کاربر:Safa/1صفحه تمرین: تفاوت میان نسخهها
بدون خلاصۀ ویرایش |
بدون خلاصۀ ویرایش |
||
خط ۶۷: | خط ۶۷: | ||
سایت نظام مهندسی آبادان همچنین اعلام کرده که در این بازدید، «حسین عبدالباقی مالک و سرمایهگذار این پروژه بر آمادگی گروه اجرایی این پروژه در خصوص رفع مشکلات یا ایرادات ابلاغ شده از جانب سازمان نظام مهندسی تاکید نمود.» | سایت نظام مهندسی آبادان همچنین اعلام کرده که در این بازدید، «حسین عبدالباقی مالک و سرمایهگذار این پروژه بر آمادگی گروه اجرایی این پروژه در خصوص رفع مشکلات یا ایرادات ابلاغ شده از جانب سازمان نظام مهندسی تاکید نمود.» | ||
[[پرونده:متروپل ۷.JPG|بندانگشتی|'''سند تخلفات متروپل''']] | |||
اما مشکلات این ساختمان نهایتا نشان داد که هشدارها بی مورد نبوده و این ساختمان امروز دوم خرداد ماه فروریخت. | اما مشکلات این ساختمان نهایتا نشان داد که هشدارها بی مورد نبوده و این ساختمان امروز دوم خرداد ماه فروریخت. | ||
نسخهٔ ۲۷ مهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۴:۲۱
متروپل آبادان، نام مجتمع ساختمانی ده طبقهای است که علیرغم اعتراضهای مکرر نسبت به ایمنسازی و تقویت استحکام بنا و یا جلوگیری از ساخت و ساز اضافی در یک مناسبات رانتی طبقه بر طبقه افزود و نهایتا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه روز دوشنبه ۲ خرداد ۱۴۰۱ فروریخت و مردم آبادان و خانوادههای آنها را عزادار کرد. تعداد جانباختگان این حادثه تا روز ۶ خرداد ۲۲ نفر و تعداد مجروحین نفر میباشد و هنوز افراد زیادی زیر آوار ماندهاند و دستگاههای اجرایی درمانده از کمک موثر میباشند و نیروهای مردمی بطور داوطلب و شبانهروز مشغول جستجوی عزیزانشان در میان آوار میباشند و برخی احبار خبر از توقف آواربرداری توسط دستگاههای اجرایی میدهند.
تاریخچه ساخت متروپل
هلدینگ عبدالباقی، از سال ۱۳۳۶، در شهرستان آبادان و در قالب گروه ساختمان سازی شروع به فعالیت کرده و اکنون با مدیریت حسین عبدالباقی به فعالیت خود ادامه می دهد. در طی این سال ها با اتکا بر تجارب فنی و مدیریتی خود و بهره گیری از استعدادهای خلاق، نیروهای توانمند، نوآور و با تجربه درزمینه خدمات فنی، مشاوره ای و پژوهشی، پروژه های مختلف را در شاخه های طراحی و احداث ساختمان های مسکونی، مراکز اداری- تجاری- رفاهی ، انبوه سازی، مراکز درمانی و شهرک سازی ارائه نموده است.
از سال ۱۳۷۱ با گسترش حوزه فعالیت ها در قالب مدیریت کارگاه ها و فروشگاههای تولید و توزیع آجیل و خشکبار و ایجاد رستوران های زنجیره ای، گروه ساختمان سازی عبدالباقی در قالب هلدینگ به فعالیت خود ادامه داد. باتوجه به اصل رضایت خریداران، ضمن ارج نهادن به منابع انسانی و با به کارگیری استانداردهای معتبر، این هلدینگ مهمترین خط مشی خود را اعتلای کیفی و خلاقانه فضای زندگی و کسب وکار شهروندان آبادانی در نظر گرفته است.
