کاربر:Safa/1صفحه تمرین
متروپل آبادان، نام مجتمع ساختمانی ۱۲ طبقهای است که علیرغم اعتراضهای مکرر نسبت به ایمنسازی و تقویت استحکام بنا و یا جلوگیری از ساخت و ساز اضافی در یک مناسبات رانتی طبقه بر طبقه بر آن افزودند. ساختمان متروپل آبادان سرانجام ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه روز دوشنبه ۲ خرداد ۱۴۰۱ فروریخت و مردم آبادان و خانوادههای آنها را عزادار کرد. رژیم ایران تعداد جانباختگان این حادثه را تا روز ۱۰ خرداد ۳۶ نفر و تعداد مجروحین را بیش از ۳۳ نفر اعلام کرد اما بر اساس اخبار و دادههای مردمی تعداد جانباختگان بسیار بیشتر است و هنوز افراد زیادی نیز زیر آوار ماندهاند. دستگاههای اجرایی درمانده از کمک موثر بودند و نیروهای مردمی بطور داوطلب و شبانهروز به جستجوی عزیزانشان در میان آوار پرداختند.
تاریخچه ساخت متروپل
پروانه ساخت متروپل در تاریخ ۴ مرداد ۹۶ از سوی شهرداری منطقه یک شهرستان آبادان خارج از روال اصولی و بدون اطلاع سازمان نظام مهندسی ساختمان صادر شد در حالیکه عملیات اجرایی احداث این ساختمان چند ماه پیش از صدور پروانه آغاز شده بود!
نمایندگی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در آبادان، از زمانی که متوجه این موضوع شد، در قالب نامهای به تاریخ ۱۷ اسفند ۹۵ به شهرداری آبادان اطلاع داد که صدور پروانه ساختمانی با تایید این نمایندگی صورت نگرفته و رونوشت این نامه را نیز به فرماندار و دادستان و شورای اسلامی آبادان ارائه داد.
در آن دوره هیچ اقدامی از سوی نهادهای مجری صورت نگرفت و این بیاعتناییها ادامه یافت. مجدداً سازمان نظام مهندسی ساختمان در تاریخ ۱۶ خرداد سال ۹۶ از سوی دفتر نمایندگی نظام مهندسی در شهرستان آبادان، به نمایندگان این شهرستان در مجلس شورای اسلامی اطلاع داد که طراحی و نظارت برخی از ساختمانهای در حال ساخت آبادان از جمله ساختمان متروپل در خیابان امیری، خارج از تایید و نظارت قانونی سازمان نظام مهندسی در حال انجام است، اما باز هم اعتنایی به انجام تخلفات صورت نگرفت.
در تاریخ ۴ مرداد سال ۹۶ شهرداری منطقه یک آبادان تحت نظارت یکی از شرکتهای مهندسی مشاور در مسیر تایید نظارت سازمان نظام مهندسی ساختمان قرار گرفت و در سال ۹۹، سرپرست معاونت سرمایه مشارکتهای اقتصادی شهرداری آبادان، مدارک ارسالی مالک به شهرداری را تایید کرد که پس از آن، طی نامهای ادامه کار نیز از نظر آن معاونت بلامانع شد.
با پیگیری موضوع رسیدگی به تخلفات متروپل از سوی دفتر نمایندگی نظام مهندسی ساختمان در آبادان، مالک این ساختمان ملزم به پذیرش نظارت سازمان نظام مهندسی شد؛ به طوری که در ۱۲ اسفند ۹۹ در قالب نامهای نواقص سازهای متروپل در ۱۳ مورد به شهرداری و مالک ابلاغ شده تا اقدامات برای رفع مشکلات انجام شود.
