کاربر:Hossein/1صفحه تمرین: تفاوت میان نسخه‌ها

پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
(۲ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''ارتش سایبری جمهوری اسلامی''' یک شبکه گسترده است که با هدف نشر و ترویج گفتمان حکومتی در اینترنت و تخریب مخالفان و اپوزیسیون‌ها، شناسایی کاربران مخالف حکومت و پشتیبانی از اقدامات حکومتی تأسیس شده است. [[سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی|اطلاعات سپاه پاسداران]] و [[وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی|وزارت اطلاعات]] رژیم اقدام به راه اندازی یک شبکه گسترده در زمینه سایبری کرده اند، آن‌ها بطور سیستماتیک اقدام به استخدام شرکتها و متخصصین هکر در ایران کرده و آنها را برای پیشبرد اهداف خود بکار می‌گیرند. افرادی که توسط وزارت دادگستری آمریکا تحت تعقیب قرار گرفته اند، عده ای از هکرهای جمهوری اسلامی هستند که توسط اطلاعات سپاه و نیروی قدس و وزارت اطلاعات رژیم ایران به کار گرفته شده و استخدام شده اند.  در یکی دو ساله اخیر اصطلاح ارتش سایبری جمهوری اسلامی در رسانه‌های جهانی بازتابهای فراوانی داشته است. از طرف دیگر کلمه سایبری بطور خاص در توییتر به حسابهای فیک وابسته به جمهوری اسلامی نام‌گذاری شده است که در ظاهر دارای نمای مخالف و یا منتقد جمهوری اسلامی هستند ولی در عمل و بعضا به شکل‌های پیچیده‌ای خطوط جمهوری اسلامی را پیش برده و در خدمت اهداف آن می‌باشند. بسیاری از فعالین تویتری مطرح می‌کنند که این حسابها در خدمت شیطان‌سازی و از دور خارج کردن حسابهای وابسته به بزرگترین اپوزسیون ایران یعنی سازمان مجاهدین بوده و تلاششان بر این است که با استفاده از شیوه‌های گوناگون و سوار شدن روی گرایشات ضد جمهوری اسلامی نسل‌های جوان فعال در توییتر فاصله آنها از مجاهدین را حفظ کنند. ناظران آگاه و همچنین مجاهدین خلق معتقدند از جمله شاخصهای برجسته این حسابها اسلام سیتزی است که با هدف سوق دادن نوک حمله فعالین توییتری از حمله به نظام جمهوری اسلامی به سوی اهدافی است که در وهله اول دست یافتنی نیست و در وهله بعد باعث حمله یه بزرگترین نیروی برانداز همین نظام که مجاهدین مسلمان هستند شده و عملا جمهوری اسلامی می‌تواند خطر دشمن اصلی‌اش را از سر خودش دور کند.  
'''ارتش سایبری جمهوری اسلامی''' یک شبکه گسترده است که با هدف نشر و ترویج گفتمان حکومتی در اینترنت و تخریب مخالفان و اپوزیسیون‌ها، شناسایی کاربران مخالف حکومت و پشتیبانی از اقدامات حکومتی تأسیس شده است. [[سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی|اطلاعات سپاه پاسداران]] و [[وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی|وزارت اطلاعات]] رژیم ایران، اقدام به راه اندازی یک شبکه گسترده در زمینه سایبری کرده‌اند. آن‌ها بطور سیستماتیک اقدام به استخدام شرکت‌ها و متخصصین هکر در ایران کرده و آن‌ها را برای پیشبرد اهداف خود به کار می‌گیرند. افرادی که توسط وزارت دادگستری آمریکا تحت تعقیب قرار گرفته‌اند، عده ای از هکرهای جمهوری اسلامی هستند که توسط [[سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی|اطلاعات سپاه]] و [[نیروی قدس سپاه پاسداران|نیروی قدس]] و [[وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی|وزارت اطلاعات]] رژیم ایران به کار گرفته شده و استخدام شده‌اند. در یکی دو ساله اخیر اصطلاح ارتش سایبری جمهوری اسلامی در رسانه‌های جهانی بازتاب‌های فراوانی داشته است. از طرف دیگر کلمه سایبری بطور خاص در توییتر به حسابهای فیک وابسته به جمهوری اسلامی نام‌گذاری شده است که در ظاهر دارای نمای مخالف و یا منتقد جمهوری اسلامی هستند ولی در عمل و بعضا به شکل‌های پیچیده‌ای خطوط جمهوری اسلامی را پیش برده و در خدمت اهداف آن می‌باشند. بسیاری از فعالین تویتری مطرح می‌کنند که این حساب‌ها در خدمت شیطان‌سازی و از دور خارج کردن حساب‌های وابسته به اپوزسیون ایران یعنی [[سازمان مجاهدین خلق ایران|سازمان مجاهدین خلق]] بوده و تلاششان بر این است که با استفاده از شیوه‌های گوناگون و سوار شدن روی گرایشات ضد جمهوری اسلامی نسل‌های جوان فعال در توییتر فاصله آن‌ها از سازمان مجاهدین را حفظ کنند. ناظران و همچنین سازمان مجاهدین خلق معتقدند از جمله شاخص‌های برجسته این حساب‌ها اسلام سیتزی است که با هدف سوق دادن نوک حمله فعالین توییتری از حمله به نظام جمهوری اسلامی به سوی اهدافی است که در وهله اول دست یافتنی نیست و در وهله بعد باعث حمله به نیروی برانداز همین نظام که مجاهدین مسلمان هستند شده و عملا جمهوری اسلامی می‌تواند خطر دشمنش را از سر خود دور کند.  


