کاربر:Hossein/1402826صفحه تمرین: تفاوت میان نسخه‌ها

پرش به ناوبری پرش به جستجو
خط ۳۳: خط ۳۳:


=== تاریخچه نزاع مجاهدین و جمهوری اسلامی ===
=== تاریخچه نزاع مجاهدین و جمهوری اسلامی ===
کنت لوئیس در مورد زمینه‌های جنگ داخلی بین مجاهدین و رژیم گفت:  از همان اول قدرت خمینی وقتی به قدرت رسید و قصد داشتند مجاهدین را قتل عام کنند از اول. اما این مقدمه این منازعه مسلحانه غیر بین المللی مجاهدین با ایران برایتان یک مقداری تاریخچه ای را میخواهم برایتان ارائه کنم در مورد این منازعه مسلحانه . مجاهدین خلق تاسیس شده در سال ۱۹۶۶ . جوانانی بودند اینها که از جنبش ملی ایران بودند به رهبری محمد مصدق اینها تشکیل شدند . هدفشون این بود که شاه را سرنگون کنند دیکتاتوری سلطنتی را. و یک رژیم دمکراتیک بنا کنند. موسسین مجاهدین و تمام رهبران قبل ابتدای مجاهدین بغیر از مسعود رجوی ،شاه آنها را همه را اعدام کرد بغیر از مسعود رجوی. مسعود رجوی و سایررهبران مجاهدین خلق که اعدام نشده بودند زندانی شدند تا سه هفته قبل از سقوط رژیم شاه اینها توی زندان بودند همشون رهبران . پنج روز بعد از اینکه مسعود رجوی از زندان آزاد شد یک سخنرانی را در دانشگاه تهران خطاب به ۲۴ فوریه ۱۹۷۹(۵ اسفند ۱۳۵۷) یک سخنرانی خطاب به مجاهدین انجام داد و در این سخنرانی تاکید کرد که الان این انقلاب دمکراتیک ایرانه که ما باهاش مواجه هستیم و سخنرانی اش را با این کلمات بپایان برد که :زنده باد انقلاب دمکراتیک ایران خاتمه داد رجوی  سخنرانی اش را. در عین حال خمینی چکار کرد؟ گفتش که اصطلاح انقلاب دمکراتیک این یک کفر است و نباید گفته شود. خمینی بجای آن تاکید میکرد جمهوری اسلامی ایران بجای دمکراتیک .انقلاب اسلامی. در تنها ملاقات رسمی که بین رهبران مجاهدین و خمینی انجام شد ۲۷ می ۱۹۷۹(۶ خرداد ۱۳۵۸) در قم این ملاقات انجام شد مسعود رجوی تاکید کرد که به نیاز آزادی تاکید کرد اشاره کرد بعنوان شعار اصلی و به نظر مسعود رجوی انقلابیون این مهمترین شرطشون هست آزادی. ولی خمینی از مجاهدین خواست که با من همکاری کنین تا بتونیم بقیه نیروهای دمکراتیک ایران رو با هم سرکوب کنیم که مجاهدین هم طبعاً مخالفت کردند.
کنت لوئیس در مورد زمینه‌های جنگ داخلی بین مجاهدین و رژیم گفت:  از همان اول وقتی خمینی به قدرت رسید قصد داشتند مجاهدین را قتل عام کنند از اول. اما این مقدمه این منازعه مسلحانه غیر بین المللی مجاهدین با ایران برایتان یک مقداری تاریخچه ای را میخواهم برایتان ارائه کنم در مورد این منازعه مسلحانه. مجاهدین خلق تاسیس شده در سال ۱۹۶۶. جوانانی بودند اینها که از جنبش ملی ایران بودند به رهبری محمد مصدق اینها تشکیل دادند. هدفشون این بود که شاه را سرنگون کنند دیکتاتوری سلطنتی را. و یک رژیم دمکراتیک بنا کنند. موسسین مجاهدین و تمام رهبران اولیه مجاهدین بغیر از مسعود رجوی، شاه آنها را همه را اعدام کرد بغیر از مسعود رجوی. مسعود رجوی و سایررهبران مجاهدین خلق که اعدام نشده بودند زندانی شدند تا سه هفته قبل از سقوط رژیم شاه اینها توی زندان بودند همه رهبران. پنج روز بعد از اینکه مسعود رجوی از زندان آزاد شد یک سخنرانی را در دانشگاه تهران ۲۴ فوریه ۱۹۷۹(۵ اسفند ۱۳۵۷) خطاب به مجاهدین انجام داد و در این سخنرانی تاکید کرد که الان این انقلاب دمکراتیک ایرانه که ما باهاش مواجه هستیم و سخنرانی اش را با این کلمات «زنده باد انقلاب دمکراتیک ایران» خاتمه داد. خمینی چکار کرد؟ گفتش که اصطلاح انقلاب دمکراتیک این یک کفر است و نباید گفته شود. خمینی بجای آن تاکید میکرد جمهوری اسلامی ایران، بجای دمکراتیک، انقلاب اسلامی. در تنها ملاقات رسمی که بین رهبران مجاهدین و خمینی انجام شد ۲۷ می ۱۹۷۹(۶ خرداد ۱۳۵۸) در قم این ملاقات انجام شد مسعود رجوی به نیاز آزادی تاکید کرد، اشاره کرد بعنوان شعار اصلی، و به نظر مسعود رجوی، این مهمترین شرط انقلابیون هست، آزادی. ولی خمینی از مجاهدین خواست که با من همکاری کنین تا بتونیم بقیه نیروهای دمکراتیک ایران رو با هم سرکوب کنیم که مجاهدین هم طبعاً مخالفت کردند.