این دفتر نمایندگی در تاریخ ۱۴ مهر ۱۴۰۰ هم مشکلات را به شهرداری منطقه ابلاغ کرد، اما متاسفانه مشکلات ادامه یافت و ۷ گزارش از سوی مهندسان در روزهای پنجم، ششم و هشتم تیر، همچنین ۱۴ آبان، ۶ دی پارسال و ۳۰ فروردین و ۶ اردیبهشت امسال به شهرداری منطقه در خصوص مواردی از جمله خیز بیش از حد چندین تیر اصلی ساختمان ابلاغ شد که متاسفانه از سوی مالک توجهی نشد که نهایتاً دستور توقف و مقاومسازی و همچنین درخواست اصلاح اشکالات سازهای در قالب گزارشهای رسمی داده شد.
در هشدارهای مستند و مکتوب سازمان نظام مهندسی ساختمان، اعلام شده که متروپل خیز و ترک برداشته و سقف آن پیچیده شده بود. این ساختمان برای همان ۹ طبقه مجاز هم مشکل داشت، اما با این وجود، سه طبقه دیگر هم اضافی ساخته شد؛ یعنی ۱۲ طبقه به همراه زیرزمین و همکف ساخته شده است.[۱]
مشخصات مجتمع متروپل
طبقه منفی یک واحدهای تجاری، هایپر مارکت، کافی شاپ و فضای سبز
طبقات همکف، اول و دوم دهها واحد تجاری با متراژهای ۸ تا ۸۰ متر مربع
طبقه سوم واحدهای تجاری، رستوران مراکشی و فودکورت دوبلکس
طبقه چهارم پارکینگ طبقاتی، خانه کودک، بیلیارد، بولینگ، سالن سینما
طبقات پنجم تا نهم واحدهای اداری، واحدهای تجاری و پارکینگ طبقاتی
طبقه دهم واحدهای اداری، باشگاه بدنسازی ۵۰۰ متری و پارکینگ طبقاتی
بام مجتمع: روف گاردن (بام سبز) با آلاچیقهای چهارفصل، کافی شاپ و پارکینگ طبقاتـی
سازهی عظیم دوازده طبقه با زیر بنای ۴۵ هزار متر مربع
سه بر ۲۷، ۵۰ و ۱۰۰ متری در سه خیابان اصلی
موقعیت عالی در قلب منطقهی امیری
سازهی بتنی ضد زلزله با شمعهای ۲۷ متری
خنککننده مرکزی چیلر
سیستم روشنایی هوشمند و برق اضطراری جهت فضای داخلی و نمای ساختمان
ارتباط با برج شماره یک توسط دو پل شیشهای در طبقات سوم و ششم
هشت دستگاه پله برقی و هشت دستگاه آسانسور
لابی با معماری مدرن، پله درباری، فضای سبز و کافی شاپ
سیستم بوستر پمپ جهت تامین آب مصرفی سیستم اعلام و اطفاء حریق
دوربین مداربسته، اتاق برق مجزا، یو پی اس
دیدگاهها پیرامون ریزش متروپل
مسئول حراست متروپل،
مسئول حراست ساختمان ویران شده متروپل در گفتوگو با خبرنگار اعزامی تسنیم به آبادان میگوید:
برخلاف آنچه در رسانهها مطرح میشود، متروپل ۱۰ طبقه نبود بلکه ۱۲ طبقه بود. چرا که باید طبقه منفی یک و همکف و ... را هم به آن اضافه کرد.
قرار بود پارکینگ ساختمان متروپل در نوروز ۱۴۰۲ افتتاح شود و طبق کاتالوگی که خود عبدالباقی (مالک ساختمان) داده بود و ما بین مردم توزیع کرده بودیم، بنا بود ۸۰۰ خودرو در این پارکینگها حضور داشته باشند.
عبدالباقی میخواست در این ساختمان، سینمامتروپل را نیز افتتاح کند. به گفتهی آگاهان اگر این ساختمان افتتاح رسمی شده بود و ۸۰۰ خودرو در ساختمان حضور داشتند و سینما و فروشگاهها کامل راه میافتادند و چنین فاجعهای مثلاً ساعت ۹ شب در خیابان شلوغ امیرکبیر آبادان رخ میداد، میتوانست نزدیک به ۴۰۰۰ نفر را به کام مرگ بکشد!
