قیام تشنگان: تفاوت میان نسخه‌ها

پرش به ناوبری پرش به جستجو
۳٬۱۶۵ بایت حذف‌شده ،  ‏۳۰ ژوئیهٔ ۲۰۲۱
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۶: خط ۳۶:
}}
}}


'''قیام تشنگان در خوزستان''' از روز ۲۴ تیر ۱۴۰۰ آغاز شد و در بسیاری از شهرهای این استان شعله کشید.  بحران بی‌آبی هم یکی دیگر از ابرچالش‌هایی است که رژیم ایران با آن مواجه است. بیش از ۱۱ شهر این استان در بحران خشکسالی و بی‌آبی قرار دارند، ۶۶۰ روستا فاقد لــوله‌کشی آب و کل روستاهای استان با ۷۸ تانکــر سیار آبرسانی می‌شوند و به گفته صــادق حقیقی‌پور، مدیرعامل آب ‌و فاضلاب سابـق خوزستان، روستاهای دارای مشکل تامین و توزیع آب حدود ۷۰۰ پارچه است. در جریان قیام خوزستان مردم در بسیاری از شهرهای خوزستان از جمله سوسنگرد، اهواز، شادگان، شوش، بستان، هویزه و ایذه قیام کردند. این قیام به سرعت به شهرهای دیگر ایران، چون اصفهان، شاهین شهر، تبریز، دزفول، ماهشهر و... نیز کشیده شد...   
'''قیام تشنگان در خوزستان''' از روز ۲۴ تیر ۱۴۰۰ آغاز شد و در بسیاری از شهرهای این استان شعله کشید.  بحران بی‌آبی هم یکی دیگر از ابرچالش‌هایی است که رژیم ایران با آن مواجه است. بیش از ۱۱ شهر این استان در بحران خشکسالی و بی‌آبی قرار دارند، ۶۶۰ روستا فاقد لــوله‌کشی آب و کل روستاهای استان با ۷۸ تانکــر سیار آبرسانی می‌شوند و به گفته صــادق حقیقی‌پور، مدیرعامل آب ‌و فاضلاب سابـق خوزستان، روستاهای دارای مشکل تامین و توزیع آب حدود ۷۰۰ پارچه است. در جریان قیام خوزستان مردم در بسیاری از شهرهای خوزستان از جمله سوسنگرد، اهواز، شادگان، شوش، بستان، هویزه و ایذه قیام کردند. این قیام به سرعت به شهرهای دیگر ایران، چون الیگودرز، ایذه، شادگان، اصفهان، شاهین شهر، تبریز، دزفول، ماهشهر و... نیز کشیده شد...   


تا تاریخ ۲۹ تیر ۱۴۰۰ حداقل سه تن ا به نامهای مصطفی نعیماوی، قاسم خضیری و علی مزروعه با شلیک مستقیم مأموران جمهوری اسلامی به قتل رسیدند. رژیم ایران مسئول اول همه بحران‌های محیط‌ زیستی از جمله آب است. سدسازی‌های بی‌رویه، تغییر مسیر رودخانه‌ها برای منافع اقتصادی، خشک کردن عمدی دریاچه‌های و تالاب‌ها و... که اغلب توسط [[سپاه پاسداران انقلاب اسلامی|سپاه پاسداران]] هدایت می شود اکولوژی کشور را بر هم زده است.
تا تاریخ ۲۹ تیر ۱۴۰۰ حداقل سه تن به نامهای مصطفی نعیماوی، قاسم خضیری و علی مزروعه با شلیک مستقیم مأموران جمهوری اسلامی به قتل رسیدند. رژیم ایران مسئول اول همه بحران‌های محیط‌ زیستی از جمله آب است. سدسازی‌های بی‌رویه، تغییر مسیر رودخانه‌ها برای منافع اقتصادی، خشک کردن عمدی دریاچه‌ها و تالاب‌ها از جمله هورالعظیم و... که اغلب توسط [[سپاه پاسداران انقلاب اسلامی|سپاه پاسداران]] هدایت می‌شود اکولوژی کشور را بر هم زده است.


عیسی کلانتری اعتراف کرد: «سیاست‌های دولت ... باعث شده امروز یک تالاب و دریاچه زنده در کشور وجود نداشته باشد» سپاه پاسداران برای برداشت نفت از منطقه هورالعظیم این تالاب را خشکاند تا نفت استخراج کند. در درست در روزهایی که مردم خوزستان با شعار العطش در خیابان‌ها به تظاهرات پرداختند و پاسخ مسئولان استان خالی بودن صندوق برای لوله کشی آب به دلیل تحریم‌ها بود، صدا و سیمای جمهوری اسلامی از لوله کشی هزار کیلومتری برای انتقال نفت خبر داد که منجر به اعتراض بیشتر مردم شد.
عیسی کلانتری اعتراف کرد: «سیاست‌های دولت ... باعث شده امروز یک تالاب و دریاچه زنده در کشور وجود نداشته باشد» سپاه پاسداران برای برداشت نفت از منطقه هورالعظیم این تالاب را خشکاند تا نفت استخراج کند. درست در روزهایی که مردم خوزستان با شعار العطش در خیابان‌ها به تظاهرات پرداختند و پاسخ مسئولان استان، خالی بودن صندوق برای لوله کشی آب به دلیل تحریم‌ها بود، صدا و سیمای جمهوری اسلامی از لوله کشی هزار کیلومتری برای انتقال نفت خبر داد که منجر به اعتراض بیشتر مردم شد.


مردم در جریان این اعتراضات شعار دادند: «الشعب یرید اسقاط النظام»!
مردم در جریان این اعتراضات شعار دادند: «الشعب یرید اسقاط النظام»!
خط ۴۶: خط ۴۶:
نماینده‌ی مجلس احمدی بیعش گفت: «سر بسته می‌گویم، خیلی مراقب حوادث خوزستان باشید! بوی خون و… می‌آید. حتی شده تمام آب را بروی خوزستان باز کنید تا هم عطش را رفع کند هم آتش را خاموش کند.»
نماینده‌ی مجلس احمدی بیعش گفت: «سر بسته می‌گویم، خیلی مراقب حوادث خوزستان باشید! بوی خون و… می‌آید. حتی شده تمام آب را بروی خوزستان باز کنید تا هم عطش را رفع کند هم آتش را خاموش کند.»


حسن شاهوارپور نیز گفت:«وضعیت کنونی کم‌آبی‎ در استان خوزستان، زمینه بحران اجتماعی در حال شکل‌گیری است و بحران اجتماعی نیز پیشران بحران امنیتی است… اگر مدیریت نشود و درست حرکت نکنیم، تبعات آن مانند بحرانهای سال‌های ۹۶ و ۹۸ خواهد بود»
حسن شاهوارپور نیز گفت:«وضعیت کنونی کم‌آبی‎ در استان خوزستان، زمینه بحران اجتماعی در حال شکل‌گیری است و بحران اجتماعی نیز پیشران بحران امنیتی است… اگر مدیریت نشود و درست حرکت نکنیم، تبعات آن مانند بحران‌های سال‌های ۹۶ و ۹۸ خواهد بود»


== قیام تشنگان و بحران آب در ایران  ==
== قیام تشنگان و بحران آب در ایران  ==
بحران بی‌آبی یکی از ابرچالش‌های  حکومت جمهوری اسلامی است که به‌خصوص در استان‌های مرکزی و جنوبی گریبانگیر مردم گشته‌است. در اثر  این بحران  دو استان بزرگ خوزستان و «سیستان و بلوچستان»  در معرض خشکسالی و بی‌آبی قرار دارند؛ ۱۱ شهر با بحران بی‌آبی روبروست؛ ۶۶۰ روستا فاقد لــوله‌کشی آب هستند و همه‌ی روستاهای این مناطق به‌وسیله‌ی ۷۸ تانکــر سیار آبرسانی می‌شوند.   
بحران بی‌آبی یکی از ابرچالش‌های  حکومت جمهوری اسلامی است که به‌خصوص در استان‌های مرکزی و جنوبی گریبانگیر مردم گشته‌ است. در اثر  این بحران  دو استان بزرگ خوزستان و «سیستان و بلوچستان»  در معرض خشکسالی و بی‌آبی قرار دارند؛ ۱۱ شهر با بحران بی‌آبی روبروست؛ ۶۶۰ روستا فاقد لــوله‌کشی آب هستند و همه‌ی روستاهای این مناطق به‌وسیله‌ی ۷۸ تانکــر سیار آبرسانی می‌شوند.   


به گفته صــادق حقیقی‌پور، مدیرعامل آب ‌و فاضلاب سابـق خوزستان، روستاهای دارای مشکل تامین و توزیع آب حدود ۷۰۰ پارچه است. در جریان قیام تشنگان، مردم در بسیاری از شهرهای خوزستان از جمله سوسنگرد، اهواز، شادگان، شوش، بستان، هویزه و ایذه به خیابان‌ها ریخته‌اند.   
به گفته صــادق حقیقی‌پور، مدیرعامل آب ‌و فاضلاب سابـق خوزستان، روستاهای دارای مشکل تامین و توزیع آب حدود ۷۰۰ روستا است. در جریان قیام تشنگان، مردم در بسیاری از شهرهای خوزستان از جمله سوسنگرد، اهواز، شادگان، شوش، بستان، هویزه و ایذه به خیابان‌ها ریخته‌اند.   


