کاربر:دانا/صفحه تمرین: تفاوت میان نسخه‌ها

پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱۷۲: خط ۱۷۲:
با در نظر گرفتن تمام موارد، این تهران است که اکنون موضع قدرتمندانه تری اتخاذ کرده است. ایران اعلام کرده در صورت فروپاشی برجام  قادر است ظرف 48 ساعت با رفع محدودیت های کنونی برنامه هسته ای خود را مجددا آغاز کند. روحانی در اظهارات روز گذشته اش تاکید کرد ایران برای تمامی موارد احتمالی خود را آماده کرده است.<ref>[https://www.yjc.ir/fa/news/6495624/%D9%BE%D8%A7%D8%B3%D8%AE-%DA%A9%D9%88%D8%A8%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D9%87-%D8%AE%D8%B1%D9%88%D8%AC-%D8%A7%D8%AD%D8%AA%D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%85%D9%BE-%D8%A7%D8%B2-%D8%A8%D8%B1%D8%AC%D8%A7%D9%85-%D9%86%D8%B4%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%A7%D8%AF-%D8%AA%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B2-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7-%D9%87%DB%8C%DA%86-%D8%A8%DB%8C%D9%85%DB%8C-%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF] - پاسخ کوبنده ایران به خروج احتمالی ترامپ از برجام </ref>
با در نظر گرفتن تمام موارد، این تهران است که اکنون موضع قدرتمندانه تری اتخاذ کرده است. ایران اعلام کرده در صورت فروپاشی برجام  قادر است ظرف 48 ساعت با رفع محدودیت های کنونی برنامه هسته ای خود را مجددا آغاز کند. روحانی در اظهارات روز گذشته اش تاکید کرد ایران برای تمامی موارد احتمالی خود را آماده کرده است.<ref>[https://www.yjc.ir/fa/news/6495624/%D9%BE%D8%A7%D8%B3%D8%AE-%DA%A9%D9%88%D8%A8%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D9%87-%D8%AE%D8%B1%D9%88%D8%AC-%D8%A7%D8%AD%D8%AA%D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%85%D9%BE-%D8%A7%D8%B2-%D8%A8%D8%B1%D8%AC%D8%A7%D9%85-%D9%86%D8%B4%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%A7%D8%AF-%D8%AA%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B2-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7-%D9%87%DB%8C%DA%86-%D8%A8%DB%8C%D9%85%DB%8C-%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF] - پاسخ کوبنده ایران به خروج احتمالی ترامپ از برجام </ref>


== واکنش مجامع بین المللی ==
سایت صدای آمریکا
 
= شورای ملی مقاومت: تلاش های ایران برای تولید بمب هسته‌ای بعد از برجام ادامه دارد =
دفتر شورای ملی مقاومت ایران در آمریکا در نشستی که روز جمعه در شهر واشنگتن برگزار کرد، مدعی شد ایران به رغم توافق هسته ای، فعالیت های خود برای تولید سلاح هسته ای را ادامه می دهد.
 
شورای ملی مقاومت ،در نشست روز جمعه اول اردیبهشت، اعلام کرد «سازمان پژوهش های نوین دفاعی» در ایران، پس از برجام به پژوهش های خود برای ساخت سلاح اتمی ادامه داده است.
 
شورای ملی مقاومت در اطلاعیه ای که نسخه ای از آن در اختیار صدای آمریکا قرار گرفته، اعلام کرد از طریق شبکه سازمان مجاهدین خلق ایران در داخل کشور به اطلاعاتی دست یافته که نشان می دهد که «مرکز عصبی» پروژه تسحلیات اتمی حاکمیت ایران موسوم به «سازمان پژوهشت های نوین دفاعی» که مسئول طراحی بمب است، همچنان به کار خود ادامه می دهد.
 
این گروه ادعا کرد پس از امضای برنامه جامع اقدام مشترک – برجام- در سال ۲۰۱۵، این نهاد نه تنها در جای خود باقی ماند و به کار خود ادامه داد، بلکه اکنون محرز شده که در برخی زمینه ها فعالیتهایش گسترش نیز یافته است.
 
نشست روز جمعه شورای ملی مقاومت با موضع گیری مقام های دولت آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران همزمان شده است.
 
روز پنجشنبه پرزیدنت دونالد ترامپ در حاشیه کنفرانس خبری با نخست وزیر ایتالیا در پاسخ به خبرنگاران، درباره توافق ایران گفت، ایران در حال اقدامات نامناسبی است. من از قبل گفته ام، این توافق خوب نبود. ما توافق ایران را در حال بررسی داریم تا ببینیم ایران چه تخلفاتی داشته است. در آینده درباره اش صحبت می کنیم.
 
رئیس جمهوری آمریکا درباره توافق هسته ای ایران همچنین گفت ایران به روح برجام وفادار نبود و تخلفاتی داشته است.
 
روز چهارشنبه، رکس تیلرسون وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا در اظهاراتی به جمهوری اسلامی ایران هشداری شدید اللحن داد. آقای تیلرسون گفت ایالات متحده مشغول بازنگری جامع سیاست های آمریکا در مقابل ایران است. او در این سخنرانی گفت اگر ایران مهار نشود، مسیر کره شمالی را خواهد رفت و تهدیدی علیه صلح و ثبات جهان خواهد شد.
 
