سید علی خامنه ای: تفاوت میان نسخه‌ها

پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
خط ۲۵۵: خط ۲۵۵:


==== سرکوب تظاهرات ۸۸ ====
==== سرکوب تظاهرات ۸۸ ====
سیدعلی خامنه‌ای پس از تهدید معترضان و دستور سرکوب آنها، پس از تظاهرات سال ۱۳۸۸، هرگونه تقلب در انتخابات را رد کرد. پس از دستور سرکوب تظاهرات توسط خامنه‌ای، هزاران نفر از معترضان در تظاهرات توسط نیروهای امنیتی و اطلاعاتی دستگیر و بسیاری زیر شکنجه یا در تظاهرات به قتل رسیدند. همچنین برای بسیاری از معترضان، در دادگاه انقلاب، حکم‌های سنگین و زندان‌های طویل‌المدت صادر شد.
سیدعلی خامنه‌ای پس از تهدید معترضان و دستور سرکوب آنها، پس از [[تظاهرات ۱۳۸۸]]، هرگونه تقلب در انتخابات را رد کرد. پس از دستور سرکوب تظاهرات توسط خامنه‌ای، هزاران نفر از معترضان در تظاهرات توسط نیروهای امنیتی و اطلاعاتی دستگیر و بسیاری زیر شکنجه یا در تظاهرات به قتل رسیدند. همچنین برای بسیاری از معترضان، در دادگاه انقلاب، حکم‌های سنگین و زندان‌های طویل‌المدت صادر شد.


==== نقض حقوق اقلیت‌ها ====
==== نقض حقوق اقلیت‌ها ====
سید علی خامنه‌ای به عنوان رهبر نظام، در مورد بهائیان فتوایی را مبنی بر نجس بودن آنها صادر کرد و خواهان مقابله با بهائیان و پیروان آن شد. وی در ادامه در سال ۱۳۶۹و پس از تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد محرومیت و ممنوعیت بهائیان از تحصیل و استخدام در ادارات دولتی، این مصوبه را تأیید و تضمین کرد.<ref>[https://justice4iran.org/persian/human-rights-violators-bank/human-rights-violators-database-individuals/ali-khamenei/ پرونده ناقض حقوق بشر، سیدعلی خامنه‌ای-سایت عدالت برای ایران]</ref>
سیدعلی خامنه‌ای به عنوان رهبر نظام، در مورد بهائیان فتوایی را مبنی بر نجس بودن آنها صادر کرد و خواهان مقابله با بهائیان و پیروان آن شد. وی در ادامه در سال ۱۳۶۹و پس از تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد محرومیت و ممنوعیت بهائیان از تحصیل و استخدام در ادارات دولتی، این مصوبه را تأیید و تضمین کرد.<ref>[https://justice4iran.org/persian/human-rights-violators-bank/human-rights-violators-database-individuals/ali-khamenei/ پرونده ناقض حقوق بشر، سیدعلی خامنه‌ای-سایت عدالت برای ایران]</ref>


== سید علی خامنه‌ای و زندگی خصوصی ==
== سیدعلی خامنه‌ای و زندگی خصوصی ==
در سالهای اخیر قسمتی از اطلاعات خصوصی خامنه ای توسط کارمندان سابق بیت رهبری و وزارت اطلاعات که از ایران به خارج گریخته اند بازگو شده است که قابل توجه است.
در سالهای اخیر قسمتی از اطلاعات خصوصی خامنه‌ای توسط کارمندان سابق بیت رهبری و [[وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی|وزارت اطلاعات]] که از ایران به خارج گریخته‌اند بازگو شده است که قابل توجه است.


=== خانه‌ها و اموال ===
=== خانه‌ها و اموال ===
در زیر منزل علی خامنه‌ای در خیابان پاستور در عمق ۶۰ متری زمین پناهگاهی وجود دارد که ۵ هزار متر و ضد اتمی است. قیمت آسانسور این خانه ۵ میلیون دلار است. همچنین در زیر کاخ وکیل آباد مشهد یک پناهگاه ضد اتمی برای خامنه ای ساخته شده است. گفته می‌شود اگر در ایران انقلابی رخ دهد علی خامنه ای ابتدا به سوریه و سپس به روسیه می‌گریزد.
در زیر منزل علی خامنه‌ای در تقاطع خیابان سپه و مصدق در عمق ۶۰ متری زمین پناهگاهی وجود دارد که ۵ هزار متر و ضد اتمی است. قیمت آسانسور این خانه ۵ میلیون دلار است. همچنین در زیر کاخ وکیل‌آباد مشهد یک پناهگاه ضد اتمی برای خامنه‌ای ساخته شده است. گفته می‌شود اگر در ایران انقلابی رخ دهد علی خامنه‌ای به روسیه می‌گریزد.