== مفهوم عام ==
== مفهوم عام ==
با ورود فناوری‌های نوین مانند رایانه و تکنولوژی "آی‌تی" در کنار ورود  فضای مجازی به زندگی بشر، واژه‌های ارتش و جنگ تحت تاثیر این دانش‌های جدید قرار گرفت و شکل کلاسیک این دو واژه را که تداعی سلاح‌های شناخته‌شده و یونیفرم‌های یک شکل بود تغییر داد.
با ورود فناوری‌های نوین مانند رایانه و تکنولوژی «آی‌تی» در کنار ورود فضای مجازی به زندگی بشر، واژه‌های ارتش و جنگ تحت تاثیر این دانش‌های جدید قرار گرفت و شکل کلاسیک این دو واژه را که تداعی سلاح‌های شناخته‌شده و یونیفرم‌های یک شکل بود تغییر داد.


در کنار این واژه‌ها باید به فضای مجازی و هکرها (که بصورت تلویحی شامل ویروس‌های رایانه‌ای نیز می‌شود) نیز اشاره کرد. این دو واژه به عنوان ابزار، نقش سلاح و کاربر آن، مابه ازای سرباز ارتش و سلاحش در ارتش‌های کلاسیک بازی می‌کنند. اسلحه ای که حتی بعضا مخرب‌تر و خطرناک‌تر از بمب‌ها و موشک‌های معمولی در دنیای واقعی است! برخی دولت‌ها با استفاده از این فضا قصد کردند تا منافع حیاتی دیگر کشورها را مورد تهدید قرار دهند و با بهره‌گیری از سلاح‌های سایبری به زیرساخت‌های حساس و حیاتی دیگر کشورها حمله کنند.
در کنار این واژه‌ها باید به فضای مجازی و هکرها (که بصورت تلویحی شامل ویروس‌های رایانه‌ای نیز می‌شود) نیز اشاره کرد. این دو واژه به عنوان ابزار، نقش سلاح و کاربر آن، مابه ازای سرباز ارتش و سلاحش در ارتش‌های کلاسیک بازی می‌کنند. اسلحه ای که حتی بعضا مخرب‌تر و خطرناک‌تر از بمب‌ها و موشک‌های معمولی در دنیای واقعی است! برخی دولت‌ها با استفاده از این فضا قصد کردند تا منافع حیاتی دیگر کشورها را مورد تهدید قرار دهند و با بهره‌گیری از سلاح‌های سایبری به زیرساخت‌های حساس و حیاتی دیگر کشورها حمله کنند.