رژیم ایران به خاطر اقداماتی مانند سدسازی‌های بی‌رویه، تغییر مسیر رودخانه‌ها برای منافع اقتصادی، خشک کردن عمدی دریاچه‌های و تالاب‌ها و... که اغلب توسط [[سپاه پاسداران انقلاب اسلامی|سپاه پاسداران]] هدایت می شود،  مسئول اصلی همه بحران‌های زیست محیطی از جمله آب است. اقداماتی که  اکولوژی کشور را بر هم زده است. سپاه پاسداران برای برداشت نفت از منطقه هورالعظیم این تالاب را خشکاند تا نفت استخراج کند. درست در روزهایی که مردم خوزستان با شعار العطش در خیابان‌ها به تظاهرات پرداختند و پاسخ مسئولان استان خالی بودن صندوق برای لوله کشی آب به دلیل تحریم‌ها بود، صدا و سیمای جمهوری اسلامی از لوله کشی هزار کیلومتری برای انتقال نفت خبر داد که منجر به اعتراض بیشتر مردم شد. [[پرونده:تالاب هورالعظیم.jpg|بندانگشتی|تالاب هورالعظیم در دو سوی مرز و خشکاندن هور در سمت ایران]]مردم در جریان این اعتراضات شعار دادند: «الشعب یرید اسقاط النظام»!
محمد درویش، رئیس کمیته محیط زیست در کرسی سلامت اجتماعی یونسکو، کارشناس و‌ کنشگر محیط زیست در همین رابطه گفت:  


احمدی بیغش نماینده‌ی مجلس در مورد قیام خوزستان هشدار داد:
یک پیمانکار چینی در زمان دولت احمدی‌نژاد گفته بود که برای استخراج نفت اگر این تالاب خشک باشد، قیمت‌ها را  ۲۰ درصد پایین می‌آورم. آنها به این نتیجه رسیدند که بهتر است تالاب را خشک کنند.
 
«سر بسته می‌گویم، خیلی مراقب حوادث خوزستان باشید! بوی خون و… می‌آید. حتی شده تمام آب را بروی خوزستان باز کنید تا هم عطش را رفع کند هم آتش را خاموش کند.»
 
حسن شاهوارپور (سمت او ) نیز نسبت به تبعات بحران آب اظهار کرد: 


«وضعیت کنونی کم‌آبی‎ در استان خوزستان، زمینه بحران اجتماعی در حال شکل‌گیری است و بحران اجتماعی نیز پیشران بحران امنیتی است… اگر مدیریت نشود و درست حرکت نکنیم، تبعات آن مانند بحرانهای سال‌های ۹۶ و ۹۸ خواهد بود»  
به‌ عنوان عامل اصلی ایجاد بحران خشکسالی، همه انگشت‌ها سپاه پاسداران را نشان می‌دهد! که با احداث ۷۰ سد بر رودخانه‌ی کارون، ۲۵سد در بالادست کرخه، آب را از خوزستان دریغ کرده است.
 
محمد درویش، رئیس کمیته محیط زیست در کرسی سلامت اجتماعی یونسکو، کارشناس و‌ کنشگر محیط زیست در همین  رابطه  گفت:  
 
یک پیمانکار چینی در زمان دولت احمدی‌نژاد گفته بود که برای استخراج نفت اگر این تالاب خشک باشد، قیمت‌ها را  ۲۰ درصد پایین می‌آورم. آنها به این نتیجه رسیدند که بهتر است تالاب را خشک کنند.


== رودهای خوزستان ==
== رودهای خوزستان ==
خط ۷۱: خط ۶۳:


=== رود کارون ===
=== رود کارون ===
کارون به عنوان تنها رودخانه کشور که به آب‌های اقیانوس راه‌ دارد، شناخته می‌شود.  کرن، کرنک و کوهرنگ از نام های قدیمی رود کارون   است. برخی هم این رود را با نام کوپرتس می‌شناسند. اصلی‌ترین سرچشمه کارون ، آب کاج زرد کوه بختیاری واقع در رشته‌ کوه‌های زاگرس می‌باشد. این رود با وارد شدن به شهر شوشتر در استان خوزستان به دو شاخه متفاوت به نام‌های شطیط و گرگر تقسیم می‌شود. این دو شاخه در قسمت جنوبی این شهر به یکدیگر وصل می‌شوند. در نهایت هم رود دز در شمال شهر اهواز به رود کارون متصل می‌شود. عمق این رود زیبا در روزهای پرآبی سال به چیزی نزدیک به ۲۱ متر می‌رسد.  
کارون به عنوان تنها رودخانه کشور که به آب‌های اقیانوس راه‌ دارد، شناخته می‌شود.  کرن، کرنک و کوهرنگ از نام های قدیمی رود کارون است. برخی هم این رود را با نام کوپرتس می‌شناسند. اصلی‌ترین سرچشمه کارون، آب کاج زرد کوه بختیاری واقع در رشته‌ کوه‌های زاگرس می‌باشد. این رود با وارد شدن به شهر شوشتر در استان خوزستان به دو شاخه متفاوت به نام‌های شطیط و گرگر تقسیم می‌شود. این دو شاخه در قسمت جنوبی این شهر به یکدیگر وصل می‌شوند. در نهایت هم رود دز در شمال شهر اهواز به رود کارون متصل می‌شود. عمق این رود زیبا در روزهای پرآبی سال به چیزی نزدیک به ۲۱ متر می‌رسد.  


رود کارون پرآب‌ترین، بزرگترین و طولانی‌ترین رودخانه ایران بود. تا این‌که در طول ۹۵۰ کیلومتری آن حداقل ۵ سد بسیار بزرگ (سدهای کارون ۱، کارون ۳، کارون ۴، سد مسجدسلیمان و گتوند) ساخته شد. دریاچه‌های پشت سدهای ساخته شده روی کارون در مجموع امکان ذخیره کردن ۱۶ میلیارد مترمکعب آب را دارند.  
رود کارون پرآب‌ترین، بزرگترین و طولانی‌ترین رودخانه ایران بود. تا این‌که در طول ۹۵۰ کیلومتری آن حداقل ۵ سد بسیار بزرگ (سدهای کارون ۱، کارون ۳، کارون ۴، سد مسجدسلیمان و گتوند) ساخته شد. دریاچه‌های پشت سدهای ساخته شده روی کارون در مجموع امکان ذخیره کردن ۱۶ میلیارد مترمکعب آب را دارند.  
خط ۸۶: خط ۷۸:


====== رود دز ======
====== رود دز ======
رودخانه‌ی دز هم از زاگرس سرچشمه می گیرد. بر روی این رودخانه در نزدیکی دزفول   سد بزرگی به نام دز ساخته شده‌است که حجم مخزن آن به  ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون مترمکعب می رسد و آب خروجی آن در پشت سلسله سدهای پایین دست ذخیره می‌شود
رودخانه‌ی دز هم از زاگرس سرچشمه می‌گیرد. بر روی این رودخانه در نزدیکی دزفول سد بزرگی به نام دز ساخته شده‌ است که حجم مخزن آن به  ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون مترمکعب می‌رسد و آب خروجی آن در پشت سلسله سدهای پایین دست ذخیره می‌شود


==== رود زهره ====
==== رود زهره ====
رود زهره که از منابع اصلی تامین آب تالاب شادگان بود قبلا سدهای کوثر و آسک آب آن را گرفته بودند و اینک سد عظیم‌تری به نام چم‌شیر که ظرفیت مخزنش ۲ میلیارد و ۳۰۰  میلیون مترمکعب است، در حال احداث می‌باشد
رود زهره که از منابع اصلی تامین آب تالاب شادگان بود قبلا سدهای کوثر و آسک آب آن را گرفته بودند و اینک سد عظیم‌تری به نام چم‌شیر که ظرفیت مخزنش ۲ میلیارد و ۳۰۰  میلیون مترمکعب است، درحال احداث می‌باشد


مجموعه‌ی این سدها بیش از ۳۰ میلیارد مترمکعب آب را ذخیره می‌کنند، علاوه بر اینها باید پروژه های بزرگ انتقال آب از سرچشمه برخی از این رودخانه‌ها مثل کارون و دز را هم باید به آن اضافه کرد که حجم زیادی آب را به مناطق دیگر منتقل می‌کنند.
مجموعه‌ی این سدها بیش از ۳۰ میلیارد مترمکعب آب را ذخیره می‌کنند، علاوه بر اینها باید پروژه‌های بزرگ انتقال آب از سرچشمه برخی از این رودخانه‌ها مثل کارون و دز را هم باید به آن اضافه کرد که حجم زیادی آب را به مناطق دیگر منتقل می‌کنند.


