کاربر:Ehsan/صفحه تمرین45: تفاوت میان نسخه‌ها

اصلاح نویسه‌های عربی، اصلاح ارقام، اصلاح سجاوندی
بدون خلاصۀ ویرایش
(اصلاح نویسه‌های عربی، اصلاح ارقام، اصلاح سجاوندی)
خط ۷: خط ۷:
|عاملان= جمهوری اسلامی و عوامل وابسته به آن
|عاملان= جمهوری اسلامی و عوامل وابسته به آن
|مکان=کشور عراق
|مکان=کشور عراق
|زمان= ۳ اسفند ۲۳۸۴ - ۲۳ خرداد ۱۳۸۶
|زمان= ۳ اسفند ۲۳۸۴–۲۳ خرداد ۱۳۸۶
|نتیجه=ویرانی گمبد‌های حرم سامرا
|نتیجه=ویرانی گمبدهای حرم سامرا
}}
}}


'''انفجار حرم سامرا''' انفجاری است که برای اولین بار در سوم اسفند ۱۳۸۴ در شهر سامرا در مرقد دو امام شیعیه ( امام علی النقی و امام حسن عسگری) رخ داد. در این حرم هم‌چنین نرگس خاتون مادر امام دوازدهم شیعه یعنی امام زمان و حکمیه خاتون دختر امام جواد نیز دفن شده است.<ref>[https://library.besoyepirozi.com/historical-events-of-the-world/43106-2019-04-05-17-37-01 انفجار حرم سامرا جنایت هولناک رژیم آخوندی در عراق]</ref> حرم سامرا یکی از مکان‌های بسیار مقدس برای شیعیان به شمار می‌رود. ازنکات مهم این انفجار این است که بمب‌گذاران شبانه تا صبح در دو حرم مشغول بمب‌گذاری بودند و پلیس تحت امر دولت نوری المالکی که تابع اوامر ایران بود، بنابه دستوراتی از بالا، وارد حرم نشده و از بمب‌گذاران ممانعت به عمل نیاورده بود.
'''انفجار حرم سامرا''' انفجاری است که برای اولین بار در سوم اسفند ۱۳۸۴ در شهر سامرا در مرقد دو امام شیعیه (امام علی النقی و امام حسن عسگری) رخ داد. در این حرم هم‌چنین نرگس خاتون مادر امام دوازدهم شیعه یعنی امام زمان و حکمیه خاتون دختر امام جواد نیز دفن شده است.<ref>[https://library.besoyepirozi.com/historical-events-of-the-world/43106-2019-04-05-17-37-01 انفجار حرم سامرا جنایت هولناک رژیم آخوندی در عراق]</ref> حرم سامرا یکی از مکان‌های بسیار مقدس برای شیعیان به شمار می‌رود. ازنکات مهم این انفجار این است که بمب‌گذاران شبانه تا صبح در دو حرم مشغول بمب‌گذاری بودند و پلیس تحت امر دولت نوری المالکی که تابع اوامر ایران بود، بنابه دستوراتی از بالا، وارد حرم نشده و از بمب‌گذاران ممانعت به عمل نیاورده بود.