ارتش سایبری بصورت کلی در دو بخش فعالیت می‌کند:
ارتش سایبری به صورت کلی در دو بخش فعالیت می‌کند:
* الف - بخش سرکوب داخلی
* الف - بخش سرکوب داخلی
* ب -  بخش جاسوسی خارجی
* ب -  بخش جاسوسی خارجی


== مفهوم خاص ==
== مفهوم خاص ==
"ارتش سایبری جمهوری اسلامی"، به یک دلیل مشخص نامی شناخته شده در فضای مجازی ایران است: از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ تا کنون، تعداد زیادی از سایت های اینترنتی خبری و غیر خبری در داخل و خارج ایران، توسط تشکیلاتی با نام "ارتش سایبری ایران" هک شده است. ارتش سایبری جمهوری اسلامی، گروهی متشکل از تعدادی از متخصصان عملیات هک و نفوذ اینترنتی است که اعضای آن، تاکنون هویت خود را مخفی نگه داشته اند.
ارتش سایبری جمهوری اسلامی، به یک دلیل مشخص نامی شناخته شده در فضای مجازی ایران است: از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ تا کنون، تعداد زیادی از سایت‌های اینترنتی خبری و غیر خبری در داخل و خارج ایران، توسط تشکیلاتی با نام ارتش سایبری ایران هک شده است. ارتش سایبری جمهوری اسلامی، گروهی متشکل از تعدادی از متخصصان عملیات هک و نفوذ اینترنتی است که اعضای آن، تاکنون هویت خود را مخفی نگه داشته‌اند.


هنوز هیچ سازمان یا نهادی در ایران به طور رسمی مسئولیت ارتش سایبری جمهوری اسلامی را قبول نکرده، اما شواهد و اطلاعات موجود، از وابستگی احتمالی آن به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حکایت دارد.
هنوز هیچ سازمان یا نهادی در ایران به طور رسمی مسئولیت ارتش سایبری جمهوری اسلامی را قبول نکرده، اما شواهد و اطلاعات موجود، از وابستگی احتمالی آن به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حکایت دارد.


از جمله این شواهد، می توان به اشارات پراکنده تعدادی از مقام های سپاه پاسداران به فعالیت های این ارتش اشاره کرد.
از جمله این شواهد، می‌توان به اشارات پراکنده تعدادی از مقام‌های سپاه پاسداران به فعالیت‌های این ارتش اشاره کرد.


مثلاً در اردیبهشت ۱۳۹۰، مجتبی ذوالنور معاون سابق نماینده رهبر ایران در سپاه پاسداران گفت که جمهوری اسلامی توانسته با استفاده از "ارتش سایبری"، "سایت های دشمن" را هک کند. در همین ماه، محمد علی جعفری فرمانده سپاه پاسداران اعلام کرد که سپاه از طریق "شناسایی و مقابله" با فعالیت های مخالفان حکومت بر روی شبکه اینترنت "ضربه‌های زیادی" به آنها وارد کرده است.
مثلاً در اردیبهشت ۱۳۹۰، مجتبی ذوالنور معاون سابق نماینده رهبر ایران در سپاه پاسداران گفت که جمهوری اسلامی توانسته با استفاده از ارتش سایبری، سایت‌های دشمن را هک کند. در همین ماه، محمد علی جعفری فرمانده سپاه پاسداران اعلام کرد که سپاه از طریق شناسایی و مقابله با فعالیت‌های مخالفان حکومت بر روی شبکه اینترنت ضربه‌های زیادی به آن‌ها وارد کرده است.


