نهضت عیاران: تفاوت میان نسخه‌ها

۲٬۲۸۹ بایت حذف‌شده ،  ‏۲۹ ژانویهٔ ۲۰۲۱
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۰: خط ۳۰:
| پانوشت          =  
| پانوشت          =  
}}  
}}  
'''نهضت عیاران''' در سال ۱۳۵۸ در شهرک سرخ‌حصار واقع در جاده مخصوص تهران-کرج توسط مجاهد شهید صفی‌قلی اشرفی بنیان‌گذاری شد. تمامی اعضای این نهضت توسط نظام جمهوری اسلامی اعدام شدند. ۱۲ تن در جریان قتل عام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ و یک تن دیگر (دکتر غلامحسین رشیدی) در سال ۱۳۶۲ تیرباران شد. اعضای این نهضت از اقلیت مذهبی اهل حق بودند که صفی‌قلی اشرفی ملقب به «آقاجون» پیر مذهبی و رهبر آنان بود.
'''نهضت عیاران''' در سال ۱۳۵۸ در شهرک سرخه‌حصار واقع در جاده مخصوص تهران-کرج توسط مجاهد شهید صفی‌قلی اشرفی بنیان‌گذاری شد.


در تابستان سال ۱۳۵۷ خورشیدی، چند ماه قبل از درگذشت پدرش صفی قلی ،این مسئولیت یعنی رهبری پیروان اهل حق به عهده او گذاشته شده بود.
اعضای جنبش از اقلیت مذهبی اهل حق بودند که صفی‌قلی اشرفی از تابستان سال ۱۳۵۷ رهبری آنها را بعهده گرفته بود. صفی قلی دراولین اقدام با تشکیل گروهی بنام رنجر درصدد کسب خبر از احوال پیروان و دادن رهنمود به آنها برآمد. و با مهاجرت همه‌ی پیروان به سرخه حصار درصدد ایجاد نمونه‌ای از جامعه‌ی آرمانی خود بود، که با آرمان جامعه بی‌طبقه‌ی توحیدی مجاهدین مشترک بود. صفی قلی و اعضای گروه پس از انقلاب گمشده خود را در مجاهدین یافتند و بسوی آن شتافتند.  


اولین کار صفی قلی در سرخ حصار تشکیل یک گروه بنام «رنجر» بود، که شامل تعدادی ازافراد از اقشار مختلف برای باخبرشدن از شرایط پیروان و دادن رهنمود به آنان انتخاب و کار خود را آغاز کرد ودر اصل هجرت نیز از اول ۱۳۵۸ تا اول ۱۳۵۹ بوده و بعد از آن افراد به تدریج اضافه شدند و در سرخ حصار ساکن شدند ،از آنجا که او( آقای اشرفی )‌ هدف ازهجرت به سرخ حصار را ایجاد اولین سمبل ، نمونه و پایگاه جامعه‌ی بی طبقه‌ی توحیدی عنوان کرده بودند، در کلی ترین صورت ،با هدف نهایی و سمت و سوی سازمان مجاهدین خلق ایران، هدف مشترکی پیدا می کردند.
دراین باره نه تنها صفی‌قلی اشرفی بلکه یاران وفادارش همچون دکتر صدرالله سیاه منصوری و دکتر غلامحسین رشیدی، در کلاس‌های تبیین جهان مسعود رجوی در تهران شرکت می‌کردند .