روز پنجشنبه نیز وزیر دفاع ایالات متحده که در خاورمیانه به سر می برد، علیه فعالیت های ایران موضع گیری کرد. جیم متیس که در سفر خاورمیانه به عربستان سعودی رفته بود، روز چهارشنبه گفت در خاورمیانه هر جا که مشکلی وجود دارد، رد پای ایران دیده می شود.
 
'''دور از چشم آژانس'''
 
شورای ملی مقاومت همچنین می گوید بنا به اطلاعات اخیر، یک مکان جدید مرتبط با پروژه تسلیحات اتمی ایران، که تاکنون از چشم آژانس بین المللی انرژی اتمی دور نگاه داشته شده، برملا شده است. این اطلاعیه می گوید: «واحد مهندسی برنامه تسلیحات اتمی در ایران به نام «سازمان پژوهش های نوین دفاعی» شناخته می شود. این سازمان متشکل از هفت بخش است که هر یک مسئول تحقیق درباره بخشی خاص از تحقیقات تسلیحات اتمی است.»
 
به گفته این بیانیه بررسی اطلاعات جمع آوری شده از داخل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، وزارت دفاع و سازمان پژوهش های نوین دفاعی تصریح می کند که تمامی بخش های این سازمان به کار خود در سطح قبل از امضای برجام ادامه می دهند و حتی تمهیداتی برای مخفی نگاه داشتن اهداف اصلی تحقیقات اندیشیده شده است.
 
این اطلاعیه محسن فخریزاده مهابادی که به نام دکتر محسنی شناخته می شود را یکی از چهره های کلیدی در برنامه تسلیحات اتمی ایران معرفی می کند و می گوید که او از ژنرال های سپاه پاسداران و مدیر سازمان پژوهش های نوین دفاعی است. به گفته این اطلاعیه از زمان آخرین تغییرات در سازمان فوق در دوران ریاست جمهوری حسن روحانی، این سازمان تحت نظارت حسین دهقان وزیر دفاع قرار گرفته و تمامی پرسنل و کارشناسان آن بدون هیچ تغییر ساختاری به کار خود ادامه می دهند.
 
بیانیه شورای ملی مقاومت می گوید که دفتر این سازمان در ساختمان نور در نزدیکی وزارت دفاع و در خیابان لنگری تهران واقع شده است. «مرکز تحقیقات و توسعه فناوری انفجار و ضربه» و گروه فخار مقدم دو تا از هفت بخش این سازمان هستند که مهمترین نقش را دارند.
 
بیاینه اخیر می گوید اطلاعات جدید وجود مکانی جدید به نام «پژوهشکده» که اسم کد مرکز تحقیقات و توسعه فناوری انفجار و ضربه است را فاش می سازد.پس از برجام برای پرهیز از برچیدن فعالیت های این نهاد، بخش بزرگی از فعالیت ها که در سایت سنجریان انجام می شد به صنایع زین الدین در پارچین انتقال یافت چرا که مقامات ایران معتقد بودند احتمال دسترسی آژانس به پارچین بسیار پایین است.
 
شورای ملی مقاومت در این اطلاعیه نقشه های هوایی از سایت پارچین را نیز ضمیمه کرده است.
 
این بیانیه می گوید پژوهشکده زین الدین به ریاست ژنرال سپاه مصطفی صیری اداره می شود.<ref>[https://ir.voanews.com/a/iran-ncri-/3820138.html] - شورای ملی مقاومت: تلاش های ایران برای تولید بمب هسته‌ای بعد از برجام ادامه دارد</ref>
 
العربیه
 
شوراى ملى مقاومت: رژيم تهران بعد از برجام هم به دنبال سلاح اتمى است
 
ی-العربیه.نت، فارسی
 
"شوراى ملى مقاومت ایران" از بارزترین گروههاى اپوزسیون مخالف جمهورى اسلامى ایران، در یک کنفرانس مطبوعاتی که عصر جمعه در واشینگتن، برگزار شد اعلام کرد که اطلاعاتی حساس و موثق درباره "پروژه بمب اتمی" تهران به دست آورده که نشان مى‌دهد، ایران حتى پس از توافق هسته‌اى با کشورهاى 5+1 همچنان به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای است.
 
در این کنفرانس علیرضا جعفرزاده، معاون نمایندگی شورای ملی مقاومت ایران، گفت که جزئیات اطلاعات موثقی را که شبکه سازمان "مجاهدین خلق ایران" از داخل کشور به دست آورده نشان مى‌دهد که یک محل جدید مرتبط با پروژه هسته‌ای وجود دارد که تاکنون مخفی و دور از چشم بازرسان سازمان انرژی اتمی IAEA مانده است.
 
== وضعیت ارگان مهندسی سلاح اتمی ==
طبق اطلاعات ارائه شده، ارگان مهندسی سلاح اتمی «سازمان پژوهشهای نوین دفاعی» می‌باشد که با اسم مخفف فارسی "سپند" SPND شناخته می‌شود. این ارگان از 7 زیر مجموعه که هر کدام در یک زمینه دستیابی به سلاح هسته‌ای تحقیقات می‌کنند تشکیل شده است.
 