=== وضعیت ترابری ===
=== وضعیت ترابری ===
خط ۲۷۰: خط ۲۷۰:
* ۱ عدد هواپیمای ایرباس مخصوص سفرها
* ۱ عدد هواپیمای ایرباس مخصوص سفرها
* ۲ عدد بوئینگ ۷۰۷ یکی مربوط به سفرهای فامیل و یکی مربوط به محافظین
* ۲ عدد بوئینگ ۷۰۷ یکی مربوط به سفرهای فامیل و یکی مربوط به محافظین
* ۵ عدد فالکوم ۲ عدد فالکوم مربوط به سفرهای خودش. یک فالکوم برای سفرهای مجتبی و دو فالکوم برای سفرهای فامیل.
* ۵ عدد فالکون ۲ عدد فالکون مربوط به سفرهای خودش. یک فالکون برای سفرهای مجتبی و دو فالکون برای سفرهای فامیل.
* ۵ عدد هلیکوپتر ۲ هلیکوپتر برای سفر خامنه ای. یک هلیکوپتر برای سفر مجتبی و دو هلیکوپتر مربوط به فامیل.
* ۵ عدد هلیکوپتر ۲ هلیکوپتر برای سفر خامنه‌ای. یک هلیکوپتر برای سفر مجتبی و دو هلیکوپتر مربوط به فامیل.
* ۶ باند هلیکوپتر یکی در مهرآباد و یکی در عباس آباد، یکی جنب هتل استقلال، دیگری در منظریه تهران، یکی در قم و یکی در لواسان.
* ۶ باند هلیکوپتر یکی در مهرآباد و یکی در عباس‌آباد، یکی جنب هتل استقلال، دیگری در منظریه تهران، یکی در قم و یکی در لواسان.
* ۱۷ عدد ماشین ضد گلوله که ارزش هر کدام از آنها ۴۰۰ هزار دلار است.
* ۱۷ عدد ماشین ضد گلوله که ارزش هر کدام از آنها ۴۰۰ هزار دلار است.
* [[پرونده:علی خامنه ای در حال پیاده شدن از بی ام و.JPG|alt=علی خامنه‌ای هنگام پیاده شدن از بی‌ ام‌ و|بندانگشتی|200x200پیکسل|علی خامنه‌ای در حال پیاده شدن از بی ام‌ و ۲۰۰۸ اتاق ۷ ضد گلوله با قیمت ۳۰۰ هزار دلار]]۱۲۰۰ دستگاه ماشین نیز در اختیار خامنه ای و بیت او و سیستم‌های حفاظتی اوست.
* [[پرونده:علی خامنه ای در حال پیاده شدن از بی ام و.JPG|alt=علی خامنه‌ای هنگام پیاده شدن از بی‌ ام‌ و|بندانگشتی|200x200پیکسل|علی خامنه‌ای در حال پیاده شدن از بی ام‌ و ۲۰۰۸ اتاق ۷ ضد گلوله با قیمت ۳۰۰ هزار دلار]]۱۲۰۰ دستگاه ماشین نیز در اختیار خامنه‌ای و بیت او و سیستم‌های حفاظتی اوست.


=== پول نقد ===
=== پول نقد ===
خامنه ای به گفته‌ی نزدیکانش در حدود ۳۶ میلیارد دلار ثروت دارد. البته این ثروت توسط سفارت آمریکا در عراق ۲۰۰ میلیارد دلار تخمین زده شد. آنچه مسلم است این است که حدود ۲۲ میلیارد تومان از این پول بصورت نقد در ایران بود که در جریان تظاهرات ۱۳۸۸ تصمیم به ارسال آن به سوریه گرفته شد. این پول در ترکیه توسط دولت ترکیه کشف و ضبط شد که در اغلب رسانه‌ها انعکاس یافت. در حال حاضر این ۲۲ میلیارد در دست دولت ترکیه است و رژیم ایران تلاش می‌کند آنرا پس بگیرد.
خامنه‌ای به گفته‌ی نزدیکانش در حدود ۳۶ میلیارد دلار ثروت دارد. البته این ثروت توسط سفارت آمریکا در عراق ۲۰۰ میلیارد دلار تخمین زده شد. آنچه مسلم است این است که حدود ۲۲ میلیارد تومان از این پول بصورت نقد در ایران بود که در جریان تظاهرات ۱۳۸۸ تصمیم به ارسال آن به سوریه گرفته شد. این پول در ترکیه توسط دولت ترکیه کشف و ضبط شد که در اغلب رسانه‌ها انعکاس یافت. در حال حاضر این ۲۲ میلیارد در دست دولت ترکیه است و رژیم ایران تلاش می‌کند آنرا پس بگیرد.


