کاربر:Sayfe/صفحه تمرین- داریوش علیزاده: تفاوت میان نسخه‌ها

از ایران پدیا
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(داریوش علیزاده)
 
(داریوش علیزاده)
خط ۱: خط ۱:
داریوش علیزاده زاده ۲۱ تیر ۱۳۶۸ جان باخته ی ۱۶ مهر ۱۴۰۱ در محله ی بهار مست سنندج از جوانان معترض در قیام شهریور ۱۴۰۱ در
'''داریوش علیزاده''' (زاده ۲۱ تیر ۱۳۶۸ جان باخته‌ی ۱۶ مهر ۱۴۰۱) در محله‌ی بهار مست سنندج از جوانان معترض در قیام شهریور ۱۴۰۱ در


ایران بود.
ایران بود.


در پی قیام سراسری مردم ایران بر علیه جمهوری اسلامی که از ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ آغاز شده بود تظاهرات گسترده ای نیز در روز ۱۶ مهر ۱۴۰۱ برگزار شد و در جریان آن داریوش علیزاده در محله ی تپه بهارمست» مورد اصابت گلوله های ماموران حکومتی قرار گرفته و به شهادت رسید.
در پی قیام سراسری مردم ایران بر علیه جمهوری اسلامی که از ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ آغاز شده بود تظاهرات گسترده‌ای نیز در روز ۱۶ مهر ۱۴۰۱ برگزار شد و در جریان آن داریوش علیزاده در محله‌ی تپه بهارمست  مورد اصابت گلوله‌های ماموران حکومتی قرار گرفته و به شهادت رسید.


یک شاهد عینی لحظه ی کشته شدن داریوش ،علیزاده جوان ۳۳ ساله ساکن سنندج را این گونه بازگو کرده است:
یک شاهد عینی لحظه‌ی کشته شدن داریوش‌ علیزاده جوان ۳۳ساله ساکن سنندج را این‌گونه بازگو کرده است:<blockquote>«نیروهای امنیتی تیر جنگی شلیک کردند و چند نفر زخمی شدند، صحنه هولناکی بود. مردم مجددا شعار دادند و مامورها دوباره تیراندازی کردند و یک تیر به داریوش اصابت کرد و زخمی شد ندیدم دقیقا گلوله به کجا برخورد کرد خونریزی شدیدی داشت و وقتی تیر خورد همان‌جا روی زمین افتاد و فریادی کشید... تیروهای امنیتی بالای سر داریوش رسیدند او از شدت خون‌ریزی جانی نداشت اما یکی از مامورها با لگد محکم به شکم داریوش ضربه زد. هنوز جای خون رفته از بدن داریوش روی آن قسمت از کوچه مانده و پاک نشده ماموری که بالای سر داریوش ایستاده بود داد میزد بلند‌شو بلند‌شو. سپس مامورها رفتند ظاهرا فهمیدند که حال داریوش به حدی وخیم بود که کارش تمام است. داریوش همان‌جا بیهوش شد. همه می‌گفتند مامورها رفتند بیایید کمک کنید. وقتی مردم محل بیرون آمدند و داریوش را دیدند گریه می‌کردند. دوستانش برگشتند تا به او کمک کنند حدود ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت طول کشید تاکسی بیاورند و با تاکسی او را به بیمارستان منتقل کردند.»</blockquote>به‌علت شدت خون‌ریزی عملیات احیاء در بیمارستان کوثر سنندج محلی که پیکر نیمه‌جان داریوش به آن‌جا منتقل شده بود، نتوانست از جان‌باختن داریوش جلوگیری کند؛ در حالی‌که وی در مسیر بیمارستان هنوز زنده و به همراهان خود گفته بود که تشنه است و درخواست آب کرده بود. خانواده داریوش به دلیل تگرانی از تحویل ندادن جنازه توسط ماموران حکومتی و مشکلات احتمالی جنازه او را از بیمارستان خارج می‌کنند و برای خاک‌سپاری به روستای قول کفن قلعه کهنه در منطقه اوباتو می‌برند اما اداره اطلاعات ضمن تماس با خانواده‌ داریوش، آنها را تهدید می‌کنند که پیکر او را به بیمارستان باز گردانند تا در سنندج به خاک سپرده شود اما خانواده توجهی نکرده و جنازه را به روستای قه‌لا‌کون می‌رسانند.


هیروهای امنیتی تیر چنگی شلیک کردند و چند نفر زخمی شدند، صحنه هولناکی بود. مردم مجددا شعار دادند و مامورها دوباره تیراندازی کردند و یک تیر به داریوش اصابت کرد و زخمی شد تدیدم دقیقا گلوله به کجا برخورد کرد خونریزی شدیدی داشت و وقتی تیر خورد همانجا روی زمین افتاد و فریادی کشید... تیروهای امنیتی بالای سر داریوش رسیدند او از شدت خون ریزی جانی نداشت اما یکی از مامورها با لگد محکم به شکم داریوش ضربه زد. هنوز جای خون رفته از بدن داریوش روی آن قسمت از کوچه مانده و پاک نشده ماموری که بالای سر داریوش ایستاده بود داد میزد بلند شو بلند شو. سپس مامورها رفتند ظاهرا فهمیدند که حال داریوش به حدی وخیم بود که کارش تمام است. داریوش همانجا بیهوش شد. همه می گفتند مامورها رفتند بیایید کمک کنید. وقتی مردم محل بیرون آمدند و داریوش را دیدند گریه می کردند. دوستانش
به‌رغم مخالفت حکومت با برگزاری مراسم ختم و تهدید مردم نسبت به شرکت در مراسم، بستگان داریوش علیزاده مراسم ختم او را در منزل برگزار کردند.


