند و چندین برابر آن مفقودند. در چهل سال گذشته مردم ما جز رنج و محرومیت و جنگ و سرکوب و اعدام نصیبی از این رژیم ضدبشری، نبرده‌اند. دهها هزار جوان برومند در زندانها شکنجه شدند و بر طنابهای دار بوسه زدند و چندین برابرشان به‌دست خمینی ملعون در جنگ ضدمیهنی قربانی شدند.
== روند خشک شدن رودخانه‌ها و تالاب‌ها در ایران ==


در این حکومت شوم شاهد آن هستیم که هر سال سیلاب‌هایی جاری می‌شوند که کارگزاران رژیم آخوندی این فرصت را داشته باشند تا در محل آبگرفتگی عکس و فیلمی بگیرند و برای مسئولان بالاتر شان بفرستند تا این فعالیتها در ردیف کارهای فوق‌العاده و اضافه کاری و خدمت در شرایط نامساعد آب و هوایی در لیست حقوق آورده شود. این در شرایطی است که گرانی کمرشکن هم هم‌چنان از کرامت و عزت نفس مردم قربانی می‌گیرد و عرق شرم را بر پیشانی هر انسان با وجدانی می‌نشاند. کرونا که اصلاً نرفته بود، دوباره برگشته و جان آدمی را می‌گیرد. هم‌چنان بحران اقتصادی و ورشکستگی عملی کسب و کارها چون سیل، ویرانه‌ای از خود به جا می‌گذارد که فراتر از بارانهای موسمی، پیامدهای دهشتناکی دارد.
=== خشک شدن رودخانه‌ها: ===


== سیل بحرانهای اقتصادی و ویرانی هایش ==
==== زاینده رود ====
در پایان یک دهه از وخیم‌ترین دوران فلاکت اقتصادی برای مردم ایران، بار دیگر ارکان فرو ریخته کسب و کار و تولید و معشیت در زیر آوار خرابیهای زیست‌محیطی به فغان درآمده است. کارشناسان معتقدند که هر زمان رشد نقدینگی بیشتر از میزان تولید ناخالص شود این تفاوت قطعاً منجر به افزایش تورم و گرانی خواهد شد. وقتی اولویت دولتهای تحت‌امر خامنه‌ای تأمین هزینه‌های سرسام‌آور بمب و موشک‌سازی و تربیت گروه‌های تروریستی نیابتی و حجره‌های آخوندهای دین‌فروش و آقازاده‌های خارجه نشین است، باز هم به چاپ پول و استقراض های پس نداده از بانک مرکزی و دیگر بانک‌های شریک در این سیاه بازی‌ها، می‌پردازند و محصول آن افزایش افسارگسیختهٔ تورم و گرانی به‌خصوص در مورد کالاهای ضروری و مواد غذایی است. این وضعیت بدتر از سیل‌های خانمان‌برانداز است.
.....


== وقوع تورم‌های شدیدتر در آینده ==
== تالاب‌ها ==
حالا دیگر تق شعارهای تو خالی دولت جوان حزب الهی درآمده است. آخوند رئیسی مدعی بود می‌تواند رشد اقتصادی ایجاد کند. گویا رشد اقتصادی را با رشد اعدامها یکی گرفته بود. کارشناسان اقتصادی نشان داده‌اند تحقق رشد ۸درصدی نیازمند ۱۰هزار همت (هزار میلیارد تومان) سرمایه‌گذاری است. آنوقت مراکز آماری اطلاع می‌دهند که سرمایه‌گذاریهای جدید صوری حتی جوابگوی استهلاک و فرسودگی ابزار تولید هم نیست.


سرمایه‌گذاری و رشد تولید پیشکش، وضعیت بحرانی اقتصادی چنان است که کارشناسان نخبه و مورد اعتماد رژیم نیز به وحشت افتاده و نگران تورم‌های شدیدتر در آینده‌اند.
=== ... ===
....