پس از انفجار حرم سامرا بود که شعله درگیری‌های فرقه‌ای و مذهبی میان شیعه و سنی در عراق به اوج خود رسید. بعد از انفجار حرم سامرا با فاصله‌ی چند ساعت مساجد سنی مورد حملات خمپاره‌ای از طرف گروه‌های شیعه قرار گرفتند.<ref name=":0">نشریه مجاهد - شماره ۷۸</ref> خامنه‌ای اعلام کرد این یک جنایت سیاسی است و سررشته ی آن را باید در سازمان‌های اطلاعاتی اشغالگران عراق و صهیونیست‌ها جستجو کرد. رژیم ایران از تمامی مسمانان خواست به مقابله با عاملان این حوادث بپردازند. با این‌همه پس از انفجار سامرا بر اساس شواهد موجود انگشت اتهام به سمت رژیم ایران رفت. عبدالسلام الكبيسي از هيأت علماي مسلمين عراق العام کرد اين انفجار كار مأموران وابسته به رژيم ايران است. ظاهر العانی و صالح مطلک از سیاست‌مداران عراق این انفجار را به رژیم ایران منسوب دانستند.<ref name=":0" /> چندی نگذشت که ژنرال کیسی از فرماندهان نیروهای آمریکایی در عراق به شواهدی دست یافت که این انفجار را به عوامل رژیم ایران در عراق نسبت می‌داد.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=3ub8Ddjetfk سخنان ژنرال کیسی در مورد  نقش ایران در انفجار حرم سامرا] </ref>
پس از انفجار حرم سامرا بود که شعله درگیری‌های فرقه‌ای و مذهبی میان شیعه و سنی در عراق به اوج خود رسید. بعد از انفجار حرم سامرا با فاصله‌ی چند ساعت مساجد سنی مورد حملات خمپاره‌ای از طرف گروه‌های شیعه قرار گرفتند.<ref name=":0">نشریه مجاهد - شماره ۷۸</ref> خامنه‌ای اعلام کرد این یک جنایت سیاسی است و سررشته ی آن را باید در سازمان‌های اطلاعاتی اشغالگران عراق و صهیونیست‌ها جستجو کرد. رژیم ایران از تمامی مسمانان خواست به مقابله با عاملان این حوادث بپردازند. با این‌همه پس از انفجار سامرا بر اساس شواهد موجود انگشت اتهام به سمت رژیم ایران رفت. عبدالسلام الکبیسی از هیأت علمای مسلمین عراق العام کرد این انفجار کار مأموران وابسته به رژیم ایران است. ظاهر العانی و صالح مطلک از سیاست‌مداران عراق این انفجار را به رژیم ایران منسوب دانستند.<ref name=":0" /> چندی نگذشت که ژنرال کیسی از فرماندهان نیروهای آمریکایی در عراق به شواهدی دست یافت که این انفجار را به عوامل رژیم ایران در عراق نسبت می‌داد.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=3ub8Ddjetfk سخنان ژنرال کیسی در مورد  نقش ایران در انفجار حرم سامرا]</ref>


انفجار دوم حرم سامرا ۱۶ ماه بعد در روز ۲۳ خرداد ۱۳۸۶ رخ داد که مجموعا دو انفجار پی در پی بود و به ویرانی هر دو گلدسته ی دو امام شیعه منجر شد. این انفجار نیز درست مانند انفجار اول با صرف ساعت‌ها وقت برای نصب تی ان تی انجام شد بدون این‌ که از طرف نیروهای امنیتی عراقی وابسته به ایران با مانعی مواجه شود.
انفجار دوم حرم سامرا ۱۶ ماه بعد در روز ۲۳ خرداد ۱۳۸۶ رخ داد که مجموعا دو انفجار پی در پی بود و به ویرانی هر دو گلدسته ی دو امام شیعه منجر شد. این انفجار نیز درست مانند انفجار اول با صرف ساعت‌ها وقت برای نصب تی ان تی انجام شد بدون این که از طرف نیروهای امنیتی عراقی وابسته به ایران با مانعی مواجه شود.


== جزئیات انفجار حرم سامرا ==
== جزئیات انفجار حرم سامرا ==
[[پرونده:انفجار حرم سامرا.jpg|جایگزین=انفجار حرم سامرا|بندانگشتی|انفجار حرم سامرا]]
[[پرونده:انفجار حرم سامرا.jpg|جایگزین=انفجار حرم سامرا|بندانگشتی|انفجار حرم سامرا]]
در روز ۳ اسفند ۱۳۸۴ یک انفجار بسیار بزرگ در ساعت ۷ صبح در حرم امام هادی و امام حسن عسکری در شهر سامرای عراق رخ داد. این انفجار بزرگ منجر به ویرانی یکی از گلدسته‌ها شده بسیار از قسمت‌های حرم را ویران کرد. هم‌چنین تزئینات و کاشی کاری‌های اطراف حرم تا شعاع ۵۰۰ متر از بین رفتند.
در روز ۳ اسفند ۱۳۸۴ یک انفجار بسیار بزرگ در ساعت ۷ صبح در حرم امام هادی و امام حسن عسکری در شهر سامرای عراق رخ داد. این انفجار بزرگ منجر به ویرانی یکی از گلدسته‌ها شده بسیار از قسمت‌های حرم را ویران کرد. هم‌چنین تزئینات و کاشی کاری‌های اطراف حرم تا شعاع ۵۰۰ متر از بین رفتند.


