مسمومیت سریالی دانش‌آموزان مدارس دخترانه در ایران

از ایران پدیا
پرش به ناوبری پرش به جستجو

مسمومیت سریالی دانش‌آموزان مدارس دخترانه در ایران ، رخدادی است که نخست در ۹ آذرماه ۱۴۰۱، از مدارس دخترانه شهر قم آغاز شد؛ و سپس به مدارس دخترانه شهر بروجرد و سایر شهرها گسترش پیدا کرد. دانش‌آموزان ۲۳۰ مدرسه دخترانه در بیش از ۳۰ شهر در ۲۵ استان مورد حمله با گاز سمی قرار گرفتند که بیش از ۵ هزار دانش‌آموز دچار مسمومیت شدند. مسمومیت دانش‌آموزان ناشی از گاز ان2 بوده است. مسمومیت دانش‌آموزان مدارس دخترانه بازتاب گسترده‌ای در داخل و خارج از کشور داشت. در تهران و برخی از شهرها خانواده‌ی دانش‌آموزانی که مورد حمله شیمیایی قرار گرفتند؛ و مسموم شدند، تجمع اعتراضی برپا کردند. خانواده‌های معترض با شعار مرگ بر حکومت بچه‌کُش، بسیجی سپاهی داعش ما شمایید، بچه‌هامون را کشتند / به‌جاش آخوند گذاشتند، خواستار پاسخگویی مقامات حکومتی شدند. نیروهای سرکوبگر امنیتی به خانواده‌های معترض حمله‌ور شدند؛ و ضمن ضرب و شتم آن‌ها، ده‌ها تن را هم دستگیر کردند. بسیاری از شخصیت‌ها، فعالان سیاسی و حقوق بشر، این جنایات فجیع را اقدام علی خامنه‌ای و حکومت جمهوری اسلامی برای سرکوب بیشتر و متوقف کردن قیام مردمی دانسته‌اند.

آغاز مسمومیت‌ها

مسمومیت سریالی در مدارس دخترانه ایران که آغاز آن ۲ ماه پس از شروع اعتراضات سراسری در ایران گزارش شد، نخست صدها دانشجو از دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه خوارزمی اراک دچار مسمومیت شدند. روز ۹ آذرماه آغاز نخستین موج مسمومیت دانش‌آموزان دختر بود؛ و در یکی از هنرستان‌های شهر قم، ۱۸ نفر از دانش‌آموزان دختر مسموم شدند. «یورو نیوز1»

مسمومیت دانش‌آموزان در قم

روز ۸ بهمن‌ماه، ۱۵ دانش‌آموز از دبیرستان دخترانه فاطمیه شهر قم دچار مسمومیت شده و به بیمارستان انتقال یافتند. عصر روز ۱۰ بهمن‌ماه، همین مدرسه دوباره مورد حمله شیمیایی قرار گرفت؛ و این‌بار ۱۸ دانش‌آموز و یک معلم مسموم گردیده و به بیمارستان منتقل شدند. «سایت اقتصاد»

صدها دانش‌آموز در ۶۰ مدرسه شهر قم که اغلب مدارس متوسطه اول و دوم دختران بوده است، تا روز ششم اسفندماه ۱۴۰۱، دچار مسمومیت شده‌اند؛ و به بیمارستان انتقال یافته‌اند. «رادیو فردا1»

مسمومیت دانش‌آموزان بروجرد

پس از موج مسمومیت دانش‌آموزان مدارس شهر قم، بروجرد نیز از ۲ اسفندماه وارد جریان سریالی مسمومیت دانش‌آموزان مدارس دخترانه شد. روزهای ۲ و ۶ اسفندماه، دانش‌آموزان دبیرستان دخترانه احمدیه و در روز ۷ اسفندماه، دانش‌آموزان دبیرستان دخترانه ۱۵ خرداد مورد حمله شیمایی قرار گرفتند و مسموم شدند. ۲۶۰ نفر از دانش‌آموزان این دو دبیرستان به بیمارستان خمینی و بیمارستان آیت‌الله بروجردی در استان لرستان انتقال یافتند. «پایگاه خبری آفتاب»

مدرسه احمدیه در روز پنجشنبه ۴ اسفندماه تعطیل شد. اما روز شنبه ۶ اسفندماه که مدرسه باز شد؛ و دانش‌آموزان مجدداً به کلاس‌های درس بازگشتند، دوباره مورد حمله شیمیای قرار گرفتند؛ و ۴۴ دانش‌آموز دیگر دچار مسمومیت شده و روانه‌ی بیمارستان شدند. «رادیو فردا1»

هم‌چنین روز ۷ اسفندماه، دانش‌آموزان مدرسه ابتدایی دخترانه‌ی فرشتگان بروجرد مورد مسمومیت قرار گرفتند؛ و ۶۰ نفر از این دانش‌آموزان خردسال راهی بیمارستان شدند.

