مجیدرضا رهنورد

از ایران پدیا
پرش به ناوبری پرش به جستجو
مجیدرضا رهنورد
مجیدرضا رهنورد ۱.JPG
زادروز۲۶ خرداد ۱۳۷۸
مشهد
درگذشت۲۱ آذر ۱۴۰۱
مشهد
علت مرگاعدام
ملیتایرانی

مجیدرضا رهنورد (متولد ۲۶ خرداد سال ۱۳۷۸ جان‌باخته‌ی ۲۱ آذر ۱۴۰۱)، با نام کامل «مجیدرضا رهنورد پایین ده» فرزند محمد جواد جوان کشتی‌گیر مشهدی بود که تا پیش از دستگیری در یک میوه‌فروشی در خیابان پیروزی مشهد کار می‌کرد. مجیدرضا رهنورد، در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، زمانی که دسته‌ای از بسیجیان اقدام به ایجاد رعب و وحشت و شلیک گاز اشک‌‌آور به منازل مردم کردند مجیدرضا به دفاع از مردم پرداخت. اتهام او به هلاکت رساندن دو بسیجی و مجروح کردن ۴ بسیجی دیگر در شهر مشهد بود. مجیدرضا رهنورد روز ۲۸ آبان دستگیر ش شد و در روز ۲۱ آذر ۱۴۰۱ به اتهام قتل اعدام شد.

شرح ماجرا

مشهد، پنجشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۱ عده‌ای از افراد لباس شخصی و بسیجی اقدام به بستن خیابان حر عاملی کردند و در جهت ایجاد فضای رعب و وحشت مشابه شهرک اکباتان و چیتگر تهران شروع به فحاشی به مردم و شلیک گاز اشک‌آور به داخل خانه‌ها و مغازه‌های مردم می‌کنند، از این واقعه مادر و خواهر مجیدرضا رهنورد به شدت می‌ترسند، مجید از پنجره منزلشان اعتراض می‌کند اما بسیجیان باز هم به فحاشی ادامه داده و به مادر مجیدرضا فحاشی می‌کنند. او پس از آن به خیابان می‌آید…[۱] مجید رضا در دفاع از امنیت با بسیجیان درگیر می‌شود. رژیم آخوندی مدعی است که او دو بسیجی به نام‌ حسین زینال‌زاده و دانیال رضازاده را به هلاکت رسانده و ۴ بسیجی دیگر را مجروح کرده است.

پس از آن نیروهای اطلاعاتی و امنیتی، مغازه‌داران منطقه را ساعت‌ها در مغازه‌هایشان حبس کرده و برخی را بازداشت کردند.

مجید رهنورد به همراه سه تن از دوستانش در شهر سمنان دستگیر و به مشهد عودت داده شدند. نیروهای امنیتی تمامی تصاویر دوربین‌های مداربسته را جمع کردند. وکیل استخدامی خانواده مجید بنام «افخم» را رد کردند. و وکیل تسخیری امنیتی برایش تعیین کردند.

تصویر دیگری از مجیدرضا رهنورد

نیروهای امنیتی پس از دستگیری به فاصله ۱۳ روز او را شکنجه کردند که منجر به شکستن دست وی شد. او در یک دادگاه از پیش تعیین شده به ریاست هادی منصوری[۲] بعنوان قاضی و محمد حسین درودی بعنوان دادستان به اعدام محکوم شد. او را در حضور چند بسیجی در تاریک روشنای صبح روز دوشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۱ بدار کشیدند و اعلام کردند که او در ملاء عام اعدام شد.[۳]

پس از اعدام جاوید نام مجید رهنورد لباس شخصی‌ها و اوباش به منزل وی حمله کرده و همراه با ایجاد رعب و وحشت به شعار‌نویسی پرداختند.

خاکسپاری مجیدرضا رهنورد

صبج روز دوشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۱ پس از اعدام جاویدنام مجیدرضا رهنورد ماموران امنیتی جمهوری اسلامی بدون اطلاع خانواده مجیدرضا، پیکر او را در آرامستان «بهشت‌ رضا» در قطعه ۶۶ به خاک سپردند.[۴] پس از این خاکسپاری شماری از هموطنان با تجمع بر سر مزار او شعار می‌دادند[۵]: شهید میهن مجیدرضا رهنورد[۶]

در همین مراسم زنی در یک ویدیو می‌گوید: «وقتی جوان ۲۳ ساله‌مون اینجاست، دیگه آدم از چی باید بترسه؟» سپس زن دیگری با خشم شعار می‌دهد: «خامنه‌ای قاتله، ولایتش باطله».[۷]

واکنش‌ها به اعدام مجیدرضا رهنورد

توییتر

#مجیدرضا رهنورد

هشتگ مجیدرضا رهنورد پس از مهسا امینی به دومین نام پر تکرار در توییتر تبدیل شد.