== روزشمار قیام آب خوزستان  ==
== روزشمار قیام آب خوزستان  ==


=== ۵ شنبه ۲۴ تیر روز اول ===
=== ۵ شنبه ۲۴ تیر روز اول ===
بر اساس اخبار منتشر شده بر روی شبکه‌های اجتماعی (پنجشنبه ۲۴تیر) شمار زیادی از جوانان منطقه پل زنجیر در جاده ماهشهر - سربندر در اعتراض به بی‌آبی این جاده را به آتش کشیده و مسدود کردند.  
بر اساس اخبار منتشر شده بر روی شبکه‌های اجتماعی (پنجشنبه ۲۴تیر) شمار زیادی از جوانان منطقه پل‌زنجیر در جاده ماهشهر - سربندر در اعتراض به بی‌آبی این جاده را به آتش کشیده و مسدود کردند.  


این در حالی است که بیش از ۷۰۰ روستای خوزستان از کم‌آبی رنج می‌برند. کشاورزان به ستوه آمده، نخیلات جان می‌دهند و گاومیش‌ها در باتلاق بی‌تدبیری و سوءمدیریت حاکمیت تلف می‌شوند.  
این در حالی است که بیش از ۷۰۰ روستای خوزستان از کم‌آبی رنج می‌برند. کشاورزان به ستوه آمده، نخیلات جان می‌دهند و گاومیش‌ها در باتلاق بی‌تدبیری و سوءمدیریت حاکمیت تلف می‌شوند.  


اعتراضات مردم خوزستان با شعار «انا عطشان» (تشنه  ‌‌‌ام) روز پنجشنبه آغاز شد و دست‌کم ۱۱ شهر این استان به این اعتراضات پیوستند. در دومین شب، شب جمعه، اعتراضات به شهرهای حمیدیه، ماهشهر، سوسنگرد، شوش، شادگان، مناطق کانتکس و عین‌دوی  اهواز، رفیع و هویزه رسید.  
اعتراضات مردم خوزستان با شعار «انا عطشان» (تشنه‌ام) روز پنجشنبه آغاز شد و دست‌کم ۱۱ شهر این استان به این اعتراضات پیوستند. در دومین شب، شب جمعه، اعتراضات به شهرهای حمیدیه، ماهشهر، سوسنگرد، شوش، شادگان، مناطق کانتیکس و عین‌دوی  اهواز، رفیع و هویزه رسید. <span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span>
 
به‌ عنوان عامل اصلی ایجاد بحران خشکسالی، همه انگشت‌ها  سپاه پاسداران را نشان می‌دهد! که با  احداث ۷۰ سد بر رودخانه‌ي کارون، ۲۵سد در بالادست کرخه، آب را از خوزستان دریغ کرده است.
 
<span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span>
=== جمعه ۲۵ تیر روز دوم ===
=== جمعه ۲۵ تیر روز دوم ===
<blockquote>سایت دویچه وله از دومین روز تظاهرات گزارش می‌کند:</blockquote><blockquote>اعتراض به بی‌آبی در خوزستان؛ یک جوان در شادگان کشته شد.</blockquote>[[پرونده:خوزستان بی‌آب.JPG|بندانگشتی|خوزستان بی‌آب]]<blockquote>در اعتراضات شبانه به بی‌آبی در مسیر اهواز - اندیمشک، جوانی ۳۰ ساله به نام مصطفی نعیماوی کشته شد. سرپرست فرمانداری "اغتشاشگران" را عامل تیراندازی خوانده اما شاهدان عینی گفته‌اند نیروهای امنیتی به صف معترضان شلیک کردند.</blockquote><blockquote>در تجمع شبانه اعتراض به بی‌آبی در شادگان، جوانی ۳۰ ساله به نام مصطفی نعیماوی کشته شد. سرپرست فرمانداری "اغتشاشگران" را عامل تیراندازی معرفی کرده اما شاهدان عینی گفته‌اند نیروهای امنیتی به صف جوانان تیراندازی کرده‌اند و یک کودک نیز زخمی شده است. از سوی دیگر گفته می‌شود که شماری از جوانان جاده اهوازـ شوش ـ اندیمشک را بسته بودند. </blockquote><blockquote>دومین شب تجمعات مردم خوزستان در شهرهای حمیدیه، شوش، خرمشهر، بستان، ماهشهر، قلعه کنعان، شادگان و مناطقی از اهواز ادامه یافت. امید صبری‌پور، سرپرست فرمانداری شادگان کشته شدن این جوان ۳۰ ساله بر اثر تیراندازی را تایید کرده اما مدعی شده که "افراد فرصت‌طلب و اغتشاش‌گر" عوامل واقعه بوده‌اند. فعالان محلی اما گفته‌اند که مصطفی نعیماوی اهل منطقه عباس آباد با شلیک دو گلوله به سینه‌اش جان باخته است.</blockquote><blockquote>در روزهای گذشته، تظاهرکنندگان در اعتراض به بی‌آبی، قطع مکرر آب و محرومیت از آب آشامیدنی سالم به خیابان‌ها آمده و شعار داده‌اند: «آب ما کو، هور ما کو»، «تشنه‌ام آب حق منست» گرمای شدید موجب شده که ادارات دولتی در ۱۸ شهر خوزستان تعطیل شوند.</blockquote><blockquote>هویزه، سوسنگرد، حمیدیه، کوت عبدالله، زرگان، ماهشهر، خرمشهر و ملاثانی، صحنه تجمع و اعتراض به بی‌آبی بوده‌‌اند. تصاویر و فیلم‌های این تظاهرات در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شوند اما قاسم  سلیمانی دشتکی، استاندار خوزستان مدعی شده که این کلیپ‌ها به گذشته مربوط می‌شوند و "برخی با انتشار آنها در صدد تحریک مردم هستند."</blockquote><blockquote>میثم آل مهدی، فعال کارگری از فولاد اهواز در واکنش به مدعای استاندار کلیپ‌های تجمعات شبانه را در توییتر منتشر کرده است.</blockquote><blockquote>خبرگزاری فارس با وجود اذعان به بحران بی‌آبی و خشک شدن کرخه و هورالعظیم، ادعا کرده که "شبکه‌های بیگانه با هدف ایجاد آشوب و ناارامی به تحریک احساسات مردم اقدام می‌کنند."</blockquote><blockquote>بهروز بوچانی، نویسنده و روزنامه‌نگار در توییتی نوشته است: »آنطور که از ویدئوهای اهواز پیداست به نظر می‌رسد شاهد یک قیام همه جانبه باشیم تا تظاهراتی تک بعدی. پیرمرد عرب روی میز استانداری کوبید و فریاد زد" شما می‌خواهید ما از اینجا کوچ کنیم اما ما سرزمین‌مان را ترک نمی‌کنیم‌, اینجا وطن ماست", همین دو جمله به تنهایی یک مانیفست ضد استعماری ست.»<ref>[https://www.dw.com/fa-ir/%D8%AE%D9%88%D8%B2%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D9%BE%D9%86%D8%AC%D9%85%DB%8C%D9%86-%D8%B4%D8%A8-%D8%A7%D8%B9%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D8%B6%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D9%87-%D8%A8%DB%8C%D8%A2%D8%A8%DB%8C/a-58322814 مقاله سایت دویچه وله] </ref></blockquote>در دومین روز قیام خوزستان سخنگوی سازمان مجاهدین خلق ایران که اپوزیسیون جدی حاکمیت سیاسی ایران محسوب می‌شود، پیامی به شرح زیر صادر کرد:‌<blockquote>'''سخنگوی مجاهدین با درود به دلیران اهواز و جوانان شورشگر، مردم و دیگر جوانان غیور خوزستان را به حمایت از آنها فراخواند تا شعله‌های آتش و قیام هر چه بالاتر بگیرد.'''</blockquote><blockquote></blockquote><blockquote>'''شنبه ۲۶ تیر روز سوم'''</blockquote>مردم خوزستان در ۲۶ تیر ۱۴۰۰ سومین روز قیام تشنگان را  آغاز کردند. براساس خبرها و تصاویر منتشر شده در شبکه های مجازی، عصر روز شنبه ۲۶ تیرماه مردم شهرهای مختلف خوزستان با بستن جاده‌ها و روشن کردن آتش در معابر و تظاهرات پرشور، اعتراضات شان را ادامه دادند.
<blockquote>سایت دویچه وله از دومین روز تظاهرات گزارش می‌کند:</blockquote><blockquote>اعتراض به بی‌آبی در خوزستان؛ یک جوان در شادگان کشته شد.</blockquote>[[پرونده:خوزستان بی‌آب.JPG|بندانگشتی|خوزستان بی‌آب]]<blockquote>در تجمع شبانه اعتراض به بی‌آبی در شادگان، جوانی ۳۰ ساله به نام مصطفی نعیماوی کشته شد. سرپرست فرمانداری "اغتشاشگران" را عامل تیراندازی معرفی کرده اما شاهدان عینی گفته‌اند نیروهای امنیتی به صف جوانان تیراندازی کرده‌اند و یک کودک نیز زخمی شده است. از سوی دیگر گفته می‌شود که شماری از جوانان جاده اهوازـ شوش ـ اندیمشک را بسته بودند.</blockquote><blockquote>دومین شب تجمعات مردم خوزستان در شهرهای حمیدیه، شوش، خرمشهر، بستان، ماهشهر، قلعه کنعان، شادگان و مناطقی از اهواز ادامه یافت. امید صبری‌پور، سرپرست فرمانداری شادگان کشته شدن این جوان ۳۰ ساله بر اثر تیراندازی را تایید کرده اما مدعی شده که "افراد فرصت‌طلب و اغتشاش‌گر" عوامل واقعه بوده‌اند. فعالان محلی اما گفته‌اند که مصطفی نعیماوی اهل منطقه عباس آباد با شلیک دو گلوله به سینه‌اش جان باخته است.</blockquote><blockquote>در روزهای گذشته، تظاهرکنندگان در اعتراض به بی‌آبی، قطع مکرر آب و محرومیت از آب آشامیدنی سالم به خیابان‌ها آمده و شعار داده‌اند: «آب ما کو، هور ما کو»، «تشنه‌ام آب حق منست» گرمای شدید موجب شده که ادارات دولتی در ۱۸ شهر خوزستان تعطیل شوند.</blockquote><blockquote>هویزه، سوسنگرد، حمیدیه، کوت عبدالله، زرگان، ماهشهر، خرمشهر و ملاثانی، صحنه تجمع و اعتراض به بی‌آبی بوده‌‌اند. تصاویر و فیلم‌های این تظاهرات در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شوند اما قاسم  سلیمانی دشتکی، استاندار خوزستان مدعی شده که این کلیپ‌ها به گذشته مربوط می‌شوند و "برخی با انتشار آنها در صدد تحریک مردم هستند."</blockquote><blockquote>میثم آل مهدی، فعال کارگری از فولاد اهواز در واکنش به مدعای استاندار کلیپ‌های تجمعات شبانه را در توییتر منتشر کرده است.</blockquote><blockquote>خبرگزاری فارس با وجود اذعان به بحران بی‌آبی و خشک شدن کرخه و هورالعظیم، ادعا کرده که "شبکه‌های بیگانه با هدف ایجاد آشوب و ناارامی به تحریک احساسات مردم اقدام می‌کنند."</blockquote><blockquote>بهروز بوچانی، نویسنده و روزنامه‌نگار در توییتی نوشته است: »آنطور که از ویدئوهای اهواز پیداست به نظر می‌رسد شاهد یک قیام همه جانبه باشیم تا تظاهراتی تک بعدی. پیرمرد عرب روی میز استانداری کوبید و فریاد زد" شما می‌خواهید ما از اینجا کوچ کنیم اما ما سرزمین‌مان را ترک نمی‌کنیم‌, اینجا وطن ماست", همین دو جمله به تنهایی یک مانیفست ضد استعماری‌ست.»<ref>[https://www.dw.com/fa-ir/%D8%AE%D9%88%D8%B2%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D9%BE%D9%86%D8%AC%D9%85%DB%8C%D9%86-%D8%B4%D8%A8-%D8%A7%D8%B9%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D8%B6%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D9%87-%D8%A8%DB%8C%D8%A2%D8%A8%DB%8C/a-58322814 مقاله سایت دویچه وله] </ref></blockquote>در دومین روز قیام خوزستان سخنگوی سازمان مجاهدین خلق ایران که اپوزیسیون جدی حاکمیت سیاسی ایران محسوب می‌شود، پیامی به شرح زیر صادر کرد:‌<blockquote>'''سخنگوی مجاهدین با درود به دلیران اهواز و جوانان شورشگر، مردم و دیگر جوانان غیور خوزستان را به حمایت از آنها فراخواند تا شعله‌های آتش و قیام هر چه بالاتر بگیرد.'''</blockquote><blockquote></blockquote><blockquote>'''شنبه ۲۶ تیر روز سوم'''</blockquote>مردم خوزستان در ۲۶ تیر ۱۴۰۰ سومین روز قیام تشنگان را  آغاز کردند. براساس خبرها و تصاویر منتشر شده در شبکه‌های مجازی، عصر روز شنبه ۲۶ تیرماه مردم شهرهای مختلف خوزستان با بستن جاده‌ها و روشن کردن آتش در معابر و تظاهرات پرشور، اعتراضات‌شان را ادامه دادند.