در راستای تحقق این هدف، نظام مدیریت کیفیت خود را بر اساس استاندارد ISO9001-2008 بنا نهاده است. هلدینگ عبدالباقی با بیش از ۳۰۰ پرسنل ثابت و صدها نیروی پیمانکار، یک مجموعه پویا و در حال توسعه است که خدمات آن از مرحله اخذ مجوز های قانونی و طراحی، تا اجرا و اتمام عملیات ساختمانی، بصورت کاملا تخصصی و در کمترین زمان و با بالاترین کیفیت به انجام می رسد. ما در این گروه با اتکا به مهندسین با تجربه و حرفه ای و اعتماد به جوانان بومی، تمام امکانات و ابزارهای لازم را به خدمت گرفته ایم تا بتوانیم هرچه بیشتر موجبات رضایت مشتریان و بهره برداران را فراهم کنیم. ساخت و تحویل به موقع و بعضاً پیش از موعد صدها واحد تجاری، اداری، مسکونی و… به پاس قدردانی از اعتماد خریداران به این مجموعه از افتخارات هلدینگ عبدالباقی به شمار می رود.
طبقه منفی یک واحد های تجاری ، هایپر مارکت، کافی شاپ و فضای سبز
طبقات همکف، اول و دوم ده ها واحد تجاری با متراژ های ۸ تا ۸۰ متر مربع
طبقه سوم واحدهای تجاری، رستوران مراکشی و فودکورت دوبلکس
طبقه چهارم پارکینگ طبقاتی، خانه کودک، بیلیارد، بولینگ، سالن سینما
طبقات پنجم تا نهم واحد های اداری، واحدهای تجاری و پارکینگ طبقاتی
طبقه دهم واحد های اداری، باشگاه بدنسازی ۵۰۰ متری و پارکینگ طبقاتی
بام مجتمع: روف گاردن (بام سبز) با آلاچیق های چهارفصل، کافی شاپ و پارکینگ طبقاتـی
سازه ی عظیم سیزده طبقه با زیر بنای ۴۵ هزار متر مربع
سه بر ۲۷، ۵۰ و ۱۰۰ متری در سه خیابان اصلی
موقعیت عالی در قلب منطقه ی امیری
سازه ی بتنی ضد زلزله با شمع های ۲۷ متری
خنک کننده مرکزی چیلر
سیستم روشنایی هوشمند و برق اضطراری جهت فضای داخلی و نمای ساختمان
ارتباط با برج شماره یک توسط دو پل شیشه ای در طبقات سوم و ششم
هشت دستگاه پله برقی و هشت دستگاه آسانسور
لابی با معماری مدرن، پله درباری، فضای سبز و کافی شاپ
سیستم بوستر پمپ جهت تامین آب مصرفی سیستم اعلام و اطفاء حریق
دوربین مداربسته، اتاق برق مجزا ، یو پی اس
ریزش متروپل
اعتراضات مردم به فساد حکومتی
این حادثه حوالی ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز دوشنبه ۲ خرداد ۱۴۰۱ رخ داد.
روز دوم خرداد ساختمان 10 طبقه متروپل در آبادان که تداعی کننده حادثه پلاسکو در سال 1395 است، به وقوع پیوست. حادثهای که البته هنوز ابعاد دقیق آن روشن نشده اما ظاهرا پیش از این نسبت به عدم ایمنی آن هشدارهایی داده شده بود. اما به نظر میرسد پلاسکو درس عبرت مناسبی برای سایر نقاط حادثه خیز نشده است.
