کاربر:Alireza k h/صفحه تمرین: تفاوت میان نسخه‌ها

از ایران پدیا
پرش به ناوبری پرش به جستجو
جزبدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه تمرین مقاله امیر محمد خالقی)
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:کنفرانس پاریس.JPG|جایگزین=کنفرانس «ایران - سیاست جدید»|بندانگشتی|389x389پیکسل|کنفرانس «ایران - سیاست جدید»]]
'''امیر محمد خالقی''' 


'''کنفرانس «سیاست جدید»،''' نام کنفرانسی است که در تاریخ ۲۲دی ۱۴۰۳، با نام کامل: «ایران؛ ضرورت یک سیاست جدید، ایستادن در کنار مقاومت سازمان‌یافته». در پاریس برگزار شد. در این کنفرانس،‌ لیز تراس، نخست‌وزیر پیشین انگلستان، جان برکو، رئیس پارلمان انگلستان، ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۹، ژنرال کیت کلاگ، ژنرال تاد وولترز، فرمانده‌ی ناتو و فرمانده‌ی نیروهای آمریکا در اروپا(۲۰۱۹ ـ ۲۰۲۲)، یولیا تیموشنکو، نخست‌وزیر پیشین اوکراین، یانس یانشا، نخست‌وزیر اسلوونی(۲۰۲۲) و رهبر حزب دموکراتیک، دیوید جونز، وزیر پیشین ولز و برگزیت و اولا اوستون، نماینده پارلمان نروژ از حزب لیبرال و وزیر پیشین محیط‌ زیست سخنرانی کردند. ساکنان اشرف۳ نیز به‌صورت آنلاین در این کنفرانس شرکت داشتند. 
'''امیرمحمد خالقی: زندگی، تحصیلات و حادثه‌ی قتل'''


موضوع این کنفرانس به بررسی نقش نظام ولایت فقیه در بی‌ثباتی منطقه و راه‌بردهای جهانی برای حمایت از یک تغییر دموکراتیک در ایران اختصاص داشت.
امیرمحمد خالقی درمیان، دانشجوی ۱۹ ساله‌ی رشته‌ی مدیریت کسب‌وکار در دانشگاه تهران، در سال ۱۳۸۴ در روستای محمدآباد پایین، شهرستان درمیان، استان خراسان جنوبی، به دنیا آمد. او فرزند مولوی عبدالرحمن، از روحانیون اهل سنت و معلمی در منطقه بود. امیرمحمد تحصیلات ابتدایی و متوسطه‌ی خود را در زادگاهش با موفقیت به پایان رساند و به دلیل علاقه‌ی فراوان به حوزه‌ی مدیریت و کسب‌وکار، در کنکور سراسری شرکت کرد و در رشته‌ی مدیریت کسب‌وکار دانشگاه تهران پذیرفته شد.


اتخاذ یک سیاست جدید در قبال نظام ولایت فقیه، همواره از طرف سیاست‌مداران، بنیادهای فکری، تحلیل‌گران و نیز آشنایان به مسائل ایران مورد بحث قرار گرفته است. آنچه این کنفرانس ارائه کرد، کنار زدن سیاست مماشات با این نظام و شناسایی مقاومت سازمان‌یافته به رهبری مریم رجوی بود.
او در سال ۱۴۰۲ تحصیلات دانشگاهی خود را آغاز کرد و به‌تازگی وارد ترم چهارم شده بود. علاوه بر تحصیل، امیرمحمد به‌تازگی در یک شغل پاره‌وقت در حوالی میدان انقلاب مشغول به کار شده بود تا هم تجربه‌ی کاری کسب کند و هم به تأمین هزینه‌های تحصیلی و زندگی خود کمک نماید.