سیامک صادقی هفشجانی،
رئیس انجمن سازندگان مسکن و ساختمان خوزستان گفت:
متروپل قراربود در ۷ طبقه بنا شود اما طمع برای ساخت و ساز بیشتر و بیقانونی برای عدم توقف ساخت و ساز باعث شد متروپل ریزش کند. وی گفت: چرا شهرداری این مساله را پذیرفته و روند ساخت را متوقف نکرده است؟ احداث ۳ طبقه اضافه بر روی ساختمان از نظر وزن و دیگر موارد یکی از علل بسیار مهمی است که در حادثه متروپل نقش داشته است. صادقی هفشجانی افزود: در تولید فلز، بتن و دیگر مصالح ساختمانی در کشور و استان خوزستان مشکلاتی وجود دارد و از این رو باید پیش از استفاده از نظر کیفی کنترل شوند. در این راستا استفاده از مصالح نامرغوب و نامناسب نیز میتواند یکی دیگر از عوامل ریزش متروپل باشد. طبق برخی گزارشها، سازه اصلی متروپل به قدری سست بود که ستون اصلی و حمال مجتمعها نشست کرده و شکم داده بود. اعتراضات به ساخت این بنای ناایمن، باعث شد که بهمن سال گذشته، کارشناسان نظاممهندسی آبادان از این بنا بازدید و «در خصوص ایرادات موجود، موارد و مشکلات یافت شده را صورتجلسه نمودند».[۲]
حمزه شکیب،
در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره حادثه فروریختن ساختمان متروپل آبادان، گفت: بر اساس گزارش مقدماتی و اطلاعات فعلی که نیاز به تکمیل دارد، ساختمان متروپل در سال ۹۶ پروانه ساخت را اخذ کرده است، اما طراحی ساختمان توسط سازمان نظاممهندسی انجام نشده است.
وی توضیح داد: بعد از اینکه دفتر نمایندگی سازمان نظاممهندسی در آبادان متوجه ساخت این برج شد، ورود کرد و پیمانکار مجبور شده تا مهندس ناظر را انتخاب کند.
سرپرست سازمان نظاممهندسی ساختمان توضیح داد: مهندسان ناظر، فرآیند ساخت را بهصورت مرتب کنترل کردهاند و گزارش وضعیت بحرانی پروژه را داده بودند؛ حتی در آخرین گزارش خود که مربوط به سال ۱۴۰۱ است، یکبار دیگر گزارش وضعیت بحرانی پروژه به شهرداری داده شد، اما توجهی به گزارش سازمان نظاممهندسی نشد.
شکیب گفت: سازمان نظاممهندسی وظیفه قانونی و ابزار توقف پروژه را ندارد و فقط میتواند در طول فرآیند ساخت، گزارش تخلفات را به شهرداری ارایه دهد و شهرداری میبایست جلوی ساختوساز غیرمجاز را بگیرد.
وی تاکید کرد: در تخلفی آشکار ۳ طبقه این برج بهصورت اضافه ساخته شده است و بیتوجهی به گزارش مهندسان ناظر این فاجعه را رقم زد.
سرپرست سازمان نظاممهندسی ساختمان گفت: این حادثه باید درسی باشد که مقررات ملی ساختمان را رعایت کنیم.[۳]
فرماندار آبادان
نیز با بیان اینکه آمار دقیقی از تلفات در حال حاضر وجود ندارد، گفت: ساختمان در حال ساخت بوده است و احتمال تلفات به دلیل حضور در منطقه مسکونی بالاست. وی تصریح کرد: دستور تخلیه مناطق اطراف ساختمان داده شده است.[۲]
احمد وحیدی
احمد وحیدی وزیر کشور ایران به دنبال ریزش ساختمان متروپل در شهرستان آبادان، در تماس تلفنی با استاندار خوزستان خواستار به کارگیری همه امکانات برای رسیدگی فوری به حادثهدیدگان و نجات محبوسان احتمالی زیر آوار شد. احمد وحیدی در این تماس تلفنی از صادق خلیلیان خواست، با به کارگیری همه ظرفیتها و امکانات برای نجات افرادی که احتمالا در پارکینگ و طبقه همکف این ساختمان گرفتار شدهاند، تسریع شود. وی همچنین به سازمان مدیریت بحران و سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور دستور داد همه امکانات خود را در این زمینه به کار بگیرند و در اسرع وقت نسبت به بررسی کارشناسانه این حادثه اقدام کنند. علاوه بر این، وزیر کشور خواستار معرفی مسببان و متخلفان این حادثه به دستگاه قضایی شد.
