قاسم سلیمانی: تفاوت میان نسخه‌ها

پرش به ناوبری پرش به جستجو
۷٬۷۶۷ بایت اضافه‌شده ،  ‏۱۶ ژانویهٔ ۲۰۲۰
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۷۷: خط ۷۷:




'''قاسم سلیمانی''' (زاده ی ۲۰ اسفند ۱۳۳۵- کشته شده در ۱۳ دی ما ۱۳۹۸) در روستای قنات ملک شهرستان رابر در استان کرمان به دنیا آمد. وی عملا عالیرتبه‌ترین فرمانده [[سپاه پاسداران انقلاب اسلامی|سپاه پاسداران]] به شمار می‌رفت. قاسم سلمیانی سمت فرمانده [[نیروی قدس سپاه پاسداران]] را به عهده داشت. وی پیش از انقلاب هیچ‌گونه سابقه سیاسی ندارد. قاسم سلیمانی پیش از انقلاب در سازمان آب ایران مشغول به کار بود. قاسم سلیمانی پس از [[انقلاب ضد سلطنتی|انقلاب ضدسلطنتی]] به سپاه پاسداران پیوست و از جمله کسانی بود که در کشتارهای دهه ی شصت شرکت داشت. وی به سرعت مدارج ترقی در سپاه پاسداران را طی کرد. او در دوران [[جنگ ایران و عراق]] از فرماندهان جنگ بود. قاسم سلیمانی در ۴ بهمن ۱۳۸۹ به درجه‌ی سرلشکری رسید. وی در سال ۱۳۷۶ به فرماندهی نیروی قدس سپاه پاسداران منصوب شد. قاسم سلیمانی به دلیل مشارکت در جنگ‌های سوریه و حملات شیمیایی به شهرهای آن به سرادر کودک‌کش شناخته می شود. قاسم سلیمانی عملا فرماندهی تمامی نیروهای شبه‌نظامی در  عراق، سوریه، لبنان و دیگر مناطق مورد دخالت سپاه پاسداران را به عهده داشته است و به عنوان عامل کشتار و بمب‌گذاری در این کشورها شناخته می‌شود. یکی از خواسته‌های [[تظاهرات عراق ۱۳۹۸|تظاهرات عراق در سال  ۱۳۹۸]] اخراج قاسم سلیمانی از این کشور بود. قاسم سلیمانی در نیمه شب ۱۳ دی ماه ۱۳۹۸ در فرودگاه بین المللی بغداد مورد حمله پهبادهای آمریکایی قرارگرفت و کشته شد. در این حمله [[ابومهدی المهندس]] از سرکردگان نیروی [[حشد الشعبی]] نیز کشته شد. مردم عراق و ایران و سوریه پس از کشته شدن قاسم سلیمانی به جشن و پایکوبی پرداختند.
'''قاسم سلیمانی''' (زاده ی ۲۰ اسفند ۱۳۳۵- کشته شده در ۱۳ دی ما ۱۳۹۸) در روستای قنات ملک شهرستان رابر در استان کرمان به دنیا آمد. وی عملا عالیرتبه‌ترین فرمانده [[سپاه پاسداران انقلاب اسلامی|سپاه پاسداران]] به شمار می‌رفت. قاسم سلمیانی سمت فرمانده [[نیروی قدس سپاه پاسداران]] را به عهده داشت. وی پیش از انقلاب هیچ‌گونه سابقه سیاسی ندارد. قاسم سلیمانی پیش از انقلاب در سازمان آب و فاضلاب کرمان کار می‌کرد. قاسم سلیمانی پس از [[انقلاب ضد سلطنتی|انقلاب ضدسلطنتی]] به سپاه پاسداران پیوست و از جمله کسانی بود که در کشتارهای دهه ی شصت و سرکوب کردستان شرکت داشت.تیپ ۴۱ ثارالله کرمان تحت فرماندهی او تأسیس شد. بعد از چندی این تیپ به لشکر ۴۱ به فرماندهی قاسم سلیمانی تبدیل شد.. او در دوران [[جنگ ایران و عراق]] از فرماندهان جنگ بود. قاسم سلیمانی در ۴ بهمن ۱۳۸۹ به درجه‌ی سرلشکری رسید. وی در سال ۱۳۷۶ به فرماندهی نیروی قدس سپاه پاسداران منصوب شد. قاسم سلیمانی به دلیل مشارکت در جنگ‌های سوریه و حملات شیمیایی به شهرهای آن به سرادر کودک‌کش شناخته می شود. قاسم سلیمانی عملا فرماندهی تمامی نیروهای شبه‌نظامی در  عراق، سوریه، لبنان و دیگر مناطق مورد دخالت سپاه پاسداران را به عهده داشته است و به عنوان عامل کشتار و بمب‌گذاری در این کشورها شناخته می‌شود. یکی از خواسته‌های [[تظاهرات عراق ۱۳۹۸|تظاهرات عراق در سال  ۱۳۹۸]] اخراج قاسم سلیمانی از این کشور بود. قاسم سلیمانی در نیمه شب ۱۳ دی ماه ۱۳۹۸ در فرودگاه بین المللی بغداد مورد حمله پهبادهای آمریکایی قرارگرفت و کشته شد. در این حمله [[ابومهدی المهندس]] از سرکردگان نیروی [[حشد الشعبی]] نیز کشته شد. مردم عراق و ایران و سوریه پس از کشته شدن قاسم سلیمانی به جشن و پایکوبی پرداختند.


