ابومهدی المهندس: تفاوت میان نسخه‌ها

از ایران پدیا
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «<sup>متن بالانویس</sup>{{جعبه زندگینامه | اندازه جعبه = | عنوان = | عنوان ۲...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۷۵: خط ۷۵:
| پانویس            =
| پانویس            =
}}
}}
ابومهدی المهندس (جمال جعفر ابراهیم)، زاده ۱۹۵۴ - بصره، از پدری عراقی و مادری ایرانی است که تحصیلات خود را در رشته مهندسی در سال ۱۹۷۷ به اتمام رساند و در همان سال به حزب الدعوه پیوست. ابومهدی مهندس، در سال ۱۹۷۳ وارد دانشکده مهندسی فن آوری در بغداد شد و در سال ۱۹۷۷ از آن فارغ التحصیل شد و پس از اتمام خدمت سربازی وارد مؤسسه عمومی آهن و فولاد بصره شد و به عنوان مهندس عمران مشغول به کار شد و سپس در رشته کارشناسی ارشد علوم سیاسی فارع التحصیل شد. او در اوایل دهه هفتاد به حزب دعوه اسلامی پیوست و مقدمه های فقه حوزه را در دفتر آیت الله سید محسن الحکیم در بصره فرا گرفت.<ref>[https://www.irna.ir/news/83618414/%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%B3%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D8%B4%D9%87%DB%8C%D8%AF-%D8%A7%D8%A8%D9%88-%D9%85%D9%87%D8%AF%DB%8C-%D8%A7%D9%84%D9%85%D9%87%D9%86%D8%AF%D8%B3 زندگی‌نامه ابومهدی مهندس ـ خبرگزاری جمهوری اسلامی]</ref>
ابومهدی المهندس (زاده ۱۹۵۴ - بصره) با نام اصلی جمال جعفر ابراهیم، از پدری عراقی و مادری ایرانی متولد شد. او در سال ۱۹۷۳ وارد دانشکده مهندسی فن آوری بغداد شد و در سال ۱۹۷۷ از آن فارغ التحصیل گشت. وی پس از اتمام خدمت سربازی در مؤسسه عمومی آهن و فولاد بصره مشغول کار شد و وی مدتی نیز به آموزش فقه پرداخت. ابومهدی المهندس در همان ایام  وارد حزب دعوه اسلامی عراق از احزاب وابسته به رژیم ایران شد.<ref>[https://www.irna.ir/news/83618414/%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%B3%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D8%B4%D9%87%DB%8C%D8%AF-%D8%A7%D8%A8%D9%88-%D9%85%D9%87%D8%AF%DB%8C-%D8%A7%D9%84%D9%85%D9%87%D9%86%D8%AF%D8%B3 زندگی‌نامه ابومهدی مهندس ـ خبرگزاری جمهوری اسلامی]</ref> او پس از سقوط دولت سابق عراق به فرماندهی نیروهای شبه نظامی وابسته به ایران منصوب شد و در ارتباط نزدیک با قاسم سلیمانی قرار گرفت. ابومهدی المهندس نقش فعالی در پیشبرد حملات تروریستی علیه مخالفان رژیم ایران در عراق داشته است. وی همچنین هدایت حملات مختلف علیه جمعیت سنی عراق و کوچ اجباری آنها را برعهده داشت. ابومهدی المهندس به همراه [[قاسم سلیمانی]] در روز ۱۳ آذر ۱۳۹۸ در فرودگاه بغداد توسط بالگردهای آمریکایی مورد هدف قرار گرفت و کشته شد.