مطابق اسناد اعلام شده از سوی فرمانداری بروجرد، فقط در روز ۷ اسفندماه ۱۴۰۱، در مدرسه دخترانه ۱۵ خرداد بروجرد ۱۰۷ دانش‌آموز مسموم شدند. در مدرسه متوسطه دخترانه احمدیه، طی سه روز ۱۱۳ دانش‌آموز مسموم شدند. «پایگاه خبری آفتاب»

هم‌چنین شماری از دانش‌آموزان دبیرستان احمدیه بروجرد بر اثر مسمومیت قسمت‌هایی از بدنشان فلج شده است. به‌نقل از برخی از دانش‌آموزان مدرسه ۱۵ خرداد در بروجرد، یک شیء مانند بمب کوچک از بیرون به حیاط مدرسه پرتاب شده است و ماده‌‌ی متصاعد شده از آن، دانش‌آموزان را مسموم کرده است. فاطمه مقصودی، نماینده بروجرد در مجلس رژیم ایران اذعان کرد که این مسمومیت‌ها قطعاً عمدی است. «ایران اینترنشنال2»

مسمومیت در ۲۵ استان

محمدحسن آصفری، عضو کمیته حقیقت‌یاب مجلس جمهوری اسلامی طی یک مصاحبه‌ای تصریح کرد که تا روز یکشنبه ۱۴ اسفندماه ۱۴۰۱، بیش از ۵ هزار دانش‌آموز دختر و پسر که اغلب آن‌ها دختر بودند، در ۲۳۰ مدرسه و در ۲۵ استان کشور مسموم شده‌اند. «رادیو فردا5»

عامل مسمومیت‌ دانش آموزان

علیرضا منادی‌سفیدان، رئیس کمیسیون آموزش مجلس در روز ۹ اسفندماه، اعلام کرد که مسمومیت دانش‌آموزان ناشی از گاز ان2 بوده است. «تجارت نیوز1»

گسترش سریالی مسمومیت‌ها

روز 22 مهرماه ۱۴۰۱، پنجاه و یک نفر از دانش‌آموزان هنرستان نور در یزدانشهر به همراه شمار کمی از پرسنل آموزشی دچار مسمومیت شدند. «سایت اقتصاد»

روز ۲۶ دی‌ماه ۶۱ دانش‌آموز، معلم و کادر دبیرستان دخترانه فرزانگان شهر اردیبیل دچار مسمومیت شدند؛ و ۵۸ نفر آن‌ها به‌صورت اورژانسی به بیمارستان انتقال یافتند. «سایت اقتصاد»

روز دوم بهمن‌ماه، رئیس جمعیت هلال احمر قوچان اعلام کرد که ۴۰ دانش‌آموز در روستای شفیع از توابع شهر قوچان دچار گازگرفتگی و مسمومیت شده‌اند ه حال ۱۵ تن از این دانش‌آموزان وخیم است. «سایت اقتصاد»

۹ و ۱۰ اسفندماه

روز سه‌شنبه ۹ اسفندماه ۱۴۰۱، دبیرستان دخترانه خیام در پردیس تهران مورد حمله شیمیایی قرار گرفت؛ و ۳۵ نفر از دانش‌آموزان این دبیرستان دچار مسمومیت شدند. هم‌چنین در مدرسه راه زینب، همه‌ی دانش‌آموزان یک کلاس مسموم گردیدند. در روز چهارشنبه ۱۰ اسفندماه، دانش‌آموزان دبیرستان دخترانه امت در تهرانپارس در شرق تهران نیز دچار مسمومیت شدند. دانش‌آموزان یک مدرسه دخترانه در نارمک تهران هم مورد مسمومیت قرار گرفتند. «ایران وایر»

شایان ذکر است که بسیاری از دانشجویان و دانش‌آموزان دختر در جریان قیام سراسری علیه خامنه‌ای و نظام جمهوری اسلامی شعار داده‌اند.

دانش‌آموزان مدرسه‌ی خیام در اعتراضات سراسری اخیر در آبان‌ماه ۱۴۰۱، بسیار فعال و کوشا بوده‌اند؛ و متصور است که گروه‌های افراطی با ایجاد رعب و وحشت به دنبال تعطیلی مدارس دخترانه با هدف حذف این دانش‌آموزان از اعتراضات هستند. «ایران وایر»

موج حملات شیمیای به مدارس دخترانه در روز ۱۰ اسفندماه ۱۴۰۱، افزایش یافت؛ و دست‌کم دانش‌آموزان ۲۰ مدرسه دچار مسمومیت شدند. این مدارس عبارت بودند از:

مدرسه هاجر و ۱۳ آبان در منطقه تهرانسر تهران، دبیرستان دخترانه عصمت در منطقه ۵ تهران، دبستان دخترانه یارجانی در منطقه نارمک تهران، ۲ دبیرستان دخترانه در منطقه تهرانپارس، مدرسه دخترانه جاجرودی واقع در شرق تهران، ۷ مدرسه در شهرستان اردبیل، ۲ دبیرستان و دبستان دخترانه در شهر کرمانشاه، ۲ مدرسه دخترانه در فردیس کرج، دو مدرسه در قم،دبیرستان دخترانه ۲۲ بهمن در شاهین‌شهر و هم‌چنین دانشجویان دختر در دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان

هنوز پس از چند ماه از آغاز سریالی مسمومیت‌ها و گسترش آن به شهرهای مختلف، آمار دقیقی از دانش‌آموزان مسموم شده وجود ندارد. «سایت ورانداز»

روز ۱۰ اسفندماه، هم‌چنین دانش‌آموزان ۱۱ مدرسه دخترانه در اردبیل از جمله مدارس دخترانه معراج، دین و دانش، عفاف، خلبان ذاکر، بهاران، سماء، بهاران و... با گاز سمی مورد حمله قرار گرفتند؛ ۴۰۰ نفر از دانش‌آموزان دچار مسمومیت شدند. «مجاهدین4»

۱۱ و ۱۳ اسفندماه

براساس گزارشات در روز پنجشنبه ۱۱ اسفندماه، ۳۰ مدرسه دخترانه مورد حمله با گاز سمی قرار گرفتند؛ و بسیاری از دانش‌آموزان مسموم شدند. «سایت اعتماد آنلاین»

هم‌چنین روز شنبه ۱۳ اسفندماه نیز دانش‌آموزان مدراس دخترانه در بیش از ۳۰ شهر در ۱۷ استان ایران مورد تهاجم با گاز سمی قرار گرفتند؛ که خانواده‌ی دانش‌آموزان در تهران و چندین شهر دیگر دست به تجمعات اعتراضی زند. «دویچه‌وله فارسی1»

از جمله شهرهایی که مدارس دخترانه در روز شنبه مورد حمله با گاز سمی قرار گرفتند، دو مدرسه دخترانه در پرند و پاکدشت تهران، مدرسه دخترانه جمال‌الدین اسدآبادی و اعتماد فرد تهران، مدارس عصمت و حجت در صفادشت ملارد، دبیرستان دخترانه توحید در شهریار، دو مدرسه در اسلامشهر، مدرسه دخترانه مهاجر کرج، دبستان پسرانه مهر ویلای کرج، دبیرستان برجسته کرج، مدرسه دخترانه شهرک بنفشه کرج، دبیرستان دخترانه احمد فاتحی در اسلام‌آباد کرج، دبستان دخترانه رفعتی در رشت، یک مدرسه دخترانه در کوار فارس، مدرسه معصومه تبریز، مدرسه فهمیده قم، مدرسه دخترانه نورالزهرا در ارومیه، دبیرستان دخترانه ولیعصر زنجان، مدرسه جنت سنندج، مدرسه دخترانه ابتدایی ابریشمی کاشانی محلات، دو مدرسه دخترانه در همدان، مدرسه دخترانه کتابچی در کاشان، یک مدرسه دخترانه در لاهیجان، چند مدرسه در اصفهان و یک مدرسه دخترانه در کرمانشاه با گاز سمی مسموم شدند. «مجاهدین5»

۱۴ اسفندماه

روز یک‌شنبه ۱۴ اسفند، حملات شیمیایی به مدارس دخترانه در شهرهای تهران، مشهد، اهواز، رامهرمز، اصفهان، فولادشهر، آبادان، خرمشهر، خلخال، هفتگل، تبریز، شیراز، کرج، شهریار، یاسوج، ابهر، گیلان‌غرب، بوشهر، زنجان،  بندرعباس، همدان، یزد، نیشابور، اسفراین، کاشان، و گنبد کاووس و ایوان صورت گرفت. «صدای آمریکا1»

۱۵ اسفندماه

روز ۱۵ اسفندماه، نیز چندین مدارس دخترانه در شهرهای مختلف مورد حمله شیمیای قرار گرفتند، از جمله مدارس شهرهای همدان، کهگیلویه و بویراحمد، سمنان، گلستان، سنندج، قوچان، لرستان، ماسال گیلان، نیشابور، قوچان، ساری، آمل و بابل با گاز سمی مورد تهاجم قرار گرفتند؛ که در مجموع دست کم ۳۶۰ دانش‌آموز دچار مسمومیت شدند. «خرداد نیوز»«آرمان ملی»

۱۶ اسفندماه

روز سه‌شنبیه ۱۶ اسفندماه، دبیرستان قریشی و دبستان مهدیه مورد حمله با گازهای سمی قرار گرفت؛ و صدها دانش‌آموز دچار مسمومیت شدند. هم‌چنین دبیرستان دخترانه رحیمی و دبستان دخترانه‌ی رقیه در شهرستان انار استان کرمان، مدرسه زینب در بندر گناوه و یک مدرسه دخترانه در روستای رمین چابهار مورد حمله شیمیایی قرار گرفتند؛ که در دبیرستان رحیمی و مدرسه روستای رمین، مسئولان و نیروی انتظامی در مدرسه را قفل کردند؛ و اجازه خروج به دانش‌آموزان ندادند. «صدای آمریکا2»