جعفر میعادفر،
رئیس سازمان اورژانس ایران احتمال محبوسشدن ۵۰ نفر در زیر آوار را داده است، مدیرعامل هلالاحمر خوزستان اعلام کرده است طبق ارزیابی تیمهای این سازمان و گزارشهای رسیده از شاهدان عینی حداقل ۸۰ نفر زیر آوار گرفتار هستند. درپی بروز این حادثه تمام بیمارستانهای اهواز و آبادان به حالت آمادهباش درآمدند. به برخی پزشکان اعلام شد که برای خدمات جراحی و اورژانسی به آبادان اعزام شوند و همچنین برخی بیماران نیز برای درمان به شهرهای مجاور به ویژه اهواز اعزام خواهند شد. برخی قطعات ساختمان بر روی خودروهای پارک شده یا عبوری از محل ریخته که سبب افزایش احتمال تلفات خواهد شد.[۲]
صادق جعفری چگنی،
دادستان عمومی و انقلاب استان خوزستان ایران در گفتگو با خبرنگاران درباره حادثه ساختمان متروپل گفت: تاکنون ۱۰ نفر از جمله شهردار فعلی آبادان به عنوان مقصران حادثه دستگیر شدند. وی در این باره تصریح کرد: حسین حمیدپور شهردار فعلی، ۲ شهردار قبلی و ناظران پروژه ساختمان متروپل در بین افراد دستگیر شده هستند.
وی همچنین با اعلام تایید هویت متهم اصلی یعنی تایید هویت جسد مالک و پیمانکار ساختمان متروپل آبادان، اظهار کرد: بلافاصله پس از وقوع حادثه، دستور بازداشت نامبرده و تعدادی از متخلفان و مسببان حادثه از سوی مرجع قضایی صادر شده بود که تعدادی از آنها بازداشت شدهاند. باتوجه به کشف اسناد هویتی حسین عبدالباقی، مالک برج متروپل و یکی از متهمان اصلی پرونده در البسه یکی از قربانیان حادثه که غیر قابل تشخیص بوده، دستورات مقتضی جهت تشخیص هویت متوفی از طریق واحد تشخیص هویت فراجا و پزشکی قانونی صادر شد که در نهایت هویت وی مورد تایید قرار گرفت. وی افزود: مالک و پیمانکار اصلی ساختمان که از متهمان بوده و دستور بازداشت وی نیز صادر شده بود و در جریان ریزش ساختمان در محل حضور داشت در جریان این حادثه جان خود را از دست داد.همه اجساد جهت تعیین هویت، به پزشکی قانونی منتقل شدهاند.
مریم رجوی،
پیام تسلیت مریم رجوی به خانودههای قربانیان فاجعه برج متروپل آبادان:
از دست رفتن جان هموطنان بر اثر فروریختن ساختمان در آبادان را به بستگان قربانیان و مردم آبادان تسلیت میگویم. این گونه فجایع مرگبار نتیجه سیاستهای ضدمردمی رژیم تبهکار و غارتگر آخوندهاست. برای مصدومین آرزوی بهبودی دارم.[۴]
ابراهیم رئیسی،
سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران در زمان این حادثه در سفر به کشور عمان بود، معاون خود را مامور پیگیری ماجرا کرده و سفر خود را لغو نکرد.