در آبان ماه ۱۳۹۰ هم، حسین همدانی فرمانده سابق سپاه استان تهران از وجود "دو مرکز جنگ سایبری" در تهران تحت نظر سپاه پاسداران خبر داد.
در آبان ماه ۱۳۹۰ هم، حسین همدانی فرمانده سابق سپاه استان تهران از وجود دو مرکز جنگ سایبری در تهران تحت نظر سپاه پاسداران خبر داد.


بعد از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸، ارتش سایبری جمهوری اسلامی علاوه بر هک کردن سایت هایی بسیاری از رسانه های فارسی زبان منتقد حکومت ایران، در کار گروهی از سایت های غیر ایرانی و از جمله شبکه اجتماعی تویتر اخلال ایجاد کرده است. در همین دوره، برخی عملیات جداگانه نفوذ اینترنتی نیز در مناطق مختلف جهان صورت گرفته که ارتش سایبری جمهوری اسلامی، از متهمان انجام آنها به شمار می‌رود.
بعد از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸، ارتش سایبری جمهوری اسلامی علاوه بر هک کردن سایت‌هایی بسیاری از رسانه های فارسی زبان منتقد حکومت ایران، در کار گروهی از سایت‌های غیر ایرانی و از جمله شبکه اجتماعی تویتر اخلال ایجاد کرده است. در همین دوره، برخی عملیات جداگانه نفوذ اینترنتی نیز در مناطق مختلف جهان صورت گرفته که ارتش سایبری جمهوری اسلامی، از متهمان انجام آن‌ها به شمار می‌رود.


به عنوان نمونه در شهریور ماه گذشته، دولت هلند گزارش داد که احتمالا افراد مرتبط با حکومت ایران، رمز عبور و اطلاعات مبادله شده حدود ۳۰۰ هزار کاربر ایرانی سایت های مختلف، از جمله سرویس های گوگل را به دست آورده اند. <ref name=":0">جنگ سایبری حکومت ایران چگونه هدایت می‌شود؟[https://www.bbc.com/persian/iran/2012/02/120221_l39_report_cyber-army]</ref>
به عنوان نمونه در شهریور ماه گذشته، دولت هلند گزارش داد که احتمالا افراد مرتبط با حکومت ایران، رمز عبور و اطلاعات مبادله شده حدود ۳۰۰ هزار کاربر ایرانی سایت‌های مختلف، از جمله سرویس‌های گوگل را به دست آورده اند.<ref name=":0">جنگ سایبری حکومت ایران چگونه هدایت می‌شود؟[https://www.bbc.com/persian/iran/2012/02/120221_l39_report_cyber-army]</ref>


در جمهوری اسلامی بخش اول یعنی سرکوب اینترنتی جلوه بیشتری در داخل و بخش دوم جلوه بیشتری در سطح خارجی و بین‌المللی داشته است.
در جمهوری اسلامی بخش اول یعنی سرکوب اینترنتی جلوه بیشتری در داخل و بخش دوم جلوه بیشتری در سطح خارجی و بین‌المللی داشته است.