اعتراض خانواده دانش‌آموزان

والدین دختران دانش‌آموز که مورد مسمومیت قرار گرفته بودند، روز ۲۳ بهمن‌ماه ۱۴۰۱، در مقابل فرمانداری شهر قم تجمع اعتراضی برپا کردند؛ و خواستار توضیحات مقامات جمهوری اسلامی شدند. «یورو نیوز1»

خانواده دانش‌آموزان شهر قم در روز ۲۵ بهم‌ماه، جلوی فرمانداری این شهر تجمع اعتراضی برپا کردند؛ و خواستار تعطیلی موقت مدارس و پی‌گیری مسئولین شدند. «بی‌بی‌سی فارسی1»

روز ۱۰ اسفندماه، خانواده‌ی دانش‌آموزانی که در مدرسه یارجانی تهران مورد حمله شیمیایی قرار گرفتند؛ و مسموم شدند، تجمع اعتراضی برپا کردند؛ و با شعار مرگ بر حکومت بچه‌کُش، و بی‌شرف بی‌شرف، خواستار پاسخگویی مقامات حکومتی شدند. «ایران وایر»

روز شنبه ۱۳ اسفندماه، نیز خانواده‌ی دانش‌آموزان در تهران و برخی از شهرها دست به تجمع اعتراضی زدند؛ و شعار می‌دادند:

«آهای آهای نشسته‌ها / مسموم بعدی از شماست، مرگ بر حکومت بچه‌کُش، بسیجی سپاهی داعش ما شمایید، بچه‌هامون را کشتند / به‌جاش آخوند گذاشتند. نیروهای سرکوبگر امنیتی به خانواده‌های معترض حمله کردند؛ و ضمن ضرب و شتم آن‌ها، ده‌ها تن را هم دستگیر کردند. «مجاهدین5»

اعتراض معلمان و فرهنگیان

روز سه‌شنبه ۱۶ اسفندماه، معلمان و فرهنگیان در بیش از ۲۰ شهر از جمله اصفهان، رشت، مشهد، لاهیجان، سنندج، مریوان، شیراز، اهواز، بابل، کرج، کازرون، بوشهر، الگیودرز، جلفا، نورآباد ممسنی، سقز، زنجان، کاشمر و آبدانان در اعتراض به مسمومیت زنجیره‌ای دانش‌آموزان مدارس دخترانه دست به تجمع اعتراضی زدند؛ و علیه حکومت شعار دادند. «بی‌بی‌سی2»

روایت اعضاء مجلس

پس از مسمومیت دانش‌آموزان بروجردی، همایون سامه نجف‌آبادی، عضو کمیسیون بهداشت و مجید منعمی معاون سیاسی استاندار لرستان نیز به عمدی بودن مسمومیت دانش‌آموزان بروجرد و قم اعتراف کردند؛ و تصریح نمودند که هیچ پاسخ قانع‌کننده‌ای از طرف وزارت بهداشت داده نشده است. «پایگاه خبری آفتاب»

نماینده‌ی قم در مجلس رژیم ایران دو بار مسمومیت زنجیره‌ای دختران دانش‌آموز را مشکوک و امنیتی خواند؛ و تصریح کرد که تا کنون مقامات مسئول هیچ پاسخی حتی به نمایندگان مجلس ارائه نکرده‌اند. «رادیو فردا1»

رحیمی مظفری نماینده مجلس جمهوری اسلامی در روز سشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۱، در در جلسه‌ی علنی مجلس اذعان کرد که مسمومیت دانش‌آموزان دست‌کم در ۱۰ تا ۱۵ شهر گسترش یافته است. «بی‌بی‌سی فارسی1»

شهریار حیدری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس رژیم ایران، در روز دوشنبه ۱۵ اسفندماه، تصریح کرد که مسموم کردن دانش‌آموزان مدارس دخترانه کاملاً یک حرکت سازمان‌یافته است. «رادیو فردا4»

محدعلی محسنی بندپی، عضو کمیسیون بهداشت مجلس رژیم ایران اذعان کرد که حمله به مدارس دانش‌آموزان مدارس دخترانه با گاز سمی، کار افراطی‌های مذهبی است. او گفت:

«احتمال دارد گروه‌های مخالف ورود زنان به عرصه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و علمی، پشت مسموم کردن دانش‌آموزان باشند.» «ایران اینترنشنال6»

واکنش وزیر آموزش و پرورش

یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش رژیم ایران در روز ۲۶ بهمن‌ماه، گزارشات و تصاویر متعدد از مسمومیت دانش‌آموزان مدارس دخترانه در قم را شایعات خواند؛ و گفت دانش‌آموزانی که به بیمارستان منتقل شده‌اند، دارای بیماری زمینه‌ای بودند!. «ایران اینترنشنال2»

به دنبال گسترش مسمومیت در مدارس دخترانه، یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش در روز ۱۴ اسفندماه، که تا پیش از این مدعی بود دانش‌آموزان مسموم و بستری‌شده در بیمارستان‌ها بیماری زمینه‌ای داشتنه‌اند؛ و موضوع را کم‌اهمیت جلوه می‌داد، به‌ناگهان و بی‌مقدمه از مردم عذرخواهی کرد. «رادیو فردا3»