== سخنرانی مریم رجوی ==
شامگاه چهارشنبه، ۲۴ بهمن ۱۴۰۳، حوالی ساعت ۲۱، امیرمحمد پس از پایان نخستین روز کاری خود، در مسیر بازگشت به خوابگاه کوی دانشگاه تهران، از کوچه‌ی جنت که به بزرگراه جلال آل‌احمد منتهی می‌شود، عبور می‌کرد. در این مسیر، دو سارق موتورسوار به او نزدیک شدند و قصد سرقت کوله‌پشتی‌اش را داشتند. امیرمحمد در برابر این اقدام مقاومت کرد و در نتیجه، سارقان با چاقو به کتف و ریه‌ی او ضرباتی وارد کردند. با وجود جراحات شدید، او تلاش کرد تا چند متر بدود، اما در نزدیکی پل عابر پیاده‌ی بزرگراه جلال آل‌احمد بر زمین افتاد. رهگذران و شاهدان عینی بلافاصله با اورژانس تماس گرفتند و او را به بیمارستان شریعتی منتقل کردند. متأسفانه، به دلیل شدت جراحات وارده، تلاش پزشکان برای نجات جان او بی‌نتیجه ماند و امیرمحمد در صبح پنج‌شنبه، ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ جان خود را از دست داد.  
[[مریم رجوی|'''مریم رجوی''']] مریم رجوی در کنفرانسی که در پاریس برگزار شد، سخنران اول بود. او در این سخنرانی بار دیگر تأکید کرد که سرنگونی دیکتاتوری دینی تنها راه رسیدن به آزادی در ایران و برقراری صلح و ثبات در منطقه است.[[پرونده:سخنرانی مریم رجوی در کنفرانس پاریس.JPG|جایگزین=سخنرانی مریم رجوی در کنفرانس پاریس|بندانگشتی|334x334پیکسل]] 


مریم رجوی در سخنان خود سه عامل کلیدی را که جمهوری اسلامی را به آستانه فروپاشی رسانده‌اند، تشریح کرد:
این حادثه‌ی تلخ واکنش‌های گسترده‌ای را در پی داشت. دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراض به ناامنی محیط اطراف دانشگاه و بی‌توجهی مسئولان به تأمین امنیت دانشجویان، تجمعاتی برگزار کردند. این تجمعات در برخی موارد به درگیری با نیروهای حراست و لباس‌شخصی‌ها منجر شد و تعدادی از دانشجویان بازداشت شدند که پس از مدتی آزاد گردیدند.


سرکوب شدید و ورشکستگی داخلی
مقامات دولتی و دانشگاهی نیز به این واقعه واکنش نشان دادند. احمدرضا رادان، فرمانده کل انتظامی، دستور پیگیری ویژه و سریع موضوع را به پلیس آگاهی صادر کرد. فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، با ابراز تأسف از این حادثه، تأکید کرد که امنیت دانشجویان و آرامش خانواده‌های آن‌ها از اولویت‌های دولت است. وزارت علوم نیز با صدور پیامی، خواستار رسیدگی جدی و فوری به این رویداد شد. حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، اعلام کرد که رئیس‌جمهور مأموریت ویژه‌ای برای پیگیری این حادثه به او داده است و اقداماتی مانند نصب کیوسک‌های پلیس، دوربین‌های امنیتی و بهبود روشنایی در حال انجام است.


شکست‌های منطقه‌ای
پیکر امیرمحمد خالقی پس از انجام تشریفات قانونی، به زادگاهش در شهرستان درمیان منتقل شد و با حضور گسترده‌ی مردم و مسئولان محلی، تشییع و به خاک سپرده شد. این مراسم با حضور اقشار مختلف مردم، اعم از شیعه و سنی، برگزار شد که نشان‌دهنده‌ی وحدت و همدلی در منطقه بود.


رشد مقاومت سازمان‌یافته
حادثه‌ی قتل امیرمحمد خالقی، بار دیگر موضوع امنیت دانشجویان و محیط‌های دانشگاهی را در کانون توجه قرار داد و لزوم بازنگری در تدابیر امنیتی و افزایش نظارت در اطراف مراکز آموزشی را برجسته ساخت.
 
او توضیح داد که سرنگونی دیکتاتوری سوریه نه تنها باعث بسته شدن کریدورهای زمینی و هوایی رژیم به لبنان شد، بلکه نشان داد که سپاه پاسداران و نیروهای وابسته به رژیم توانایی مقابله با قیام‌ها را ندارند. این رخداد پیام مهمی برای مردم ایران داشت: سرنگونی رژیم ولایت فقیه ممکن و در دسترس است.
 
ن'''قش کانون‌های شورشی'''
 
مریم رجوی بر نقش [[کانون‌های شورشی|'''کانون‌های شورشی''']] در تهران و دیگر شهرهای ایران تأکید کرد و آن‌ها را نیروی اصلی برای آماده‌سازی قیام‌ها و تشکیل [[ارتش آزادی‌بخش ملی ایران|'''ارتش آزادی‌بخش''']] توصیف کرد. جوانان ایرانی با پیوستن به این کانون‌ها امید و اعتماد بیشتری به قدرت مردم برای تغییر پیدا کرده‌اند.
 