«نرخ تورم در خردادماه سطوح کم‌سابقه و بسیار بالایی را تجربه کرد. اگر سیاست پولی فعالی از سوی بانک مرکزی در پیش گرفته نشود، احتمال زیادی وجود دارد که تورم نرخ‌های بالاتری را در ماه‌های آینده به ثبت برساند. اگر نظام اقتصادی ما دارای یک سیاست پولی فعال بود، تورم اساساً به چنین سطوح بالایی نمی‌رسید» (تجارت فردا ـ ۶ مرداد۱۴۰۱)
...


== حجم نقدینگی از «۵۰۰۰ هزار میلیارد تومان» گذشت ==
سیل‌های ویرانگر در ایران موجب ویرانی خانه‌های مردم و کشته‌ و مفقود شدن ده‌ها ایرانی شده است.<ref>[https://article.mojahedin.org/i/%D8%B3%DB%8C%D9%84%D8%A7%D8%A8-%D8%A2%D8%B4%D9%81%D8%AA%DA%AF%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF-%D9%81%D8%B1%D8%A7%D8%AA%D8%B1-%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D9%88%D9%86%D8%B3%D9%88%D9%86-%D9%82%D8%A7%D8%B1%D9%87 سیلاب آشفتگی در اقتصاد فراتر از مونسون قاره‌ای- سایت مجاهد]</ref>
وقتی صحبت از سیل نقدینگی و تورم سرسام‌آور در آینده نزدیک شنیده می‌شود دیگر چه جای ترسی از سیل مونسون و خانه خرابیهای آن می‌ماند. مگر غیر از این است که حجم نقدینگی مانند سونامی همه هستی آدمی را فرا می‌گیرد و فرصتی برای نفس کشیدن باقی نمی‌گذارد.


بانک مرکزی در تازه‌ترین گزارش خود «میزان نقدینگی» کشور در پایان خرداد سال جاری را «۵۱۰۴ هزار و ۹۶۰میلیارد تومان» اعلام کرد که این میزان، حاکی از «رشد ۳۷.۸ درصدی» نسبت به خردادماه سال گذشته است» (ایسنا۲۹تیر۱۴۰۱).
مشابه چنین بارندگی‌هایی در ۵۰ یا ۱۰۰ سال پیش هم رخ داده، اما به‌دلیل وجود پوشش‌های گیاهی، خاک قابلیت نفوذ‌پذیری داشته در نتیجه آب به جریان نمی‌افتاد و سیل جاری نمی‌شد.<ref>[https://www.titrebartar.com/fa/news/56455/%D9%85%D9%82%D8%B5%D8%B1-%D8%B3%DB%8C%D9%84-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%AE%DB%8C%D8%B1-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%DA%A9%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D8%9F مقصر سیل‌های اخیر ایران کیست؟-سایت برتر]</ref>


هم‌چنین ضریب فزاینده نقدینگی در پایان خردادماه امسال «۷.۹۷۲» بوده که «۷.۸ درصد» نسبت به خردادماه سال گذشته «افزایش» داشته، در حالی که این شاخص نسبت به اسفندماه سال گذشته معادل «۵.۶ درصد» رشد را نیز شاهد بوده است. شرم‌آور آن که معاون وزیر اقتصاد دولت آخوند رئیسی، «افزایش تورم ماهانه» در خردادماه را یک «رکوردشکنی تاریخی» نامیده است! که «بخش قابل توجهی» از آن «ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰تومانی بوده است»
۵۰ سال یا ۱۰۰ سال پیش هم قطعا این باران در ایران اتفاق افتاده، ولی چون در آن زمان پوشش گیاهی وجود داشته، خاک نفوذپذیر بوده، جلوی روان آب گرفته می‌شد و سیلی رخ نمی‌داد.