کانون نویسندگان ایران،
بیانیهی کانون نویسندگان ایران در اعتراض به سرکوب داغدیدگان و معترضان فاجعهی متروپل آبادان
پنج روز از فرو ریختن ساختمان متروپل آبادان میگذرد و هر لحظه بر تعداد قربانیان این فاجعه افزوده میشود. روز دوشنبه ۲ خرداد تصاویر هولناک ویران شدن این ساختمان ۱۰ طبقه در فضای مجازی منتشر شد و مردم را در بهت و اندوه و خشم فرو برد. رسانههای رسمی حکومت با نیمهکاره خواندن این ساختمان و انتشار آمار غلط از مجروحان و درآوارماندگان سعی در پنهان کردن حقایق این فاجعه داشتند. اما اخبار و تصاویری که توسط مردم، با عبور از سد سانسور دستبهدست میشود از ابعاد فجیع این ویرانی پرده برمیدارد و نشان میدهد این ساختمان نه تنها نیمهکاره نبوده است بلکه چند بخش آن راهاندازی شده و در زمان فروریختن، مردم بسیاری در آن بودهاند.
در طول این سالها و دههها کم نبوده ویرانیهایی از این دست؛ کم نبوده فجایعی که به هیچ ترتیبی در قالب «حادثه» نمیگنجند. آنجا که پای فساد و تباهی ساختاری در میان باشد بر این ویرانیها نمیتوان نام حادثه گذاشت و تنها به «مجازات عاملان» آن بسنده کرد؛ عاملانی که همچون همیشه، در نمایشی ناشیانه به قصد سرپوش گذاشتن بر ریشههای فساد نهادینه شده در دستگاههای دولتی و نهادهای حاکمیتی «معرفی و مجازات» میشوند.
اینبار هم روش و نمایش فرقی با گذشته نکرده است. اینبار هم اولین واکنش حاکمیت به این فاجعه، نه اعزام نیروهای امدادگر، بلکه گسیل ادوات و تجهیزات سرکوب بوده است و اخبار رسمیاش با سانسور فریاد معترضان، قطع اینترنت و جعل وقایع منتشر میشود. صدای اعتراض اما بلندتر از سرکوب و انسداد است و حقایق را میتوان از دهان مردم داغدیده شنید؛ مردمی که زیر ضرب گلوله و باتوم و گاز اشکآور، خودشان، هم دستبهکار آواربرداری و امداد شدهاند و هم دستبهکار خروشیدن و فاش کردن و اعتراض.
آنچه در آبادان بر مردم میرود یادآور جنایتهای سالهای اخیر چون کشتار مردم در آبان ۹۸ و ساقط کردن هواپیمای مسافربری است. بدیهی است آنانی که همواره چنگ بر جان و مال مردم انداختهاند، موفق نخواهند شد با تقلیل عوامل ویرانیآفرین به چند تن، فساد سیستماتیک و ستمپیشگی خود را انکار کنند. سانسور اخبار و تحریف واقعیت جاری که همچون همیشه قرار بود راه را بر درک ابعاد فاجعه ببندد، به مدد مردم عقب رانده شده است و بیتردید این موج عظیم دادخواهی که اکنون پدید آمده به جریان پویای دادخواهیهای پیشین میپیوندد.
کانون نویسندگان ایران با ارج نهادن به این موج دادخواهی، ضمن تسلیت به بازماندگان و داغدیدگان این فاجعه و ابراز همدردی با آنان، همچون همیشه بی هیچ حصر و استثنا از حق اعتراض مردم و گردش آزاد اطلاعات دفاع میکند و از همهی آزادیخواهان میخواهد صدای مردم ستمکشیده و سرکوبشده باشند.
کانون نویسندگان ایران
۷ خرداد ۱۴۰۱[۵]
سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه
سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه خود را در ماتم غیرقابل جبران مردم آبادان سهیم میداند!
مردم شریف و زحمتکش آبادان!
فساد ناشی از تباهی و زخم بجا مانده ازمرگ فزاینده مردم در آتش افروزی «سینما رکس» آبادان که مردم به ناگزیر برای فرار از مهلکه به طرف درهای خروجی روی آوردند، ولی درها بسته شده بود و حدود۴۲۰ نفر به هنگام تماشای فیلم "گوزن ها" درمیان شعلههای آتش جان باختند. آن زخم تا به امروز با شماست، جنگ و خانه خرابی مردم و دهها درد بی درمان دیگری که در این چهار دهه با شما مردم گذشت تا با حادثه دردناک فروریزی ساختمان متروپل آبادان روبرو شدیم.
