حدیث نجفی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ایران پدیا
پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱۵: خط ۱۵:
|همسر=
|همسر=
|والدین= }}
|والدین= }}
'''حدیث نجفی،''' (۱۵ دی ۱۳۷۸ – ۳۰ شهریور ۱۴۰۱) دختر جوانی که صندوقدار رستورانی در مهر شهر کرج بود و در اعتراض به مرگ مهسا امینی به خیابان آمد. در شب ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ ساعت ۲۰ در بلوار ارم مهرشهر کرج توسط ماموران امنیتی جمهوری اسلامی از ناحیه‌ی صورت، گردن، و قفسه سینه هدف چندین گلوله ساچمه‌ای قرار گرفت و به شهادت رسید. پیکر او شبانه و مخفیانه به خاک سپرده شد اما بازتاب وسیعی در رسانه‌های بین‌المللی و افکار عمومی بجا گذاشت و شهادت او نماد مقاومت زنان و مردم ایران علیه استبداد مذهبی حاکم بر ایران شد.
'''حدیث نجفی،''' (۱۵ دی ۱۳۷۸ – ۳۰ شهریور ۱۴۰۱) دختر جوانی که صندوقدار رستورانی در مهر شهر کرج بود و در اعتراض به مرگ مهسا امینی به خیابان آمد. در شب ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ ساعت ۲۰ در بلوار ارم مهرشهر کرج توسط ماموران امنیتی جمهوری اسلامی از ناحیه‌ی صورت، گردن، و قفسه سینه هدف چندین گلوله ساچمه‌ای قرار گرفت و به شهادت رسید. پیکر او شبانه و مخفیانه به خاک سپرده شد اما این قتل بازتاب وسیعی در رسانه‌های بین‌المللی و افکار عمومی بجا گذاشت و شهادت حدیث نجفی، نماد مقاومت زنان علیه استبداد مذهبی حاکم بر ایران شد.


==پیشینه زندگی حدیث نجفی==
==پیشینه زندگی حدیث نجفی==
حدیث نجفی سه خواهر بزرگتر از خود و یک برادر کوچکتر از خود دارد. او علاوه بر کار در رستوران، طراحی دوخت نیز می‌خواند و دیپلم طراحی داشت.
حدیث نجفی سه خواهر بزرگتر از خود و یک برادر کوچکتر از خود دارد. او علاوه بر کار در رستوران، طراحی دوخت نیز می‌خواند و دیپلم طراحی داشت.
== مراسم چهلم ==
روز ۱۲ آبان ۱۴۰۱ انبوه جمعیت برای گرامیداشت و مراسم چهلم حدیث نجفی به بهشت سکینه رفتند. در کرج مردم با بلوک‌های سیمانی برای درگیری با نیروهای انتظامی سنگربندی کردند. شورشگران آزادراه کرج – قزوین را مسدود کردند و در درگیری با نیروهای سرکوبگر یک بسیجی کشته و شماری از نیروهای انتظامی مصدوم و مجروح شدند. نیروی انتظامی برای انتقال مجروحان بدلیل مسدود بودن راه‌ها مجبور به استفاده از هلی‌کوپتر شد.<ref>[https://www.dw.com/fa-ir/%DA%86%D9%87%D9%84%D9%85-%D8%AD%D8%AF%DB%8C%D8%AB-%D9%86%D8%AC%D9%81%DB%8C-%D9%82%D8%B3%D9%85-%D8%A8%D9%87-%D8%AE%D9%88%D9%86-%DB%8C%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A7%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C%D9%85-%D8%AA%D8%A7-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%A7%D9%86/a-63636127 سایت دویچه وله فارسی]</ref>

نسخهٔ ‏۱۴ نوامبر ۲۰۲۲، ساعت ۰۹:۵۴

حدیث نجفی
حدیث نجفی ۲ .JPG
زادروز۱۵ دی ۱۳۷۸
کرج
درگذشت۳۰ شهریور ۱۴۰۱
بلوار ارم مهرشهر کرج
علت مرگگلوله‌های ساجمه‌ای نیروهای امنیتی
آرامگاهآرامستان بهشت سکینه کرج، قطعه ۲۹ ردیف ۲۵
ملیتایرانی

حدیث نجفی، (۱۵ دی ۱۳۷۸ – ۳۰ شهریور ۱۴۰۱) دختر جوانی که صندوقدار رستورانی در مهر شهر کرج بود و در اعتراض به مرگ مهسا امینی به خیابان آمد. در شب ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ ساعت ۲۰ در بلوار ارم مهرشهر کرج توسط ماموران امنیتی جمهوری اسلامی از ناحیه‌ی صورت، گردن، و قفسه سینه هدف چندین گلوله ساچمه‌ای قرار گرفت و به شهادت رسید. پیکر او شبانه و مخفیانه به خاک سپرده شد اما این قتل بازتاب وسیعی در رسانه‌های بین‌المللی و افکار عمومی بجا گذاشت و شهادت حدیث نجفی، نماد مقاومت زنان علیه استبداد مذهبی حاکم بر ایران شد.

پیشینه زندگی حدیث نجفی

حدیث نجفی سه خواهر بزرگتر از خود و یک برادر کوچکتر از خود دارد. او علاوه بر کار در رستوران، طراحی دوخت نیز می‌خواند و دیپلم طراحی داشت.

مراسم چهلم

روز ۱۲ آبان ۱۴۰۱ انبوه جمعیت برای گرامیداشت و مراسم چهلم حدیث نجفی به بهشت سکینه رفتند. در کرج مردم با بلوک‌های سیمانی برای درگیری با نیروهای انتظامی سنگربندی کردند. شورشگران آزادراه کرج – قزوین را مسدود کردند و در درگیری با نیروهای سرکوبگر یک بسیجی کشته و شماری از نیروهای انتظامی مصدوم و مجروح شدند. نیروی انتظامی برای انتقال مجروحان بدلیل مسدود بودن راه‌ها مجبور به استفاده از هلی‌کوپتر شد.[۱]