این یک رکورد شکنی در شکستن استخوان کهنسالان و بازنشستگانی است که سفره خالی خود را در کف خیابان‌ها پهن می‌کنند و نوه‌های خردسالشان تا کمر در سطل زباله خم می‌شوند.
سیل اخیر طبق آمارهای رسمی ده‌هاکشته و مفقود و ده‌ها هزار میلیارد تومان خسارت مالی برجای گذاشت و این در حالی بود که...<ref>[https://www.iscanews.ir/news/1134317/%D9%88%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DA%AF%D8%B1%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%B3%DB%8C%D9%84-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B1%D8%AE-%D8%AF%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D8%AA-%D8%BA%D9%84%D8%B7-%D8%A8%D9%84%D8%A7%DB%8C-%D8%AC%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D8%B1%D8%B2%D9%85%DB%8C%D9%86 ویرانگرترین سیل در ایران - باشگاه خبرنگاران دانشجویی]</ref>


== ترکیدن بادکنک اتحاد سارقان ==
<nowiki>****************************</nowiki>
خامنه‌ای این گمانه را دامن زده بود که گویا با دولت جوان حزب‌اللهی خواهد توانست حکومتش را از سرنگونی نجات دهد. اما این توهم خیلی زود نقش بر آب شد و قبل از یک سالگی دولت بادکنک اتحاد سارقان و چپاولگران ترکید.


قالیباف رئیس مجلس و از سرکردگان باندهای دزد و فاسد نظام آخوندی با سوار شدن روی موج نارضایتی‌ها، زیرآب رقیب سابقش را این‌چنین در برابر سربازان بدنام اطلاعات می‌زند:
علت ریشه‌ای این وضعیت انتقال آب بین حوضه‌ای و به‌طور مشخص تأمین آب صنایع فولاد و دیگر صنایع از سرچشمه‌ی کوهرنگ است. دهه‌هاست که در رژیم حکام بر ایران کاری برای حل مشکل آن صورت نگرفته است.


«باید بپذیریم که در حوزه اقتصادی کارنامه قابل قبولی نداریم و خجالت‌زده مردم هستیم» (خانه ملت ـ ۶ مرداد۱۴۰۱).
اما در همدان چرا آب قطع می‌شود؟ چرا مردم این کلان‌شهر هم باید دبه به دست به دنبال تانکر آب باشند تا رفع عطش کنند؟<ref>[https://www.entekhab.ir/fa/news/691032/%D9%88%DB%8C%D8%AF%DB%8C%D9%88-%D8%A2%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D9%88%D8%B6%D8%B9%DB%8C%D8%AA-%D8%B3%D8%AF-%D8%A7%DA%A9%D8%A8%D8%A7%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D9%88%DB%8C%D8%B1-%D8%B5%D9%81-%D8%AC%DB%8C%D8%B آخرین وضعیت سد اکباتان - سایت انتخاب]</ref>


آری؛ این «خجالت زدگی»! با سیل مردم کش این روزها باز هم بیشتر خواهد شد تا آنجا که مسیر آن به در کاخ ها و حجره‌ها و دخمه‌های مملو از پول و ثروت به سرقت رفته، تغییر جهت دهد. آنگاه دیگر هیچ طناب نجاتی بسویشان پرتاب نخواهد شد.
سد بزرگ اکباتان در حال خشک شدن است. به گفته‌ی کارشناسان تنها ‍۱میلیون مترمکعب آب در پشت سد باقی‌مانده که در نخستین هفته‌ی شهریورماه این میزان آب هم تمام‌شده و سد به‌طور کامل خشک و از مدار خارج می‌شود.
 
این امر بی‌سابقه چرا در همدان اتفاق افتاد؟!!  
 
تصویر: تصاویر عام از نیروگاه مفتح (این عبارت را برای سرچ استفاده کنید: «نیروگاه شهید مفتح همدان»)
 
رژیم ولایت فقیه در ۴۵کیلومتری جاده‌ی همدان تهران. نیروگاهی احداث کرده که آب‌های زیرزمینی را جذب می‌کند. امری که باعث خشک شدن چاه‌های کشاورزی شده و اکنون نفس سد اکباتان را هم به شماره انداخته است.
 
حکومت آخوندی در تلاش است تا از تبدیل‌شدن بحران آب به یک بحران امنیتی فراگیر جلوگیری کند؛ اما راه‌کارهای آن بحران‌های جدیدی ایجاد می‌کند. زیرا راه‌حل آنها بازهم انتقال آب است، یعنی احداث و لوله‌کشی و پمپاژ و فهرست طولانی دیگری از فساد و اختلاس و رانت و نهایتاً خشکاندن سرچشمه‌های دیگر.
 