در نتیجه چندین ماه تحقیقات از درون رژیم از جمله در سپاه پاسداران، وزارت دفاع و سپند و دریافت گزارش از هر 7 زیر مجموعه، مشخص گردید که هر 7 زیر مجموعه سپند با وضعیت قبل از توافق هسته‌ای به تحقیقات خود در رسته‌های مختلف مرتبط با ساخت سلاح هسته‌ای ادامه می‌دهند.
 
بنا به این گزارش، محسن فخری زاده مهابادی معروف به دکتر حسن محسنی که یک سرتیپ سپاه پاسداران ایران نیز هست، ریاست سپند را در محل مرکزی این ارگان در "ساختمان نور" در تهران به عهده دارد، و این ارگان از آخرین تغییرات خود در دوران ریاست جمهوری روحانی، بطور مستقیم زیر نظر وزیر دفاع ایران حسین دهقان قرار گرفته است.
 
== مرکز تحقیقات "متفاض" ==
در کنفرانس مطبوعاتى "شوراى ملى مقاومت ایران" به ارگانی اشاره شده که مشغول تحقیق و ساخت چاشنی انفجار هسته‌ای است، که مرکز تحقیقات و توسعه فن‌آوری انفجار و ضربه "متفاض" نام دارد. مدیریت متفاض در حال حاضر برعهده فردی بنام مهندس "محمد فردوسی" است، فرودسی که از 1986 در وزارت دفاع شاغل است، متخصص انفجار قوی می‌باشد. او بطور همزمان رئیس هیئت مدیره انجمن انفجار پرقدرت دانشگاه مالک اشتر (وابسته به وزارت دفاع) نیز می‌باشد.
 
== پژوهشکده سایت مخفی متفاض ==
اطلاعات جدید از محل جدیدی پرده برداشته است. این محل که در مراودات درونی سپند با کد «پژوهشکده» شناخته می‌شود. در مراودات درونی سپند، به پژوهشکده «تحقیقات» هم اطلاق می‌شود. این محل به محل اصلی آزمایش‌ها و فعالیت‌های متفاض تبدیل شده است.
 
بنا به گزارش "شوراى ملى مقاومت ایران"، بعد از امضای توافق برجام در سال 2015، رژیم ایران برای جلوگیری از لو رفتن فعالیت‌های سایت متفاض بخش اعظم فعالیت‌ها را به پژوهشکده در داخل سایت پارچین منتقل کرده تا از مجامع بین‌المللی مخفی بماند.
 
در پارچین 12 صنعت نظامی و موشکی وجود دارد که وزارت دفاع هرکدام از صنایع را با نام "طرح"، مشخصا "طرح یک تا طرح 12" کدگذاری کرده است. مرکز متفاض در "طرح 6" صنایع نظامی پارچین موسوم به طرح شیمیایی "زین الدین" واقع شده است. مساحت جغرافیایی این طرح بالغ بر 200 هکتار (۵۰۰ ایکر) می‌باشد که بطور کامل فنس‌کشی (حصار کشی) و کاملا حفاظت شده است.
 
بر اساس این گزارش به منظور "لاپوشانی و مخفی کردن اهداف واقعی پژوهشکده"، در طرح 6 هم انفجارات متعارف و هم آزمایشات برای انفجارات چاشنی صورت می‌گیرد. انفجارات متعارف پوش آزمایش‌های متفاض و سپند می‌باشند. طرح 6 که بعنوان صنایع "زین الدین" شناخته می‌شود، بخشی از صنایع شیمیایی مجتمع پارچین است.
 
در یکی دو سال اخیر بخش اعظم کارهای متفاض از جمله بخش اعظم فعالیت‌ها در سایت سنجریان به "طرح6" در صنایع زین الدین در پارچین منتقل شده است و دارای سوله ها و کارگاه‌های مختلف می‌باشند. "پژوهشکده" در دل طرح 6 قرار دارد.
 
طبق اطلاعاتى که در کنفرانس خبرى ارائه شد مخزن مربوط به انفجار شدید که در رابطه با پروژه هسته‌ای و مشخصا چاشنی انفجاری بود، تحت مسئولیت متفاض بود و همین ارگان کارهای مربوط به این آزمایشات را که با کمک متخصصین اکراینی انجام گرفت دنبال می‌کرد. محل مخزن انفجار شدید و آزمایشات اولیه برای انفجار هسته‌ای که در طی سال‌های 2013 و 2014 پاکسازی شد در جنوب مجموعه "پژوهشکده" در فاصله 700 متری واقع شده است.
 
== حفاظت شدید اطلاعاتی ==
بنا به این گزارش برای لو نرفتن مرکز پژوهشکده، صنایع زین الدین تحت کنترل شدید افسران حفاظت اطلاعات سپاه قرار دارد. فرمانده حفاظت اطلاعات این قسمت، سرتیپ پاسدار مصطفی سیری، رئیس حفاظت اطلاعات سپند است.
 
== گروه فخار مقدم ==
در این کنفرانس مطبوعاتى به گروه فخار مقدم که مربوط به تحقیقات فیزیک سپند است، اشاره شده که یک دفتر در ساختمان نور و یک دفتر در سایت مژده دارد. رئیس این گروه فروغی‌زاده است که در ساختمان نور مستقر است.
 