از طرف دیگر به رغم این که گروه ها ودسته جات گوناگون به وجود آمده بودند ، اما بعد از قیام و انقلاب ۱۳۵۷ اقبال و بالندگی مجاهدین به اوج خود رسیده بود وکانون توجه ، جلب و جذب نسل جوان گردیده بود. ازسوی دیگر از جوانان مهاجرین نیز تعداد قابل توجه هواداری از مجاهدین را در بین آن همه جریانات برگزیده بودند. دراین زمینه نه فقط خود آقای اشرفی بلکه یاران عاشقش همچون دکتر صدرالله سیاه منصوری و دکتر غلامحسین رشیدی، در کلاس های تبیین جهان [[مسعود رجوی]] در تهران مشارکت می نمودند .
در حالی که اوخود پیر و رهبر این افراد بود و همه به طور مطلق از او فرمان می بردند با این حال اصلی ترین کار و رهنمودش هدایت افراد به سوی سازمان مجاهدین خلق ایران بود. <blockquote>در یک سخنرانی عمومی باتوجه به اینکه بیش از ۸۰ ٪  پیروانش کارگر و کشاورز بودند، با یک مثال ساده چنین می گوید:</blockquote><blockquote>«که اگرهدف نهایی کرج بوده باشد ممکن است ما از اتوبان زودتر به آنجا برسیم ولی سازمان از جاده مخصوص به هماجا خواهد رسید که هدف یکی می باشد و...»</blockquote>نام مستعار صفی قلی اشرفی در تشکیلات کرج مهدی بود.


در حالی که اوخود پیر و رهبر این افراد بود و همه به طور مطلق از او فرمان می بردند با این حال اصلی ترین کار و هدایتش رهنمون به سوی سازمان بوده است .
رژیم در سرخه حصار از ابتدای سال تحصیلی ۱۳۵۹ -۱۳۶۰ از طریق ماموری بنام مصباح که رئیس مدرسه‌ی ابتدائی اسد‌آبادی سرخه حصار بود در ارتباط با یک خانواده‌ی بریده و خائن فعال درجنبش شروع به جمع‌آوری اطلاعات و ضربه زدن به جنبش کرد. تمامی اعضای این جنبش توسط  نظام جمهوری اسلامی اعدام شدند. دکتر غلامحسین رشیدی در سال ۱۳۶۲ تیرباران شد.


ازطرفی به رغم تعقیب وکنترل رژیم موارد تشویق وحمایت ازسازمان کم نبود واکنون نیز در نوشته ها وفایل های صوتی او موجود می باشد .
۱۲ تن دیگر در جریان قتل عام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ تیرباران شدند.
 
از جمله در یک سخنرانی عمومی باتوجه به اینکه بیش از ۸۰ ٪ پیروانش کارگر و کشاورز بودند ، با یک مثال ساده چنین می گوید:<blockquote>«که اگرهدف نهایی کرج بوده باشد ممکن است ما از اتوبان زودتر به آنجا برسیم ولی سازمان از جاده مخصوص به هماجا خواهد رسید که هدف یکی می باشد و...»</blockquote>باتوجه به مختصر توضیحاتی که در مقدمه گفته شد ،وارد شدن رژیم به سرخ حصار از آغازمدارس ازسال ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۰ بوده است ،که ماموری بنام مصباح رابه عنوان رئیس مدرسه ی ابتدائی اسد آبادی سرخ حصار گمارده شد که در اوایل همان سال در ماموریت خود در یک خانواده ای بریده بایک خائن فعال در آشنا ورابط برقرار نمود وکارخود راشروع کرد.
 
از طریق همین کانال از شرایط مهاجرین وبه ویژه خود آقای اشرفی و یاران نزدیکش گزارشاتی تهیه و کار دشمن برای ضربه زدن آغازشد.
 
از طرف دیگر سرخ حصار مهاجر نشین مخصوصا خود آقای اشرفی، جوانان هوادار، به شاخه کرج سازمان وصل بودند ، که در ضربه‌ی سال ۱۳۶۰ و۱۳۶۱ نه فقط دکتر صدرالله سیاه منصوری و دکتر رشیدی بلکه تعداد زیادی دستگیر و برخی به زندان رفتند.
 
نام مستعار خود آقای اشرفی در تشکیلات کرج مهدی بوده است .  