'''وضعیت اقتصادی و اجتماعی'''
 
فقر گسترده، تورم بالای ۴۰ درصد، افزایش قیمت‌ها، و کمبود آب و برق از عوامل کلیدی خشم مردم علیه رژیم است. رژیم با افزایش سرکوب و اعدام‌ها تلاش می‌کند جلوی گسترش اعتراضات را بگیرد. در سال ۲۰۲۴، با ثبت بیش از ۱۰۰۰ اعدام، رژیم رکورد جدیدی از جنایت را به جا گذاشت. این اقدام‌ها تنها نشان‌دهنده ضعف و وحشت رژیم از قیام‌های سازمان‌یافته است.
 
'''لحظه‌ی تعیین‌کننده در تاریخ ایران'''
 
مریم رجوی تأکید کرد که نظام ولایت فقیه در بن‌بست قرار گرفته و تلاش‌هایش برای ادامه سیاست مماشات با دولت‌های غربی نتیجه‌ای نخواهد داشت. او به نمونه‌های تاریخی از حمایت دولت‌های غربی از رژیم در لحظات بحرانی اشاره کرد، از جمله سرکوب قیام‌های سال ۱۳۸۸ و ۱۴۰۱. اما اقزود که امروز زمان آن فرا رسیده که دولت‌های غربی از این سیاست‌ها دست برداشته و در کنار مردم ایران قرار بگیرند.
 
'''برنامه‌ی مقاومت ایران برای آینده'''
 
- مریم رجوی در قسمتی دیگر از سخنرانی خود گفت [[شورای ملی مقاومت ایران|'''شورای ملی مقاومت ایران''']] برنامه‌ای روشن برای آینده دارد. این برنامه شامل موارد زیر است:
 
- جدایی دین از دولت
 
- لغو حکم اعدام
 
- برابری حقوقی برای زنان و اقوام مختلف
 
- تشکیل یک دولت موقت برای برگزاری انتخابات آزاد
 
- تعهد به صلح در منطقه و خاورمیانه غیراتمی
 
'''پیام به دولت‌های غربی'''
 
خانم رجوی از دولت‌های غربی خواست تا مبارزه مردم ایران برای سرنگونی رژیم را به‌رسمیت بشناسند. او تأکید کرد که به رسمیت شناختن مقاومت ایران و کانون‌های شورشی بخش ضروری از سیاست قاطع علیه رژیم آخوندی است.
 
'''امید به آینده'''
 
مریم رجوی در پایان سخنرانی خود با اشاره به ضعف رژیم و نیروهای سرکوب‌گر آن، بار دیگر بر قدرت قیام‌کنندگان و سازمان‌یافتگی مقاومت تأکید کرد. او اظهار داشت که خامنه‌ای و پاسداران او نمی‌توانند در برابر خیزش مردم و قیام سازمان‌یافته دوام بیاورند.<ref>[https://www.maryam-rajavi.com/conference-on-a-new-policy-toward-the-iranian-regime/ کنفرانس سیاست جدید در قبال رژیم با حضور شخصیت‌های برجسته سیاسی و نظامی - سایت مریم رجوی] </ref>
 
== منتخبی از سخنرانان کنفرانس ==
سخنرانان این کنفرانس به ترتیب زیر سخنرانی کرده و از جامعه بین‌المللی خواستند تا حمایت عملی و قاطعانه‌ای از مردم ایران و مقاومت سازمان‌یافته انجام دهند. آنها تأکید کردند که برنامه ۱۰ماده‌یی مریم رجوی، چشم‌اندازی روشن و عملی برای یک ایران آزاد و دموکراتیک ارائه می‌دهد و این مسیر نه تنها به نفع مردم ایران بلکه به نفع صلح و ثبات جهانی خواهد بود.
 
== لیز تراس، نخست‌وزیر پیشین انگلستان ==
لیز تراس، نخست‌وزیر پیشین انگلستان، سال ۲۰۲۵ را نقطهٔ عطفی مهم در تاریخ اعلام کرد و گفت: «این یک فرصت واقعی تغییر برای مردم ایران» است. وی از خانم مریم رجوی و جنبش مقاومت برای تلاش‌هایشان قدردانی کرده و اظهار داشت: «ما نباید از پایان رژیم بترسیم، بلکه باید برای مردم ایران همان چیزی را بخواهیم که خودمان در اروپا و آمریکا داریم: آزادی و دموکراسی».
 