تیتر: ریشه‌های بحران آبی در ایران
 
کلان‌شهرهای ایران یکی بعد از دیگری، با مشکل بی‌آبی و تنش‌های آبی گرفتار می‌شوند. سال‌هاست که مردم خوزستان، اصفهان، سیستان و بلوچستان،کرمان، هرمزگان و یزد و شهرهای زیادی درگیر تنش‌های آبی هستند. استان‌هایی که هرگز تصور نمی‌شد با بحران بی‌آبی مواجه شوند، با بحران قطع یا کمبود آب دست‌به‌گریبان‌اند و این موضوعی غیرقابل‌پیش‌بینی نبود.
 
روز ۲۸ دی‌ماه ۱۴۰۰ خبرگزاری میزان که متعلق به قضائیه‌ی خامنه‌ای است نوشت:‌ «۱۰ استان کشور با تنش آبی شدید درگیر می‌شوند» و از استان‌های مازندران، فارس، اصفهان، خوزستان، همدان، کرمان، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، هرمزگان و یزد نام‌برد. این درحالی‌ بود که در همون سال تنش‌های آبی شدیدی وجود داشت.
 
تیر ۱۴۰۰ قیام تشنگان خوزستان جریان داشت، قیامی که با فریاد العطش شروع شد و فریاد می‌زدند «کارون عطشان» اما پاسخ مردم خوزستان را با گلوله دادند.
 
آذرماه سال گذشته پاسخ اعتراض کشاورزان اصفهان را هم با گلوله‌های ساچمه‌ای دادند، حقابه‌ی آن‌ها صرف فولاد مبارکه شد؛در‌ حالی‌که کشاورزی اصفهان در آتش تشنگی می‌سوزد.
 
تنش‌های آبی درراه بود، حتی دستگاه‌های حکومتی هم هشدار می‌دادند؛ اما خامنه‌ای و رئیسی هیچ اقدامی برای حل بحران در دستور کار قرار ندادند. رودخانه‌ها لایروبی نشدند، کشاورزی هیچ گامی به‌سوی صنعتی و مکانیزه شدن برنداشت، طرح‌های آبخیزداری اجرا نشد. حوضچه‌های ذخیره‌ی آب احداث نشد و هیچ کاری برای ذخیره‌ی آب انجام نشد و نتیجه‌ی آن در سیلاب‌های تابستان امسال دیده‌شد. که بعد از ویرانی‌های زیاد به بحران آب منتهی شد.
 
این حکومت حتی توان استفاده از آب باران رو هم نداره و این‌طور بود که بعد از سیل مردم شهرکرد با قطعی آب مواجه‌شدند. کوهرنگ سرچشمه‌ی زلال با مناظر طبیعی بی‌نظیر به آب گل‌آلودی تبدیل شد که امکان تصفیه شدن هم نداشت. علتش این بود که آنقدر آب این سرچشمه‌ را سرقت کرده بودند و میزان خروجی آب به‌اندازه‌ای پایین آمده بود که این‌چنین گل‌آلود شد.
 
هنوز فریاد و اعتراض مردم شهرکرد جریان داشت که شهر همدان در ورطه‌ی تشنگی فرورفت. همدان که از صدها سال پیش و شاید بیش از هزار سال پیش شبکه‌ی آب‌رسانی داشته و هرگز تشنه‌کام نبوده است؛ الآن با سد خشک‌شده‌ی اکباتان مواجه شده‌ است. البته از سال گذشته هشدارهای کم‌آبی در همدان مستمر شنیده می‌شد. رسانه‌ها و کارشناسان حکومتی می‌گفتند: که «نیروگاه برق مفتح، آب همدان را بلعیده».
 
این نقشه‌ی هشدار تنش آبی هست که استان‌های کرمانشاه و آذربایجان غربی هم در یک‌قدمی چنین وضعیتی قرار دارند. وضعیت آب در زنجان هم مناسب نیست، مهره‌ها و کارگزاران حکومتی کاهش بارندگی را مطرح می‌کنند؛ اما میزان باران نسبت به سال گذشته کاهش نداشته است.
 