بر اساس این اطلاعات علاوه بر مراکز ذکر شده، سازمان سپند دارای مراکز مخفی گسترده‌ای است. بخشی از آزمایشگاه‌های آن در داخل شهر تهران قرار دارد. بخشی از مراکز آن در اطراف شهر تهران واقع شده‌اند. همچنین این ارگان دارای مراکزی در اطراف شهر کرج است.
 
== مرکز نظامی اتمی سپند ==
شوراى ملى مقاومت ایران با اعلام اینکه سازمان سپند دارای مراکز متعدد مخفی می‌باشد و در گذشته حدود 15 سایت و شرکت پوششی مرتبط با سپند توسط مقاومت ایران افشا شده است. برخی از مهمترین بخش‌های سپند که تاکنون شناسایی شده‌اند را نیز افشا کرده که بقرار زیر می باشند:
 
· ساختمان نور واقع در خیابان لنگری در شمال تهران که مرکز سازمان سپند محسوب می‌شود.
 
· سایت مژده در خیابان پاسداران خیابان مژده که قبلا مرکز سازمان سپند بوده ولی بخشی از فعالیت‌های آن به بیرون این سایت منتقل شده است.
 
· سایت متفاض واقع در روستای سنجریان در کنار رودخانه جاجرود واقع شده است.
 
· پژوهشکده در طرح 6پارچین
 
· سایت خجیر که بخشی از فعالیت‌های مرتبط با ساخت کلاهک اتمی در صنعت نوری با کد 8500 در آن دنبال می‌شد.
 
بنا به این گزارش حکومت ایران با پیش بردن اینکه مراکز نظامی خارج از کادر تحقیقات آژانس هستند عملا حفاظی برای پروژه تسلیحات هسته‌ای خود ایجاد کرد و مانع مشخص شدن ابعاد و ماهیت واقعی برنامه تسلیحات هسته‌ای خود گردید و هیچ بازرسی جدی از مراکز نظامی در این رابطه صورت نگرفته است.
 
در کنفرانس مطبوعاتى به اظهارات سر لشگر حسن فیروزآبادی رئیس سابق ستاد کل نیروهای مسلح ایران در مصاحبه‌ای با خبرگزاری حکومتی تسنیم در ماه آبان95 اشاره شده که تصریح کرده بود "ایران اجازه بازرسی از مراکز نظامی را نداده است".
 
در این کنفرانس گفته شده، همچنین عدم دسترسی به متخصصین کلیدی برنامه تسلیحات هسته‌ای ایران از جمله فخری زاده مانع دستیابی آژانس به درک ابعاد واقعی ماهیت نظامی این برنامه هسته‌ای گردید.
 
== اقدامات ضروری ==
مریم رجوی، رییس "شوراى ملى مقاومت ایران" در اظهاراتى که در کنفرانس خبرى به آن اشاره شده گفته "اگر قدرت‌های جهانی فارغ از ملاحظات اقتصادی و سیاسی با قاطعیت عمل می‌کردند، می‌توانستند در همین دور از مذاکرات، پروژه بمب‌سازی رژیم را به‌طور کلی از کار بیندازند".
 
وی هشدار داده: "اجرای کامل قطعنامه‌های شورای امنیت، به ویژه توقف کامل غنی‌سازی، پذیرش پروتکل الحاقی و دسترسی آزادانه بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به مراکز و تأسیسات مشکوک این رژیم، لازمه دست کشیدن آن از بمب اتمی است."
 
رجوى در سخنانش تاکید کرده "به منظور اینکه جامعه جهانی با یک رژیم بنیادگرای مجهز به سلاح هسته‌ای حاکم بر ایران روبرو نگردد، گام‌های زیر غیر قابل اجتناب می باشند:
 
1. همانگونه که چندین قطعنامه شورای امنیت ملل متحد تصریح کرده است، برنامه غنی‌سازی اورانیوم ایران می‌بایست کاملا پایان پذیرد. پروژه غنی‌سازی هیچ هدفی جز بدست آوردن سوخت ضروری برای بمب هسته‌ای را دنبال نمی‌کند.
 
2. برنامه تسلیحاتی کردن هسته‌ای می‌بایست کاملا برچیده شود. هیچ دلیلی برای حفظ سپند و زیر مجموعه‌های آن از جمله متفاض وجود ندارد. این ارگان‌ا هیچ هدف صلح‌ آمیز یا تامین انرژی را دنبال نمی‌کنند. تنها کارکرد آنها، پیشبرد دستیابی به سلاح هسته‌ای است.
 
3. اعمال کنترل مطلق و بی‌شکاف بر تمامی وجوه هسته‌ای ایران و دسترسی دائمی، بدون مانع و بلادرنگ به تمامی سایت‌ها، تمامی نقاط مورد اشاره فوق و دسترسی به و مصاحبه با تمام متخصصین کلیدی هسته‌ای از جمله فخری‌زاده و تحت مسئولین او باید بلادرنگ صورت گیرد.
 
