مژگان عرفانی‌فر

از ایران پدیا
پرش به ناوبری پرش به جستجو
مژگان عرفانی‌فر
شهید قیام سراسری، مژگان عرفانی‌فر
زادروز۱۳۶۴
سبزوار
درگذشت۱۸دی ۱۴۰۴
سبزوار- پارک بعثت
علت مرگشلیک مستقیم نیروهای سرکوبگر حکومتی از پشت سر

مژگان عرفانی‌فر، (متولد ۱۳۶۴، سبزوار – جان‌باخته ۱۸ دی ۱۴۰۴، سبزوار) یکی از معترضانی بود که در جریان اعتراضات سراسری دی ۱۴۰۴، مورد اصابت گلوله‌ی نیروهای سرکوبگر حکومتی قرار گرفت و جان خود را از دست داد. مژگان عرفانی‌فر اهل کلاته سیفر سبزوار و دارای دیپلم تجربی بود. او در پارک بعثت شهرستان سبزوار، هنگام سوارشدن به خودرو از پشت مورد اصابت گلوله ساچمه‌ای قرار گرفت و از ناحیه‌ی ریه آسیب دید.

او را به بیمارستان منتقل کردند، اما بر اثر شدت جراحات به بیمارستان نرسید و جان باخت. نهادهای امنیتی پیکر مژگان عرفانی‌فر را تا دو ماه به خانواده‌اش تحویل ندادند. سرانجام پیکر مژگان را تحت شرایط امنیتی تحویل دادن و خاکسپاری ساعت ۵ صبح انجام شد. انبوهی هم ماموران حکومتی آمده بودند. ماموران وقتی می‌بینند جمعیت زیادی برای خاکسپاری امده‌اند، از ترسشان وارد جمعیت نشدند.

به گفته‌ی شاهدان عینی در صحنه، مژگان عرفانی‌فر از پشت و از ناحیه‌ی ریه مورد اصابت گلوله‌های ساچمه‌ای قرار گرفت و پیش از رساندن وی به بیمارستان جان خود را از دست داد.

همسر مژگان عرفانی‌فر نیز که همراه او بود، مجروح شد و دو هفته را در مراقبت‌های ویژه در کما به سر برد. نهادهای امنیتی خانواده‌ی مژگان را تهدید کردند که این موضوع نباید رسانه‌ای بشود و باید بگویید که تصادف کرده است. گفته می‌شود که نهادهای امنیتی از پدر او یک میلیارد تومان بابت تحویل‌گیری پیکر دخترش اخاذی کرده‌اند و خانواده همچنان مجبور به سکوت شده‌اند.

مراسم چهلم

در مراسم چهلم مژگان عرفانی‌فر، پدر او سخنرانی کرد و جمعیت نیز دست می‌زدند و بادکنک و کبوتر هوا می‌کردند. به گفته‌ی شاهدان صحنه، چهلم باشکوهی گرفته شد. در مراسم چهلم پهپادهای سپاه پاسداران روی سر جمعیت می‌چرخید و کلی هم مامور آورده بودند.

نهادهای امنیتی خانواده‌ی همسر مژگان عرفانی‌فر را تحت فشار گذاشتن که مژگان را شهید حکومتی اعلام کنند، اما خانواده زیر بار نرفت و گفتند دختر ما بسیجی نبوده است و نفرات را بیرون کردند.


در مراسم چهلم مژگان عرفانی‌فر، پدرش طی یک سخنرانی به مردم گفت:

«نیازی نیست برای دخترم فاتحه بخوانید، او نیازی به آمرزش ندارد! فاتحه را برای کسانی بخوانید که او را کشتند!»

یکی از آشنایان مژگان عرفانی‌فر درباره شخصیت او گفته است:

«مژگان مادری مهربان برای دو پسرش بود؛ زنی خانواده‌دوست، دلسوز و عاشق همسر و فرزندانش بود. او با مدرک دیپلم تجربی، زندگی‌اش را وقف خانواده کرده بود و برای اطرافیانش همیشه تکیه‌گاهی امن و قابل اعتماد بود. داغ نبودن مژگان هنوز هم بعد از این همه مدت برای خانواده، بستگان و عزیزانش سخت و سنگین است.»[۱]


منابع:

  1. منابع محلی