-‌ مردم سوسنگرد در اعتراض به بی آبی و خشکسالی جاده سوسنگرد اهواز را مسدود کردند. و با روشن کردن آتش جاده ها را مسدود کردند.
-‌ مردم سوسنگرد در اعتراض به بی آبی و خشکسالی جاده سوسنگرد اهواز را مسدود کردند. و با روشن کردن آتش جاده‌ها را مسدود کردند.


- در کوت عبدالله اهواز مردم با تظاهرات و راهپیمایی گسترده در این شهر اعتراض خود را نسبت به کم آبی اعلام کردند.
- در کوت عبدالله اهواز مردم با تظاهرات و راهپیمایی گسترده در این شهر اعتراض خود را نسبت به کم آبی اعلام کردند.
خط ۱۱۴: خط ۱۰۲:
– در عبدالخان مردم خشمگین جاده اهواز – اندیشمک را بستند و در اعتراض به بی آبی و تشنگی مردم اجازه تردد به خودروها را در این منطقه ندادند
– در عبدالخان مردم خشمگین جاده اهواز – اندیشمک را بستند و در اعتراض به بی آبی و تشنگی مردم اجازه تردد به خودروها را در این منطقه ندادند


-‌در شاوور شهرستان کرخه نیز مردم در اعتراض به بی آبی و تشنگی  جاده اهواز – شوش را بستند. مردم شاوور شهرستان کرخه  در اعتراض به بی آبی جاده منتهی به اهواز را بستند.
-‌در شاوور شهرستان کرخه نیز مردم در اعتراض به بی آبی و تشنگی  جاده اهواز – شوش را بستند.


-در شوش دانیال نیز پل اصلی شهر با آتش و تجمع مردمی مسدود شد. در چهار راه شوش نیز مردم خیابان را بستند و مانع تردد خوروها شدند.
-در شوش دانیال نیز پل اصلی شهر با آتش و تجمع مردمی مسدود شد. در چهار راه شوش نیز مردم خیابان را بستند و مانع تردد خودروها شدند.


-‌ در همین حال راه های منتهی به کوت عبدالله توسط پلیس مسدود شده و یکان ویژه وارد کوت عبدالله شدند.
-‌ در همین حال راه‌های منتهی به کوت عبدالله توسط پلیس مسدود شده و یکان ویژه وارد کوت عبدالله شدند.


-‌ اهالی روستای کوت سید نعیم اهواز در پی نبود آب و بی آبی دست به تظاهرات زدند.
-‌ اهالی روستای کوت سید‌نعیم اهواز در پی نبود آب و بی آبی دست به تظاهرات زدند.


-‌ سومین روز اعتراضات گسترده مردم اهواز به بحران‌ بی‌آبی و قطع حقابه کشاورزی  و خشکاندن  تالاب‌های منطقه در روستای کوت سید نعیم اهواز برگزار شد.
-‌ سومین روز اعتراضات گسترده مردم اهواز به بحران‌ بی‌آبی و قطع حقابه کشاورزی  و خشکاندن  تالاب‌های منطقه در روستای کوت سید‌نعیم اهواز برگزار شد.


قیام مردم در حالی وارد سومین روز خود شد که  خبرهایی از کشته شدن سه تن از جوانان توسط نیروهای انتظامی منتشر شده است.
قیام مردم در حالی وارد سومین روز خود شد که  خبرهایی از کشته شدن سه تن از جوانان توسط نیروهای انتظامی منتشر شده است.
خط ۱۲۹: خط ۱۱۷:


=== یکشنبه ۲۷ تیر روز چهارم ===
=== یکشنبه ۲۷ تیر روز چهارم ===
<blockquote>روز یکشنبه ۲۷ تیرماه ۱۴۰۰، تجمعات اعتراضی شهروندان خوزستان نسبت به بی آبی دستکم در دو شهر برای چهارمین روز متوالی ادامه داشت.</blockquote><blockquote>معترضان در شهرهای سوسنگرد و اهواز، دست به تجمع و راهپیمایی زدند و بر اساس ویدئوهای منتشر شده، تجمع شهروندان در شهر سوسنگرد، با خشونت نیروهای نظامی و تیراندازی به سمت معترضین همراه بوده است. به علاوه شهروندان معترض با روشن کردن آتش جاده های ارتباطی اهواز به خرمشهر و اهواز به شوش را مسدود کردند.</blockquote><blockquote>از روز دوم اعتراضات تاکنون، کشته شدن دو شهروند در جریان این اعتراضات به نام‌های مصطفی نعیماوی ۳۰ ساله از اهالی شادگان، قاسم ناصری (خضیری)، حدودا ۱۷ ساله از اهالی منطقه کوت عبدالله اهواز توسط مقامات استانی تائید شده است.</blockquote><blockquote>به علاوه گزارش‌هایی در خصوص قطعی و یا کاهش شدید سرعت اینترنت در استان خوزستان در شبکه های اجتماعی منتشر شده است.</blockquote>
<blockquote>روز یکشنبه ۲۷ تیرماه ۱۴۰۰، تجمعات اعتراضی شهروندان خوزستان نسبت به بی آبی دستکم در دو شهر برای چهارمین روز متوالی ادامه داشت.</blockquote><blockquote>معترضان در شهرهای سوسنگرد و اهواز، دست به تجمع و راهپیمایی زدند و بر اساس ویدئوهای منتشر شده، تجمع شهروندان در شهر سوسنگرد، با خشونت نیروهای نظامی و تیراندازی به سمت معترضین همراه بوده است. به علاوه شهروندان معترض با روشن کردن آتش جاده‌های ارتباطی اهواز به خرمشهر و اهواز به شوش را مسدود کردند.</blockquote><blockquote>از روز دوم اعتراضات تاکنون، کشته شدن دو شهروند در جریان این اعتراضات به نام‌های مصطفی نعیماوی ۳۰ ساله از اهالی شادگان، قاسم ناصری (خضیری)، حدودا ۱۷ ساله از اهالی منطقه کوت عبدالله اهواز توسط مقامات استانی تائید شده است.</blockquote><blockquote>به علاوه گزارش‌هایی در خصوص قطعی و یا کاهش شدید سرعت اینترنت در استان خوزستان در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است.</blockquote>
[[پرونده:مرگ گاومیش در هور.JPG|بندانگشتی|تلف شدن گاومیش‌ها در هورالعظیم از بی آبی]]
[[پرونده:مرگ گاومیش در هور.JPG|بندانگشتی|تلف شدن گاومیش‌ها در هورالعظیم از بی آبی]]
<blockquote>طی چهار روز اخیر، شهروندان معترض دستکم در ۱۷ شهر از جمله شاوور، کرخه، کوت سید نعیم، شوش، اهواز، آبادان، حمیدیه، بستان، سوسنگرد، بندرماهشهر، خرمشهر، شادگان، کوت عبدالله، ملاثانی، هویزه، ابوحمیظه و مشهد، اقدام به برگزاری تجمعات اعتراضی کرده‌اند و در برخی از ویدئوهای منتشر شده صدای تیراندازی به گوش میرسد. اعتراضات و راهپیمایی این افراد با حضور گسترده نیروهای نظامی و امنیتی همراه بود. ...مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران کشور، با اشاره به بحران بی آبی در خورستان عنوان کرد: «چند روز پیش در یکی از شهرهای این استان، به علت کمبود آب، تمامی گاومیش های یک دامدار تلف شدند. دامدار مذکور با دیدن این صحنه سکته کرد و جان باخت. به راستی که دامداران خوزستان چه دردی را متحمل شده اند.»</blockquote><blockquote>پیشتر نیز جلیل مختار، نماینده آبادان معضلات به وجود آمده را ناشی از انتقال آب از استان خوزستان به استان‌های دیگر و سوءمدیریت دانسته و گفته بود: «متاسفانه شاهد بودیم براساس مصوباتی که در دولت‌ها صورت گرفت موضوع نقل و انتقال آب از استان‌هایی مثل خوزستان به برخی از مناطق دیگر باعث شد استان خوزستان که جلگه‌ای بود در مسیر بیابان‌شدن قرار گیرد.»  همچنین مجتبی یوسفی، نماینده اهواز و باوی نیز عنوان کرده بود: «از دو سال پیش با سوءمدیریت وزارت نیرو در بخش آب، استان خوزستان دچار سیل می‌شود و الان اعضای دولت به‌خصوص وزارت نیرو و سایر وزارتخانه‌های دخیل باید برای ما توضیح دهند چگونه با سوءمدیریت منابع آبی در این استان، سیل ساختگی در خوزستان به‌راه انداختند تا به اهداف سیاسی انتقال آب دسترسی پیدا کنند.» این نماینده با زیر سوال بردن اظهارات وزیر نیرو در خصوص عدم توان مالی برای تهیه لوله، از چگونگی اجرایی شدن انتقال پر هزینه آب از خلیج فارس پرسیده و گفته بود: «دو میلیون اصله نخل به دلیل سوءمدیریت وزارت نیرو و وزارت کشور و سازمان محیط‌زیست در معرض از بین رفتن قرار گرفت.» <ref>[https://www.hra-news.org/2021/hranews/a-31003/ خبرگزاری هرانا]</ref></blockquote><blockquote>ناصری‌زاده در مجلس ـ ۲۷تیر ۱۴۰۰:</blockquote><blockquote>آقایان واقعاً قضیه شوخی بردار نیست.</blockquote><blockquote>حجت... فیروزی در مجلس ـ ۲۷تیر ۱۴۰۰:</blockquote><blockquote>هیچ فرصتی برای آزمون و خطا نداریم.</blockquote>تلویزیون فاکس نیوز، ۱۸ ژوییه ۲۰۲۱- ۲۷ تیر ۱۴۰۰<blockquote>مجری فاکس نیوز اریک شاون: به ما گفته شده که در ایران معترضان برای سومین روز متوالی در یک استان غنی از نفت بیرون ریخته‌اند و تظاهر کنندگان علیه دولت در آنجا گرد آمده‌اند. مخالفت آنها از جمله شامل سو مدیریت است. آنها خواهان آب هستند آن هم در هوای ۱۰۰ درجه (فارنهایت). گزارشات گروه اپوزیسیون شورای ملی مقاومت ایران حاکی از آن است که ۳تن از معترضان به ضرب گلوله نیروهای دولتی کشته شدند. یکی از آنها ۲۶ساله و دیگری ۱۷ساله بودند و در همین حال این اعتراضات گسترده هم‌چنان ادامه دارد...<ref>[https://www.trendsmap.com/twitter/tweet/1417055904751566850 نقشه ترند توییتر]</ref></blockquote><blockquote>پیام مسعود رجوی در چهارمین روز قیام خوزستان:</blockquote><blockquote>'''مسعود رجوی (۲۷تیر۱۴۰۰):'''</blockquote><blockquote>'''با درود به مردم و دلیران تشنه‌کام سوسنگرد، امشب باید به مزدوران و جنایتکارانی که به سمت مردم و جوانان شورشگر شلیک می‌کنند، درسی جانانه داد. ایستادگی دلاوران سوسنگرد باعث ایستادگی مردم خوزستان و دیگر شهرها و مناطق ایران می‌شود و به کمک و حمایت می‌آیند. آن قدر باید ادامه داد تا رژیم آب را تأمین کند. سدهای دز و گتوند به اندازه کافی آب ذخیره دارند، اما سپاه پاسداران به انحصار مصارف خود در آورده است.'''</blockquote>
<blockquote>طی چهار روز اخیر، شهروندان معترض دستکم در ۱۷ شهر از جمله شاوور، کرخه، کوت سید‌نعیم، شوش، اهواز، آبادان، حمیدیه، بستان، سوسنگرد، بندرماهشهر، خرمشهر، شادگان، کوت عبدالله، ملاثانی، هویزه، ابوحمیظه و مشهد، اقدام به برگزاری تجمعات اعتراضی کرده‌اند و در برخی از ویدئوهای منتشر شده صدای تیراندازی به گوش میرسد. اعتراضات و راهپیمایی این افراد با حضور گسترده نیروهای نظامی و امنیتی همراه بود. ...مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران کشور، با اشاره به بحران بی آبی در خورستان عنوان کرد: «چند روز پیش در یکی از شهرهای این استان، به علت کمبود آب، تمامی گاومیش‌های یک دامدار تلف شدند. دامدار مذکور با دیدن این صحنه سکته کرد و جان باخت. به راستی که دامداران خوزستان چه دردی را متحمل شده اند.»</blockquote><blockquote>پیشتر نیز جلیل مختار، نماینده آبادان معضلات به وجود آمده را ناشی از انتقال آب از استان خوزستان به استان‌های دیگر و سوءمدیریت دانسته و گفته بود: «متاسفانه شاهد بودیم براساس مصوباتی که در دولت‌ها صورت گرفت موضوع نقل و انتقال آب از استان‌هایی مثل خوزستان به برخی از مناطق دیگر باعث شد استان خوزستان که جلگه‌ای بود در مسیر بیابان‌شدن قرار گیرد.»  همچنین مجتبی یوسفی، نماینده اهواز و باوی نیز عنوان کرده بود: «از دو سال پیش با سوءمدیریت وزارت نیرو در بخش آب، استان خوزستان دچار سیل می‌شود و الان اعضای دولت به‌خصوص وزارت نیرو و سایر وزارتخانه‌های دخیل باید برای ما توضیح دهند چگونه با سوءمدیریت منابع آبی در این استان، سیل ساختگی در خوزستان به‌راه انداختند تا به اهداف سیاسی انتقال آب دسترسی پیدا کنند.» این نماینده با زیر سوال بردن اظهارات وزیر نیرو در خصوص عدم توان مالی برای تهیه لوله، از چگونگی اجرایی شدن انتقال پر هزینه آب از خلیج فارس پرسیده و گفته بود: «دو میلیون اصله نخل به دلیل سوءمدیریت وزارت نیرو و وزارت کشور و سازمان محیط‌ زیست در معرض از بین رفتن قرار گرفت.» <ref>[https://www.hra-news.org/2021/hranews/a-31003/ خبرگزاری هرانا]</ref></blockquote><blockquote>ناصری‌زاده در مجلس ـ ۲۷تیر ۱۴۰۰:</blockquote><blockquote>آقایان واقعاً قضیه شوخی بردار نیست.</blockquote><blockquote>حجت... فیروزی در مجلس ـ ۲۷تیر ۱۴۰۰:</blockquote><blockquote>هیچ فرصتی برای آزمون و خطا نداریم.</blockquote>تلویزیون فاکس نیوز، ۱۸ ژوییه ۲۰۲۱- ۲۷ تیر ۱۴۰۰<blockquote>مجری فاکس نیوز اریک شاون: به ما گفته شده که در ایران معترضان برای سومین روز متوالی در یک استان غنی از نفت بیرون ریخته‌اند و تظاهر کنندگان علیه دولت در آنجا گرد آمده‌اند. مخالفت آنها از جمله شامل سو مدیریت است. آنها خواهان آب هستند آن هم در هوای ۱۰۰ درجه (فارنهایت). گزارشات گروه اپوزیسیون شورای ملی مقاومت ایران حاکی از آن است که ۳تن از معترضان به ضرب گلوله نیروهای دولتی کشته شدند. یکی از آنها ۲۶ساله و دیگری ۱۷ساله بودند و در همین حال این اعتراضات گسترده هم‌چنان ادامه دارد...<ref>[https://www.trendsmap.com/twitter/tweet/1417055904751566850 نقشه ترند توییتر]</ref></blockquote><blockquote>پیام مسعود رجوی در چهارمین روز قیام خوزستان:</blockquote><blockquote>'''مسعود رجوی (۲۷تیر۱۴۰۰):'''</blockquote><blockquote>'''با درود به مردم و دلیران تشنه‌کام سوسنگرد، امشب باید به مزدوران و جنایتکارانی که به سمت مردم و جوانان شورشگر شلیک می‌کنند، درسی جانانه داد. ایستادگی دلاوران سوسنگرد باعث ایستادگی مردم خوزستان و دیگر شهرها و مناطق ایران می‌شود و به کمک و حمایت می‌آیند. آن قدر باید ادامه داد تا رژیم آب را تأمین کند. سدهای دز و گتوند به اندازه کافی آب ذخیره دارند، اما سپاه پاسداران به انحصار مصارف خود در آورده است.'''</blockquote>