== زندگی‌نامه قاسم سلیمانی ==
== زندگی‌نامه قاسم سلیمانی ==
خط ۸۴: خط ۸۴:
==فرماندهی اطلاعات سپاه پاسداران==
==فرماندهی اطلاعات سپاه پاسداران==
پس از تأسیس سپاه پاسداران، واحد اطلاعات سپاه نیز در درون سپاه پاسداران تأسیس شد. محسن رضایی در این بخش به‌عنوان فرمانده اطلاعات سپاه مستقیماً در ارتباط با شخص خمینی قرار داشت.  پس از مدتی احمد وحیدی و سپس قاسم سلیمانی فرمانده واحد اطلاعات سپاه گردیدند. . اطلاعات سپاه (که بعضاً به آن اطلاعات نظامی نیز گفته می‌شد) از سال ۶۰ به بعد مستمراً ابعاد بزرگتری به خود گرفت. مجری اصلی عملیات تروریستی تا سال۱۳۶۳ همین قسمت اطلاعات سپاه پاسداران بود.
پس از تأسیس سپاه پاسداران، واحد اطلاعات سپاه نیز در درون سپاه پاسداران تأسیس شد. محسن رضایی در این بخش به‌عنوان فرمانده اطلاعات سپاه مستقیماً در ارتباط با شخص خمینی قرار داشت.  پس از مدتی احمد وحیدی و سپس قاسم سلیمانی فرمانده واحد اطلاعات سپاه گردیدند. . اطلاعات سپاه (که بعضاً به آن اطلاعات نظامی نیز گفته می‌شد) از سال ۶۰ به بعد مستمراً ابعاد بزرگتری به خود گرفت. مجری اصلی عملیات تروریستی تا سال۱۳۶۳ همین قسمت اطلاعات سپاه پاسداران بود.
== قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس ==
قاسم سلیمانی در سال ۱۳۸۷ از طرف خامنه‌ای به فرماندهی نیروی قدس سپاه پاسداران منصوب شد. [[نیروی قدس سپاه پاسداران|نیروی قدس]] نیرویی است  که مسئولیت عملیات برون مرزی و تأسیس و تأمین گروه‌های وابسته به رژیم ایران چون [[حزب‌الله لبنان]]، جنبش انصارالله یمن، [[لشکر فاطمیون]] و [[حشد الشعبی|حشد‌الشعبی]] و ... را به عهده دارد.
* این گروه‌ها بودجه‌های کلانی را از خزانه ایران به خود اختصاص می‌دهند. در یک برآورد تنها حقوق اعضای لشکر فاطمیون بدون محاسبه سلاح و مهمات، ماهانه ۱۶ میلیون دلار است. قاسم سلیمانی به عنوان فرمانده نیروی قدس مسئولیت تأمین و تجهیز تمامی این نیروها را به عهده داشت. با منصوب شدن قاسم سلیمانی به فرماندهی نیروی قدس، عملیات این نیرو در کشورهای مختلف نزدیک به دوبرابر افزایش داشت.<ref>اطلاعیه کمیسیون امنیت و ضد تروریسم شورای ملی مقاومت نشریه مجاهد 384 منتشر در مورخه 25 فروردین 77</ref> از جمله می‌توان از عملیات تروریستی در سفارت آمریکا در تانزانیا و کنیا در مرداد 1377  کمتر از یک سال بعد از فرماندهی او بر نیروی قدس سپاه پاسداران اشاره کرد. انفجارهای عظیم کنیا و تانزانیا  صدها کشته برجا گذاشت.رفسنجانی در یک سخنرانی رسمی  از این انفجارها حمایت کرد.<ref>اطلاعیه کمیسیون امنیت و ضد تروریسم شورای ملی مقاومت 27 مرداد 77</ref>
* از سال 1376 تا 1381 سپاه قدس به فرماندهی قاسم سلیمانی با همکاری وزارت اطلاعات حداقل 69 عمل تروریستی در عراق، علیه سازمان مجاهدین انجام داد، یکی از آن‌ها به گفته رحیم صفوی در 29 فروردین 1380  پرتاب 1000 موشک به مقرات مجاهدین خلق در عراق بود.
* گفته می‌شود سپاه قدس به فرماندهی قاسم سلیمانی روابط فعالی با القاعده در افغانستان برقرار کرد. در جریان حادثه 11 سپتامبر 2001  و فرو ریختن برج‌های دوقلو در آمریکا سپاه قدس به فرماندهی قاسم سلیمانی نقش داشت. دولت آمریکا فاش ساخت افرادی که این عملیات را انجام دادند از مرز ایران و افغانستان با هماهنگی نیروی قدس تردد می‌کردند.