این درحالی است که محمدرضا هاشمیان، فوق متخصص بخش مراقبت‌های ویژه در بیمارستان مسیح دانشوری تصریح کرد که گازهایی که دانش‌آموزان با آن مسموم شده‌اند، یک گاز ترکیبی است؛ و دسترسی به این نوع گاز برای افراد معمولی امکان‌پذیر نیست. «رادیو فردا3»

روایت وزارت بهداشت

یکی از پر سر و صداترین موضوع سخنان یونس پناهی معاون وزیر بهداشت رژیم ایران در روز یکشنبه ۷ اسفندماه بود. او درباره مسمومیت سریالی دانش‌آموزان مدارس دخترانه گفت:

«افرادی دوست داشتند که تمامی مدارس، به‌خصوص مدارس دخترانه تعطیل شوند.»

یونس پناهی روز بعد، پس این‌که سخنانش بازتاب گسترده‌ای داشت، اظهارات خود را تکذیب کرد! «پایگاه خبری آفتاب»

واکنش عناصر حکومتی

سایت حکومتی تابناک در روز ششم اسفندماه، خبر از شب‌نامه‌ای از طرف گروه فداییان ولایت داد که درس خواندن و تحصیل دختران را حرام و تحصیل‌کنندگان دختر را محارب به امام زمان دانسته‌اند. این گروه تهدید کرده است که اگر مدارس دخترانه تعطیل نشود، مسمومیت دانش‌آموزان دختر را به سراسر ایران گسترش خواهند داد. «سایت مجاهدین خلق2»

معصومه ابتکار، معاون امور زنان در دولت حسن روحانی درباره سریال مسمومیت دانش‌آموزان مدارس دخترانه گفت که جنایات مسموم کردن دختران دانش‌آموز سه‌ ماه است که تکرار می‌شود؛ و دستگاه قضایی و انتظامی باید فوراً اقدام کنند... چرا این همه اهمال؟ نکند مانند جریان اسیدپاشان اصفهان شود... باید بر متحجران زن‌ستیز یک بار برای همیشه حجت را تمام کنید. «تجارت نیوز1»

محمدتقی فاضل میبدی، عضو مجمع مدرسین حوزه علمیه قم در روز ۷ اسفندماه ۱۴۰۱، اعتراف کرد که عمدی‌بودن مسمومیت دانش‌آموزان دختر واقعیت دارد؛ و گویا گروهی موسوم به هِزاره‌گرا مسئول این مسمومیت‌های زنجیره‌ای در مدارس دخترانه هستند. این گروه‌ معتقد است که دختران نباید درس بخوانند یا نهایتاً باید تا سوم دبستان درس بخوانند. «رادیو فردا2»

فاضل میبدی در روز ۸ اسفندماه، به دنبال انتشار خبر کشته شدن یک دختر یازده ساله مسموم شده در شهر قم به نام فاطمه رضایی، اظهارات روز گذشته‌ی خود را تکذیب کرد. اما شبکه شرق که مصاحبه با او را انجام داده بود، تصریح کرد که اظهارات فاضل میبدی ظبط شده است؛ و هیچ‌گونه دخل و تصرفی در صحبت‌های ایشان صورت نگرفته است. «ایران وایر»

منقدین می‌گویند حکومت جموری اسلامی بجای پاسخ‌گویی به مردم و خانواده‌ی دانش‌آموزان مسموم‌شده، همواره تهدید می‌کند؛ و از پاسخگویی طفره می‌رود. نظام جمهوری اسلامی تا کنون توضیح قانع‌کننده‌ای در رابطه با علل و عوامل حملات شیمیایی و موج مسمومیت‌های زنجیره‌ای دانش‌آموزان مدارس دخترانه نداده است. «دویچه‌وله فارسی2»

واکنش خامنه‌ای پس از سه ماه سکوت

علی خامنه‌ای پس از سه ماه و نیم روز که از مسمومیت زنجیره‌ای دانش‌آموزان مدارس دخترانه می‌گذرد، در روز دوشنبه ۱۵ اسفندماه ۱۴۰۱، در حاشیه مراسم روز درختکاری در محل استقرار خود در این رابطه گفت:

«... یک اشاره‌ای هم بکنم به مسئله رایج این روزها که گفته می‌شود مسئله مسمومیت دانش‌آموزها

اگر کسانی در این موضوع دست دارند، باید عوامل این جنایت به اشد مجازات برسند...»