آنچه دربیش از چهاردهه پیش دراین شهرحادث شد (آتش سوزی سینما رکس) و آنچه امروزبروزکرد (فروریزی سازه متروپل) وناکارآمدی جنایت حسین عبدالباقی از یک جنس نیست. جنایت پیشین در دل درهای بسته سینما و بدور از چشمان مردم و جنایت امروز با توجه به هشدارهای مکرر، دربرابر چشمان مردم شهر رُخ داد و تا به امروز دهها و صدها فیلم و گزارش از این جنایت در سطح شبکههای مجازی دست به دست میگردد.
این جنایت مرگآفرین در وارسی علت بروز حادثه متروپل آبادان، نشانگر فسادی گسترده میان مالک ساختمان، پیمانکار، ناظر و دستگاههای اداری استانداری - شهرداری - شورای شهر و بخش واگذاری مجوز ساختمان و همه و همه ... مسئولاند که باید به طور جدی با آنها برخورد شود تا اینگونه حوادث ناگوار تکرار نشود. بگمان ما این سطح جرمانگاری در برابر چشمان مردم، قطعا جرم آن دسته ازمسئولینی است که قصور باز گذاشتن دست امثال حسین عبدالباقی را مهیا ساختهاند.
ما برآنیم در جامعه ما عبدالباقیها یک شبه رشد نمیکنند و بالا کشیده نمیشوند و سازه متروپل نیز یک شبه بالا نمیرود بلکه این گونه سازههای ناپایدار که جان و هستی مردم را به تباهی میکشند و مردمی را داغدار میسازند، حاصل سالها دزدی و چپاول، چشم فرو بستن دست اندرکاران حکومتی و بسان شتردیدی، ندیدی کسانی است که وظیفه برخورد با متخلف زمینخوار و رانتخواز را ازسرخود وا میکنند تا آنان در بی مسئولیتی و بی درایتی چشمگیر حادثه آفرینند و چشمان مردم را اشکبار نمایند!
مردمی که در برابر بد مدیریتی و بی مسئولیتی، همه دست اندرکاران استان و شهرستان، درمانده و بی صدایند و همچنان فریاد دادخواهی سرمیدهند.
برای ما کارگران روشن است که این حادثه نتیجه قدرت سرمایه و سود بری و منفعت طلبی مشتی اراذل و اوباش مالاندوزی است که به پشتوانه رایزنی و دست و دل بازی کسانی که درکل استان، چنین نکبتی را بر جامعه آبادان وارد ساختند. مافیای ساخت و سازی که نسبت به سلاممت جان و هستی شهروندان هیچ احساس مسئولیت انسانی در خود نمیبیند.
ما درگذشت همه ساکنان سازه متروپل آبادان و داغ وارده بر خانواده آنان را به سان ترکش خمپاره جنگ هشت ساله برجان و تن مردم زحمتکش خوزستان میشناسیم و آنرا بار دیگر به عینه داغ آتشافروزی سینما رکس ابادان، بر جان خسته و غمزده آبادان و ایران عزادار و اندوهبار میشناسیم و خود را در کنار همه آنان مییابیم .
شادی سازماندهی شده همایش "سلام فرمانده " درتهران و سایر استانها را نمک پاشیدن به زخم دهن واکرده مردم آبادان و نفرتپراکنی جدایی قومی میشناسیم.
ما کارگران سندیکایی نیشکرهفتتپه، خود را در همدردی و همنوایی مردم آبادان و همه خانوادههایی سهیم میدانیم که با غمی جانفرسا و مصیبت بار هنوز که هنوز است ازدوم خرداد تا به این سو، به دنبال عزیزانشان زیر خروارها آوار فرو ریخته میگردند و هیچ مقام مسئولی نیز پاسخگوی آنان نیست و در این رخداد جگرخراش تنها این مردم ان که به کمک و یاری عزیزان خود شتافتهاند.!