ریشه‌ی مشکل و تنش‌های آبی در ایران نه کاهش بارندگی و نه مصرف کشاورزان، بلکه ریشه در حکومتی است که ریل‌گذاری سیاست‌هاش کاملاً برخلاف منافع  و مصالح مردمی و ملی در ایران است.
 
تیتر: بازهم بی‌آبی
 
تصویر: روستای شاهچوب دهگلان به کمبود آب تجمع کردند
 
بی‌آبی و تشنگی از مناطق کم‌آب جنوبی و مرکزی گذشته اکنون در مناطق کوهستانی ایران مردم از بی‌آبی رنج می‌برند. در روستای شاهچوب از توابع دهگلان در استان کرمانشاه، مردمی که در کنار رودخانه‌های پرآب زندگی می‌کردند الآن از کمبود آب رنج می‌برند.
 
اکنون همدان، کوهدشت لرستان، بخش‌هایی از استان کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی، زنجان، تهران و بسیاری از شهرها و روستاهای ایران در کام تشنگی فرورفته‌اند.
 
تصویر: تصاویر آب‌رسانی با تانکر در همدان
 
مردم همدان آب ندارند. سال ۱۳۸۳ خامنه‌ای به همدان رفت و یکی از مصوبات سفرش حل مشکل آب مردم همدان بود. ۱۸ سال گذشت و هیچ کاری برای حل مشکل آب همدان انجام نشد.
 
عضو مجلس رژیم از کوهدشت: «کوهدشت با کمبود و افت شدید فشار آب مواجه است» <ref>[https://www.isna.ir/news/1401060503688/%DA%A9%D9%88%D9%87%D8%AF%D8%B4%D8%AA-%D8%A8%D8%A7-%DA%A9%D9%85%D8%A8%D9%88%D8%AF-%D9%88-%D8%A7%D9%81%D8%AA-%D8%B4%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D9%81%D8%B4%D8%A7%D8%B1-%D8%A2%D8%A8-%D9%85%D9%88%D8%A7%D8%AC%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D8 کوهدشت با کمبود و افت شدید فشار آب مواجه است - اینسا]</ref>
 
روزنامه‌ی حکومتی رسالت روز ۶ شهریور ۱۴۰۱ می‌نویسد: «آنچه در همدان رخ عیان کرده، دیر یا زود، گریبان دیگر نقاط کشور را هم می‌گیرد. بنابراین صدای پای کم‌آبی را باید شنید و نباید تصور کرد که این‌ها، مشتی عبارات ویترینی و ژورنالیستی است» <ref>[https://resalat-news.com/%d8%b5%d8%af%d8%a7%db%8c-%d9%be%d8%a7%db%8c-%da%a9%d9%85%d8%a2%d8%a8%db%8c/ صدای پای کم‌آبی - روزنامه رسالت]</ref>
 
<references />
<references group="https://www.iscanews.ir/news/1134317/%D9%88%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DA%AF%D8%B1%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%B3%DB%8C%D9%84-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B1%D8%AE-%D8%AF%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D8%AA-%D8%BA%D9%84%D8%B7-%D8%A8%D9%84%D8%A7%DB%8C-%D8%AC%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D8%B1%D8%B2%D9%85%DB%8C%D9%86" />

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۱ سپتامبر ۲۰۲۲، ساعت ۲۱:۲۰

مقدمه

روند خشک شدن رودخانه‌ها و تالاب‌ها در ایران

خشک شدن رودخانه‌ها:

زاینده رود

.....

تالاب‌ها

...

....

...

سیل‌های ویرانگر در ایران موجب ویرانی خانه‌های مردم و کشته‌ و مفقود شدن ده‌ها ایرانی شده است.[۱]

مشابه چنین بارندگی‌هایی در ۵۰ یا ۱۰۰ سال پیش هم رخ داده، اما به‌دلیل وجود پوشش‌های گیاهی، خاک قابلیت نفوذ‌پذیری داشته در نتیجه آب به جریان نمی‌افتاد و سیل جاری نمی‌شد.[۲]

۵۰ سال یا ۱۰۰ سال پیش هم قطعا این باران در ایران اتفاق افتاده، ولی چون در آن زمان پوشش گیاهی وجود داشته، خاک نفوذپذیر بوده، جلوی روان آب گرفته می‌شد و سیلی رخ نمی‌داد.