== گروه‌های ۱۲گانه جوانان در شهرک سرخ‌حصار ==
== گروه‌های ۱۲گانه جوانان در شهرک سرخ‌حصار ==
صفی قلی گفت که اولین کارش در سرخ حصار تشکیل یک گروه بنام رنجر بود ، که شامل تعدادی از افراد از اقشار مختلف برای باخبر شدن از شرایط پیروان و دادن رهنمود به آنان انتخاب و کار خود را آغاز نمود. در اصل هجرت نیز از اول ۱۳۵۸ تا اول ۱۳۵۹ بوده و بعد از آن افراد به تدریج اضافه شدند و در سرخ حصار ساکن شدند ،از آنجا که او( آقای اشرفی )‌ هدف از هجرت به سرخ حصار را ایجاد اولین سمبل، نمونه و پایگاه جامعه‌ی بی‌طبقه‌ی توحیدی عنوان کرده بودند، در کلی ترین صورت ،با هدف نهایی و سمت و سوی سازمان مجاهدین خلق ایران، هدف مشترکی پیدا می کردند.
صفی قلی گفت که اولین کارش در سرخه‌حصار تشکیل یک گروه بنام رنجر از اقشار مختلف برای باخبر شدن از شرایط پیروان و دادن رهنمود و انتخاب کار به آنان بود. در اصل هجرت نیز از اول ۱۳۵۸ تا اول ۱۳۵۹ بوده و بعد از آن افراد به تدریج اضافه شدند و در سرخه‌حصار ساکن شدند ،از آنجا که صفی قلی اشرفی هدف از هجرت به سرخ حصار را ایجاد اولین سمبل، نمونه و پایگاه جامعه‌ی بی‌طبقه‌ی توحیدی مطرح کرده بود، در کلی‌ترین صورت ،با هدف نهایی و سمت و سوی سازمان مجاهدین خلق ایران، هدف مشترکی پیدا می کردند.


از طرف دیگر به رغم این که گروه ها و دسته جات گوناگون به وجود آمده بودند ، اما بعد از قیام وانقلاب ۵۷ ،اقبال و بالندگی مجاهدین به اوج خود رسیده بود و کانون توجه، جلب و جذب نسل جوان گردیده بود. ازسوی دیگر از جوانان مهاجرین نیز تعداد قابل توجهی هواداری از مجاهدین را دربین آن همه جریانات برگزیده بودند .در این زمینه نه فقط خود آقای اشرفی بلکه یاران عاشقش همچون دکتر صدرالله سیاه منصوری و دکتر غلامحسین رشیدی ، در کلاس های تبیین جهان در تهران شرکت می‌کردند.
از طرف دیگر به رغم این که گروه‌ها و دسته‌جات گوناگون به وجود آمده بودند، اما بعد از قیام وانقلاب ۵۷، اقبال و بالندگی مجاهدین به اوج خود رسیده بود و کانون توجه، جلب و جذب نسل جوان گردیده بود. تعداد قابل توجهی از جوانان مهاجرین نیز هواداری از مجاهدین را برگزیده بودند. در این زمینه نه فقط خود صفی قلی اشرفی اشرفی بلکه یاران عاشقش همچون دکتر صدرالله سیاه منصوری و دکتر غلامحسین رشیدی، در کلاس‌های تبیین جهان در تهران شرکت می‌کردند.


قبل از تولد هسته های مقاومت ازطریق سازمان مجاهدین خلق ایران ،وبعداز استقرار واسکان یافتن اکثریت مهاجرین درسرخ حصار ،به فرمان آقای اشرفی در محلات مهاجرنشین سرخ حصار قریب به ۱۲ گروه ازجوانان مهاجر تشکیل شده بود .
پیش از ایجاد هسته‌های مقاومت ازطرف سازمان مجاهدین خلق ایران، وبعداز استقرار و اسکان اکثریت مهاجرین درسرخه‌حصار ،با رهنمود اشرفی در محلات مهاجرنشین سرخه‌حصار قریب به ۱۲ گروه ازجوانان مهاجر تشکیل شده بود.
[[پرونده:مجاهد شهيد صفی‌قلی اشرفی-رهبر نهصت عیاران.jpg|جایگزین=مجاهد شهيد صفی‌قلی اشرفی-رهبر نهصت عیاران|بندانگشتی|مجاهد شهيد صفی‌قلی اشرفی-رهبر نهصت عیاران]]
[[پرونده:مجاهد شهيد صفی‌قلی اشرفی-رهبر نهصت عیاران.jpg|جایگزین=مجاهد شهيد صفی‌قلی اشرفی-رهبر نهصت عیاران|بندانگشتی|مجاهد شهيد صفی‌قلی اشرفی-رهبر نهصت عیاران]]
صفی‌قلی  در کلی ترین صورت آموزش‌ها، شعائر و رهنمودهایش بر پیروان خود در سرخ حصار سمت دادن به سوی سازمان مجاهدین خلق ایران بود .  
اصلی ترین کار و رهنمود صفی‌قلی اشرفی هدایت افراد به سوی سازمان مجاهدین خلق ایران بود.
 