4. تمامی سوالات مطروحه در رابطه با ابعاد احتمالی نظامی PMD برنامه هسته‌ای می‌بایست تا افشاء و روشن شدن تمامی ابعاد برنامه تسلیحات هسته‌ای ایران دنبال شده و پاسخ داده شوند".<ref>[http://farsi.alarabiya.net/fa/iran/2017/04/22/%D8%B4%D9%88%D8%B1%D8%A7%D9%89-%D9%85%D9%84%D9%89-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%88%D9%85%D8%AA-%D8%B1%DA%98%D9%8A%D9%85-%D8%AA%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%B9%D8%AF-%D8%A7%D8%B2-%D8%A8%D8%B1%D8%AC%D8%A7%D9%85-%D9%87%D9%85-%D8%A8%D9%87-%D8%AF%D9%86%D8%A8%D8%A7%D9%84-%D8%B3%D9%84%D8%A7%D8%AD-%D8%A7%D8%AA%D9%85%D9%89-%D8%A7%D8%B3%D8%AA.html] - شوراى ملى مقاومت: رژيم تهران بعد از برجام هم به دنبال سلاح اتمى است</ref>
 
سایت مجاهد
 
در ۱۹اسفند ۸۲دبیرخانهٴ شورای ملی مقاومت طی یک اطلاعیهٴ افشاگرانه، آخرین تصمیم‌های رژیم در زمینه سلاح اتمی را برملا نمود. بر اساس این اطلاعیه، در بهمن ماه (فوریة ۲۰۰۴) به‌دنبال افشای برخی از فعالیتهای اتمی رژیم آخوندی، شورایعالی امنیت رژیم در جلسه محرمانه‌یی به‌ریاست خامنه‌ای، فشارهای بین‌المللی و نحوه مقابله با آن را مورد بررسی قرار داد. برخی از نتایج این جلسه، که در حکم دستورالعمل برای ارگانهای ذیربط می‌باشد، به‌شرح زیر است:
 
ـ به‌زودی جهان به‌دو قطب تقسیم خواهد شد «کشورهای عضو باشگاه اتمی و کشورهای غیرعضو. کشورهای عضو آقای جهان و کشورهای دیگر برده خواهند بود… در کمتر از 10سال دایرهٴ این باشگاه جهانی بسته خواهد شد. بنابراین جمهوری اسلامی باید هرچه سریعتر خود را به‌ این باشگاه جهانی تحمیل کند».
 
ـ در شرایط کنونی «اروپا روی قانع‌کردن ایران برای متوقف کردن پروژه تولید بمب هسته‌یی متمرکز است و آمریکا به‌خاطر مشکلاتش در عراق ناچار است با ملایمت با ایران رفتار کند. بنابراین، ارادهٴ این‌که پرونده جمهوری اسلامی به‌شورای امنیت ملل‌متحد ارجاع شود، وجود ندارد و باید از این فرصت برای تولید بمب استفاده کرد».
 
ـ بنابراین ضروری است که «جمهوری اسلامی خط تولید بمب هسته‌یی را ادامه دهد، حال تا آنجا که ممکن است با تعامل با جهان و مخفیانه. ولی نهایتاً تنش آن را باید پذیرفت تا جزء کشورهای بردهٴ جهان قرار نگیریم». در صورت پذیرش ریسکها و تنشها «ما قادر خواهیم بود پروژه خود را در مدت زمانی بین یک تا دو سال نهایی کنیم».
 
چند ماه پس از این افشاگری، خرازی، وزیر خارجه رژیم، و قربانعلی دری نجف‌آبادی، وزیر سابق اطلاعات، به‌نقشهٴ رژیم برای ورود به‌باشگاه اتمی اعتراف کردند. خرازی اعلام کرد: «ایران توانمندی فنی هسته‌یی بالایی دارد. جامعه بین‌المللی [باید] ایران را به‌عنوان عضو باشگاه کشورهای اتمی به‌رسمیت بشناسد» (آسوشیتدپرس ۲۴خرداد ۸۳).
 
هم‌چنین روزنامه جمهوری اسلامی در ۲۶خرداد ۸۳نوشت: «حجت الاسلام والمسلمین قربانعلی دری نجف آبادی، وزیر سابق اطلاعات و رئیس دیوان عدالت اداری در گفتگو با خبرنگار ما، با تأکید بر حق مسلم ایران در استفاده صلح‌آمیز از انرژی اتمی، گفت: آمریکا و اروپا چه بخواهند و چه نخواهند، باید بپذیرند که جمهوری اسلامی ایران در باشگاه هسته‌یی جهان قرار گرفته است».
 
خامنه‌ای با تکیه بر امکاناتی که به آن دست یافته و با استفاده از بعضی چالشهای جهانی ـ به‌ویژه با استفاده از فرصت عراق درصدد است تا از حربهٴ سلاح اتمی به بهترین نحو استفاده کند. اکنون او آشکارتر از هر زمان دیگر، به‌تهدید می‌پردازد، چنان‌که در سخنرانی ۱۵تیر ۸۳در همدان می‌گوید: «اگر دشمن، پررویی و تعرض و تجاوز کند، آن وقت دیگر تعرض ما به‌چهاردیواری کشورمان محدود نخواهد شد. اگر کسی به‌ملت ما تعرض و تجاوز کند، ما منافع او را در هر نقطه‌یی از دنیا که باشد، به‌خطر می‌اندازیم».
 