ما برانیم غم مردم آبادان، غم ما کارگران هفتتپه هم است. این درد مشترکی است که با کنار هم بودن درمان مییابد.
۸ خرداد ۱۴۰۱
سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه[۶]
اعتراضات مردمی در فاجعه متروپل آبادان
پس از فروریختن ساختمان متروپل در تاریخ ۲ خرداد ۱۴۰۱شمار زیادی از مردم آبادان با تجمع در خیابانهای این شهر نسبت به «اهمال کاری و صدور مجوز برای این ساختمان خارج از ضوابط و دستورالعملها» اعتراض کردند. در حالی که شمار زیادی از مردم برای کمک و امداد در محل حادثه جمع شدهاند، کاربران شبکههای اجتماعی از جو امنیتی شهر آبادان و حضور گسترده نیروهای امنیتی در سطح شهر خبر میدهند.
تجمعاتی که در جمعه شب در آبادان صورت گرفت با واکنش شدید نیروهای امنیتی و نظامی مواجه شد. در چهارراه امیری هم تجمعات و درگیری بین مردم عزادار و نیروهای امنیتی رخ داد وقتی که این نیروها به سمت عزاداران، گلوله مستقیم شلیک کردند.
در لاین ساحلی کیانپارس اهواز نیروهای یگان ویژه وارد جمع عزاداران شدند. به محض اینکه مردم با مسیری که توسط یگان ویژه موتوری باز شده بود به سمت خیابان حرکت کردند، یکباره گاز اشکآور در بین جمعیت زدند.
با فراخوانهای مردمی، تجمعات عزاداری عمومی در شهرهای ایذه، اهواز، سوسنگرد، آبادان و شادگان شکل گرفت که همه این تجمعات با سرکوب نیروهای امنیتی مواجه شد.
تظاهرات کنندگان در ایران با افزایش تلفات فروریختن ساختمان به دنبال عدالت هستند
تهران (خبرگزاری فرانسه) - خبرگزاری ها در جمهوری اسلامی روز جمعه اعلام کردند که صدها نفر در جنوب غربی ایران پس از ریزش یک برج ( ساختمانی) که منجر به کشته شدن 24 نفر شد، به خیابان ها آمدند و خواستار اجرای عدالت شدند.
تصاویر منتشر شده از سوی خبرگزاری فارس، صدها تن از ساکنان این شهر را نشان می دهد که پنجشنبه شب در خیابان های آبادان راهپیمایی کرده و با کوبیدن طبل سنتی و زدن سنج به سوگ جان باختگان پرداختند.
به گزارش فارس، برخی فریاد مرگ بر مسئولان نالایق سر داده و از «شهدای متروپل» تجلیل میکردند.
مردم همچنین با حضور در خیابانهای شهر خرمشهر در همین استان، ضمن ابراز همدردی با خانوادههای جان باختگان، خواستار محاکمه «قاطع و جدی» عاملان این حادثه شدند.
تلویزیون دولتی گزارش داد که تظاهرات مشابهی چهارشنبه شب در آبادان برگزار شد.
بیش از چهار روز پس از فروریختن برج، تیمهای نجات همچنان در حال بازیابی اجساد از زیر صفحات سیمانی بودند....
در همین رابطه یکی از فعالین مدنی ساکن اهواز که از نزدیک در جریان اتفاقات این روزهای آبادان قرار دارد در گفتگویی با امتداد، ضمن تشریح وضعیت شهر پس از این فاجعه، اظهار داشت: در خیابان منتهی به متروپل، شمار زیادی از خانوادهها، مات و مبهوت چشم انتظار عزیزان خود هستند و هرکس یا منتظر برادر و خواهرش نشسته و یا یکی از بستگان نزدیکش در زیر آوار گرفتار هستند.