بر اثر این حادثه تاکنون 11 نفر کشته شدند، 39 تن مجروح و تعدادی زیادی نیز زیر آوار گرفتار شدهاند. به گفته اهالی این منطقه، به تعدادی خودرو هم آسیب وارد شده و طبق مشاهدات ساختمان به صورت کامل تخلیه شده است. شدت این حادثه به قدری بود که ساختمانهای اطراف به شدت لرزیدند. احتمال افزایش شمار کشته شدگان با توجه به مسدود شدن ساختمانهای اطراف و یا ریزش آوار برج بر روی تعدادی از عابران و خودروهای حاضر در محل همچنان وجود دارد.
https://www.trt.net.tr/persian/jhn/2022/05/22/52-mwrd-mshkhwkh-bh-ablh-mymwn-dr-spny-1830401
علت ریزش ساختمان متروپل چیست؟
رئیس کل دادگستری استان خوزستان در پی ریزش ساختمان در دست احداث متروپل در آبادان، دستور بررسی دقیق علت و عوامل حادثه، امدادرسانی به مصدومان و برخورد سریع و قاطع با کلیه مرتبطین و مسببین حادثه را صادر کرد.
تصاویر و ویدئوهایی در فضای مجازی وجود دارند که پیش بینی کرده بودند این ساختمان به دلیل عدم رعایت اصول کیفی و پایداری بنا مشکلساز شود.
طبق برخی گزارشها، سازه اصلی متروپل به قدری سست بود که ستون اصلی و حمال مجتمعها نشست کرده و شکم داده بود. اعتراضات به ساخت این بنای ناایمن، باعث شد که بهمن سال گذشته، کارشناسان نظاممهندسی آبادان از این بنا بازدید و «در خصوص ایرادات موجود، موارد و مشکلات یافت شده را صورتجلسه نمودند».
سایت نظام مهندسی آبادان همچنین اعلام کرده که در این بازدید، «حسین عبدالباقی مالک و سرمایهگذار این پروژه بر آمادگی گروه اجرایی این پروژه در خصوص رفع مشکلات یا ایرادات ابلاغ شده از جانب سازمان نظام مهندسی تاکید نمود.»
اما مشکلات این ساختمان نهایتا نشان داد که هشدارها بی مورد نبوده و این ساختمان امروز دوم خرداد ماه فروریخت.
دیدگاهها پیرامون ریزش متروپل
صادق جعفری چگنی،
دادستان عمومی و انقلاب استان خوزستان ایران در گفتگو با خبرنگاران درباره حادثه ساختمان متروپل گفت: تاکنون 10 نفر از جمله شهردار فعلی آبادان به عنوان مقصران حادثه دستگیر شدند. وی در این باره تصریح کرد: حسین حمیدپور شهردار فعلی، 2 شهردار قبلی و ناظران پروژه ساختمان متروپل در بین افراد دستگیر شده هستند. دادستان عمومی و انقلاب خوزستان افزود: شناسایی سایر عوامل مقصر در حادثه ریزش برج متروپل آبادان ادامه دارد.
وی همچنین با اعلام تایید هویت متهم اصلی یعنی تایید هویت جسد مالک و پیمانکار ساختمان متروپل آبادان، اظهار کرد: بلافاصله پس از وقوع حادثه، دستور بازداشت نامبرده و تعدادی از متخلفان و مسببان حادثه از سوی مرجع قضایی صادر شده بود که تعدادی از آنها بازداشت شدهاند. باتوجه به کشف اسناد هویتی حسین عبدالباقی، مالک برج متروپل و یکی از متهمان اصلی پرونده در البسه یکی از قربانیان حادثه که غیر قابل تشخیص بوده، دستورات مقتضی جهت تشخیص هویت متوفی از طریق واحد تشخیص هویت فراجا و پزشکی قانونی صادر شد که در نهایت هویت وی مورد تایید قرار گرفت. وی افزود: مالک و پیمانکار اصلی ساختمان که از متهمان بوده و دستور بازداشت وی نیز صادر شده بود و در جریان ریزش ساختمان در محل حضور داشت در جریان این حادثه جان خود را از دست داد.همه اجساد جهت تعیین هویت، به پزشکی قانونی منتقل شدهاند.