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله 9تیر 83می‌نویسد: «جمهوری اسلامی ایران با مشاهدهٴ موارد مکرر نقض تعهدات 3کشور اروپایی و استمرار بی‌تفاوتی آنها نسبت به‌تعهداتشان، موضوع «تفاهمات بروکسل» را کان لم یکن اعلام کرده و قطعه‌سازی و مونتاژ دستگاه سانتریفوژ را از سر می‌گیرد… مقامهای جمهوری اسلامی ایران اکنون با تلخکامی احساس می‌کنند که از حسن‌نیت و سعهٴ صدر آنها شدیداً سوءاستفاده شده و «تعهدات طرفینی» در تهران و بروکسل، در واقع چیزی به‌جز قبول «تعهدات یکطرفه» برای وادارکردن ایران اسلامی به انصراف مطلق و کامل از انرژی هسته‌یی، حتی [!] به‌صورت صلح‌آمیز آن، نیست… دقیقاً به‌همین دلایل است که دبیر شورای امنیت ملی با ارسال نامه رسمی به‌وزرای خارجه 3کشور اروپایی… توافقات بروکسل را کان‌لم‌یکن تلقی کرد… 
 
مطابق اعلام رسمی، این قطعه‌سازی و مونتاژ از 9تیر ماه 83مجدداً از سرگرفته می‌شود و تهران هیچ محدودیتی را در این زمینه برای خود قائل نیست».
 
شورای ملی مقاومت در مقابل سیاست تعرض و تجاوز رژیم و در برابر سیاست استفاده از سلاح اتمی به‌منظور صدور ترور و بنیادگرایی اسلامی، سیاستی بر اساس منافع عالی مردم ایران اتخاذ کرده و تا هر جا که بتواند نقشه‌های ضد‌مردمی و ضدایرانی رژیم را افشا می‌کند.
 
ما به حکم احساس مسئولیت انسانی، ملی و میهنی و مواضع صلح‌طلبانهٴ خود، به افشای مراکز مخفی، که حکومت آخوندی برای تولید بمب اتمی در شهرهای نظنز و اراک به‌وجود آورده بود، پرداختیم تا مراجع مسئول بین‌المللی از و قوع این فاجعه جلوگیری کنند. اگر این روشنگریها وجود نداشت و اگر رژیم در همین حد هم به‌لحاظ موضوع پروژه‌های اتمی زیر نظارت قرار نمی‌گرفت، چه بسا تاکنون جهان را با رو‌کردن سلاح اتمی غافلگیر کرده بود.
 
نشانه‌های عزم جزم رژیم برای دستیابی به بمب اتمی تنها مربوط به یکی دو دهه پیش نیست. در همین یکی دو سال اخیر نیز در مطبوعات رژیم موارد متعددی از اعترافات بالاترین مقامات رژیم را می‌یابیم که هر یک شاهدی بر این واقعیت است:
 
«… اوایل که انرژی هسته‌یی را شروع کردیم، در جنگ بودیم و دنبال این بودیم که چنین امکانی برای روزی که دشمن ما بخواهد از سلاح هسته‌یی استفاده کند، داشته باشیم». (آخوندهاشمی رفسنجانی- روزنامه حکومتی مردم‌سالاری- ۵آبان ۱۳۹۴).
 
«… هیچ وقت از ذهن ما بیرون نمی‌رفت که اگر روزی بنا باشد خطری ما را تهدید کند و ضرورتی باشد، امکان این‌که به طرف دیگر (بمب اتمی) هم برویم، داشته باشیم… با پاکستانیها صحبتهایی شد. یک دانشمند هسته‌یی به نام آقای عبدالقادرخان در پاکستان بود… در سفری که به پاکستان رفته بودم، خواستم ایشان را ببینم… آقای عبدالقادرخان اعتقاد داشت که دنیای اسلام باید بمب هسته‌یی داشته باشد و به این کار عقیده داشت… به هر حال حاضر شدند تا یک مقدار به ما کمک کنند… بخشی از فعالیت‌های هسته‌یی را زمانی انجام دادیم که هنوز در جنگ بودیم… آن سال‌ها ذهنیت همه ما این بود که ما باید خود را به عوامل بازدارنده مسلح کنیم. چون بنا نبود جنگ تمام شود و در سیاستهای دفاعی هم این سخن امام را مد نظر داشتیم که این جنگ ۲۰سال طول بکشد… برای اولین غنی‌سازی در جایی که در امیرآباد درست کردند، از همان چیزهایی که از پاکستان گرفته بودیم، کنار هم چیدند که ما هم برای بازدید رفتیم». (‌هاشمی رفسنجانی- خبرگزاری حکومتی ایرنا- ۴آبان ۹۴) 
 
به این ترتیب مشخص بود که پروژه اتمی رژیم ایران، صرفاً یک پروژه نبود، بلکه یک استراتژی بود که هدف آن تضمین بقای نظام بود و طی نزدیک به سه دهه، دست‌کم یکصد میلیارد دلار از ثروت ملی ایران را برای دستیابی به آن بر باد داد.
 
اما مقاومت ایران با افشاگریهای بی‌امان خود، این پروژه ضدمیهنی و ضدبشری را به شکست کشاند. مجاهدین از خرداد سال ۱۳۷۰تاکنون به مدت ۲۶سال در مقابل ماجراجویی اتمی رژیم ایستادند و آن را به شکست کشاندند.
 
