کاربر:Khosro/صفحه تمرین NOINDEX

از ایران پدیا
نسخهٔ تاریخ ‏۵ ژانویهٔ ۲۰۲۶، ساعت ۱۳:۰۷ توسط Khosro (بحث | مشارکت‌ها)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

امیرحسین بیاتی، (متولد ۱۳۶۹، همدان – جان‌باخته ۱۲ دی ۱۴۰۴، همدان) جوان ۳۵ ساله، متأهل و شهروند همدانی بود که در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۴، در شامگاه جمعه ۱۲ دی‌ماه هدف مستقیم شلیک نیروهای حکومتی قرار گرفت و جان خود را از دست داد.

نهادهای حکومتی از تحویل داده پیکر او به خانواده‌اش خودداری کردند و تحویل پیکر فرزندشان را مشروط به این کردند که اعلام کنند امرحسین بسیجی بوده است. همچنین تلفن همراه شماری از اعضای خانواده‌ی او توسط نهادهای حکومتی توقیف و ضبط شده است.

امرحسین بیاتی کمتر از یک سال پیش ازدواج کرده بود و یک مغازه قهوه فروشی را اداره می‌کرد. او پیش از رفتن به اعتراضات، به دوستانش گفته بود که «برای پس گرفتن ایران» به خیابان می‌رود.[۱][۲]

زمینه اعتراضات سراسری ۱۴۰۴

اعتراضات سراسری ایران در سال ۱۴۰۴، ریشه در بحران عمیق اقتصادی، معیشتی و حکمرانی دارد که طی ماه‌های اخیر با سقوط مستمر ارزش پول ملی، جهش نرخ ارز به بیش از ۱۴۰ هزار تومان، افزایش تورم، رکود گسترده بازار و کاهش شدید قدرت خرید شهروندان تشدید شده است. اعتراضات از اعتصاب بازار تهران در روز نخست (۷ دی ۱۴۰۴) آغاز شد و به سرعت به اعتراضات در دیگر اقشار جامعه در شهرهای مختلف گسترش یافت.

طی روزهای دوم تا کنون، اعتراضات به شکل تجمعات خیابانی، راهپیمایی‌ها، اعتصاب کسبه و پیوستن دانشجویان در دانشگاه‌هایی مانند دانشگاه تهران، شهید بهشتی، صنعتی شریف و اصفهان ادامه پیدا کرد. شیوه‌های اعتراض شامل اعتصاب، اعتراض، تظاهرات خیابانی و سردادن شعارهای ضدحکومتی تمرکز دارد.

واکنش نیروهای انتظامی و امنیتی با افزایش حضور نیروها، استفاده از گاز اشک‌آور، تیراندازی (از جمله با سلاح ساچمه‌ای) و بازداشت شهروندان همراه بوده، که منجر به خشونت، کشته‌شدگان و زخمی‌ها در شهرهای مختلف شده است. در جریان این اعترضات شماری از شهروندان کشته و بسیاری نیز مجروح و دستگیر شده‌اند. این اعتراضات بیانگر عمق نارضایتی‌های انباشته در جامعه ایران است. شهرستان اردگان نیز شاهد تظاهرات گسترده معترضان و درگیری مردم با نیروهای سرکوبگر حکومتی بود.[۳]

جزئیات کشته‌شدن امیرحسین بیاتی

امیرحسین بیاتی ۳۵ ساله، متأهل و شهروند همدانی بود که در شامگاه جمعه ۱۲ دی‌ماه در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۴، با شلیک مستقیم نیروهای حکومتی کشته شد. پیکر امیرحسین بیاتی به بیمارستان بعثت همدان منتقل شد. همچنین تلفن همراه شماری از اعضای خانواده‌ی او توسط نهادهای حکومتی توقیف و ضبط شده است.[۱]

علاوه بر ضبط گوشی اعضاء خانواده، رفت‌وآمد آنها را نیز تحت کنترل قرار داده‌اند.[۲]

نهادهای حکومتی از تحویل پیکر امیرحسین بیاتی به خانواده‌اش خوداری کرده‌اند و آنها را تحت فشار قرار داده‌اند تا اعلام کنند فرزندشان بسیجی بوده است.[۱]

امیرحسین بیاتی کمتر از یک سال پیش ازدواج کرده بود. او یک مغازه‌ی فروش قهوه و ملزومات آن به نام «امیرکافئین» را در خیابان بوعلی همدان باز کرده و اداره می‌کرد.

به گفته‌ی یکی از دوستان امیرحسین، او پیش از رفتن به اعتراضات در شامگاه ۱۲ دی‌ماه، در پیامی گفته بود ه برای پس گرفتن ایران به خیابان و تظاهرات می‌رود.[۲]

منابع