واکنش ابراهیم رئیسی

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور رژیم ایران نیز حمله شیمیایی به دختران دانش‌آموز را توطئه دشمنان خواند؛ و مقامات حکومتی هم این حملات را به عوامل خارجی نسبت دادند. رسانه‌های حکومتی نیز مسمومیت دانش‌آموزان با گاز سمی را هیستری جمعی عنوان کردند؛ و نوشتند که دانش‌آموزان مسموم نشدند، بلکه دچار هیستری جمعی شده‌اند!. «رادیو فردا4»

واکنش رئیس قوه قضاییه

هم‌چنین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه رژیم ایران نیز روز دوشنبه ۱۵ اسفندماه، در رابطه با مسمومیت‌های زنجیره‌ای دانش‌آموزان مدارس دخترانه تهدید کرد که این حملات "کار سازمان‌یافته دشمن" است و کسانی که مرتکب چنین اعمالی شدند "مصداق اصلی مفسد‌فی‌الارض" هستند. «دویچه‌وله فارسی2»

متهم کردن خامنه‌ای و حکومت

ادامه پیدا کردن مسمومیت در مدارس دخترانه، واکنش گسترده‌ای درفضای مجازی و حقیقی داشت؛ و رسانه‌ها نیز ابعاد تازه‌ای از این ماجرا را افشاء کردند. مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان نسبت به مسمومیت سریالی دانش‌آموزان دختر، واکنش نشان داد و گفت که این مسمومیت‌ها یک عمل غیرانسانی، ضداسلام، دشمنی با تحصیل و آموزش زنان و انتقام‌گیری از خیزش و قیام دختران و زنان علیه جمهوری اسلامی است. «ایران اینترنشنال2»

واکنش فعالان سیاسی

با گسترش ابعاد حمله‌های شیمیایی سریالی به دانش‌آموزان مدارس دخترانه، شخصیت‌ها و فعالان سیاسی، رژیم ایران را مسئول اصلی حملات شیمیایی و مسمومیت دانش‌آموزان دانسته و به تجمعات اعتراضی فراخوان داده‌اند.

مهدیه گلرو، فعال سیاسی و حقوق زنان در رابطه با موج گسترده‌ی مسمومیت دختران دانش‌آموز گفت:

«مسئول این اتفاق صددرصد جمهوری اسلامی است. به هیچ وجه نباید به هیچ سناریوی دیگری توجه کرد، همان‌طور که در قتل مهسا امینی، اسیدپاشی‌های اصفهان و زن‌کشی‌ها، جمهوری اسلامی مستقیما مقصر بود.»

حسین قاضیان، جامعه‌شناس و پژوهشگر، نیز تصریح کرد که ردپای حکومت در حمله شیمیایی به دانش‌آموزان دختر خشم مردم را برانگیخته است.

قاسم شعله‌سعدی حقوقدان و فعال سیاسی، هم تأکید کرد که ‌اتهام‌ها متوجه حکومت است؛ و رژیم ایران تلاش می‌کند با فرافکنی توجه و افکار مردم را از انقلاب زن، زندگی، آزادی، به یک مشکل جدید جلب کند. «ایران اینترنشنال8»

بیانیه تشکل دانش‌آموزان انقلابی

تشکل دانش‌آموزان انقلابی تهران، فراخوان به اعتراضات و اعتصابات سراسری در پاسخ به حمله شیمیایی به دانش‌آموزان و مسموم کردن عمدی آن‌ها دادند. در بخشی از این بیانیه آمده است که جنایت تروریستی اخیر جمهوری اسلامی در دانشگاه‌ها و مدارس دخترانه در شهرهای ایران، برای ایجاد ترس در میان انقلابیون و به‌طور مشخص دانش‌آموزان و دانشجویان است که متور محرکه اصلی قیام و انقلاب هستند؛ و هدف رژیم جمهوری اسلامی انتقام‌گیری و مهار کردن جنبش مبارزاتی دانشجویان و دانش‌آموزان است. تشکل دانش‌آموزان انقلابی تهران تصریح کردند که باید این جنایت برنامه‌ریزی شده فوری متوقف گردد؛ و همه افراد و نهادهای دخیل در آن به مردم معرفی شده و نام آمرین و عاملین در لیست محاکمه قرار گیرند. در این بیانیه تصریح شده است که ریشه‌ی ناامنی و تمام معضلات فعلی جامعه، حکومت ضدانسان و کودک‌کُش و ضدزن جمهوری اسلامی است. این تشکل برای اعتراضات سراسری در روز ۱۷ اسفندماه فراخوان دادند؛ و یک بار دیگر اعلام کردند که «حکومت بچه‌کُش نابود باید گردد.» «ایران اینترنشنال6»

بیانیه دانش‌آموزان آزاداندیش

شورای دانش‌آموزان آزاداندیش ایران نیز در رابطه با مسمومیت سریالی دانش‌آموزان دختر بیانیه‌ای صادر کردند که در بخشی از این بیانیه آمده است:

«منشا مسمومیت دانش‌آموزان با ورود تفکرات طالبانی و با تحمیل ۲۰ هزار آخوند به سیستم آموزش و پرورش به عنوان معلم‌نما کلید خورده است... فاجعه مسموم‌سازی دانش‌آموزان توسط مغزهای زنگ‌زده حاکمان اقتدارطلب دروغگو و ریاکار، برای انتقام از خیزش زن، زندگی آزادی است...» «ایران اینترنشنال7»