== ابومهدی مهندس فرمانده حشدالشعبی عراق ==
== ابومهدی مهندس فرمانده حشدالشعبی عراق ==
تیر ۱۳۸۸، [[سپاه پاسداران انقلاب اسلامی|ابومهدی المهندس]]، فرمانده ارشد شبه نظامیان عراقی وابسته به ایران که با همکاری [[سپاه قدس]] یک شبکه قاچاق اسلحه را اداره می‌کرد، در فروردین ۱۳۸۹ در لیست تحریم‌های آمریکا قرار گرفت. در جریان دادگاه، اعلام شد که منصور بن رجب، مشاور وزیر در بحرین در جریان فعالیت‌های غیرقانونی او در حوزه پول‌شویی و سلاح، یکی از طرف‌های معامله نیروی قدس سپاه بوده است. در سال ۱۳۹۰، سازمان امنیت داخلی اسرائیل، از قاچاق اسلحه از طریق مصر توسط [[سپاه قدس]] خبر داد. این اسلحه‌ها برای گروه‌های فلسطینی مانند حماس و جهاد اسلامی ارسال شده بودند. [[سپاه پاسداران]] در حال قاچاق سلاح به یمن و ارسال تسلیحات نظامی چون موشک و پهپاد برای شبه نظامیان حوثی است.
در تیر ماه  ۱۳۸۸، [[سپاه پاسداران انقلاب اسلامی|ابومهدی المهندس]]، فرمانده ارشد شبه نظامیان عراقی وابسته به ایران که با همکاری [[سپاه قدس]] یک شبکه قاچاق اسلحه را اداره می‌کرد، در فروردین ۱۳۸۹ در لیست تحریم‌های آمریکا قرار گرفت. در جریان دادگاه، اعلام شد که منصور بن رجب، مشاور وزیر در بحرین در جریان فعالیت‌های غیرقانونی او در حوزه پول‌شویی و سلاح، یکی از طرف‌های معامله نیروی قدس سپاه بوده است. در سال ۱۳۹۰، سازمان امنیت داخلی اسرائیل، از قاچاق اسلحه از طریق مصر توسط [[سپاه قدس]] خبر داد. این اسلحه‌ها برای گروه‌های فلسطینی مانند حماس و جهاد اسلامی ارسال شده بودند. [[سپاه پاسداران]] در حال قاچاق سلاح به یمن و ارسال تسلیحات نظامی چون موشک و پهپاد برای شبه نظامیان حوثی است.


[[حشد الشعبی|ابومهدی مهندس]] فرمانده اجرایی و به‌نوعی فرمانده میدانی [[حشد الشعبی|حشدالشعبی]] است. ابومهدی توسط ایالات متحده آمریکا در فهرست افراد تروریست قرار گرفته‌است.
[[حشد الشعبی|ابومهدی مهندس]] فرمانده اجرایی و به‌نوعی فرمانده میدانی [[حشد الشعبی|حشدالشعبی]] است. ابومهدی توسط ایالات متحده آمریکا در فهرست افراد تروریست قرار گرفته‌است.

نسخهٔ ‏۳ ژانویهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۱۰:۵۳

متن بالانویس

ابومهدی1.jpg
ابومهدی مهندس
زادروز۱۳۳۳ (۱۹۵۴ میلادی)
بصره، عراق
درگذشت۱۳ دی ۱۳۹۸
فرودگاه بغداد
تبارعراقی
تابعیتعراق
نقش‌های برجستهفرمانده حشدالشعبی عراق
مخالفانمردم ایران، مردم خاورمیانه
دیناسلام
اتهام‌هاسرکوب مخالفان- مشارکت در تروریزم ، مشارکت در قتل عام مردم عراق و...

ابومهدی المهندس (زاده ۱۹۵۴ - بصره) با نام اصلی جمال جعفر ابراهیم، از پدری عراقی و مادری ایرانی متولد شد. او در سال ۱۹۷۳ وارد دانشکده مهندسی فن آوری بغداد شد و در سال ۱۹۷۷ از آن فارغ التحصیل گشت. وی پس از اتمام خدمت سربازی در مؤسسه عمومی آهن و فولاد بصره مشغول کار شد و وی مدتی نیز به آموزش فقه پرداخت. ابومهدی المهندس در همان ایام وارد حزب دعوه اسلامی عراق از احزاب وابسته به رژیم ایران شد.[۱] او پس از سقوط دولت سابق عراق به فرماندهی نیروهای شبه نظامی وابسته به ایران منصوب شد و در ارتباط نزدیک با قاسم سلیمانی قرار گرفت. ابومهدی المهندس نقش فعالی در پیشبرد حملات تروریستی علیه مخالفان رژیم ایران در عراق داشته است. وی همچنین هدایت حملات مختلف علیه جمعیت سنی عراق و کوچ اجباری آنها را برعهده داشت. ابومهدی المهندس به همراه قاسم سلیمانی در روز ۱۳ آذر ۱۳۹۸ در فرودگاه بغداد توسط بالگردهای آمریکایی مورد هدف قرار گرفت و کشته شد.