بقیه پول نقد خامنه‌ای حدود سه و نیم میلیارد دلار است. از این پول یک و نیم میلیارد دلار به صورت الماس و یک میلیارد دلار به صورت طلا در دسترس او قرار دارد. همچنین حدود یک میلیارد دلار به صورت اسکناس در دسترس اوست.
بقیه پول نقد خامنه‌ای حدود سه و نیم میلیارد دلار است. از این پول یک و نیم میلیارد دلار به صورت الماس و یک میلیارد دلار به صورت طلا در دسترس او قرار دارد. همچنین حدود یک میلیارد دلار به صورت اسکناس در دسترس اوست.


==== حساب بانکی ====
==== حساب بانکی ====
خامنه ای حدود ده میلیارد دلار پول در بانک‌های مختلف دارد:
خامنه‌ای حدود ده میلیارد دلار پول در بانک‌های مختلف دارد:
* یک میلیارد در روسیه
* یک میلیارد در روسیه
* یک میلیارد در سوریه
* یک میلیارد در سوریه
خط ۳۰۶: خط ۳۰۶:


=== ورزش اسب دوانی ===
=== ورزش اسب دوانی ===
در سفرهای طولانی داخلی، مثل سفر به مشهد اسب مخصوص خامنه ای را با هواپیمای سی ۱۳۰ به محل می‌برند. هم چنین سه کامیون مخصوص حمل اسب برای جابه‌جایی‌های نزدیک‌تر وجود دارد. خامنه‌ای حدود ۱۰۰ اسب دارد که ارزش آن نزدیک به ۴۰ میلیون دلار است. گرانترین اسب خامنه‌ای ذوالجناح نام دارد که ۷ میلیون دلار قیمت آن است.
در سفرهای طولانی داخلی، مثل سفر به مشهد اسب مخصوص خامنه‌ای را با هواپیمای سی ۱۳۰ به محل می‌برند. هم چنین سه کامیون مخصوص حمل اسب برای جابه‌جایی‌های نزدیک‌تر وجود دارد. خامنه‌ای حدود ۱۰۰ اسب دارد که ارزش آن نزدیک به ۴۰ میلیون دلار است. گرانترین اسب خامنه‌ای ذوالجناح نام دارد که ۷ میلیون دلار قیمت آن است.
[[پرونده:خامنه ای در حال کشیدن پیپ.jpg|alt=علی خامنه‌ای در حال کشیدن پیپ|بندانگشتی|200x200پیکسل|علی خامنه‌ای در حال کشیدن پیپ]]
[[پرونده:خامنه ای در حال کشیدن پیپ.jpg|alt=علی خامنه‌ای در حال کشیدن پیپ|بندانگشتی|200x200پیکسل|علی خامنه‌ای در حال کشیدن پیپ]]


=== کلکسیون پیپ ===
=== کلکسیون پیپ ===
خامنه‌ای ابتدا سیگاری بود اما به دلیل پرستیژ مورد نیاز برای مناصبی که داشت سیگار را ترک کرد. او نمی خواست عکسش در حال سیگار کشیدن منتشر شود. علی خامنه‌ای که هنگامی که رییس جمهور بود و هنوز با موسوی نخست وزیر وقت، روابط نزدیکی داشت، دو نفری تصمیم به ترک سیگار گرفتند اما پیپ را از همان زمان حفظ کرده است. عکس‌هایی از او در حال کشیدن پیپ وجود دارد. برای او توتون خاص پیپ تهیه می‌شود و در کلکسیون پیپ او تاکنون ۲۰۰ پیپ جمع آوری شده است.
خامنه‌ای ابتدا سیگاری بود اما به دلیل پرستیژ مورد نیاز برای مناصبی که داشت سیگار را ترک کرد. او نمی‌خواست عکسش در حال سیگار کشیدن منتشر شود. علی خامنه‌ای که هنگامی که رییس‌جمهور بود و هنوز با موسوی نخست‌وزیر وقت، روابط نزدیکی داشت، دو نفری تصمیم به ترک سیگار گرفتند اما پیپ را از همان زمان حفظ کرده است. عکس‌هایی از او در حال کشیدن پیپ وجود دارد. برای او توتون خاص پیپ تهیه می‌شود و در کلکسیون پیپ او تاکنون ۲۰۰ پیپ جمع‌آوری شده است.


=== کلکسیون انگشتر ===
=== کلکسیون انگشتر ===
در کلکسیون انگشتری های خامنه‌ای حدود ۳۰۰ انگشتری خاص جمع آوری شده که ۳ عدد از آن انگشترها را آستان قدس به او تحفه داده است. خامنه‌ای گرانترین انگشتری و قدیمی‌ترین عقیق دنیا را دارد که ۵۰۰ هزار دلار قیمت آن است.
در کلکسیون انگشتری‌های خامنه‌ای حدود ۳۰۰ انگشتری خاص جمع آوری شده که ۳ عدد از آن انگشترها را آستان قدس به او تحفه داده است. خامنه‌ای گرانترین انگشتری و قدیمی‌ترین عقیق دنیا را دارد که ۵۰۰ هزار دلار قیمت آن است.