=== دوشنبه ۲۸ تیر روز پنجم ===
=== دوشنبه ۲۸ تیر روز پنجم ===
خط ۱۳۷: خط ۱۲۵:


=== سه شنبه ۲۹ تیر روز ششم ===
=== سه شنبه ۲۹ تیر روز ششم ===
خبرگزاری هرانا گزارش می‌کند:<blockquote>روز سه شنبه ۲۹ تیرماه۱۴۰۰، تجمعات اعتراضی شهروندان خوزستان نسبت به فقدان مدیریت آب و بحران بی آبی دستکم در ۶ شهر برای ششمین روز متوالی ادامه داشت.</blockquote><blockquote>مردم معترض در شهرهای سوسنگرد، آبادان، ایذه، بهبهان، اهواز، خرمشهر و شادگان با راهپیمایی در خیابان های این شهرها و سر دادن شعارهایی اعتراض خود را نسبت به این موضوع نشان دادند. بر اساس ویدئوهای منتشر شده، تجمع شهروندان در شهر ایذه، با حضور نیروهای نظامی و بعضا شلیک گاز اشک آور به سوی معترضین همراه بوده است. در تجمعات ایذه مردم شعارهایی علیه آیت الله خامنه ای سردادند.</blockquote><blockquote>یکی از شهروندان ساکن شهرستان ایذه در خصوص اعمال خشونت نیروهای نظامی به گزارشگر هرانا گفت: نیروهای نظامی به سمت مردم معترض اقدام به پرتاب گاز اشک آور کردند. شماری از مردم آسیب دیدند از جمله برادر کوچکترم که همراه من در اجتماع حضور داشت و دارای بیماری تنگی نفس است. اینگونه رفتار خشونت آمیز با مردمی که خواسته و اعتراضات به حقی دارند، خجالت آور است. مگر ما چه کرده ایم که اینگونه با ما برخورد سرکوب گرانه صورت می گیرد. آیا مسئولانی که دستور چنین برخوردی را میدهند خود و خانواده هایشان میتوانند بدون دسترسی به آب روز را به شب برسانند؟”</blockquote><blockquote>همزمان گزارش‌هایی در خصوص قطعی و یا کاهش شدید سرعت اینترنت در برخی از شهرهای استان خوزستان در شبکه های اجتماعی منتشر شده است. در این رابطه یک شهروند ساکن اهواز به گزارشگر هرانا گفت: اینترنت تلفن های همراه ایرانسل و همراه اول همزمان با هم قطع شده است و ما از طریق موبایل هایمان نمیتوانیم به اینترنت دسترسی داشته باشیم.<ref>[https://www.hra-news.org/2021/hranews/a-31023/ خبرگزاری هرانا]</ref></blockquote><blockquote>شب دوشنبه به‌رغم اینکه دولت اقدام به انتقال نیروهای سرکوب کمکی از اصفهان، لرستان و تهران به خوزستان کرده بود اما مردم  در مناطق مختلف شهر اهواز، حمیدیه، ویس، کوت عبدالله، و هزاران تن از جوانان خوزستانی در شهرهای سوسنگرد، هویزه، ماهشهر، شوش و به خیابان‌ها ریخته و به تظاهرات پرداختند. هجوم نیروی امنیتی و یکان‌های ویژه موتورسوار، بکارگیری گاز اشک‌آور، و فلفل و شلیک بسوی مردم نتوانست مانع از ادامه تظاهرات آنها گردد. همزمان جوانان در اندیمشک و دزفول با روشن کردن آتش اقدام به بستن جاده اصلی نمودند.<ref>[https://iranazadfarda.com/%D8%A7%D8%B7%D9%84%D8%A7%D8%B9%DB%8C%D9%87-%D9%87%D8%A7/%D8%AE%DB%8C%D8%B2%D8%B4-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D9%87%D9%88%D8%A7%D8%B2%D8%8C-%D8%B3%D9%88%D8%B3%D9%86%DA%AF%D8%B1%D8%AF%D8%8C%D9%87%D9%88%DB%8C%D8%B2%D9%87%D8%8C-%D9%85%D8%A7% سایت ایران آزاد فردا]</ref></blockquote><blockquote>شيخ رحيم اسحاقى از شيوخ قبايل عرب در اهواز در پیامی ‌می‌گوید: ما عید قربان نداریم، عزادار هستیم. براى ما توپخانه و تانک جنگی آوردند</blockquote><blockquote>و به سمت مردم تیر اندازی می‌کنند، دیشب شب سختی بود برای مردم، دیشب جوانانی در معشور (ماهشهر) شهید شدند و جوانانی نیز در کوت عبد الله اهواز و در خفاجیه (سوسنگرد) و در حمیدیه و در ایذه و در لشکر آباد و شلنگ آباد شهید شدند و همچنین در شهر ویس و ملاثانی وشوش شهید دادیم، زشت است به هم دیگر عید را تبریک بگوییم، ما عزادار هستیم</blockquote>پیام مسعود رجوی در ششمین روز قیام خوزستان:
خبرگزاری هرانا گزارش می‌کند:<blockquote>روز سه شنبه ۲۹ تیرماه۱۴۰۰، تجمعات اعتراضی شهروندان خوزستان نسبت به فقدان مدیریت آب و بحران بی آبی دستکم در ۶ شهر برای ششمین روز متوالی ادامه داشت.</blockquote><blockquote>مردم معترض در شهرهای سوسنگرد، آبادان، ایذه، بهبهان، اهواز، خرمشهر و شادگان با راهپیمایی در خیابان های این شهرها و سر دادن شعارهایی اعتراض خود را نسبت به این موضوع نشان دادند. بر اساس ویدئوهای منتشر شده، تجمع شهروندان در شهر ایذه، با حضور نیروهای نظامی و بعضا شلیک گاز اشک آور به سوی معترضین همراه بوده است. در تجمعات ایذه مردم شعارهایی علیه آیت‌الله خامنه ای سردادند.</blockquote><blockquote>یکی از شهروندان ساکن شهرستان ایذه در خصوص اعمال خشونت نیروهای نظامی به گزارشگر هرانا گفت: نیروهای نظامی به سمت مردم معترض اقدام به پرتاب گاز اشک آور کردند. شماری از مردم آسیب دیدند از جمله برادر کوچکترم که همراه من در اجتماع حضور داشت و دارای بیماری تنگی نفس است. اینگونه رفتار خشونت آمیز با مردمی که خواسته و اعتراضات به حقی دارند، خجالت‌آور است. مگر ما چه کرده‌ایم که اینگونه با ما برخورد سرکوب‌گرانه صورت می‌گیرد. آیا مسئولانی که دستور چنین برخوردی را می‌دهند خود و خانواده‌هایشان می‌توانند بدون دسترسی به آب روز را به شب برسانند؟”</blockquote><blockquote>همزمان گزارش‌هایی در خصوص قطعی و یا کاهش شدید سرعت اینترنت در برخی از شهرهای استان خوزستان در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است. در این رابطه یک شهروند ساکن اهواز به گزارشگر هرانا گفت: اینترنت تلفن‌های همراه ایرانسل و همراه اول همزمان با هم قطع شده است و ما از طریق موبایل‌هایمان نمی‌توانیم به اینترنت دسترسی داشته باشیم.<ref>[https://www.hra-news.org/2021/hranews/a-31023/ خبرگزاری هرانا]</ref></blockquote><blockquote>شب دوشنبه به‌رغم اینکه دولت اقدام به انتقال نیروهای سرکوب کمکی از اصفهان، لرستان و تهران به خوزستان کرده بود اما مردم  در مناطق مختلف شهر اهواز، حمیدیه، ویس، کوت عبدالله، و هزاران تن از جوانان خوزستانی در شهرهای سوسنگرد، هویزه، ماهشهر، شوش و به خیابان‌ها ریخته و به تظاهرات پرداختند. هجوم نیروی امنیتی و یکان‌های ویژه موتورسوار، بکارگیری گاز اشک‌آور، و فلفل و شلیک بسوی مردم نتوانست مانع از ادامه تظاهرات آنها گردد. همزمان جوانان در اندیمشک و دزفول با روشن کردن آتش اقدام به بستن جاده اصلی نمودند.<ref>[https://iranazadfarda.com/%D8%A7%D8%B7%D9%84%D8%A7%D8%B9%DB%8C%D9%87-%D9%87%D8%A7/%D8%AE%DB%8C%D8%B2%D8%B4-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D9%87%D9%88%D8%A7%D8%B2%D8%8C-%D8%B3%D9%88%D8%B3%D9%86%DA%AF%D8%B1%D8%AF%D8%8C%D9%87%D9%88%DB%8C%D8%B2%D9%87%D8%8C-%D9%85%D8%A7% سایت ایران آزاد فردا]</ref></blockquote><blockquote>شيخ رحيم اسحاقى از شيوخ قبايل عرب در اهواز در پیامی ‌می‌گوید: ما عید قربان نداریم، عزادار هستیم. براى ما توپخانه و تانک جنگی آوردند و به سمت مردم تیراندازی می‌کنند، دیشب شب سختی بود برای مردم، دیشب جوانانی در معشور (ماهشهر) شهید شدند و جوانانی نیز در کوت عبد الله اهواز و در خفاجیه (سوسنگرد) و در حمیدیه و در ایذه و در لشکر آباد و شلنگ آباد شهید شدند و همچنین در شهر ویس و ملاثانی و شوش شهید دادیم، زشت است به هم دیگر عید را تبریک بگوییم، ما عزادار هستیم</blockquote>پیام مسعود رجوی در ششمین روز قیام خوزستان:


'''مسعود رجوی (۲۹تیر۱۴۰۰)'''<blockquote>'''از ایذهٔ خون‌فشان تا ماهشهر قهرمان و از خرمشهر و اهواز تا دارخوین و بهبهان و سوسنگرد و دزفول آتش قیام بر ضد نظام شعله می‌کشد.'''</blockquote><blockquote>'''مردم در متروی صادقیه و پشت‌بام‌های نارمک در تهران شعار مرگ بر خامنه‌ای می‌دهند.'''</blockquote><blockquote>'''در متروی گلشهر کرج هم فریاد می‌زنند: سپاهی حیا کن مملکت را رها کن.'''</blockquote><blockquote>'''این سیمای شعله‌ور ایران‌زمین در شب مبارک ۳۰تیر است.'''</blockquote><blockquote>'''تکرار باید کرد که در سراسر ایران‌زمین وقت برخاستن است.'''</blockquote><blockquote>'''یاوه‌های آخوند خاتمی و امثال او که از سوق دادن اوضاع به جانب آشوب توسط بدخواهان نظام هشدار می‌دهند خریداری ندارد. آنها برای شهرهای آغشته به خون و جوانان شورشگر همزمان با عید قربان که بین‌الملل فدا و قربانی است برای حفظ نظام روضهٔ خشونت‌پرهیزی می‌خوانند.'''</blockquote><blockquote>'''برای گرفتن آب و آزادی از این رژیم باید آتش بپا کرد!'''</blockquote>
'''مسعود رجوی (۲۹تیر۱۴۰۰)'''<blockquote>'''از ایذهٔ خون‌فشان تا ماهشهر قهرمان و از خرمشهر و اهواز تا دارخوین و بهبهان و سوسنگرد و دزفول آتش قیام بر ضد نظام شعله می‌کشد.'''</blockquote><blockquote>'''مردم در متروی صادقیه و پشت‌بام‌های نارمک در تهران شعار مرگ بر خامنه‌ای می‌دهند.'''</blockquote><blockquote>'''در متروی گلشهر کرج هم فریاد می‌زنند: سپاهی حیا کن مملکت را رها کن.'''</blockquote><blockquote>'''این سیمای شعله‌ور ایران‌زمین در شب مبارک ۳۰تیر است.'''</blockquote><blockquote>'''تکرار باید کرد که در سراسر ایران‌زمین وقت برخاستن است.'''</blockquote><blockquote>'''یاوه‌های آخوند خاتمی و امثال او که از سوق دادن اوضاع به جانب آشوب توسط بدخواهان نظام هشدار می‌دهند خریداری ندارد. آنها برای شهرهای آغشته به خون و جوانان شورشگر همزمان با عید قربان که بین‌الملل فدا و قربانی است برای حفظ نظام روضهٔ خشونت‌پرهیزی می‌خوانند.'''</blockquote><blockquote>'''برای گرفتن آب و آزادی از این رژیم باید آتش بپا کرد!'''</blockquote>
خط ۱۵۵: خط ۱۴۳:


در هفتمین شب قیام خوزستان، جوانان معترض گناوه‌ای جاده اصلی و ورودی گناوه را با آتش زدن تایر خودرو مسدود کردند.
در هفتمین شب قیام خوزستان، جوانان معترض گناوه‌ای جاده اصلی و ورودی گناوه را با آتش زدن تایر خودرو مسدود کردند.
پیام مسعود رجوی در سومین روز قیام خوزستان:<blockquote></blockquote>
=== پنجشنبه ۳۱ تیر روز هشتم ===
=== پنجشنبه ۳۱ تیر روز هشتم ===
شامگاه چهارشنبه ٣٠ تيرماه، حميد مجدم(جوكارى) ٢٢ ساله، فرزند عيسى و اهل منطقه "گرگر" شهر جراحى (چمران) به ضرب گلوله نيروهاى سرکوبگر نظام در تجمع اعتراضی جان باخت.
شامگاه چهارشنبه ٣٠ تيرماه، حميد مجدم(جوكارى) ٢٢ ساله، فرزند عيسى و اهل منطقه "گرگر" شهر جراحى (چمران) به ضرب گلوله نيروهاى سرکوبگر نظام در تجمع اعتراضی جان باخت.
خط ۱۶۶: خط ۱۵۲:
درگیری های خیابانی در الیگودرز، مردم الیگودرز لرستان در حمایت از خوزستان بپا خواستند
درگیری های خیابانی در الیگودرز، مردم الیگودرز لرستان در حمایت از خوزستان بپا خواستند


درگیری مسلحانه در بندرماهشهر شهرک - طالقانی
درگیری مسلحانه در بندر  ماهشهر شهرک - طالقانی


منطقه الحائى در مسير اهواز-شوش،  شعار: با جان و دل از اهواز دفاع مى كنم
منطقه الحائى در مسير اهواز-شوش،  شعار: با جان و دل از اهواز دفاع مى كنم


شاهین شهر اصفهان در حمایت از قیام خوزستان بپا خواست
شاهین شهر اصفهان در حمایت از قیام خوزستان بپا خاست


اعتراضات مردم الیگودرز در حمایت از خوزستان ۴ کشته در اولین شب تظاهرات، دو نوجوان در الیگودرز با شلیک مستقیم ماموران به قتل رسیدند. یکی از آنان به نام امید آذرخوش است و دیگری امیر جهانبخشی که در حمایت از مردم خوزستان در الیگودرز توسط ماموران به قتل رسید
اعتراضات مردم الیگودرز در حمایت از خوزستان ۴ کشته در اولین شب تظاهرات، دو نوجوان در الیگودرز با شلیک مستقیم ماموران به قتل رسیدند. یکی از آنان به نام امید آذرخوش است و دیگری امیر جهانبخشی که در حمایت از مردم خوزستان در الیگودرز توسط ماموران به قتل رسید
پیام مسعود رجوی در هشتمین روز قیام خوزستان:‌


==== جمعه ۱ مرداد روز نهم ====
==== جمعه ۱ مرداد روز نهم ====
خط ۱۸۲: خط ۱۶۶:
دستگیری جوانان در اعتراضات مردم خوزستان
دستگیری جوانان در اعتراضات مردم خوزستان


دستگیر‌شدگان از محله‌های، گلدشت، زویه، عین۲، کوی علوی اهواز و سایر شهرها از جمله خرمشهر، بستان، حمیدیه، رامشیر، شاوور، سوسنگرد، الهائی می‌باشند. بدلیل قطعی و کند شدن اینترنت اخبار کاملی از دستگیر شدگان اعتراضات مردم خوزستان تهیه نشده است.
دستگیر‌شدگان از محله‌های، گلدشت، زویه، عین۲، کوی علوی اهواز و سایر شهرها از جمله خرمشهر، بستان، حمیدیه، رامشیر، شاوور، سوسنگرد، الحائی می‌باشند. بدلیل قطعی و کند شدن اینترنت اخبار کاملی از دستگیر شدگان اعتراضات مردم خوزستان تهیه نشده است.