واکنش مولوی عبدالحمید

عبدالحمید مولوی، امام جمعه اهل سنت زاهدان بار دیگر در نماز جمعه روز ۱۲ اسفندماه، در رابطه با مسمومیت دانش‌آموزان مدارس دخترانه گفت:

«این چه جریانی است که هنوز شناسایی نشده؟ چه کسی باور می‌کند مسئولان، امنیتی‌ها و نظامی‌ها ندانند چه اتفاقی رخ داده؟ وقتی که یک مسئله جزیی و کوچک و پیش پا افتاده هم سریع شناسایی می‌شود، چه‌طور جریانی به این گستردگی هنوز شناسایی نشده است؟ بسیاری بر این نظرند و این فرض به واقعیت هم نزدیک است که این مسموم کردن‌ها، نوعی از سرکوب اعتراضات است، هم از سوی جریانی که مسمومیت دختران را هدف قرار داده و هم آن‌ها که از این ماجرا مطلع‌اند اما جلویش را نمی‌گیرند.» «ایران اینترنشنال6»

بیانیه کانون صنفی معلمان

روز پنجشنبه ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۱، کانون صنفی معلمان در بیانیه‌ای مسمومیت دختران دانش‌آموز را مسموم‌سازی عمدی و بیوتروریسم خواند؛ و شخص خامنه‌ای و نهادها و ارگان‌های تحت امر او را مسئول این ترورها دانستند. شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان نیز به برپا کردن تجمع اعتراضی در روز ۱۶ اسفندماه، فراخوان دادند. «ایران اینترنشنال4»

محمد حبیبی، سخنگوی انجمن صنفی معلمان پیش از این در حساب توییتری خود نوشته بود که مسموم شدن دانش‌آموزان مدارس دخترانه، عمدی بودن آن تأیید شده و خودسرانه و تصادفی نبوده است. «مجاهدین3»

بیانیه خانه فرهنگیان

در همین روز خانه فرهنگیان ایران نیز با انتشار بیانیه‌ای در رابطه با مسمومیت عمدی دانش‌آموزان، شخص علی خامنه‌ای و نهادهای حکومتی را مسئول ترور دانش‌آموزان دانستند. در بخشی از این بیانیه آمده است که نظام جمهوری اسلامی به بن‌بست رسیده است و هیچ مشروعیت و مقبولیتی ندارد؛ و به همین دلیل تلاش می‌کند که مانند مستبدان تاریخ از اعتراضات و قیام سراسری بعدی جلوگیری کند... مسمومیت دانش‌آموزان مدارس دخترانه اقدامی کینه‌توزانه علیه اعتراضات زنان و شعار مترقی «زن، زندگی، آزادی» است. واضح است که مسئولیت همه مسمومیت‌های دانش‌آموزان با گاز سمی با شخص خامنه‌ای و نهادهای نظامی و امنیتی تحت امر او است... حکومت جمهوری اسلامی برای تمامی عرصه‌ها از جمله امنیت، اقتصاد، سیاست خارجی و داخلی و... هیچ برنامه و راه‌ حلی ندارد؛ و در حال تکرار اقدامات سرکوبگرانه خود و دیکتاتور سوریه علیه معترضان ایران است... حکومت جمهوری اسلامی در آخرین اقدام خود دست به ترور بیولوژیک کودکان زده است. «ایران اینترنشنال4»

بیانیه هنرمندان و فرهنگیان

از سوی دیگر جمعی از روزنامه‌نگاران، فیلم‌سازان مستند، سینماگران، فعالان مدنی و اهالی فرهنگ و هنر، طی بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن مسمومیت سریالی دانش‌آموزان اعلام کردند که:

«جامعه‌ هنوز فاجعه‌ اسیدپاشی‌های اصفهان در سال ۱۳۹۳، را به یاد دارد. چهره‌ سوخته‌ زنان و دخترانی که تنها جرمشان زن بودن بود... از اهمال‌کاری دست بردارید و به حملات وحشیانه‌ این کوته‌فکران خاتمه دهید.» «ایران اینترنشنال6»

تهدید کردن مادر ستار بهشتی

بنیاد ستار بهشتی اعلام کرد که گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی تهدید به مرگ شده است. این بنیاد گفته است که مادر ستار بهشتی یک تماس تلفنی بدون شماره دریافت کرده است؛ و به گفته شده که: «خفه می‌شوی یا با گاز سمی خفه‌ات کنیم؟»... گوهر عشقی نیز در حساب توییتری خود نوشت: قسم به خون فرزندانم، دختران شیردل و پسران دلیرم، ایستاده‌ام تا پایان«ایران اینترنشنال6»

اطلاعیه کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت

کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران، در رابطه با خشونت علیه زنان ایران از گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد خواست که بلادرنگ به جمهوری اسلامی اخطار بدهد و مسمومیت دختران دانش‌آموز پی‌گیری و بررسی کند. این کمسیون هم‌چنین تصریح کرد که سفر یک هیئت ملل متحد به ایران برای رسیدگی به این موضوع ضروری و لازم است. «سایت مجاهدین خلق2»