=== نقش قاسم سلیمانی در عراق ===
از ژانویه 2003 (دی‌ماه 1381) با جدی شدن جنگ میان نیروهای ائتلاف با عراق قاسم سلیمانی فرماندهی  نفوذ رژیم در حاکمیت آینده عراق  را به دست گرفت.
قاسم سلیمانی به همین منظور «ستاد فرماندهی امور عراق (معروف به ستاد نصر)» را منحل و نیروهای آن را در سپاه قدس ادغام کرد. به‌ این‌ترتیب سپاه قدس تمامی امور مربوط به عراق را  در دست خود گرفت و وزارت خارجه و سایر وزارتخانه‌های دیگر نیز برای انجام امورات خود در عراق مجبور به هماهنگی با این ارگان شدند.
ابو فلاح از مسئولین قرارگاه فجر  در اهواز در یک گزارش داخلی که توسط سازمان مجاهدین منتشر شد، در اواخر اسفند 81 در رابطه با سازمان‌دهی جدید سپاه قدس نوشت:  <blockquote>«ستاد نیروی قدس سپاه (برون‌مرزی سپاه ) پشت طرح‌های عملیاتی در عراق بعد از تهاجم امریکا به عراق می‌باشد. طرح عملیاتی این ستاد این است که نیروهای 9 بدر با پشتیبانی نیروی قدس، شهرهای عراق  ازجمله بصره و العماره و ناصریه و...  را تسخیر کنند. فرماندهی این ستاد عملیات  سرتیپ پاسدار قاسم سلیمانی و جانشین او سرتیپ پاسدار ایرج مسجدی است و فرمانده عملیات سرتیپ پاسدار حمید تقوی فرمانده عملیات قرارگاه مرکزی رمضان و سرتیپ پاسدار عبیداوی فرمانده قرارگاه فجر جنوب می‌باشند. در زمان حمله قرار است ابو حسن عامری (مشهور به هادی عامری) فرمانده (وقت) سپاه بدر، فرماندهی محور غرب و ابو لقاء فرمانده اطلاعات محور غرب و [[ابومهدی المهندس]] در تهران فرماندهی پشتیبانی داشته باشد. ستاد فرماندهی با فرماندهان سپاه 9 بدر مشخصاً با ابو احمد راشد فرمانده لشگر حضرت رسول و ابو منتظر فرمانده لشگر امام حسین و ابو احمد بدران فرمانده لشگر حیدر کرار جلسات متعددی در دو ماه اخیر داشته‌اند.</blockquote>یک ماه پس از سرنگونی رژیم سابق عراق خامنه‌ای در اواخر اردیبهشت سال 1382  همه فرماندهان سپاه 9 بدر و سران مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق را به تهران فراخواند و در جلساتی در 31 اردیبهشت و 1 خرداد 82 در بیت خودش برگزار نمود، مشخص کرد که قاسم سلیمانی نیروهای سپاه بدر را در داخل عراق با الگو “نیروهای بسیج سپاه پاسداران“ در کلیه ارگان‌های جدید در عراق نفوذ و سازمان بدهد.
همچنین در مرداد ماه۱۳۸۲ فرماندهان 9 بدر، حرکت حزب‌الله، حزب الدعوه و... به تهران فراخوانده شدند و در نشستی با قاسم سلیمانی، ایرج مسجدی و پاسدار فروزنده شرکت کردند. قاسم سلیمانی در این جلسه آن‌ها را به تشدید ناامنی در عراق و دامن زدن به درگیری‌ها فراخواند تا از این طریق زمینه نفوذ بیشتر در دولت فراهم شود. او شرایط را به آن‌ها تفهیم کرد و اعلام کرد که باید همین وضعیت طی ماه‌های آتی استمرار یابد تا بتوانند از این طریق دولت و پست‌های مهم آن را قبضه کنند. در ادامه این طرح بود که ابراهیم جعفری از حزب الدعوه معاون علاوی نخست‌وزیر وقت شد. در تیرماه 1386 قاسم سلیمانی ابراهیم جعفری را برای توجیه مستقیم به تهران فراخواند و طی ۴ روز خطوط ایران را به او اعلام کرد.
==تحریم‌ها علیه قاسم سلیمانی==
==تحریم‌ها علیه قاسم سلیمانی==
پس از افشای نقش داشتن رژیم ایران در طرح ترور سفیر عربستان در آمریکا، دولت کانادا لیستی از فرماندهان نظامی ایران را به فهرست تحریم‌های خود اضافه کرد. یکی از این افراد قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران بود.
پس از افشای نقش داشتن رژیم ایران در طرح ترور سفیر عربستان در آمریکا، دولت کانادا لیستی از فرماندهان نظامی ایران را به فهرست تحریم‌های خود اضافه کرد. یکی از این افراد قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران بود.

منوی ناوبری