سیل اخیر طبق آمارهای رسمی ده‌هاکشته و مفقود و ده‌ها هزار میلیارد تومان خسارت مالی برجای گذاشت و این در حالی بود که...[۳]

****************************

علت ریشه‌ای این وضعیت انتقال آب بین حوضه‌ای و به‌طور مشخص تأمین آب صنایع فولاد و دیگر صنایع از سرچشمه‌ی کوهرنگ است. دهه‌هاست که در رژیم حکام بر ایران کاری برای حل مشکل آن صورت نگرفته است.

اما در همدان چرا آب قطع می‌شود؟ چرا مردم این کلان‌شهر هم باید دبه به دست به دنبال تانکر آب باشند تا رفع عطش کنند؟[۴]

سد بزرگ اکباتان در حال خشک شدن است. به گفته‌ی کارشناسان تنها ‍۱میلیون مترمکعب آب در پشت سد باقی‌مانده که در نخستین هفته‌ی شهریورماه این میزان آب هم تمام‌شده و سد به‌طور کامل خشک و از مدار خارج می‌شود.

این امر بی‌سابقه چرا در همدان اتفاق افتاد؟!!

تصویر: تصاویر عام از نیروگاه مفتح (این عبارت را برای سرچ استفاده کنید: «نیروگاه شهید مفتح همدان»)

رژیم ولایت فقیه در ۴۵کیلومتری جاده‌ی همدان تهران. نیروگاهی احداث کرده که آب‌های زیرزمینی را جذب می‌کند. امری که باعث خشک شدن چاه‌های کشاورزی شده و اکنون نفس سد اکباتان را هم به شماره انداخته است.

حکومت آخوندی در تلاش است تا از تبدیل‌شدن بحران آب به یک بحران امنیتی فراگیر جلوگیری کند؛ اما راه‌کارهای آن بحران‌های جدیدی ایجاد می‌کند. زیرا راه‌حل آنها بازهم انتقال آب است، یعنی احداث و لوله‌کشی و پمپاژ و فهرست طولانی دیگری از فساد و اختلاس و رانت و نهایتاً خشکاندن سرچشمه‌های دیگر.

تیتر: ریشه‌های بحران آبی در ایران

کلان‌شهرهای ایران یکی بعد از دیگری، با مشکل بی‌آبی و تنش‌های آبی گرفتار می‌شوند. سال‌هاست که مردم خوزستان، اصفهان، سیستان و بلوچستان،کرمان، هرمزگان و یزد و شهرهای زیادی درگیر تنش‌های آبی هستند. استان‌هایی که هرگز تصور نمی‌شد با بحران بی‌آبی مواجه شوند، با بحران قطع یا کمبود آب دست‌به‌گریبان‌اند و این موضوعی غیرقابل‌پیش‌بینی نبود.

روز ۲۸ دی‌ماه ۱۴۰۰ خبرگزاری میزان که متعلق به قضائیه‌ی خامنه‌ای است نوشت:‌ «۱۰ استان کشور با تنش آبی شدید درگیر می‌شوند» و از استان‌های مازندران، فارس، اصفهان، خوزستان، همدان، کرمان، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، هرمزگان و یزد نام‌برد. این درحالی‌ بود که در همون سال تنش‌های آبی شدیدی وجود داشت.

تیر ۱۴۰۰ قیام تشنگان خوزستان جریان داشت، قیامی که با فریاد العطش شروع شد و فریاد می‌زدند «کارون عطشان» اما پاسخ مردم خوزستان را با گلوله دادند.

آذرماه سال گذشته پاسخ اعتراض کشاورزان اصفهان را هم با گلوله‌های ساچمه‌ای دادند، حقابه‌ی آن‌ها صرف فولاد مبارکه شد؛در‌ حالی‌که کشاورزی اصفهان در آتش تشنگی می‌سوزد.