=== سایبری جمهوری اسلامی برای سرکوب داخلی ===
=== سایبری جمهوری اسلامی برای سرکوب داخلی ===
در همین رابطه در سایت صدای آمریکا به زبان فارسی تحت عنوان «تائید ارتش سایبری ایران در فضای مجازی؛ بسیج «هزار گردان سایبری» راه‌‌اندازی کرده است» آمده است:<blockquote>در حالی که سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی گوناگون، از جمله گزارشگران بدون مرز، جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یکی از اصلی‌ترین حکومت‌های سرکوبگر آزادی بیان معرفی کرده‌اند، مقامات جمهوری اسلامی در اقدامی که به نظر می‌رسد برای افزایش بیش از پیش این سرکوب باشد، از راه‌اندازی «هزار گردان سایبری» خبر داده‌اند. به نوشته برخی رسانه‌های ایران، غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، روز شنبه ۱۶ شهریور ۹۸ گفت که سازمان موسوم به بسیج مستضعفین شمار زیادی از جوانان را در قالب هزار گردان سایبری ساماندهی کرده است.<ref>تایید ارتش سایبری ایران در فضای [https://ir.voanews.com/latestnews/iran-internet-0 مجازی]</ref></blockquote>
در همین رابطه در سایت صدای آمریکا به زبان فارسی تحت عنوان «تائید ارتش سایبری ایران در فضای مجازی؛ بسیج، هزار گردان سایبری راه‌‌اندازی کرده است» آمده است:<blockquote>«در حالی که سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی گوناگون، از جمله گزارشگران بدون مرز، جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یکی از اصلی‌ترین حکومت‌های سرکوبگر آزادی بیان معرفی کرده‌اند، مقامات جمهوری اسلامی در اقدامی که به نظر می‌رسد برای افزایش بیش از پیش این سرکوب باشد، از راه‌اندازی هزار گردان سایبری خبر داده‌اند. به نوشته برخی رسانه‌های ایران، غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، روز شنبه ۱۶ شهریور ۹۸ گفت که سازمان بسیج مستضعفین شمار زیادی از جوانان را در قالب هزار گردان سایبری ساماندهی کرده است.»<ref>تایید ارتش سایبری ایران در فضای [https://ir.voanews.com/latestnews/iran-internet-0 مجازی]</ref></blockquote>


==== سایبری توییتری ====
==== سایبری توییتری ====
سرکوب داخلی بوسیله ارتش سایبری انواع زیادی را شامل می‌شود که از جمله می‌توان استفاده از سایت‌ها و تویتر برای رسیدن به هدف مشخصی را نام برد که به فیک نیوز (Fake News) مشهور شده است.  
سرکوب داخلی بوسیله ارتش سایبری انواع زیادی را شامل می‌شود که از جمله می‌توان استفاده از سایت‌ها و تویتر برای رسیدن به هدف مشخصی را نام برد که به فیک نیوز (Fake News) مشهور شده است.  


مجاهدین خلق ایران که بعنوان بزرگترین اپوزسیون جمهوری اسلامی شناخته شده است یکی از اهداف جدی این بخش سایبری نظام است. مجاهدین گاه و بیگاه بخشی از پروژه‌های نظام برای پیشبرد این بخش از کار را افشا نموده‌اند. در مقاله‌یی با نام «هزارتوی دروغ؛ حکومت جعل و تزویر خامنه‌ای»<ref name=":2">سایت بسوی پیروزی - هزارتوی دروغ حکومت جعل و تزویر [https://ftp.besoyeazadi.com/جنگ-سیاسی/9146-هزارتوی-دروغ؛-حکومت-جعل-و-تزویر-خامنه%E2%80%8Cای خامنه‌ای]</ref> بخشی از این سایبری را از جمله در رابطه با خبر سازی در مورد واکنش‌های داخل ایران به فوت خواننده ایران مرجان که سالها با مجاهدین همراه بوده است توضیح داده است.
[[سازمان مجاهدین خلق ایران|سازمان مجاهدین خلق]] که به عنوان اپوزسیون جمهوری اسلامی شناخته شده است یکی از اهداف جدی این بخش سایبری نظام است. مجاهدین گاه و بیگاه بخشی از پروژه‌های نظام برای پیشبرد این بخش از کار را افشا نموده‌اند. در مقاله‌یی با نام «هزارتوی دروغ؛ حکومت جعل و تزویر خامنه‌ای»<ref name=":2">سایت بسوی پیروزی - هزارتوی دروغ حکومت جعل و تزویر [https://ftp.besoyeazadi.com/جنگ-سیاسی/9146-هزارتوی-دروغ؛-حکومت-جعل-و-تزویر-خامنه%E2%80%8Cای خامنه‌ای]</ref> بخشی از این سایبری را از جمله در رابطه با خبر سازی در مورد واکنش‌های داخل ایران به فوت خواننده ایران مرجان که سال‌ها با سازمان مجاهدین همراه بوده است توضیح داده است.  