به همین دلیل در بدو ورود دربین پیروان خود گروه‌ها ،تیم‌ها و کمیته های مختلفی بهوجود آورده بود و آموزشهایش نیز برهمین اساس منتقل می‌شد ،ازجمله کارهایی که انجام داد و راه ‌اندازی کرد ورزش صبحگاهی بود که مجاهد شهید دکترصدرالله سیاه منصوری مسئولیت آن را به عهده گرفت .


طبق برنامه ای که دکتر مشخص کرده بود ، صبح ها تقریبا ۱ ساعت قبل از آغاز رفتن کارگران به محل کارخود در کارخانجات ورزش شروع و پس از یک ساعت تمام می شد.
به همین دلیل در بدو ورود دربین پیروان خود گروه‌ها ،تیم‌ها و کمیته های مختلفی به‌وجود آورده بود و آموزش‌هایش نیز برهمین اساس منتقل می‌شد ،ازجمله کارهایی که انجام داد و راه‌‌اندازی کرد ورزش صبحگاهی بود که مجاهد شهید دکترصدرالله سیاه منصوری مسئولیت آن را به عهده گرفت. طبق برنامه ای که دکتر مشخص کرده بود ، صبح‌ها تقریبا ۱ ساعت قبل از رفتن کارگران به محل کارخود در کارخانجات ورزش شروع و تمام می‌شد.


تمامی مسئولین گروه های ۱۲ گانه وظیفه داشتند که قبل از زمان بندی مشخص شده اعضای گروه خود رابیدار ونتیجه‌ی حضور و غیاب را به دکتر بدهند و بعد از آن ورزش شروع می شد .
تمامی مسئولین گروه‌های ۱۲ گانه وظیفه داشتند که قبل از زمان‌بندی مشخص شده اعضای گروه خود را بیدار ونتیجه‌ی حضور و غیاب را به دکتر بدهند و بعد از آن ورزش شروع می‌شد‌.


بعداز نرمش های اولیه توسط دکتر صدرالله،حرکت دوی جمعی به سمت زمین چمن آغاز می شد و بعد از یکی ،دو دور دویدن در زمین فوتبال مجددا به محل تجمع اولیه برمی گشتند و ورزش تمام و هر کس به دنبال کار خود می رفت..
بعداز نرمش های اولیه توسط دکتر صدرالله، حرکت دوی جمعی به سمت زمین چمن آغاز می‌شد و بعد از اتمام دو مجددا به محل تجمع اولیه برمی‌گشتند و ورزش تمام و هر کس به دنبال کار خود می‌رفت..


وقتی ازطرف آقای اشرفی دستوری صادر می شد تمامی دست اندرکاران، ریل اجرای کار و تقسیم بندی تیم ها رامشخص می کردند.
وقتی ازطرف آقای اشرفی دستوری صادر می شد تمامی دست اندرکاران، ریل اجرای کار و تقسیم بندی تیم‌ها رامشخص می کردند.


در این پروژه نیز کارها تقسیم شد ،دیوارکشی اطراف و حصار استادیوم ورزشی سرخ‌حصار به گروه های ۱۲ گانه واگذار شد که بین گروه ها نیز با متراژ تقسیم و هر گروه قسمتی از دیوار را به عهده گرفت .
در این پروژه نیز کارها تقسیم شد ،دیوارکشی اطراف و حصار استادیوم ورزشی سرخ‌حصار به گروه های ۱۲ گانه واگذار شد که بین گروه ها نیز با متراژ تقسیم و هر گروه قسمتی از دیوار را به عهده گرفت .
۸٬۶۹۷

ویرایش