او با تأکید بر تحقق تغییر از «درون و توسط خود مردم ایران» به دولت‌های غربی گفت:
 
«ما باید با نیروهایی در کشورهای خود مقابله کنیم که با ایران مماشات می‌کنند یا از آن حمایت می‌کنند». هم‌چنین خواهان قرار دادن سپاه پاسداران در لیست تروریستی انگلستان شد.<ref name=":0">[https://news.mojahedin.org/i/%DA%A9%D9%86%D9%81%D8%B1%D8%A7%D9%86%D8%B3-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%B4%D8%AE%D8%B5%DB%8C%D8%AA%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%AC%D8%B3%D8%AA%D9%87-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D9%86%D8%B8%D8%A7%D9%85%DB%8C-%D9%BE%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%B3-%D9%85%D8%B1%DB%8C%D9%85-%D8%B1%D8%AC%D9%88%DB%8C کنفرانس سیاست جدید در قبال رژیم با حضور شخصیت‌های برجسته سیاسی و نظامی در پاریس و با حضور خانم مریم رجوی - سایت مجاهدین] </ref>
 
== جان برکو، رئیس پارلمان انگلستان، (۲۰۱۹ تا ۲۰۰۹) ==
جان برکو، رئیس پارلمان انگلستان، (۲۰۱۹ تا ۲۰۰۹) با اشاره به‌وجود یک جایگزین دموکراتیک و سازمان‌یافته، گفت: «وجود یک نیروی مقاومت با سابقه ۴۵ساله که به دموکراسی، پلورالیسم، عدالت، حاکمیت قانون، حفاظت از محیط‌زیست، برابری زنان، جدایی دین و دولت و لغو مجازات اعدام متعهد است، به‌وضوح یک جایگزین دموکراتیک است.
 
علاوه بر این، به‌دلیل سابقه مقاومت فداکارانه و از خود گذشته، این نیرو تجربه فراوانی دارد، به‌شدت آموخته و به‌شدت سازمان‌یافته است.
 
کانون‌های شورشی، هزاران و هزاران و هزاران نفر از آنها در سراسر کشور، ویژگی برجسته‌شان این است که از جامعه ایران برخاسته‌اند. آنها از درون جامعه ایرانی ظهور می‌کنند و با آن درهم‌تنیده‌اند، زیرا بخشی از کشور هستند».<ref name=":0" />
 
== ژنرال کیت کلاگ ==
ژنرال کیت کلاگ گفت:
 
«من معتقدم که این سال باید به‌عنوان سال امید، سال عمل و سال تغییر در نظر گرفته شود. رژیم ایران اکنون ضعیف‌تر و آسیب‌پذیرتر از هر زمان دیگری در دهه‌های گذشته است.
 
تغییر باید رخ دهد و این تغییر باید اکنون صورت گیرد. ضعف رژیم این فرصت را فراهم کرده است تا آینده ایران به شکلی متفاوت و آزادتر ترسیم شود».
 
او هم‌چنین گفت باید سیاست فشار حداکثری ایالات متحده علیه رژیم دوباره برقرار شود و آن را معادل ایستادن در کنار مردم ایران و حمایت از آرمان‌های آنها برای دموکراسی عنوان کرد و برنامهٔ ۱۰ماده‌یی خانم مریم رجوی نقشهٔ راهی روشن و عملی برای یک ایران باثبات، صلح‌آمیز و غیرهسته‌یی دانست.<ref name=":0" />
 
== ژنرال تاد وولترز، فرماندهٔ ناتو و فرماندهٔ نیروهای آمریکا در اروپا(۲۰۱۹ ـ ۲۰۲۲) ==
ژنرال تاد وولترز برقراری یک جهان آزاد و دوست‌داشتنی را در گرو یک دولت دموکراتیک در ایران دانست و در مورد برنامه‌ی ۱۰ماده‌ای شورای ملی مقاومت به رهبری خانم مریم رجوی گفت:
 
آزمون پایداری این برنامه‌ها و مراحل در این واقعیت نهفته است که از منظر دیپلماتیک، اطلاعاتی، نظامی و اقتصادی، این برنامه قوی است و در چند سال گذشته اعتبار خود را به دست آورده است.
 