در این مقاله به نمونه‌های زیادی از اکانت‌های ساختگی تویتری به نام مریم رجوی و مسعود رجوی و یا اکانت‌هایی با نام حقوق بشر و یا هواداران مجاهدین را نشان می‌دهد که بصورت سیستماتیک تولید شده و در خدمت سایبری جمهوری اسلامی به انتشار اخبار دروغین علیه نیروی اپوزسیون مجاهدین خلق مشغول هستند. برای مثال در یک اکانت جعلی به نام BBC از قول مریم رجوی تشکری خطاب به سلبریتی‌های داخل کشور که با مجاهدین در مورد وفات خانم مرجان اظهار همدردی کرده‌اند وجود دارد که در هیچ یک از ارگانهای اصلی مجاهدین وجود ندارد.  
در این مقاله به نمونه‌های زیادی از اکانت‌های ساختگی تویتری به نام [[مریم رجوی]] و [[مسعود رجوی]] و یا اکانت‌هایی با نام حقوق بشر و یا هواداران مجاهدین را نشان می‌دهد که به صورت سیستماتیک تولید شده و در خدمت سایبری جمهوری اسلامی به انتشار اخبار دروغین علیه نیروی اپوزسیون مجاهدین خلق مشغول هستند. برای مثال در یک اکانت جعلی به نام BBC از قول مریم رجوی تشکری خطاب به سلبریتی‌های داخل کشور که با مجاهدین در مورد وفات خانم مرجان اظهار همدردی کرده‌اند وجود دارد که در هیچ یک از ارگان‌های اصلی مجاهدین وجود ندارد.  


مجاهدین در همین رابطه می‌گویند این به سبب آن بوده است که به دلیل شناخته‌شدگی مرجان بعنوان یک هنرپیشه و خواننده محبوب ایران از زمان شاه تا زمان وفاتش که بطور مشخص از ابتدای دهه ۶۰ با مجاهدین بوده است، جمهوری اسلامی اظهار همدردی از جانب بعضی از هنرمندان داخل کشور را موجب نشان‌دادن فضای سمپاتیک نسبت به مجاهدین در داخل کشور است که مقامات جمهوری اسلامی به شدت در صدد انکار آن هستند. به همین دلیل و با استفاده از این خبرهای جعلی ، جمهوری اسلامی می‌خواهد این هنرمندان را تحت فشار قرار دهد تا از اظهار همدردی برای وفات که به نفع مجاهدین تمام می‌شده اظهار ندامت و پشیمانی نمایند. مجاهدین خبر جعلی دیگری از BBC  را در این رابطه شاهد می‌آورند که در آن آمده است:<blockquote>ابراز تسلیت برخی هنرمندان ایران در مرگ مرجان پس از خوشحالی مجاهدین و #نشریه_مجاهد موجب واکنش فعالان مجازی قرار گرفت. تا جایی که منجر به اعلام برائت این هنرمندان از مرجان و مجاهدین شد. امری که خشم مریم رجوی را در بر داشت.</blockquote>در این مقاله آمده است که جمهوری اسلامی اکانت‌های زیادی را تحت عنوان «آتئیست»،«سکولاریست»،«فعال حقوق بشر» تولید می‌کند و در بایگانی نگه می‌دارد تا در زمان مناسب مانند مورد فوق مورد استفاده قرار دهد.
مجاهدین در همین رابطه می‌گویند این به سبب آن بوده است که به دلیل شناخته‌شدگی مرجان بعنوان یک هنرپیشه و خواننده محبوب ایران از زمان شاه تا زمان وفاتش که به طور مشخص از ابتدای دهه ۶۰ با مجاهدین بوده است، جمهوری اسلامی اظهار همدردی از جانب بعضی از هنرمندان داخل کشور را موجب نشان‌دادن فضای سمپاتیک نسبت به مجاهدین در داخل کشور است که مقامات جمهوری اسلامی به شدت در صدد انکار آن هستند. به همین دلیل و با استفاده از این خبرهای جعلی، جمهوری اسلامی می‌خواهد این هنرمندان را تحت فشار قرار دهد تا از اظهار همدردی برای وفات که به نفع مجاهدین تمام می‌شده اظهار ندامت و پشیمانی نمایند. مجاهدین خبر جعلی دیگری از BBC  را در این رابطه شاهد می‌آورند که در آن آمده است:<blockquote>«ابراز تسلیت برخی هنرمندان ایران در مرگ مرجان پس از خوشحالی مجاهدین و #نشریه_مجاهد موجب واکنش فعالان مجازی قرار گرفت. تا جایی که منجر به اعلام برائت این هنرمندان از مرجان و مجاهدین شد. امری که خشم مریم رجوی را در بر داشت.»</blockquote>در این مقاله آمده است که جمهوری اسلامی اکانت‌های زیادی را تحت عنوان آتئیست، سکولاریست، فعال حقوق بشر تولید می‌کند و در بایگانی نگه می‌دارد تا در زمان مناسب مانند مورد فوق مورد استفاده قرار دهد.