به گفته‌ی خادمین حرم،‌نیروهایی مجهز به مواد منفجره و الزامات بمب‌گذاری با تهدید خادمان وارد حرم شده و از ساعت ۸شب تا ساعت ۶ به کار مشغول شدند. در تمام این مدت نیروهای امنیتی و پلیس عراق از ورود به حرم خودداری کردند.
به گفته‌ی خادمین حرم، نیروهایی مجهز به مواد منفجره و الزامات بمب‌گذاری با تهدید خادمان وارد حرم شده و از ساعت ۸شب تا ساعت ۶ به کار مشغول شدند. در تمام این مدت نیروهای امنیتی و پلیس عراق از ورود به حرم خودداری کردند.


پس از انفجار دو حرم در ساعت ۷ صبح به فاصله چند‌ساعت مساجد سنی در انتقام جویی مورد حملات خمپاره‌ای قرار گرفتند. این حملات انتقام‌جویانه آن‌چنان با سرعت انجام شد که عراقیان آن‌ را نشانه‌ی آگاهی حمله‌کنندگان شیعی از انفجار حرم سامرا می‌دانستند!
پس از انفجار دو حرم در ساعت ۷ صبح به فاصله چندساعت مساجد سنی در انتقام جویی مورد حملات خمپاره‌ای قرار گرفتند. این حملات انتقام‌جویانه آن‌چنان با سرعت انجام شد که عراقیان آن را نشانه‌ی آگاهی حمله‌کنندگان شیعی از انفجار حرم سامرا می‌دانستند!


این انفجار برای اولین بار بود که در چنین مکانی رخ می‌داد. به این معنی که در هیچ‌ دوره تاریخی کسی خود را مجاز به چنین عملی ندانسته بود زیرا این مکان به‌دلیل وجود دو امام شیعی و مادر و دختر دو تن دیگر در آن، از نظر شیعیان تمام جهان بسیار مقدس به شمار می‌رفت،
این انفجار برای اولین بار بود که در چنین مکانی رخ می‌داد. به این معنی که در هیچ دوره تاریخی کسی خود را مجاز به چنین عملی ندانسته بود زیرا این مکان به‌دلیل وجود دو امام شیعی و مادر و دختر دو تن دیگر در آن، از نظر شیعیان تمام جهان بسیار مقدس به شمار می‌رفت،


حمله دوم به حرم سامرا، ۱۶ ماه بعد از اانفجار اول انجام شد و این‌ بار هر دو حرم در اثر دو انفجار فرو ریختند. این حمله نیز درست مانند حمله اول با صرف فرصت زیاد توسط بمب‌گذاران جهت کارگذاری دینامیت انجام شده بود. آن‌ها ساعت‌ها بدون دخالت پلیس و ورود آن به محوطه حرم به بمب‌گذاری دو حرم اشتغال داشتند. این انفجار نیز در دوران نوری المالکی نخست وزیر وابسته به ایران در عراق رخ داد.
حمله دوم به حرم سامرا، ۱۶ ماه بعد از اانفجار اول انجام شد و این بار هر دو حرم در اثر دو انفجار فرو ریختند. این حمله نیز درست مانند حمله اول با صرف فرصت زیاد توسط بمب‌گذاران جهت کارگذاری دینامیت انجام شده بود. آن‌ها ساعت‌ها بدون دخالت پلیس و ورود آن به محوطه حرم به بمب‌گذاری دو حرم اشتغال داشتند. این انفجار نیز در دوران نوری المالکی نخست وزیر وابسته به ایران در عراق رخ داد.