وحید شعبانی
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان نیز در گفتوگو با ایسنا گفته که احتمالا هنوز تعدادی از شهروندان زیر آوار متروپل هستند. شعبانی همچنین از پایان عملیات جستجو در طبقات میانی و فوقانی ساختمان متروپل خبر داده و افزود: عملیات جستوجو در طبقه همکف و زیرزمین در حال انجام است. مقامات و کارشناسان ایرانی نسبت به ناپایداری بخشی دیگر از ساختمان و احتمال ریزش این بخش هشدار میدهند. شعبانی افزود: چهار تیم امدادی از شهرستانهای خرمشهر، ماهشهر و شادگان همراه با 2 تیم سگهای زندهیاب و خودروهای ستنجات به محل حادثه اعزام و عملیات تخلیه و ایمنسازی صحنه آغاز شده است. وی تصریح کرد: تیم واکنش سریع استان و همچنین بیش از 50 نیروی امدادی از شهرهای همجوار برای اعزام به محل حادثه آماده باش هستند.
مریم رجوی
با درود به مردم و کشاورزان بپاخاسته اصفهان گفت: تنها ارمغان حاکمیت آخوندهای فاسد و تبهکار سرکوب و کشتار و فساد و ویرانی و فقر و بیکاری و انهدام زیرساختهای کشور است.
وی از همه کارگران، کشاورزان و زحمتکشان و عموم جوانان در سراسر ایران خواست به حمایت از مردم و کشاورزان اصفهان قیام کنند و افزود: حق گرفتنی است، باید با ایستادگی و همبستگی آنرا بدست آورد.
پایداری و اتحاد شما چشم دشمن را کور و نیرنگهای دجالگرانه را خنثی میکند و فراخوانی است به همه زحمتکشان در سراسر ایران برای زنجیر کردن اعتراضات علیه رژیم پلید آخوندی. حق گرفتنی است باید با ایستادگی و همبستگی آن را به دست آورد.
ابراهیم رئیسی
سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران نیز که برای دیدار و گفتوگو با پادشاه عمان به مسقط پایتخت این کشور سفر کرده، به محض اطلاع از بروز این حادثه در آبادان به معاون اول رئیس جمهوری ماموریت داد ضمن به کارگیری تمامی امکانات محلی و ملی، شخصا این موضوع را با اختیارات کامل به منظور تسریع در آواربرداری و نجات جان افراد زیر آوار مانده و رسیدگی به مصدومان حادثه، مدیریت و پیگیری کند. رئیس جمهوری دستور داد با توجه به اعلام نیاز استاندار خوزستان، نیروهای امدادی و امکانات لازم برای آواربرداری و امداد، از سازمان آتشنشانی تهران به صورت فوری به آبادان اعزام شوند و همچنین برای شناسایی تخلفات منجر به این حادثه نیز به صورت عاجل اقدام شود و برخورد شدید و غیرقابل اغماض با متخلفان در دستور کار قرار بگیرد.
سیامک صادقی هفشجانی
رییس انجمن سازندگان مسکن و ساختمان خوزستان با بیان اینکه متروپل ساختمان 7 طبقهای بود که 10 طبقه ساخته شد، گفت: طمع برای ساخت و ساز بیشتر و بی قانونی برای عدم توقف ساخت و ساز از جمله اصلی ترین عواملی هستند که باعث شد متروپل ریزش کند. وی گفت: اینکه چرا شهرداری این مساله را پذیرفته و روند ساخت را متوقف نکرده مسالهای است که جای سوال دارد اما احداث ۳ طبقه اضافه بر روی ساختمان از نظر وزن و دیگر موارد یکی از علل بسیار مهمی است که در حادثه متروپل نقش داشته است. صادقی هفشجانی افزود: در تولید فلز، بتن و دیگر مصالح ساختمانی در کشور و استان خوزستان مشکلاتی وجود دارد و از این رو باید پیش از استفاده از نظر کیفی کنترل شوند. در این راستا استفاده از مصالح نامرغوب و نامناسب نیز می تواند یکی دیگر از عوامل ریزش متروپل باشد.