در همین رابطه به نمونه دیگری از جعل خبر اشاره می‌شود که پس از نامگذاری یک خیابان در تهران به نام مهندس مهدی بازرگان از سوی شورای شهر این کلان‌شهر تولید شده است. سایتی به نام شهدای ایران در این رابطه تیتر زده است: «تشکر مریم رجوی سرکرده منافقین از شورای شهر تهران» که در آن به خبری جعلی از قول مریم رجوی در تشکر از شورای شهر تهران بخاطر این نامگذاری پرداخته و یک عکس هم از یک اکانت جعلی تویتری به نام مریم رجوی با توییتی با مضمون بالا را ضمیمه ساخته است.
در همین رابطه به نمونه دیگری از جعل خبر اشاره می‌شود که پس از نام‌گذاری یک خیابان در تهران به نام مهندس مهدی بازرگان از سوی شورای شهر این کلان‌شهر تولید شده است. سایتی به نام شهدای ایران در این رابطه تیتر زده است: «تشکر مریم رجوی سرکرده منافقین از شورای شهر تهران» که در آن به خبری جعلی از قول مریم رجوی در تشکر از شورای شهر تهران به خاطر این نام‌گذاری پرداخته و یک عکس هم از یک اکانت جعلی تویتری به نام مریم رجوی با توییتی با مضمون بالا را ضمیمه ساخته است.


==== شیوه‌های کار سایبری در تویتر ====
==== شیوه‌های کار سایبری در تویتر ====
در این مقاله همچنین به برخی شیوه‌های دیگر سایبری جمهوری اسلامی اشاره شده است:  
برخی شیوه‌های دیگر سایبری جمهوری اسلامی چنین است:  
 
