کاربر:Safa/صفحه تمرین: تفاوت میان نسخه‌ها

پرش به ناوبری پرش به جستجو
۱٬۳۳۷ بایت اضافه‌شده ،  ‏۲۵ نوامبر ۲۰۱۹
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:


اصلاح‌طلبی،
'''اصلاح‌طلبی'''، در ایران به فکری گفته میشود که صاحبان آن فکر به نام اصلاح‌طلبان، به دنبال اصلاحات در یک کشور بدون انقلاب و با یک حرکت تدریجی و پیوسته خواهان اصلاح امور یک کشور با حفظ ساختار و قالب اصلی خود هستند. در برابر این طیف، انقلابیون قرار دارند که به دنبال سقوط نظام حاکم در ایران هستند. اصلاح‌طلبان در ایران به دسته‌ای از یک جناح در داخل حکومت گفته می‌شود که معتقد به نظام جمهوری اسلامی و اصل ولایت فقیه هستند و نسبت به سیاستهای جناح دیگر، یعنی اصول‌گراها، انتقادی نگاه می‌کنند و شیوه بقای نظام جمهوری اسلامی را که توسط اصول‌گراها کنترل و هدایت می‌شود را نقد می‌کنند. اصول‌گراها با اصلاح‌طلبان در نظام جمهوری اسلامی، در مورد مسائل اصولی در نظام وجوه مشترک دارند اما بر سر شیوه اداره حاکمیت به جناح غالب خرده می‌گیرند.


معنی واژه «رفرمیسم» از ریشه (Reforme) در فرهنگ غربی است، رفرمیش، اصطلاح فرانسوی به معنای به‌سازی، ترمیم و تجدید و اصلاحات گرفته شده است. که مربوط به اصلاحات دینی، قرن شانزدهم در آلمان است، این جنبش اعتراضی برای اصلاح مذهب کاتولیک شروع شد و به نهضت پروتستانیزم انجامید.<ref name=":0">[https://www.bbc.com/persian/world-41821306 مقاله مارتین لوتر، بی بی سی فارسی ۹ آبان ۱۳۹۶]</ref>
در فرهنگ غرب اصلاح‌طلبی به معنی واژه «رفرمیسم» از ریشه (Reforme) گفته می‌شود، رفرمیش، اصطلاح فرانسوی به معنای به‌سازی، ترمیم و تجدید و اصلاحات گفته می‌شود. که مربوط به اصلاحات دینی، قرن شانزدهم در آلمان است، این جنبش اعتراضی برای اصلاح مذهب کاتولیک شروع شد و به نهضت پروتستانیزم انجامید.<ref name=":0">[https://www.bbc.com/persian/world-41821306 مقاله مارتین لوتر، بی بی سی فارسی ۹ آبان ۱۳۹۶]</ref>


اصلاح‌طلبی به جریان سیاسی گفته می‌شود که انجام تغییر در جامعه را از طریق انجام اصلاحات در قوانین و سیاست‌ها و نه از طریق انقلاب و تعویض حکومت، تبلیغ می‌کند.  
اصلاح‌طلبی به جریان سیاسی گفته می‌شود که انجام تغییر در جامعه را از طریق انجام اصلاحات در قوانین و سیاست‌ها و نه از طریق انقلاب و تعویض حکومت، تبلیغ می‌کند.  
۱٬۶۶۴

ویرایش

منوی ناوبری