۲شهر حمیدیه و سوسنگرد کانون اصلی اعتـراضات مـردم خـوزستان است. در این ۲ شهر بسیاری از مردم بدون حکم و در خانه‌هایشان بازداشت شدند.
۲شهر حمیدیه و سوسنگرد کانون اصلی اعتـراضات مـردم خـوزستان است. در این ۲ شهر بسیاری از مردم بدون حکم و در خانه‌هایشان بازداشت شدند.
خط ۱۹۲: خط ۱۷۶:
در برخی از پست‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، کاربران از کشیده شدن دیوار در ورودهای شهر سوسنگرد خبر داده‌اند. در برخی از ویدیوها صدای تیراندازی نیز شنیده می‌شود.
در برخی از پست‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، کاربران از کشیده شدن دیوار در ورودهای شهر سوسنگرد خبر داده‌اند. در برخی از ویدیوها صدای تیراندازی نیز شنیده می‌شود.


گفته می‌شود که شهر سوسنگرد کاملا به حالت تعطیل در آمده است. در یکی از پست‌های توییتری از بسته شدن خیابان‌های اصلی شهر الخفاجیه سوسنگرد سخن می‌رود.
گفته می‌شود که شهر سوسنگرد کاملا به حالت تعطیل در آمده است. در یکی از پست‌های توییتری از بسته شدن خیابان‌های اصلی شهر سوسنگرد سخن می‌رود.


گفته می‌شود که مسئولان برای مقابله با اعتراضات اقدام به قطع برق این شهر نموده‌اند. این در حالی است که سوسنگرد روز بسیار گرمی را پشت سر گذاشته است.<ref>[https://www.dw.com/fa-ir/%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%A7%D8%B9%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D8%B6%D8%A7%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D8%AE%D9%88%D8%B2%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%B1%D8%AF%D9%85-%D8%A7%D8%B2-%DA%AF%D9%81%D8%AA%D8%A7%D8%B1-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7% سایت دویچه وله]</ref>
گفته می‌شود که مسئولان برای مقابله با اعتراضات اقدام به قطع برق این شهر نموده‌اند. این در حالی است که سوسنگرد روز بسیار گرمی را پشت سر گذاشته است.<ref>[https://www.dw.com/fa-ir/%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%A7%D8%B9%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D8%B6%D8%A7%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D8%AE%D9%88%D8%B2%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%B1%D8%AF%D9%85-%D8%A7%D8%B2-%DA%AF%D9%81%D8%AA%D8%A7%D8%B1-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7% سایت دویچه وله]</ref>
خط ۲۰۴: خط ۱۸۸:


=== دوشنبه ۴ مرداد روز دوازدهم ===
=== دوشنبه ۴ مرداد روز دوازدهم ===
تظاهرات با شعار مرگ بر دیکتاتور در تهران
براساس توضیحات مخاطبین، این تظاهرات در اعتراض به بی‌برقی از مقابل پاساژ علا‌الدین شروع شده و به سمت میدان بهارستان در جریان بوده است. مردم تهران امروز با شعار مرگ بر دیکتاتور، مرگ بر خامنه‌ای، خامنه‌ای حیا کن حکومت رو رها کن به قیام پیوستند.
براساس توضیحات مخاطبین، این تظاهرات در اعتراض به بی‌برقی از مقابل پاساژ علا‌الدین شروع شده و به سمت میدان بهارستان در جریان بوده است. مردم تهران امروز با شعار مرگ بر دیکتاتور، مرگ بر خامنه‌ای، خامنه‌ای حیا کن حکومت رو رها کن به قیام پیوستند.


همچنین گزارش‌هایی مبنی بر تشکیل هسته‌های اولیه اعتراضات در فلکه اول صادقیه، فلکه اول تهران‌پارس، میدان فاطمی به سمت میدان ولیعصر نیز خبر دادند.
همچنین گزارش‌هایی، از تشکیل هسته‌های اولیه اعتراضات در فلکه اول صادقیه، فلکه اول تهران‌پارس، میدان فاطمی به سمت میدان ولیعصر نیز خبر دادند.


دوشنبه ۴ مرداد
دوشنبه ۴ مرداد


شهروندان از کوی انقلاب اهواز خبر از درگیری شدید مردم با نیروهای سرکوبگر داده اند.
شهروندان از کوی انقلاب اهواز خبر از درگیری شدید مردم با نیروهای سرکوبگر داده‌اند.


اینترنت در محله انقلاب اهواز بدنبال ۱۰ روز خیزش اهالی این محله، کاملا قطع شده است و ارتباطات به کندی و با سختی صورت میگیرد
اینترنت در محله انقلاب اهواز بدنبال ۱۰ روز خیزش اهالی این محله، کاملا قطع شده است و ارتباطات به کندی و با سختی صورت می‌گیرد


محله انقلاب اهواز یکی از کانون‌های خیزش مردم خوزستان است
محله انقلاب اهواز یکی از کانون‌های خیزش مردم خوزستان است
خط ۲۲۶: خط ۲۱۲:
مردم در فلکه دوم فردیس کرج به حمایت از قیام ایران  به میدان آمدند. مردم با حضور در خیابان‌ها،  با شعار از کرج تا خوزستان. اتحاد اتحاد تظاهرات کردند .
مردم در فلکه دوم فردیس کرج به حمایت از قیام ایران  به میدان آمدند. مردم با حضور در خیابان‌ها،  با شعار از کرج تا خوزستان. اتحاد اتحاد تظاهرات کردند .


اسامی ‏افسران نیروی ویژه که در خوزستان از دستورات مافوق سرپیچی نموده و بر روی مردم معترض اهوازی تیراندازی نکردند و بازداشت شدند بشرح زیر می باشد:
اسامی ‏افسران نیروی ویژه که در خوزستان از دستورات مافوق سرپیچی نموده و بر روی مردم معترض اهوازی تیراندازی نکردند و بازداشت شدند بشرح زیر می‌باشد:


محمدرضا هنرمند  
محمدرضا هنرمند  
خط ۲۷۴: خط ۲۶۰:


جاویدنام "امیر مشاری" ۲۲ ساله و اهل ماهشهر، شامگاه چهارشنبه ۳۰ تیرماه با اصابت گلوله‌ی نیروهای سرکوبگر نظام زخمی شد و ۱ مرداد شب بر اثر شدت جراحات در بیمارستان جان باخت.
جاویدنام "امیر مشاری" ۲۲ ساله و اهل ماهشهر، شامگاه چهارشنبه ۳۰ تیرماه با اصابت گلوله‌ی نیروهای سرکوبگر نظام زخمی شد و ۱ مرداد شب بر اثر شدت جراحات در بیمارستان جان باخت.
از آغاز قیام خوزستان بسیاری از مجروحین به دلیل احتمال بازداشت توسط نیروهای سرکوبگر، به مراکز درمانی مراجعه نکرده‌اند.


امير مشارى (عبادى)، ۲۲ ساله،فرزند صمد از اهالى كوى مدنى بندر ماهشهر در ۳۰ تيرماه ۱۴۰۰ با شلیک مستقیم نيروهاى امنيتى زخمى شده بود پس از انتقال به بيمارستان شب يكم مردادماه ۱۴۰۰ جان خود را از دست داد.
امير مشارى (عبادى)، ۲۲ ساله،فرزند صمد از اهالى كوى مدنى بندر ماهشهر در ۳۰ تيرماه ۱۴۰۰ با شلیک مستقیم نيروهاى امنيتى زخمى شده بود پس از انتقال به بيمارستان شب يكم مردادماه ۱۴۰۰ جان خود را از دست داد.
خط ۲۸۱: خط ۲۶۵:
مرکز حقوق بشر اهواز به نقل از منابع خود نوشت: مهدى حبيب السارى، جوان ١٨ ساله‌اى كه در تاريخ ۲۶ تیر ماه، تير خورد، چهارشنبه ۶ مرداد ساعت ۲۰:۰۰ جان باخت.
مرکز حقوق بشر اهواز به نقل از منابع خود نوشت: مهدى حبيب السارى، جوان ١٨ ساله‌اى كه در تاريخ ۲۶ تیر ماه، تير خورد، چهارشنبه ۶ مرداد ساعت ۲۰:۰۰ جان باخت.


بسیاری از مجروحین قیام خوزستان از بیم بازداشت توسط نیروهای سرکوبگر، از مراجعه به مراکز درمانی خودداری کرده‌اند.
از آغاز قیام خوزستان بسیاری از مجروحین به دلیل احتمال بازداشت توسط نیروهای سرکوبگر، به مراکز درمانی مراجعه نکرده‌اند.


== بازداشت شدگان قیام ==
== بازداشت شدگان قیام ==
۸٬۶۹۲

ویرایش

منوی ناوبری