اکنون با گذشت بیش از یک ربع قرن و پس از سال‌ها مبارزه پر کشاکش و مملو از تلاش و رنج مقاومت ایران در افشای پروژه‌های مخفی اتمی رژیم ایران و بعد از به بن‌بست رسیدن سیاست شوم مماشات، نگاهی گذرا داریم به این کارزار ۲۶ساله تا ببینیم مقاومت ایران چگونه مردم ایران و مردم جهان را نسبت به بزرگترین تهدید صلح و امنیتش هشیار کرد و با تلاشی سترگ و خستگی‌ناپذیر مانع پیشبرد پروژه‌های مخفی بمب‌سازی رژیم شد.
 
== اولین افشاگری برنامه اتمی رژیم ایران ==
۲۷خرداد ماه سال ۱۳۷۰تا این روز هیچ‌کس در جهان حرفی از برنامه اتمی رژیم آخوندی نزده بود. عبارت «برنامه مخفیانه اتمی رژیم حاکم بر ایران» عبارتی ناآشنا نه فقط برای افکار عمومی جهان، بلکه برای بسیاری از قدرتهای بزرگ و تمامی مجامع بین‌المللی ناظر بر وضعیت گسترش تسلیحات اتمی بود. در این بی‌خبری جهانی، دیکتاتوری ولایت فقیه در حال برداشتن اولین گام‌های خود برای دستیابی به سلاح اتمی است: پروژه «طرح بزرگ».
 
'''افشای برنامه هسته‌یی رژیم ایران – ۲۷خرداد ۱۳۷۰ –افشای پروژه موسوم به طرح بزرگ'''
 
'''۲۷خرداد ۱۳۷۰ - ۱۷ژوئن ۱۹۹۱:''' سازمان مجاهدین خلق ایران در یک کنفرانس بزرگ مطبوعاتی در واشینگتن، بخشی از عملیات محرمانهٴ رژیم آخوندی برای دستیابی به اورانیوم غنی شده را فاش کرد. محمد محدثین مسئول روابط بین‌المللی سازمان مجاهدین خلق ایران برای نخستین بار از جزئیات طرح فوق‌العاده سری رژیم ایران برای کسب سلاح اتمی پرده برداشت. آقای محدثین بودجه ۲۰۰میلیون دلاری رژیم ایران برای پیشبرد این طرح و جزئیات پروژه موسوم به «طرح بزرگ» در «معلم کلایه» در قزوین را برای مطبوعات بین‌المللی تشریح کرد. رسانه‌های خبری از آن به‌عنوان یک «شوک سیاسی» نام بردند. واشینگتن پست در اینباره نوشت:
 
«… آقای محمد محدثین در ژوئن ۱۹۹۱برای اولین بار افشا کرد که رژیم ایران طرح دستیابی به سلاح هسته‌یی را زیر عنوان «طرح بزرگ» در الموت قزوین شروع کرده که در درون رژیم ایران به‌عنوان پروژه معلم کلایه شناخته می‌شود (واشینگتن پست -۲۶ژوئن ۱۹۹۱).
 
'''افشای برنامه هسته‌یی ایران - ۲۳مرداد ۱۳۸۱ - افشای سایت‌های اتمی اراک و نطنز'''
 
'''۲۳مرداد ۱۳۸۱ – ۱۴اوت ۲۰۰۲:''' کنفرانس مطبوعاتی مقاومت ایران در واشینگتن.
 
علیرضا جعفرزاده از اعضای کمیسیون خارجه شورای ملی مقاومت ایران طی یک کنفرانس مطبوعاتی در واشینگتن سایت اتمی نطنز و پروژه آب سنگین در اراک را افشا کرد. افشای این دو مرکز مهم و اصلی پروژه اتمی، ضربه‌یی خرد کننده بر سیاست برنامه اتمی رژیم ایران بود.
 
== افشای برنامه هسته‌یی رژیم ایران - افشای توسعهٴ موشکی و تسلیحات کشتار جمعی ==
'''۲۴مهر ۱۳۸۱- ۱۶اکتبر ۲۰۰۲:''' گزارش کمیسیون تحقیقات دفاعی و استراتژیک شورای ملی مقاومت ایران
 
در گزارش کمیسیون تحقیقات دفاعی و استراتژیک شورای ملی مقاومت ایران برنامه توسعهٴ موشکی و تسلیحات کشتار جمعی رژیم ایران افشا شد.
 
'''افشای برنامه هسته‌یی ایران – ۲۰شهریور ۱۳۸۳- افشای سایت بندرعباس'''
 
'''۲۰شهریور ۱۳۸۳-۱۰سپتامبر ۲۰۰۴:''' کنفرانس مطبوعاتی مقاومت ایران در پاریس
 
در یک کنفرانس مطبوعاتی در پاریس محمد محدثین، مسئول کمیسیون خارجه شورای ملی مقاومت ایران، برای اولین بار جزئیات سایت بندرعباس دومین تأسیسات بزرگ تبدیل سنگ اورانیوم به کیک زرد را فاش کرد.
 