از دیگر علائق خامنه‌ای می‌توان از کلکسیون عبا و عصا نیز نام برد.
از دیگر علائق خامنه‌ای می‌توان از کلکسیون عبا و عصا نیز نام برد.


=== رابطه با شعر و شعرا ===
=== رابطه با شعر و شعرا ===
علاقه خامنه‌ای به شعر از جوانی شروع شده و تاکنون ادامه داشته است. سبزواری و علی معلم از شاعران مدیحه گوی او هستند که با وی حشر و نشر مدام دارند و علی خامنه‌ای از طریق آن ها از مشکلات هنرمندان وابسته به نظام با خبر می‌شود.
علاقه خامنه‌ای به شعر از جوانی شروع شده و تاکنون ادامه داشته است. سبزواری و علی معلم از شاعران مدیحه‌گوی او هستند که با وی حشر و نشر مدام دارند و علی خامنه‌ای از طریق آن‌ها از مشکلات هنرمندان وابسته به نظام با خبر می‌شود.


خامنه‌ای در اوایل ریاست جمهوری خود از مهدی اخوان ثالث که هم‌شهری او بوده و از نزدیک او را می‌شناخت درخواست کرد که در مدح انقلاب شعری بگوید. اخوان ثالث در جواب او گفت: ما هنرمندان بر حکومتیم و نه با حکومت. این جمله چنان باعث برآشفتگی خامنه‌ای شد که دستور داد حقوق ماهیانه او را از محل کارش قطع کردند. اخوان ثالث پس از آن بی‌کار شد. قیصر امین پور در یادنامه اخوان (باغ بی برگی) به این نکته در مقاله خود اشاره کرده است.
خامنه‌ای در اوایل ریاست‌جمهوری خود از [[مهدی اخوان ثالث]] که هم‌شهری او بوده و از نزدیک او را می‌شناخت درخواست کرد که در مدح انقلاب شعری بگوید. اخوان ثالث در جواب او گفت: ما هنرمندان بر حکومتیم و نه با حکومت. این جمله چنان باعث برآشفتگی خامنه‌ای شد که دستور داد حقوق ماهیانه او را از محل کارش قطع کردند. اخوان ثالث پس از آن بی‌کار شد. قیصر امین‌پور در یادنامه اخوان (باغ بی‌برگی) به این نکته در مقاله خود اشاره کرده است.


خامنه‌ای از شاعر نامدار احمد شاملو به شدت بدش می آمد و از او با نفرت یاد می‌کرد اما هرگز جرات نکرد او را دستگیر یا مجازات کند، زیرا می‌دانست احمد شاملو مقام بالایی بین مردم دارد. خامنه‌ای جمله لنین را که اگر یک ایدئولوژی با هنر حمایت نشود خواهد مرد، در سخنرانی‌هایش بسیار آورده است. خامنه‌ای همواره خود را علاقه‌مند به شعر نشان می‌دهد اما در عین حال گاهی خطاهای فاحشی در مورد آن می‌کند: از جمله هنگامی که شاعر جوانی در مقابل او شعری را خواند، از او پرسید: این شعر از خودتان است؟ وشاعره پاسخ داد: نخیر این شعر از سهراب سپهری است. خامنه‌ای در مجالس شعر که هر از گاهی راه می‌اندازد به شاعران صله‌های قابل توجهی می‌دهد و بدون واکنش به اشعاری که در مدح خود او سروده شده است گوش می‌کند.
خامنه‌ای از شاعر نامدار [[احمد شاملو]] به شدت بدش می‌آمد و از او با نفرت یاد می‌کرد اما هرگز جرات نکرد او را دستگیر یا مجازات کند، زیرا می‌دانست احمد شاملو مقام بالایی بین مردم دارد. خامنه‌ای جمله [[لنین]] را که اگر یک ایدئولوژی با هنر حمایت نشود خواهد مرد، در سخنرانی‌هایش بسیار آورده است. خامنه‌ای همواره خود را علاقه‌مند به شعر نشان می‌دهد اما در عین حال گاهی خطاهای فاحشی در مورد آن می‌کند: از جمله هنگامی که خانم جوانی در مقابل او شعری را خواند، از او پرسید: این شعر از خودتان است؟ و شاعره پاسخ داد: نخیر این شعر از [[سهراب سپهری]] است. خامنه‌ای در مجالس شعر که هر از گاهی راه می‌اندازد به شاعران صله‌های قابل توجهی می‌دهد و بدون واکنش به اشعاری که در مدح خود او سروده شده است گوش می‌کند.


== منابع ==
== منابع ==
<references />
<references />
۱۳٬۱۱۸

ویرایش

منوی ناوبری