کاربر:Ehsan/صفحه تمرین۱: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱۱: خط ۱۱:
|فرمانده ۱=مسعود رجوی  
|فرمانده ۱=مسعود رجوی  
}}
}}
'''کانون‌های شورشی''' نام استراتژی کنونی سازمان مجاهدین خلق برای سرنگونی رژیم ایران است. کانون شورشی یکی از راهبرد‌های مبارزه با دیکتاتوری است. استراتژی کانون شورشی پبش از این توسط چه‌گوارا در آزادسازی کوبا بکار رفت اما آن‌چه مجاهدین از آن سخن می‌گویند متفاوت است هر چند در برخی پایه‌های عمومی [[استراتژی مبارزه انقلابی|استراتژی مبارزه‌ انقلابی]] با آن مشترک است.کانون شورشی چه‌گوارا بر تشکیل گروه‌های کوچک شورشی در جنگل و مناطق روستایی تکیه داشت اما استراتژی کانون شورشی مجاهدین ناظر بر تشکیل تیم‌های شورشی در داخل شهرهاست.  
'''کانون‌های شورشی''' نام استراتژی کنونی سازمان مجاهدین خلق برای سرنگونی رژیم ایران است. راهبردپرداز و استراتژیست کانون شورشی با شکل کنونی ان مسعود رجوی است. کانون‌ شورشی یکی از راهبرد‌های مبارزه با دیکتاتوری است. استراتژی کانون شورشی پبش از این توسط چه‌گوارا در آزادسازی کوبا بکار رفت اما آن‌چه مجاهدین از آن سخن می‌گویند متفاوت است هر چند در برخی پایه‌های عمومی [[استراتژی مبارزه انقلابی|استراتژی مبارزه‌ انقلابی]] با آن مشترک است. کانون شورشی چه‌گوارا بر تشکیل گروه‌های کوچک شورشی در جنگل و مناطق روستایی تکیه داشت اما استراتژی کانون شورشی مجاهدین ناظر بر تشکیل تیم‌های شورشی در داخل شهرهاست.  


از سویی این تیم‌ها مسئولیت شعله ورکردن و رادیکالیزه کردن قیام و آماده سازی مراحل بعدی را برعهده دارند. آن‌ها سرانجام با ترکیب و تکثیر راه را برای تشکیل یکان‌های ارتش آزادی‌بخش هموار کرده و به آزادسازی شهرهای شورشی مبادرت می‌کنند. مسعود رجوی در این باره می‌گوید:
استراتژی کانون شورشی در عین حال با مبارزه چریک شهری متفاوت است. چریک شهری در دانش استراتژی مبارزه انقلابی زمانی بکار گرفته می‌شود که نیروی انقلابی قصد دارد با استفاده از آن به تور اختناق ضربه زده و یک حاکمیت قدرتمند را تضعیف نماید.  


«کانون‌های شورشی به‌عنوان جرقه ﻭ آتش‌زنه قیام‌ها ﻭﺍﺭﺩ کار می‌ﺷﻮﻧﺪ. این ﻧﻮک ﻫﺮﻡ قیام‌ها ﻭ معینﻋﻤﻞ ﺳﻤﺖ‌ﺩﻫﻨﺪﻩ ﻭ ﺭﺍﻫﻨﻤﺎﺳﺖ. ﻋﺎﻣﻞ ﺍﺳﺘﻤﺮﺍﺭ ﻭ تضمین پیشرفت ﻭ پیروزی ﺍﺳﺖ. ﺍﺯ تثبیت ﻭ تکثیر ﻭ ترکیب ﺁﻧ‌ﻬﺎ ﺑﺎ یکدیگر ﺩﺭ ﺷﻬﺮﻫﺎی ﺷﻮﺭشی یکان‌های ﺍﺭﺗﺶ ﺁﺯﺍﺩی پدید می‌آید».   
در ایران پس از رخ دادن ده‌ها تظاهرات و خشم و نارضایتی عمومی و تزلزل در رأس قدرت، هدف کانون‌های شورشی شعله ورکردن و رادیکالیزه کردن قیام و آماده سازی مراحل بعدی است. آن‌ها سرانجام با ترکیب و تکثیر راه را برای تشکیل یکان‌های ارتش آزادی‌بخش هموار کرده و به آزادسازی شهرهای شورشی مبادرت می‌کنند. مسعود رجوی در این باره می‌گوید:
 
«کانون‌های شورشی به‌عنوان جرقه ﻭ آتش‌زنه قیام‌ها ﻭﺍﺭﺩ کار می‌ﺷﻮﻧﺪ. این ﻧﻮک ﻫﺮﻡ قیام‌ها ﻭ معینﻋﻤﻞ ﺳﻤﺖ‌ﺩﻫﻨﺪﻩ ﻭ ﺭﺍﻫﻨﻤﺎﺳﺖ. ﻋﺎﻣﻞ ﺍﺳﺘﻤﺮﺍﺭ ﻭ تضمین پیشرفت ﻭ پیروزی ﺍﺳﺖ. ﺍﺯ تثبیت ﻭ تکثیر ﻭ ترکیب ﺁﻧ‌ﻬﺎ ﺑﺎ یکدیگر ﺩﺭ ﺷﻬﺮﻫﺎی ﺷﻮﺭشی یکان‌های ﺍﺭﺗﺶ ﺁﺯﺍﺩی پدید می‌آید».<ref>[https://www.khorshidazadi.com/maryam-rajavi/lectures/53093-%D9%85%D8%B1%DB%8C%D9%85_%D8%B1%D8%AC%D9%88%DB%8C-%D8%B4%D9%87%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D9%86_%D9%82%DB%8C%D8%A7%D9%85%D8%8C-%D8%AE%D8%A7%D9%85%D9%86%D9%87%E2%80%8C%D8%A7%DB%8C-%D8%B1%D8%A7-%D8%A8%D9%87- سخنرانی مریم رجوی در سال ۹۷ به مناسبت سالگرد انقلاب ضدسلطنتی]</ref> 
 
به این ترتیب کانون‌های شورشی یکان‌های بالقوه و بالفعل ارتش آزادی‌بخش هستند و می‌توان آن‌ها را شکل دیگری از ارتش آزادی‌بخش دانست که با شرایط خود را منطبق کرده‌ اند. کانون‌های شورشی  از پشتیبانی قوی سیاسی و تشکیلاتی [[سازمان مجاهدین خلق ایران|سازمان مجاهدین]] برخوردارند. بنا به اذعان رژیم ایران، تیم‌های مجاهدین خلق (کانون‌های شورشی) عامل اصلی اوج‌گیری [[اعتراضات ۱۳۹۸ ایران|قیام آبان ماه ۱۳۹۸]] بودند.   


== اشکال مبارزه انقلابی ==
== اشکال مبارزه انقلابی ==