برگشتند تا به او کمک کنند حدود ۲۰ دقیقه تا تیم ساع طول کشید تاکسی بیاورند و با تاکسی او را به بیمارستان منتقل کردند.»
'''منبع رادیو زمانه'''
 
به علت شدت خون ریزی عملیات احیاء در بیمارستان کوثر سنندج محلی که پیکر نیمه جان داریوش به آنجا منتقل شده بود، نتوانست از جان باختن داریوش جلوگیری کند؛ در حالی که وی در مسیر بیمارستان هنوز زنده و به همراهان خود گفته بود که تشنه است و درخواست آب کرده بود. خانواده داریوش به دلیل تگرانی از تحویل ندادن جنازه توسط ماموران حکومتی و مشکلات احتمالی چنازه او را از بیمارستان خارج میکنند و برای خاکسپاری به روستای قول کفن قلعه کهنه در منطقه اوباتو میبرند اما اداره اطلاعات ضمن تماس با خانواده ،داریوش، آنها را تهدید می کنند که
 
پیکر او را به بیمارستان باز گردانند تا در سنندج به خاک سپرده شود اما خانواده توجهی نکرده و جنازه را به روستای قه لا کون میرسانند.
 
به رغم مخالفت حکومت با برگزاری مراسم ختم و تهدید مردم نسبت به شرکت در مراسم بستگان داریوش علیزاده مراسم ختم او را در منزل برگزار
 
کردند.
 
منبع رادیو زمانه


مادر دلیر داریوش علیزاده پاسخ به تسلیت مردم به مناسب جان باختن پسرش در پیامی خطاب به مردم گفت:
مادر دلیر داریوش علیزاده پاسخ به تسلیت مردم به مناسب جان باختن پسرش در پیامی خطاب به مردم گفت:
خط ۲۵: خط ۱۵:
تسلیت نگید قیام را ادامه دهید، سرتان سلامت»
تسلیت نگید قیام را ادامه دهید، سرتان سلامت»


منبع سایت زیتون
'''منبع سایت زیتون'''

نسخهٔ ‏۲۱ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۴:۱۰

داریوش علیزاده (زاده ۲۱ تیر ۱۳۶۸ جان باخته‌ی ۱۶ مهر ۱۴۰۱) در محله‌ی بهار مست سنندج از جوانان معترض در قیام شهریور ۱۴۰۱ در

ایران بود.

در پی قیام سراسری مردم ایران بر علیه جمهوری اسلامی که از ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ آغاز شده بود تظاهرات گسترده‌ای نیز در روز ۱۶ مهر ۱۴۰۱ برگزار شد و در جریان آن داریوش علیزاده در محله‌ی تپه بهارمست مورد اصابت گلوله‌های ماموران حکومتی قرار گرفته و به شهادت رسید.

یک شاهد عینی لحظه‌ی کشته شدن داریوش‌ علیزاده جوان ۳۳ساله ساکن سنندج را این‌گونه بازگو کرده است:

«نیروهای امنیتی تیر جنگی شلیک کردند و چند نفر زخمی شدند، صحنه هولناکی بود. مردم مجددا شعار دادند و مامورها دوباره تیراندازی کردند و یک تیر به داریوش اصابت کرد و زخمی شد ندیدم دقیقا گلوله به کجا برخورد کرد خونریزی شدیدی داشت و وقتی تیر خورد همان‌جا روی زمین افتاد و فریادی کشید... تیروهای امنیتی بالای سر داریوش رسیدند او از شدت خون‌ریزی جانی نداشت اما یکی از مامورها با لگد محکم به شکم داریوش ضربه زد. هنوز جای خون رفته از بدن داریوش روی آن قسمت از کوچه مانده و پاک نشده ماموری که بالای سر داریوش ایستاده بود داد میزد بلند‌شو بلند‌شو. سپس مامورها رفتند ظاهرا فهمیدند که حال داریوش به حدی وخیم بود که کارش تمام است. داریوش همان‌جا بیهوش شد. همه می‌گفتند مامورها رفتند بیایید کمک کنید. وقتی مردم محل بیرون آمدند و داریوش را دیدند گریه می‌کردند. دوستانش برگشتند تا به او کمک کنند حدود ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت طول کشید تاکسی بیاورند و با تاکسی او را به بیمارستان منتقل کردند.»

به‌علت شدت خون‌ریزی عملیات احیاء در بیمارستان کوثر سنندج محلی که پیکر نیمه‌جان داریوش به آن‌جا منتقل شده بود، نتوانست از جان‌باختن داریوش جلوگیری کند؛ در حالی‌که وی در مسیر بیمارستان هنوز زنده و به همراهان خود گفته بود که تشنه است و درخواست آب کرده بود. خانواده داریوش به دلیل تگرانی از تحویل ندادن جنازه توسط ماموران حکومتی و مشکلات احتمالی جنازه او را از بیمارستان خارج می‌کنند و برای خاک‌سپاری به روستای قول کفن قلعه کهنه در منطقه اوباتو می‌برند اما اداره اطلاعات ضمن تماس با خانواده‌ داریوش، آنها را تهدید می‌کنند که پیکر او را به بیمارستان باز گردانند تا در سنندج به خاک سپرده شود اما خانواده توجهی نکرده و جنازه را به روستای قه‌لا‌کون می‌رسانند.

به‌رغم مخالفت حکومت با برگزاری مراسم ختم و تهدید مردم نسبت به شرکت در مراسم، بستگان داریوش علیزاده مراسم ختم او را در منزل برگزار کردند.

منبع رادیو زمانه

مادر دلیر داریوش علیزاده پاسخ به تسلیت مردم به مناسب جان باختن پسرش در پیامی خطاب به مردم گفت:

تسلیت نگید قیام را ادامه دهید، سرتان سلامت»

منبع سایت زیتون