== رژیم ایران متهم اصلی انفجار حرم سامرا ==
== رژیم ایران متهم اصلی انفجار حرم سامرا ==
خط ۳۹: خط ۳۹:
در همان زمان جبهه‌ی توافق عراق از ائتلاف‌های سیاسی وقت عراق و همچنین حزب اسلامی عراق این انفجار را محکوم نموده و اعلام کردند این بمب‌گذاری در حالی انجام شده است که حفاظت مراقد در دست نیروهای پلیس و وزارت کشور بوده است.  
در همان زمان جبهه‌ی توافق عراق از ائتلاف‌های سیاسی وقت عراق و همچنین حزب اسلامی عراق این انفجار را محکوم نموده و اعلام کردند این بمب‌گذاری در حالی انجام شده است که حفاظت مراقد در دست نیروهای پلیس و وزارت کشور بوده است.  


=== افزایش درگیری‌ های مذهبی در عراق ===
=== افزایش درگیری های مذهبی در عراق ===
حرم سامراء که به حرم عسکریین( دو امام عسکری) مشهور است و امام دهم و یازدهم شیعیان را در خود دفن کرده است، بیش از هزار سال قدمت داشت.این حرم از بزرگترین گنبدهای موجود در جهان اسلام به شمار می‌رفت. گنبد سامرا به دستور ناصر الدین شاه قاجار با طلا پوشانده شده بود و از فاصله‌های بسیار دو جلای بسیاری داشت.<ref>[https://www.bbc.com/persian/world/2011/11/111118_l95_execution_iraq اعدام مردی که گنبد حرم عسکری را منفجر کرد]</ref> به این ترتیب با انفجار آن خونین ترین درگیری‌های قومی و مذهبی در عراق کلید خورد و به اوج خود رسید. در مدت کوتاهی بیش از ۱۰۳ مسجد سنی، برای انتقام جویی، توسط گروه‌های شیعی وابسته به ایران آتش زده و ویران شدند. همچنین ده‌ها نماینده و شخصیت‌ عراقی را به قتل رساند.  
حرم سامراء که به حرم عسکریین (دو امام عسکری) مشهور است و امام دهم و یازدهم شیعیان را در خود دفن کرده است، بیش از هزار سال قدمت داشت. این حرم از بزرگترین گنبدهای موجود در جهان اسلام به شمار می‌رفت. گنبد سامرا به دستور ناصر الدین شاه قاجار با طلا پوشانده شده بود و از فاصله‌های بسیار دو جلای بسیاری داشت.<ref>[https://www.bbc.com/persian/world/2011/11/111118_l95_execution_iraq اعدام مردی که گنبد حرم عسکری را منفجر کرد]</ref> به این ترتیب با انفجار آن خونین ترین درگیری‌های قومی و مذهبی در عراق کلید خورد و به اوج خود رسید. در مدت کوتاهی بیش از ۱۰۳ مسجد سنی، برای انتقام جویی، توسط گروه‌های شیعی وابسته به ایران آتش زده و ویران شدند. همچنین ده‌ها نماینده و شخصیت عراقی را به قتل رساند.  


سرعت حملات انتقام جویانه‌ی خمپاره‌ای به مساجد سنی، درست چند ساعت پس از انفجار سامرا اولین نشان از آگاهی حمله کنندگان از این انفجار و سناریو از پیش تعیین شده داشت.
سرعت حملات انتقام جویانه‌ی خمپاره‌ای به مساجد سنی، درست چند ساعت پس از انفجار سامرا اولین نشان از آگاهی حمله کنندگان از این انفجار و سناریو از پیش تعیین شده داشت.  


جنگ فرقه‌ای در عراق پس از این انفجار روزانه در شهر‌های مختلف منجر به مرگ بسیاری از رهبران مذهبی از جمله ائمه جمعه اهل تسنن شد.
جنگ فرقه‌ای در عراق پس از این انفجار روزانه در شهرهای مختلف منجر به مرگ بسیاری از رهبران مذهبی از جمله ائمه جمعه اهل تسنن شد.  


== محکومیت‌  انفجار حرم سامرا ==
== محکومیت انفجار حرم سامرا ==
محکوم کردن از طرف
محکوم کردن از طرف  


پرزیدنت بوش و بان‌ کی مون دبیرکل وقت سازمان ملل این انفجار را محکوم کردند.  
پرزیدنت بوش و بان کی مون دبیرکل وقت سازمان ملل این انفجار را محکوم کردند.  