روزنامه ایل مانیفستو

روزنامه ایل مانیفستوی ایتالیا با چاپ عکس مجیدرضا رهنورد در صفحه‌ی اول خود روی آن با تیتر درشت نوشته است:

«ایران‌کشی»

هانا نیومن

هانا نیومن، نماینده آلمان و نایب رئیس کمیته حقوق بشر پارلمان اروپا در توئیتی نوشت:

«... والدینش حتی نتوانستند او را برای آخرین بار ببینند. این ظلم محض است.»[۸]

مسعود رجوی

آقای مسعود رجوی پس از شهادت مجیدرضا رهنورد پیامی خطاب به مردم ایران منتشر کردند و در این پیام گفتند:

«طناب دار جلاد بر گردن دماوند هرگز اثر ندارد.

آخوند ارتجاعی از عزم ارتش خلق گویا خبر ندارد.

درود بر قهرمان خلق مجیدرضا رهنورد. همه می‌بینند که خامنه‌ای و جلادان زبانی جز قهر و قدرت و قاطعیت نمی‌فهمند. اما ارباب بی‌مروت ارتجاع و استعمار به جای جلاد قربانی را از خشونت پرهیز می‌دهند.

«ایران‌کشی» تیتر روزنامه ایل مانیفستوی ایتالیا پس از اعدام مجید رهنورد

جوانان شورشگر و انقلابی فریب نمی‌خورند. تنها راه برای آزادی، قهر انقلابی و ارتش آزادی با جنگ صد برابر و تهاجم حداکثر است. راهی که قهرمان شهید، مجیدرضا رهنورد با حداکثر جسارت و تهور، به رضایت درنوردید.

بیچاره آخوندهای شب‌پرست از یاد برده‌اند که قرآن می‌گوید مرده مپندارید، شهید زنده است و هرگز نمی‌میرد.

لفاظی و اشک تمساح «انتقادی» برای مردم ایران از راه دور، کافیست. با یک درصد آنچه به اوکراین می‌دهند، ارتش آزادیبخش می‌توانست کار را تمام کند. البته ما همان یک درصد را هم نمی‌خواستیم ولی به درخواست رژیم آخوندی و برای همین رژیم، بمباران و خلع‌سلاح و بعد هم فروپاشی نرم و شیطان‌سازی سخت، پیشه کردند.

ولی ما سوگند خوردیم که یک، دو، سه، صد و هزار اشرف بسازیم و چنین شد.

اگر راست می‌گویید سفارتهای رژیم را تعطیل کنید. پاسپورت مزدوران را باطل و آنها را اخراج کنید. ضرورت انحلال سپاه خامنه‌ای و وزارت اطلاعات و حق مقاومت و سرنگونی فاشیسم دینی را به‌رسمیت بشناسید.

تصویری از مزار بی‌نام و نشان مجیدرضا رهنورد

مجید و محسن و دیگر قهرمانان و سربداران

با شهادت هم‌چون نور جرقه می‌زنند و تکثیر می‌شوند.

شورشگران می‌خروشند: «سر خم، قدغن»

انقلاب دموکراتیک مردم ایران پیروز می‌شود.»

مسعود رجوی ـ ۲۱ آذر ۱۴۰۱[۹]

اعتراضات دانشجویی

دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل با نوشتن پلاکاردهایی در دعوت به پیوستن همگانی به خیزش سراسری و همچنین در اعتراض به اعدام آنها را بر روی دیوارهای این دانشگاه نصب کردند.

در دانشگاه علم و صنعت، بر روی آینه‌های روشویی این دانشگاه خطاب به دانشجویان نوشتند: «دانشجو بلند شو شاید بعدی تو باشی»

در دانشگاه الزهرا، با آویختن طناب‌های دار و شعارنویسی، به اعدام معترضان واکنش نشان دادند. بر روی دیوارهای این دانشگاه شعارهای «چگونه بی‌دار شویم، کافیست بیدار شویم»، «این آخرین پیامه، اعدام کنی قیامه» را نوشتند.

دانشجویان دانشکده‌ معماری دانشگاه بهشتی، در اعتراض به اعدام محسن شکاری و مجیدرضا رهنورد، طناب‌های دار را از ساختمان این دانشکده آویزان کردند.[۱۰]

منابع