شب گذشته (جمعه شب) اعلام کردند که عملیات آواربرداری و جستجوی محبوسین و اجساد تا سه روز آینده ادامه دارد و پس از آن، احتمالا مجبور به تخریب بخش باقی مانده متروپل خواهند بود.
این سازه به قدری عظیم است که اگر از نزدیک آن را نمیدیدم، هیچ وقت متوجه عمق فاجعهای که رخ داده نمیشدم. متاسفانه چنین سازه عظیمی در یک کوچه کم عرض(8 متری) قدیمی ساخته شده و همین مسئله، اساسا تردد به سمت متروپل و عملیات امدادرسانی را سخت کرده است.[۷]
متاسفانه از دو روز قبل، بوی تعفن اجساد مدفون در زیر آوار متروپل، موجی از ناامیدی را در آبادان ایجاد کرده و افراد چشم انتظار به این نتیجه رسیدهاند که بعد از چند روز، امکان زنده یافتن هیچ فرد گرفتاری وجود ندارد. اگر هم شخصی در یک محیط بسته گرفتار شده باشد به دلیل عدم رسیدن اکسیژن تا کنون، حتما جان خود را از دست داده است. به اضافه اینکه ما گرمای شدید هوا و گرد و خاک وحشتناک را هم در میان این وضعیت شاهد هستیم.[۸]
مالک متروپل
حسین عبدالباقی مالک این مجتمع در یک مناسبات فاسد با مسئولان استان علیزغم گزارش سازمان نظاممهندسی در زمینه خطرات ساخت و ساز غیر اصولی این مجتمع به کار خود ادامه داد تا حتی برای کلنگزنی و افتتاح پروژههای شخصیاش مسوولان رده بالای استانی هم حضور پیدا میکنند… او بدلیل ساخت ساختمانی برای نیروی انتظامی به عنوان خیّر امنیت ساز هم لوح تقدیر گرفته بود! برای افتتاح همین برج متروپل شخص استاندار وقت حضور داشت.
سوابق شغلی
هلدینگ عبدالباقی، در شهرستان آبادان در گروه ساختمان سازی فعالیت خود را آغاز کرد و در مدیریت حسین عبدالباقی این فاجعه رخ داد. از سال ۱۳۷۱ با گسترش حوزه فعالیت این شرکت در زمینهی تولید و توزیع آجیل و خشکبار و ایجاد رستوران های زنجیرهای، به کار خود ادامه داد.
سال ۹۷ و در بحبوحه ساخت غیر اصولی برج متروپل، حسین عبدالباقی چهره ماندگار صنعت ساختمان شد و در اجلاس مدیران پیشرو در دی ماه ۱۴۰۰ نیز عنوان مدیر منتخب به وی تعلق گرفت.
هلدینگ عبدالباقی، پروژه های متعددی را ساخته یا در دست احداث دارد که از جمله برج های دو قلوی متروپل، برج مسکونی پرستیژ، برجهای مسکونی پریمو، مجتمع تفریحی باکس پارک و مجتمع تجاری مهرگان پروژههای در دست احداث هستند و مجتمع تجاری و پارکینگ طبقاتی الماس جنوب، مجتمع تجاری الماس اروند، شهرک خودرویی آبادان، مجتمع اداری وزرا، بازار سنتی فیدوس، مجتمع مسکونی والا و مجتمع مسکونی مینیاتور نیز قبلاً احداث و تحویل شدهاند.
منابع
- ↑ سایت پایگاه خبری تحلیلی شهر
- ↑ ۲٫۰ ۲٫۱ ۲٫۲ سایت تی آر تی فارسی ۲۴ - ۵ - ۲۰۲۲
- ↑ خبرگزاری جمهوری اسلامی ۲ خرداد ۱۴۰۱
- ↑ حساب توئیتر مریم رجوی ۲۳ می ۲۰۲۲
- ↑ سایت رادیو فردا ۷ خرداد ۱۴۰۱
- ↑ سایت اخبار روز یکشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۱
- ↑ خبرگزاری فرانسه ۲۷ می ۲۰۲۲ ساعت ۱۱۲۰
- ↑ سایت تلگراف