==== نزاع مجاهدین و جمهوری اسلامی ۶۰-۵۸ ====
==== نزاع مجاهدین و جمهوری اسلامی ۶۰-۵۸ ====
کنت لوئیس: از اونجایی که مردم ایران مبارزات مجاهدین خلق را از زمان شاه آشنا بودن و میدونستن چه فداکاریهایی کردن در دوران شاه اینها یک حزبی در سراسر کشور گسترش پیدا کردند مجاهدین و در تمام شهرهای ایران مجاهدین دفتر داشتن و از همون اول هم اغلب به این دفاتر حمله میشد که طرفدارهای خمینی میرفتند به این دفاتر حمله میکردند در همون ماههای اول انقلاب ابتدا به ساکن اینها حملاتشون رو به دفاتر شروع کردند علیرغم این که ادعا میکنیم که فضایی که در ایران حاکم بوده نسبتاً دمکراتیک بوده یه دوسال و نیمی  از اول ۱۹۷۹(بهمن ۱۳۵۷) تا بیستم ژوئن ۱۹۸۱(۳۰ خرداد ۱۳۶۰) یک فضای دمکراتیک نسبی در ایران وجود داشته علیرغم اینکه چندین دوجین از پاسدارها اعضای مجاهدین رو کشتن و هزاران تن از مجاهدین رو دستگیر کردن فقط به خاطر اینکه یا اعلامیه مجاهدین رو پخش کردن یا روزنامه مجاهدین رو پخش کردن دستگیر شدن مجاهدین خلق در عین حال سعی کردن ادامه بدن یک کار آزادمنشانه و سیاسی رو درکشور انجام بدن و از طرف دیگه خمینی تصمیم گرفت که خیلی برای این گسترش مجاهدین خلق خیلی نگران بود دیگه از هیچ فرصتی برای از بین بردن مجاهدین خلق کوتاهی نکرد.
کنت لوئیس: از اونجایی که مردم ایران مبارزات مجاهدین خلق را از زمان شاه آشنا بودن و میدونستن چه فداکاریهایی کردن در دوران شاه، اینها به صورت حزب در سراسر کشور گسترش پیدا کردند مجاهدین، و در تمام شهرهای ایران مجاهدین دفتر داشتن و از همون اول هم اغلب به این دفاتر حمله میشد که طرفدارهای خمینی میرفتند به این دفاتر حمله میکردند در همون ماههای اول انقلاب. ابتدا به ساکن اینها حملاتشون رو به دفاتر شروع کردند. علیرغم این فضایی که در ایران حاکم بوده نسبتاً دمکراتیک بوده، یه دوسال و نیمی، از اول ۱۹۷۹(بهمن ۱۳۵۷) تا بیستم ژوئن ۱۹۸۱(۳۰ خرداد ۱۳۶۰) یک فضای دمکراتیک نسبی در ایران وجود داشته. علیرغم اینکه پاسدارها چندین دوجین از اعضای مجاهدین رو کشتن و هزاران تن از مجاهدین رو دستگیر کردن فقط به خاطر اینکه یا اعلامیه مجاهدین رو پخش کردن یا روزنامه مجاهدین رو پخش کردن دستگیر شدن. با این حال، مجاهدین خلق سعی کردن ادامه بدن، یک کار سیاسی رو درکشور انجام بدن و از طرف دیگه خمینی که خیلی برای این گسترش مجاهدین خلق نگران بود تصمیم گرفت و دیگه از هیچ فرصتی برای از بین بردن مجاهدین خلق کوتاهی نکرد.