گفتنی است دیروز پس از فروریختن ساختمان متروپل شمار زیادی از مردم آبادان با تجمع در خیابانهای این شهر نسبت به «اهمال کاری و صدور مجوز برای این ساختمان خارج از ضوابط و دستورالعملها» اعتراض کردند. در حالی که شمار زیادی امدادگر از استانها و شهرهای دیگر ایران برای کمک به عملیات امداد و نجات به آبادان اعزام شده اند، کاربران شبکههای اجتماعی از جو امنیتی شهر آبادان و حضور گسترده نیروهای امنیتی در سطح شهر خبر میدهند.
فرماندار آبادان
نیز با بیان اینکه آمار دقیقی از تلفات در حال حاضر وجود ندارد، گفت: ساختمان در حال ساخت بوده است و احتمال تلفات به دلیل حضور در منطقه مسکونی بالاست. وی تصریح کرد: دستور تخلیه مناطق اطراف ساختمان داده شده است.
مجتبی خالدی سخنگوی سازمان اورژانس ایران نیز درباره جزئیات این حادثه اظهار کرد: یک مورد حادثه ریزش ساختمان 10 طبقه در آبادان به سامانه 125 سازمان اورژانس کشور گزارش شده است. وی اعلام داشت که 5 دستگاه آمبولانس و 1 دستگاه اتوبوس آمبولانس در صحنه حضور دارند. تیمهای اورژانس نیز از اهواز به محل حادثه اعزام شدهاند.
عارف اصل شرهانی مدیر روابط عمومی اورژانس استان خوزستان نیز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در پی فرو ریختن برج متروپل در آبادان، اورژانس خوزستان در حالت آماده باش قرار گرفته است. وی از اعزام یک بالگرد و آمادهباش پایگاههای اورژانس استان خوزستان در پی بروز این حادثه خبر داد. شرهانی گفت: 20 دستگاه آمبولانس و 3 دستگاه اتوبوس به محل حادثه اعزام شدند و کلیه نیروهای ستادی اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه اهواز نیز به آبادان اعزام شد.
احمد وحیدی
احمد وحیدی وزیر کشور ایران به دنبال ریزش ساختمان متروپل در شهرستان آبادان، در تماس تلفنی با استاندار خوزستان خواستار به کارگیری همه امکانات برای رسیدگی فوری به حادثهدیدگان و نجات محبوسان احتمالی زیر آوار شد. احمد وحیدی در این تماس تلفنی از صادق خلیلیان خواست، با به کارگیری همه ظرفیتها و امکانات برای نجات افرادی که احتمالا در پارکینگ و طبقه همکف این ساختمان گرفتار شدهاند، تسریع شود. وی همچنین به سازمان مدیریت بحران و سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور دستور داد همه امکانات خود را در این زمینه به کار بگیرند و در اسرع وقت نسبت به بررسی کارشناسانه این حادثه اقدام کنند. علاوه بر این، وزیر کشور خواستار معرفی مسببان و متخلفان این حادثه به دستگاه قضایی شد.
جعفر میعادفر،
رئیس سازمان اورژانس ایران احتمال محبوسشدن 50 نفر در زیر آوار را داده است، مدیرعامل هلالاحمر خوزستان اعلام کرده است طبق ارزیابی تیمهای این سازمان و گزارشهای رسیده از شاهدان عینی حداقل 80 نفر زیر آوار گرفتار هستند. طبق اعلام مسئولین ذیربط، 9 تیم عملیاتی در حال ریزشبرداری و عملیات جستوجو برای یافتن افراد احتمالی گرفتار در زیر آوار هستند.
درپی بروز این حادثه تمام بیمارستانهای اهواز و آبادان به حالت آماده باش درآمدند. به برخی پزشکان اعلام شد که برای خدمات جراحی و اورژانسی به آبادان اعزام شوند و همچنین برخی بیماران نیز برای درمان به شهرهای مجاور به ویژه اهواز اعزام خواهند شد. برخی قطعات ساختمان بر روی خودروهای پارک شده یا عبوری از محل ریخته که سبب افزایش احتمال تلفات خواهد شد.
منابع