بنابراین وقتی به برنامه از بالا به پایین و از پایین به بالا نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که این برنامه بسیار جامع است. من فکر می‌کنم همه ما موافق هستیم که آماده هستیم و سال ۲۰۲۵ سالی تحول‌آفرین برای شهروندان بزرگ ایران خواهد بود که نماینده یک ایران آزاد و دموکراتیک هستند».<ref name=":0" />
 
== یولیا تیموشنکو، نخست‌وزیر پیشین اوکراین ==
یولیا تیموشنکو گفت:
 
«دهه‌ها امتیاز دادن فقط تهران را تقویت کرده است. ما به اقدامات قاطع نیاز داریم تا این رژیم را تضعیف کنیم و از کسانی که برای آزادی در ایران می‌جنگند حمایت کنیم. مردم ایران تحت رهبری شورای ملی مقاومت ایران، شجاعت باور‌نکردنی در مبارزه برای آزادی نشان می‌دهند».
 
وی با تحسین نقش زنان در مقاومت، اظهار داشت: «مبارزه زنان در ایران الهام‌بخش زنان در سراسر جهان است. زمان آن رسیده که مقاومت سازمان‌یافته ایران را به‌عنوان صدای قانونی مردم ایران به‌رسمیت بشناسیم».<ref name=":0" />
 
== یانس یانشا، نخست‌وزیر اسلوونی(۲۰۲۲) و رهبر حزب دموکراتیک ==
یانس یانشا سیاست اروپا در قبال ایران را شکست‌خورده دانست و گفت: «استراتژی اتحادیه اروپا باید شامل قرار دادن سپاه پاسداران در لیست تروریستی، قطع منابع مالی رژیم و اخراج عوامل آن از خاک اروپا باشد».
 
وی افزود:
 
«این استراتژی باید شامل حمایت قاطع از شورای ملی مقاومت باشد. باید این جایگزین دموکراتیک به‌رسمیت شناخته شود که برنامه‌یی روشن برای انتقال قدرت ارائه کرده و شایسته حمایت بی‌دریغ بین‌المللی است».<ref name=":0" />
 
== دیوید جونز، وزیر پیشین ولز و برگزیت ==
دیوید جونز با یادآوری شکست [[سپاه پاسداران انقلاب اسلامی|'''سپاه پاسداران''']] در سوریه بر این واقعیت انگشت گذاشت که «حتی یک حکومت بزرگ، مسلح و به‌خوبی تأمین مالی شده نمی‌تواند در برابر مردمی که می‌خواهند از آن رها شوند، مقاومت کند». او با اشاره به کاهش نفوذ رژیم ایران در منطقه، اظهار داشت که قیام‌ها در ایران ادامه خواهد یافت. کانون‌های شورشی و عموم مردم کاملاً مصمم هستند که قدرت رژیم را هم‌چنان به چالش بکشند.
 
او خاطرنشان کرد که مقاومت ایران رویکردی منحصر به‌فردی دارد. خواهان حمایت مالی یا نظامی از هیچ کشوری نیست و تنها خواستار به‌رسمیت شناختن حق مردم ایران برای سرنگونی رژیم است.<ref name=":0" />
 
== اولا اوستون، نماینده پارلمان نروژ از حزب لیبرال و وزیر پیشین محیط‌زیست ==
اولا اوستون،  تأکید کرد: «در این لحظه حساس باید به‌رسمیت بشناسیم که جایگزینی سازمان‌یافته و دموکراتیک برای رژیم کنونی وجود دارد: شورای ملی مقاومت ایران.
 
برنامه ۱۰ماده‌یی شورای ملی مقاومت تمام ارزش‌هایی را که ما گرامی می‌داریم، دربرمی‌گیرد: آزادی و دموکراسی، تعهد به برابری جنسیتی، احترام به حقوق‌بشر».<ref name=":0" />
 
== منابع: ==

نسخهٔ ‏۱۵ فوریهٔ ۲۰۲۵، ساعت ۱۸:۳۹

امیر محمد خالقی

امیرمحمد خالقی: زندگی، تحصیلات و حادثه‌ی قتل

امیرمحمد خالقی درمیان، دانشجوی ۱۹ ساله‌ی رشته‌ی مدیریت کسب‌وکار در دانشگاه تهران، در سال ۱۳۸۴ در روستای محمدآباد پایین، شهرستان درمیان، استان خراسان جنوبی، به دنیا آمد. او فرزند مولوی عبدالرحمن، از روحانیون اهل سنت و معلمی در منطقه بود. امیرمحمد تحصیلات ابتدایی و متوسطه‌ی خود را در زادگاهش با موفقیت به پایان رساند و به دلیل علاقه‌ی فراوان به حوزه‌ی مدیریت و کسب‌وکار، در کنکور سراسری شرکت کرد و در رشته‌ی مدیریت کسب‌وکار دانشگاه تهران پذیرفته شد.