پیام مریم رجوی

خانم مریم رجوی، رئیس جمهور برگزیده مقاومت ایران طی پیامی مسمومیت سیستماتیک دانش‌آموزان دختر را که به شهرهای مختلف گسترش یافته است، جنایت بی‌سابقه نظام آخوندی دانست؛ و ضمن درود به دانش‌آموزان و خانواده‌های معترض، زنان و دانشجویان و جوانان را فراخواند تا این جنایت فجیع را بر سر رژیم آخوندی آوار کننند. «مجاهدین5»

هشدار سازمان عفو بین‌الملل

سازمان عفو بین‌الملل روز پنجشنبه ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۱، اعلام کرد که مسموم کردن صدها دانش‌آموز دختر در ایران به نقطه هشدار رسیده است.

هم‌چنین در همین روز هیئت حقیقت‌یاب مستقل سازمان ‌ملل که مأمور تحقیق در رابطه با سرکوب قیام انقلابی مردم ایران توسط جمهوری اسلامی است، طی بیانه‌ای خواستار اسناد، مدارک و شواهد در زمینه‌ی مسمومیت دانش‌آموزان و شناسایی هویت مقامات و مسئولان این حملات از جمله نهادهای امنیتی و قضایی، ارگان‌ها و اشخاصی که در مناصب مختلف موارد اتهامی نقض حقوق بشر را مرتکب شده یا ممکن ساخته‌اند، شد. «ایران اینترنشنال6»

هشدار کمیساریای عالی حقوق بشر

روز ۱۲ اسفندماه، دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد خواستار تحقیاقت شفاف در رابطه با موج مسمومیت دختران دانش‌آموز شد؛ و تصریح کرد که باید عاملان این جنایت به دست عدالت سپرده شوند. «ایران اینترنشنال6»

موضع آمریکا

سخنگوی کاخ سفید در روز دوشنبه ۱۵ اسفندماه، در یک کنفرانس مطبوعاتی درباره مسمومیت دانش‌آموزان ایران گفت: مسموم کردن دخترانی که به دنبال تحصیلات هستند اقدامی بی‌رحمانه و شرم‌آور است. «رادیو فردا5»

ند پرای، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا، روز دوشنبه ۱۵ اسفندماه، ضمن محکوم کردن مسمومیت دختران دانش‌آموز و توقف این حملات گفت:

«اگر مشخص شود که این مسمومیت‌ها مربوط به شرکت زنان و دختران در اعتراضات است، بررسی آن در حیطه وظایف کمیته حقیقت‌یاب مستقل سازمان ملل متحد در امور جمهوری اسلامی ایران است... مقامات ایرانی والدین و متخصصان پزشکی را مرعوب کرده‌اند تا سکوت کنند. حکومت ایران باید در این موارد پاسخگو باشد.» «یورو نیوز2»

نامه ۲۰ وکیل به مجامع بین‌المللی

۲۰ وکیل ایرانی مدافع حقوق بشر در نامه‌ای به ۴ مرجع بین‌المللی شامل:

(WHO)مدیرکل سازمان جهانی بهداشت  

(UNESCO)مدیرکل سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد  

(UNICEF)مدیر اجرایی صندوق کودکان سازمان ملل متحد  

(ICRC)رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ  

خواستار اقدام فوری در پاسخ به حملات شیمیایی سیستماتیک به مدارس دخترانه در ایران شدند. در بخشی از این نامه آمده است:

«ما گروهی از وکلا، حقوقدانان و مدافعان حقوق بشر ایرانی مستقر در داخل و خارج از ایران، خواستار اقدام فوری در پاسخ به حملات شیمیایی سیستماتیک به مدارس در ایران هستیم که تاکنون صدها تن از دانش‌آموزان دختر ایرانی را مسموم و راهی بیمارستان کرده است... این حملات شیمیایی سریالی به مدارس دخترانه که از ۹ آذر ۱۴۰۱، شروع شده، تاکنون به بیش از ۱۲ استان در ایران و ده‌ها مدرسه سرایت کرده و تقریباً هیچ کدام از مدارس دخترانه در جغرافیای ایران مصون از این حملات نیست. شواهد به روشنی نشان می‌دهد که حکومت قصد داشته دختران و زنان را به دلیل تضعیف ارزش‌های اسلامی از طریق رعایت نکردن قوانین حجاب اجباری در ماه‌های اخیر، و از زمان شروع جنبش زن، زندگی، آزادی، مجازات کند... ما از سازمان‌های بین‌المللی که هر کدام در یکی از حوزه‌های فوق تخصص، مسئولیت و مأموریت دارند، می‌خواهیم که با تشکیل فوری یک کمیته مستقل و مشترک با حضور نمایندگان خود برای اعزام به ایران و پی‌گیری مسمومیت‌های سریالی دانش‌آموزان مدارس دخترانه، اقدام فوری نمایند...» «اخبار روز»