ابومهدی مهندس فرمانده حشدالشعبی عراق

در تیر ماه ۱۳۸۸، ابومهدی المهندس، فرمانده ارشد شبه نظامیان عراقی وابسته به ایران که با همکاری سپاه قدس یک شبکه قاچاق اسلحه را اداره می‌کرد، در فروردین ۱۳۸۹ در لیست تحریم‌های آمریکا قرار گرفت. در جریان دادگاه، اعلام شد که منصور بن رجب، مشاور وزیر در بحرین در جریان فعالیت‌های غیرقانونی او در حوزه پول‌شویی و سلاح، یکی از طرف‌های معامله نیروی قدس سپاه بوده است. در سال ۱۳۹۰، سازمان امنیت داخلی اسرائیل، از قاچاق اسلحه از طریق مصر توسط سپاه قدس خبر داد. این اسلحه‌ها برای گروه‌های فلسطینی مانند حماس و جهاد اسلامی ارسال شده بودند. سپاه پاسداران در حال قاچاق سلاح به یمن و ارسال تسلیحات نظامی چون موشک و پهپاد برای شبه نظامیان حوثی است.

ابومهدی مهندس فرمانده اجرایی و به‌نوعی فرمانده میدانی حشدالشعبی است. ابومهدی توسط ایالات متحده آمریکا در فهرست افراد تروریست قرار گرفته‌است.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا نیز روز سه شنبه ۱۰ دی در حساب کاربری خود در توییتر نوشت:

«حمله امروز به سفارت آمریکا در عراق از سوی تروریست‌ها، ابو مهدی مهندس و قیس خزعلی، سازماندهی شده و از سوی نیروهای نیابتی ایران، هادی عامری و فالح فیاض، تحریک و حمایت شده است. عوامل اصلی حمله به سفارت آمریکا در بغداد که زیر نظر  قاسم سلیمانی و بطور مستقیم در این تهاجم شرکت داشتند فالح فیاض، قیس الخزعلی، هادی عامری، ابومهدی مهندس و تنی چند از اعضاء سپاه تروریستی قدس بودند».[۲]

مرگ ابومهدی مهندس

بامداد جمعه ۱۳ دی ماه (سوم ژانویه ۲۰۲۰) خودروی حامل قاسم سلیمانی و همراهانش در نزدیکی فرودگاه بغداد هدف حمله بال‌گردهای ارتش آمریکا قرار گرفت.

سپاه پاسداران جمهوری اسلامی در بیانیه‌ای ضمن انتشار این خبر تائید کرد که در این حمله چند تن از همراهان قاسم سلیمانی و نیز فرماندهان و شبه‌نظامیان حشدالشعبی عراق کشته شده‌اند. گروه حشد الشعبی، سازمان شبه‌نظامیان شیعه مورد حمایت جمهوری اسلامی طی پیامی اعلام کرد که ابومهدی مهندس، معاون فرمانده این گروه یکی از همراهان قاسم سلیمانی بوده که در حمله بامداد جمعه کشته شده است. ابومهدی مهندس و شماری از فرماندهان ارشد حشدالشعبی برای استقبال از قاسم سلیمانی که احتمالا از سوریه یا لبنان به عراق سفر کرده بود به فرودگاه بین‌المللی بغداد رفته بودند.[۳]

منابع