او در سال ۱۴۰۲ تحصیلات دانشگاهی خود را آغاز کرد و به‌تازگی وارد ترم چهارم شده بود. علاوه بر تحصیل، امیرمحمد به‌تازگی در یک شغل پاره‌وقت در حوالی میدان انقلاب مشغول به کار شده بود تا هم تجربه‌ی کاری کسب کند و هم به تأمین هزینه‌های تحصیلی و زندگی خود کمک نماید.

شامگاه چهارشنبه، ۲۴ بهمن ۱۴۰۳، حوالی ساعت ۲۱، امیرمحمد پس از پایان نخستین روز کاری خود، در مسیر بازگشت به خوابگاه کوی دانشگاه تهران، از کوچه‌ی جنت که به بزرگراه جلال آل‌احمد منتهی می‌شود، عبور می‌کرد. در این مسیر، دو سارق موتورسوار به او نزدیک شدند و قصد سرقت کوله‌پشتی‌اش را داشتند. امیرمحمد در برابر این اقدام مقاومت کرد و در نتیجه، سارقان با چاقو به کتف و ریه‌ی او ضرباتی وارد کردند. با وجود جراحات شدید، او تلاش کرد تا چند متر بدود، اما در نزدیکی پل عابر پیاده‌ی بزرگراه جلال آل‌احمد بر زمین افتاد. رهگذران و شاهدان عینی بلافاصله با اورژانس تماس گرفتند و او را به بیمارستان شریعتی منتقل کردند. متأسفانه، به دلیل شدت جراحات وارده، تلاش پزشکان برای نجات جان او بی‌نتیجه ماند و امیرمحمد در صبح پنج‌شنبه، ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ جان خود را از دست داد.

این حادثه‌ی تلخ واکنش‌های گسترده‌ای را در پی داشت. دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراض به ناامنی محیط اطراف دانشگاه و بی‌توجهی مسئولان به تأمین امنیت دانشجویان، تجمعاتی برگزار کردند. این تجمعات در برخی موارد به درگیری با نیروهای حراست و لباس‌شخصی‌ها منجر شد و تعدادی از دانشجویان بازداشت شدند که پس از مدتی آزاد گردیدند.

مقامات دولتی و دانشگاهی نیز به این واقعه واکنش نشان دادند. احمدرضا رادان، فرمانده کل انتظامی، دستور پیگیری ویژه و سریع موضوع را به پلیس آگاهی صادر کرد. فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، با ابراز تأسف از این حادثه، تأکید کرد که امنیت دانشجویان و آرامش خانواده‌های آن‌ها از اولویت‌های دولت است. وزارت علوم نیز با صدور پیامی، خواستار رسیدگی جدی و فوری به این رویداد شد. حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، اعلام کرد که رئیس‌جمهور مأموریت ویژه‌ای برای پیگیری این حادثه به او داده است و اقداماتی مانند نصب کیوسک‌های پلیس، دوربین‌های امنیتی و بهبود روشنایی در حال انجام است.

پیکر امیرمحمد خالقی پس از انجام تشریفات قانونی، به زادگاهش در شهرستان درمیان منتقل شد و با حضور گسترده‌ی مردم و مسئولان محلی، تشییع و به خاک سپرده شد. این مراسم با حضور اقشار مختلف مردم، اعم از شیعه و سنی، برگزار شد که نشان‌دهنده‌ی وحدت و همدلی در منطقه بود.

حادثه‌ی قتل امیرمحمد خالقی، بار دیگر موضوع امنیت دانشجویان و محیط‌های دانشگاهی را در کانون توجه قرار داد و لزوم بازنگری در تدابیر امنیتی و افزایش نظارت در اطراف مراکز آموزشی را برجسته ساخت.