===== مجاهدین در انتخابات‌ها =====
===== مجاهدین در انتخابات‌ها =====
توی این دوسال و نیمی که بطور نسبی دمکراتیک بود مجاهدین در انتخاب رئیس جمهور شرکت کردند در انتخابات مجلس شرکت کردند وبعداز اون البته بایکوت کرده بودند همه پرسی عمومی بود در رابطه با قانون اساسی که بایکوت کرده بودند البته چرا؟ چون عامل اساسی این بود که قدرت مطلقه رو داده بود به فقها.  ژانویه ۱۹۸۰(دی۱۳۵۸) خمینی تصمیم گرفت که اینها رو مجاهدین رو کاندیدای مجاهدین صلاحیت نداره مسعود رجوی رو فاقد صلاحیت اعلام کرد و اینکار رو خمینی اینطوری انجام داد که با یه حکمی یک قرار یک تصمیم وانگیزه اش این بود برای این تصمیم آنهایی که برای قانون اساسی رای ندادند اجازه ندارن در انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا بشن. ژورنالیست فرانسوی اریک یک مقاله ای نوشت و یک گزارشی از تهران نوشت در روزنامه لوموند در ۲۵ مارس۱۹۸۰(۵ فروردین ۱۳۵۹) از جمله اینو نوشت در مقاله اش بازم میخوام یه ترجمه آزادی از مقاله روبراتون ارائه بکنم طبق درکهای مختلفی از امام خمینی هست وتو نکرده بود کاندیداتوری ژان پیر وارزا وتو نکرده بود خمینی. اگر وتو نکرده بود رجوی بعد چندین میلیون آرایی که برای ایشون میرفت و از نفرات ملی ومذهبی تاییدیه گرفت که من حق دارم برای عدالت و بخشی از زنان هم در این آرا میتوانستد شرکت داشته باشند . زنان هم دنبال آزادی بودند. که باصطلاح این فقهای روحانیون فعال را به این صورت قبول نداشتند زنان. البته مجاهدین اینها را مستند کردند. در این مورد اشاره میکنه به ظلم کلاه برداری خشونت در مرحله اول انتخابات، بر ملا کردند افشا کردند مجاهدین، ۲۵۰۰ نفر از اعضای مجاهدین صدمه خوردند در این ۵۰ تا شون شدید صدمه خورد . از اون افراد مسلح حزب الله در مبارزات انتخاباتی . ناظرین بر انتخابات که مجاهدین آنها را انتخاب کرده بود که از تقلبات انتخاباتی انتقاد میکردند از مکانهای انتخاباتی انداخته شدند بیرون، وکتک خوردند و گاها دستگیر شدند.
توی این دوسال و نیمی که بطور نسبی دمکراتیک بود مجاهدین در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کردند، در انتخابات مجلس شرکت کردند، وبعداز اون البته همه پرسی عمومی در رابطه با قانون اساسی را بایکوت کرده بودند. چرا؟ عامل اساسی این بود که قدرت مطلقه رو داده بود به فقها.  ژانویه ۱۹۸۰(بهمن ۱۳۵۸) خمینی تصمیم گرفت که اینها رو، مجاهدین رو، کاندیدای مجاهدین صلاحیت نداره، مسعود رجوی رو فاقد صلاحیت اعلام کرد و اینکار رو خمینی با یه حکمی یک قرار یک تصمیم انجام داد، و استدلالش این بود که آنها که به قانون اساسی رای ندادند اجازه ندارن در انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا بشن. ژورنالیست فرانسوی اریک یک مقاله ای نوشت. در یک گزارشی از تهران در روزنامه لوموند در ۲۵ مارس۱۹۸۰(۵ فروردین ۱۳۵۹) از جمله اینو نوشت: در مقاله اش بازم میخوام یه ترجمه آزادی از مقاله روبراتون ارائه بکنم. درکهای مختلفی از این فتوای خمینی هست که وتو نکرده بود کاندیداتوری را. ژان پیر وارزا می‌گوید وتو نکرده بود خمینی. ولی اگر وتو نکرده بود رجوی به چندین میلیون رای می‌رسید چرا که از نفرات ملی ومذهبی تاییدیه گرفت که بخشی از زنان هم در این آرا میتوانستد شرکت داشته باشند، زنان هم دنبال آزادی بودند. که باصطلاح این فقهای روحانیون فعال را به این صورت قبول نداشتند زنان. البته مجاهدین اینها را مستند کردند. در این مورد اشاره میکنه به ظلم کلاه برداری خشونت در مرحله اول انتخابات، بر ملا کردند افشا کردند مجاهدین، ۲۵۰۰ نفر از اعضای مجاهدین صدمه خوردند در این ۵۰ تا شون شدید صدمه خورد . از اون افراد مسلح حزب الله در مبارزات انتخاباتی . ناظرین بر انتخابات که مجاهدین آنها را انتخاب کرده بود که از تقلبات انتخاباتی انتقاد میکردند از مکانهای انتخاباتی انداخته شدند بیرون، وکتک خوردند و گاها دستگیر شدند.


===== میتینگ امجدیه واعتراض مجاهدین =====
===== میتینگ امجدیه واعتراض مجاهدین =====
۱٬۰۶۱

ویرایش

منوی ناوبری