'''افشای برنامه هسته‌یی ایران – ۱۵بهمن ۱۳۸۳- افشای تهیهٴ پولونیوم ۲۱۰و بریلیوم'''
 
'''۱۵بهمن ۱۳۸۳- ۳فوریه ۲۰۰۵:'''‌ کنفرانس مطبوعاتی مقاومت ایران در پاریس
 
محمد محدثین، مسئول کمیسیون خارجه شورای ملی مقاومت ایران، در یک کنفرانس مطبوعاتی پروژه سری رژیم ایران برای تهیهٴ پولونیوم ۲۱۰و بریلیوم برای ساختن چاشنی‌های بمب اتمی را فاش کرد.
 
در این کنفرانس مطبوعاتی که در هتل مریدین پاریس برگزار شد، آقای محمد محدثین گفت: «هم‌چنان‌که می‌دانید بمب اتمی از سه قسمت اساسی تشکیل می‌شود. تأمین سوخت اتمی، سیستمهای پرتاب‌کننده و چاشنی بمب اتمی. محدثین افزود: پروژه رژیم برای ساختن چاشنی بمب اتمی بطلان همهٴ دعاوی ملایان مبنی بر این‌که به‌دنبال استفادهٴ صلح‌آمیز از تکنولوژی اتمی است را برملا می‌کند. 
 
رژیم ایران مشغول تولید پلونیوم‌۲۱۰، بریلیوم، ژنراتورهای نوترونی و واردات بریلیوم می‌باشد. 
 
رژیم به‌طور آزمایشگاهی به نحو گسترده‌یی بریلیوم را با پلونیوم‌۲۱۰ترکیب کرده است و به‌صنعتی‌کردن این فراورده بسیار نزدیک است. پلونیوم‌۲۱۰چشمه آلفا تولید می‌کند و با مخلوط‌شدن آن با فلز بریلیوم چشمه نوترونی تولید می‌کنند که کبریت شروع‌کننده راه‌اندازی یک بمب است.
 
'''افشای برنامه هسته‌یی ایران – اول اردیبشهت ۱۳۹۶- مخفی‌کاری اتمی رژیم ایران در سایت پارچین'''
 
'''اول اردیبشهت ۱۳۹۶ – ۲۱آوریل ۲۰۱۷: '''کنفرانس مطبوعاتی مقاومت ایران در واشینگتن
 
دفتر نمایندگی شورای ملی مقاومت ایران در واشینگتن، با برگزاری یک کنفرانس مطبوعاتی در هتل ویلارد وجوه جدیدی از برنامه بمب‌سازی اتمی رژیم آخوندی و استمرار تلاش‌های رژیم برای طراحی و ساختن بمب اتمی بعد از برجام را افشا کرد.
 
در این کنفرانس مطبوعاتی که با حضور شماری از شخصیت‌های آمریکایی از جمله سفیر آدام ارلی سخنگوی پیشین وزارت‌خارجه آمریکا برگزار شد، مقاومت ایران ادامه فعالیت‌های «سازمان پژوهش‌های نوین دفاعی» رژیم (سپند) را که ارگان مهندسی سلاح اتمی حکومت آخوندی است تشریح و یک مرکز جدید این پروژه به‌نام متفاض «مرکز تحقیقات فن‌آوری انفجار و ضربه» در پژوهشکدهٴ سایت پارچین را افشا کرد.
 
در کنفرانس مطبوعاتی آمریکا، علیرضا جعفرزاده معاون نمایندگی شورای ملی مقاومت در آمریکا اعلام کرد: اطلاعات متقن به‌دست‌آمده توسط شبکهٴ سازمان مجاهدین خلق ایران در داخل کشور نشان می‌دهد ساختار ارگان طراحی و در واقع مغز متفکر پروژه بمب اتمی رژیم آخوندی، بعد از برجام، کاملاً حفظ شده و نه تنها هیچ کاهشی در فعالیت‌های آن نبوده، بلکه تاکنون مشخص شده است که در برخی زمینه‌ها فعالیت‌هایش گسترش یافته است.
 
وی سپس به تشریح وضعیت سپند «سازمان پژوهش‌های نوین دفاعی» یا همان ارگان مهندسی سلاح اتمی رژیم پرداخت و توضیح داد که این ارگان از 7زیرمجموعه تشکیل شده که هر کدام در یک زمینه دستیابی به سلاح اتمی تحقیقات می‌کنند. سپند ارگانی است که در ژوییه 2011توسط مقاومت ایران افشا شد و سه سال بعد در لیست تحریم‌های وزارت‌خارجه آمریکا قرار گرفت.
 
'''افشای برنامه هسته‌یی ایران – ۲۱مهر ۱۳۹۶- انتشار کتاب ۵۲صفحه‌یی تحت عنوان «قلب برنامه اتمی رژیم ایران» '''
 
'''۲۱مهر ۱۳۹۶- ۱۳اکتبر ۲۰۱۷: '''دفتر نمایندگی شورای ملی مقاومت در واشینگتن، یک کتاب جدید ۵۲صفحه‌یی تحت عنوان «قلب برنامه اتمی رژیم ایران»، درباره تأسیسات و ستادهای مربوط به پروژه نظامی اتمی و سایت‌های نظامی رژیم آخوندی منتشر کرد.


انتقال مجاهدین به آلبانی
انتقال مجاهدین به آلبانی
۱٬۰۴۸

ویرایش

منوی ناوبری