همچنین آیت‌الله سیستانی یکی از رهبرای شیعی عراق این انفجار را محکوم کرد و از مردم خواهان خویشتن داری شد و خواست از اقدامات تلافی‌جویانه خودداری کنند.<ref>[[تشدید درگیری‌های قومی و مذهبی در عراق]]</ref>
همچنین آیت‌الله سیستانی یکی از رهبرای شیعی عراق این انفجار را محکوم کرد و از مردم خواهان خویشتن داری شد و خواست از اقدامات تلافی‌جویانه خودداری کنند.<ref>[[تشدید درگیری‌های قومی و مذهبی در عراق]]</ref>


سازمان مجاهدین خلق که در هنگام این انفجار در عراق ساکن بود، بمب‌گذاری حرم سامرا را محکوم کرده و آن را به رژیم ایران نسبت داد. مریم رجوی در پیامی به همین مناسبت در مورد انفجار دوم یعنی روز ۲۳ خرداد ۱۳۸۶ گفت:<blockquote>«بمب گذاری و انفجار دوباره در حرم مطهر سامرا که مرقد شریف امام علی‌النقی ، امام حسن‌عسکری ، نرگس خاتون مادر مکرمه امام زمان و حکمیه خاتون دختر بزرگوار امام جواد علیهم السلام است، باردیگرقلوب تمامی مسلمانان و به خصوص مردم عراق وایران را جریحه‌دار کرد. این جنایت هولناک تروریستی تنها درخدمت اهداف تفرقه اندازانه فاشیسم مذهبی حاکم برایران است که با دجالیت از اسلام دم می‌زند، ولی الدالخصام و بدترین دشمن اسلام و مسلمانان و دشمن مسلم بشریت و فعالترین حامی تروریسم درجهان است. رژیم پلیدی که در این ایام در تنگنای طرد و انزوای منطقه یی و بین المللی و درمعرض خشم و خروش مردم به جان آمده ایران و نفرت فزاینده مردم عراق قرار گرفته است؛ و برون رفت خود را مثل همیشه در این گونه جنایت‌ها و تجاوزات شنیع به حرمت‌های بشری و دینی می یابد. رژیم پلیدی که در ایران نیز به کرات به همین روش‌ها متوسل شده و از انفجار و هتک حرمت ضریح مطهرحضرت رضا علیه السلام وکشتار زائران حرم مقدس رضوی و قتل روحانیان شریف مسیحی و تخریب مساجد اهل سنت، ابا نکرده است . جنایتهایی که مهره های سپاه پاسداران و اطلاعات رژیم ، بعدا خود به ارتکاب آنها توسط دستگاه اطلاعاتی وتروریستی رژیم اعتراف کردند. رئیس جمهور برگزیده مقاومت افزود: بعد از اولین انفجار جنایتکارانه در مراقدمطهرسامرا ، همه مدافعان صلح وآزادی و دموکراسی با هرعقیده ومرام ازآن جریحه دارشدند و نفرت وانزجار خود را اعلام کردند، اما این فاشیسم مذهبی حاکم برایران بود که در اطلاعیه های «ستاد مرکزی حزب الله» در بیت الفساد خامنه ای دست پنهان خود را در به کارگیری این تروریسم وحشی به منظور تهدید وارعاب و سلطه برعراق برملا کرد و اکنون نیز این رژیم ضدایرانی و وضداسلامی وضدانسانی است که درتنگنای منفوریت داخلی و تحریم وطرد بین المللی، به تهدیدات وقیحانه تروریستی و این گونه جنایتهای هولناک روی آورده است. خانم رجوی با تسلیت به همه مسلمانان ، به ویژه مردم عراق و ایران، تأکید کرد : حکومت آخوندی از جنایتها ودجالگریهای رسوای خود برای بلعیدن عراق به ضرب ترور وکشتار سودی نه خواهد برد . مردم شریف عراق نیات شوم این رژیم پلید را شناخته اند و دربیانیه تاریخی خود، «رژیم ایران (را)مانع استقرار امنیت و ثبات و دموکراسی در عراق و تهدید مبرم تمامیت و آزادی» عراق دانسته و تأکید کرده اند که «راه‌حل و چشم‌انداز امیدبخش خنثی‌سازی این تهدیدها از خلع ید رژیم ایران در صحنه عراق می گذرد».</blockquote>