# تولید حساب‌های متعدد تویتری که این حساب‌ها از همدیگر پشتیبانی می‌کنند تا بازخورد یک خبر را به حداکثر برسانند.  
۱ تولید حساب‌های متعدد تویتری که این حساب‌ها از همدیگر پشتیبانی می‌کنند تا بازخورد یک خبر را به حداکثر برسانند.  
# تولید حساب‌های جعلی به نام شخصیت‌های معروف توییتری مانند مریم رجوی، بی بی سی و یا حتی به نام کسانی که اساسا حساب تویتری ندارند مانند مسعود رجوی، یا آلکسیس کوهلر مدیر داخلی الیزه (فرانسه) و نقل قول از آنها بدون آنکه وجود خارجی داشته باشد. که «الیزه این پیام‌ها را پس از چند روز رد کرده و جعلی و کذب خوانده است. و سفارت فرانسه در تهران در توییتر بیانیه الیزه را بازنشر کرد: «هویت مدیر داخلی کاخ الیزه، الکسیس کوهلر مورد جعل واقع شد. توییت‌هایی در مورد سازمان مجاهدین خلق از یک حساب کاربری به نام او فرستاده شدند که حاوی اطلاعات نادرست بودند. این حساب جعلی متعاقبا حذف گردید.» این بیانیه پس از آن منتشر شده است که چند خبرگزاری و وب‌سایت خبری در داخل ایران بر اساس همین پیام‌های توییتری از «اخراج» مجاهدین از فرانسه خبر دادند.»<ref>رادیو [https://www.radiofarda.com/a/30255859.html فردا] - تکذیبه فرانسه در مورد پیام‌های توییتری در باره سازمان مجاهدین خلق</ref>
 
# تحریف هشتگ‌ها؛ در این شیوه مثلا خط فاصل بین دو کلمه دوبار پشت سر هم تکرار می‌شود بصورتیکه یک خط فاصل دراز را نشان می‌دهد که اگر بیننده دقت نکند بسادگی قابل تشخیص نیست، یا یک حرف به هشتگ اضافه یا کم می‌شود و یا هر تغییری که موجب شود با هشتگ اصلی متفاوت بوده و موجب به انحراف رفتن تعداد توییتهایی که قرار بوده در هشتگ اصلی ریخته شود بشود.
۲ تولید حسابهای جعلی به نام شخصیت‌های معروف توییتری مانند مریم رجوی ، بی بی سی و یا حتا به نام کسانی که اساسا حساب تویتری ندارند مانند مسعود رجوی، یا آلکسیس کوهلر مدیر داخلی الیزه (فرانسه) و نقل قول از آنها بدون آنکه وجود خارجی داشته باشد. که «الیزه این پیام‌ها را پس از چند روز رد کرده و جعلی و کذب خوانده است. و سفارت فرانسه در تهران در توییتر بیانیه الیزه را بازنشر کرد: «هویت مدیر داخلی کاخ الیزه، الکسیس کوهلر مورد جعل واقع شد. توییت‌هایی در مورد سازمان مجاهدین خلق از یک حساب کاربری به نام او فرستاده شدند که حاوی اطلاعات نادرست بودند. این حساب جعلی متعاقبا حذف گردید.» این بیانیه پس از آن منتشر شده است که چند خبرگزاری و وب‌سایت خبری در داخل ایران بر اساس همین پیام‌های توییتری از «اخراج» مجاهدین از فرانسه خبر دادند.»<ref>رادیو [https://www.radiofarda.com/a/30255859.html فردا] - تکذیبه فرانسه در مورد پیام‌های توییتری در باره سازمان مجاهدین خلق</ref>  
 
۲ تحریف هشتگ‌ها؛ در این شیوه مثلا خط فاصل بین دو کلمه دوبار پشت سر هم تکرار می‌شود بصورتیکه یک خط فاصل دراز را نشان می‌دهد که اگر بیننده دقت نکند بسادگی قابل تشخیص نیست، یا یک حرف به هشتگ اضافه یا کم می‌شود و یا هر تغییری که موجب شود با هشتگ اصلی متفاوت بوده و موجب به انحراف رفتن تعداد توییتهایی که قرار بوده در هشتگ اصلی ریخته شود بشود.
 
این مقاله برای مثال به ۱۲ اکانت از این دست که تولیدی ۲۰۲۰ هستند با ذکر نام و عکس اشاره می‌کند.<ref name=":2" />
این مقاله برای مثال به ۱۲ اکانت از این دست که تولیدی ۲۰۲۰ هستند با ذکر نام و عکس اشاره می‌کند.<ref name=":2" />


۱٬۶۵۱

ویرایش

منوی ناوبری