تنش‌های آبی درراه بود، حتی دستگاه‌های حکومتی هم هشدار می‌دادند؛ اما خامنه‌ای و رئیسی هیچ اقدامی برای حل بحران در دستور کار قرار ندادند. رودخانه‌ها لایروبی نشدند، کشاورزی هیچ گامی به‌سوی صنعتی و مکانیزه شدن برنداشت، طرح‌های آبخیزداری اجرا نشد. حوضچه‌های ذخیره‌ی آب احداث نشد و هیچ کاری برای ذخیره‌ی آب انجام نشد و نتیجه‌ی آن در سیلاب‌های تابستان امسال دیده‌شد. که بعد از ویرانی‌های زیاد به بحران آب منتهی شد.

این حکومت حتی توان استفاده از آب باران رو هم نداره و این‌طور بود که بعد از سیل مردم شهرکرد با قطعی آب مواجه‌شدند. کوهرنگ سرچشمه‌ی زلال با مناظر طبیعی بی‌نظیر به آب گل‌آلودی تبدیل شد که امکان تصفیه شدن هم نداشت. علتش این بود که آنقدر آب این سرچشمه‌ را سرقت کرده بودند و میزان خروجی آب به‌اندازه‌ای پایین آمده بود که این‌چنین گل‌آلود شد.

هنوز فریاد و اعتراض مردم شهرکرد جریان داشت که شهر همدان در ورطه‌ی تشنگی فرورفت. همدان که از صدها سال پیش و شاید بیش از هزار سال پیش شبکه‌ی آب‌رسانی داشته و هرگز تشنه‌کام نبوده است؛ الآن با سد خشک‌شده‌ی اکباتان مواجه شده‌ است. البته از سال گذشته هشدارهای کم‌آبی در همدان مستمر شنیده می‌شد. رسانه‌ها و کارشناسان حکومتی می‌گفتند: که «نیروگاه برق مفتح، آب همدان را بلعیده».

این نقشه‌ی هشدار تنش آبی هست که استان‌های کرمانشاه و آذربایجان غربی هم در یک‌قدمی چنین وضعیتی قرار دارند. وضعیت آب در زنجان هم مناسب نیست، مهره‌ها و کارگزاران حکومتی کاهش بارندگی را مطرح می‌کنند؛ اما میزان باران نسبت به سال گذشته کاهش نداشته است.

ریشه‌ی مشکل و تنش‌های آبی در ایران نه کاهش بارندگی و نه مصرف کشاورزان، بلکه ریشه در حکومتی است که ریل‌گذاری سیاست‌هاش کاملاً برخلاف منافع  و مصالح مردمی و ملی در ایران است.

تیتر: بازهم بی‌آبی

تصویر: روستای شاهچوب دهگلان به کمبود آب تجمع کردند

بی‌آبی و تشنگی از مناطق کم‌آب جنوبی و مرکزی گذشته اکنون در مناطق کوهستانی ایران مردم از بی‌آبی رنج می‌برند. در روستای شاهچوب از توابع دهگلان در استان کرمانشاه، مردمی که در کنار رودخانه‌های پرآب زندگی می‌کردند الآن از کمبود آب رنج می‌برند.

اکنون همدان، کوهدشت لرستان، بخش‌هایی از استان کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی، زنجان، تهران و بسیاری از شهرها و روستاهای ایران در کام تشنگی فرورفته‌اند.

تصویر: تصاویر آب‌رسانی با تانکر در همدان

مردم همدان آب ندارند. سال ۱۳۸۳ خامنه‌ای به همدان رفت و یکی از مصوبات سفرش حل مشکل آب مردم همدان بود. ۱۸ سال گذشت و هیچ کاری برای حل مشکل آب همدان انجام نشد.

عضو مجلس رژیم از کوهدشت: «کوهدشت با کمبود و افت شدید فشار آب مواجه است» [۵]

روزنامه‌ی حکومتی رسالت روز ۶ شهریور ۱۴۰۱ می‌نویسد: «آنچه در همدان رخ عیان کرده، دیر یا زود، گریبان دیگر نقاط کشور را هم می‌گیرد. بنابراین صدای پای کم‌آبی را باید شنید و نباید تصور کرد که این‌ها، مشتی عبارات ویترینی و ژورنالیستی است» [۶]