سازمان مجاهدین خلق که در هنگام این انفجار در عراق ساکن بود، بمب‌گذاری حرم سامرا را محکوم کرده و آن را به رژیم ایران نسبت داد. مریم رجوی در پیامی به همین مناسبت در مورد انفجار دوم یعنی روز ۲۳ خرداد ۱۳۸۶ گفت:<blockquote>«بمب گذاری و انفجار دوباره در حرم مطهر سامرا که مرقد شریف امام علی‌النقی، امام حسن‌عسکری، نرگس خاتون مادر مکرمه امام زمان و حکمیه خاتون دختر بزرگوار امام جواد علیهم السلام است، باردیگرقلوب تمامی مسلمانان و به خصوص مردم عراق وایران را جریحه‌دار کرد. این جنایت هولناک تروریستی تنها درخدمت اهداف تفرقه اندازانه فاشیسم مذهبی حاکم برایران است که با دجالیت از اسلام دم می‌زند، ولی الدالخصام و بدترین دشمن اسلام و مسلمانان و دشمن مسلم بشریت و فعالترین حامی تروریسم درجهان است. رژیم پلیدی که در این ایام در تنگنای طرد و انزوای منطقه یی و بین المللی و درمعرض خشم و خروش مردم به جان آمده ایران و نفرت فزاینده مردم عراق قرار گرفته است؛ و برون رفت خود را مثل همیشه در این گونه جنایت‌ها و تجاوزات شنیع به حرمت‌های بشری و دینی می یابد. رژیم پلیدی که در ایران نیز به کرات به همین روش‌ها متوسل شده و از انفجار و هتک حرمت ضریح مطهرحضرت رضا علیه السلام وکشتار زائران حرم مقدس رضوی و قتل روحانیان شریف مسیحی و تخریب مساجد اهل سنت، ابا نکرده است. جنایتهایی که مهره های سپاه پاسداران و اطلاعات رژیم، بعدا خود به ارتکاب آنها توسط دستگاه اطلاعاتی وتروریستی رژیم اعتراف کردند. رئیس جمهور برگزیده مقاومت افزود: بعد از اولین انفجار جنایتکارانه در مراقدمطهرسامرا، همه مدافعان صلح وآزادی و دموکراسی با هرعقیده ومرام ازآن جریحه دارشدند و نفرت وانزجار خود را اعلام کردند، اما این فاشیسم مذهبی حاکم برایران بود که در اطلاعیه های «ستاد مرکزی حزب الله» در بیت الفساد خامنه ای دست پنهان خود را در به کارگیری این تروریسم وحشی به منظور تهدید وارعاب و سلطه برعراق برملا کرد و اکنون نیز این رژیم ضدایرانی و وضداسلامی وضدانسانی است که درتنگنای منفوریت داخلی و تحریم وطرد بین المللی، به تهدیدات وقیحانه تروریستی و این گونه جنایتهای هولناک روی آورده است. خانم رجوی با تسلیت به همه مسلمانان، به ویژه مردم عراق و ایران، تأکید کرد: حکومت آخوندی از جنایتها ودجالگریهای رسوای خود برای بلعیدن عراق به ضرب ترور وکشتار سودی نه خواهد برد. مردم شریف عراق نیات شوم این رژیم پلید را شناخته اند و دربیانیه تاریخی خود، «رژیم ایران (را) مانع استقرار امنیت و ثبات و دموکراسی در عراق و تهدید مبرم تمامیت و آزادی» عراق دانسته و تأکید کرده اند که «راه‌حل و چشم‌انداز امیدبخش خنثی‌سازی این تهدیدها از خلع ید رژیم ایران در صحنه عراق می گذرد».</blockquote>


== منابع ==
== منابع ==
<references />
<references />