کاربر:Abbas/صفحه تمرین4: تفاوت میان نسخه‌ها

پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۴: خط ۲۴:


== رژه ارتش آزادی بخش ملی ایران در مهرماه ۱۳۷۰ ==
== رژه ارتش آزادی بخش ملی ایران در مهرماه ۱۳۷۰ ==
در تاریخ ۲۶ مهرماه ۱۳۷۰ همزمان با دومین سالروز معرفی خانم مریم رجوی به عنوان [[مسئول اول سازمان مجاهدین خلق ایران]]، یک رژه ۵ ساعته در [[قرارگاه اشرف]] توسط یکانهای نمونه ارتش آزادیبخش ملی ایران اجرا شد.  
در تاریخ ۲۶ مهرماه ۱۳۷۰ همزمان با دومین سالروز معرفی خانم مریم رجوی به عنوان [[مسئول اول سازمان مجاهدین خلق ایران]]، یک رژه ۵ ساعته در [[قرارگاه اشرف]] توسط یکانهای نمونه ارتش آزادی‌بخش ملی ایران اجرا شد.  


در ابتدای و قبل از مراسم سان و رژه، مسعود و مریم رجوی به همراه خانم فهیمه اروانی جانشین مسئول اول سازمان مجاهدین خلق ایران در مزار مروارید حاضر شدند و به شهدای ارتش آزادبیخش ادای احترام کردند.
در ابتدا و قبل از مراسم سان و رژه، [[مسعود رجوی]] و [[مریم رجوی]] به همراه خانم [[فهیمه اروانی]] جانشین مسئول اول سازمان مجاهدین خلق ایران در مزار مروارید حاضر شدند و به شهدای ارتش آزادی‌بخش ادای احترام کردند.


بعد از ادای احترام به شهدا، آقای مسعود رجوی فرمانده کل ارتش آزادیبخش ملی ایران و خانم مریم رجوی به همراه خانم فهیمه اروانی برای مراسم سان به محل استقرار یگانهای نمونه‌ رفتند. ابتدا خانم محبوبه جمشیدی معاون ارشد ستاد فرماندهی ارتش آزادیبخش ملی، آمادگی یکانها برای مراسم سان و رژه را اعلام کرد. در ادامه فرمانده کل ارتش آزادی‌بخش به همراه مسئول اول سازمان مجاهدین خلق، سوار بر خودرو روباز نظامی از یگانهای نظامی که در طول باند طولانی رژه مستقر شده بودند؛ سان دیدند. خانم فهیمه اروانی نیز در خودرو دیگری آنان را همراهی می‌کرد.<ref name=":0" />
بعد از ادای احترام به شهدا، آقای مسعود رجوی فرمانده کل ارتش آزادیبخش ملی ایران و خانم مریم رجوی به همراه خانم فهیمه اروانی برای مراسم سان به محل استقرار یکانهای نمونه‌ رفتند. ابتدا خانم محبوبه جمشیدی معاون ارشد ستاد فرماندهی ارتش آزادی‌بخش ملی، آمادگی یکانها برای مراسم سان و رژه را اعلام کرد. در ادامه فرمانده کل ارتش آزادی‌بخش به همراه مسئول اول سازمان مجاهدین خلق، سوار بر خودرو روباز نظامی از یکانهای نظامی که در طول باند طولانی رژه مستقر شده بودند؛ سان دیدند. خانم [[فهیمه اروانی]] نیز در خودرو دیگری آنان را همراهی می‌کرد.<ref name=":0" />


بعد از مراسم سان فرمانده ارتش آزادببخش ملی ایران به محل جایگاه رژه رسید و در آنجا از طرف تعدادی ار مسئولین سیاسی سازمان مجاهدین و مقاومت ایران مورد استقبال قرار گرفت. در محل جایگاه فرمانده ارتش آزادیبخش با مجروهان عملیات‌های ارتش آزادیبخش و تعدادی از خانواده‌های شهدا دیدار کرد.  
بعد از مراسم سان فرمانده ارتش آزادی‌بخش ملی ایران به محل جایگاه رژه رسید و در آنجا از طرف تعدادی ار مسئولین سیاسی سازمان مجاهدین و مقاومت ایران مورد استقبال قرار گرفت. در محل جایگاه، فرمانده ارتش آزادی‌بخش با مجروهان عملیات‌های ارتش آزادی‌بخش و تعدادی از خانواده‌های شهدا دیدار کرد.  


در جایگاه تعدادی از اعضای شورای ملی مقاومت ایران و همچنین تعدادی از هواداران مجاهدین و مقاومت که از کشورهای مختلف برای مراسم رژه آمده بودند مستقر بودند.
در جایگاه تعدادی از اعضای [[شورای ملی مقاومت ایران]] و همچنین تعدادی از هواداران مجاهدین و مقاومت که از کشورهای مختلف برای مراسم رژه آمده بودند مستقر بودند.


در ساعت ۱ و ۵ دقیقه بعد از ظهر فرمانده ارتش آزادیبخش به همراه مسئول اول سازمان مجاهدین خلق ایران و جانشین مسئول اول در جایگاه مخصوص رژه مستقر شدند. مراسم رژه با شلیک ۲۱ توپ آغاز شد و پس از آن دسته موزیک با نواختن مارش نظامی رژه خود را آغاز کرد و بعد از آن رژه یکانهای پیاده ارتش آزادیبخش با رژه گارد احترام شروع شد.
در ساعت ۱ و ۵ دقیقه بعد از ظهر فرمانده ارتش آزادی‌بخش به همراه مسئول اول سازمان مجاهدین خلق ایران و جانشین مسئول اول در جایگاه مخصوص رژه مستقر شدند. مراسم رژه با شلیک ۲۱ توپ آغاز شد و پس از آن دسته موزیک با نواختن مارش نظامی رژه خود را آغاز کرد و بعد از آن، رژه یکانهای پیاده ارتش آزادی‌بخش با رژه گارد احترام شروع شد.


=== رژه یکانهای مختلف ارتش آزادیبخش ملی ایران ===
=== رژه یکانهای مختلف ارتش آزادیبخش ملی ایران ===
یکانهای نمونه ارتش آرادیبخش ملی ایران در قالب یکانهای پیاده و پرسنل هوایی، سلاح‌های پیاده نظام و پدافند هوایی، توپخانه و موشک‌ها، مکانیزه، تانک، خودروهای حمل و نقل زرهی، مخابرات، مهندسی رزمی، پشتیبانی خدمات رزمی به مدت ۵ ساعت از مقابل فرمانده کل ارتش آزادیبخش ملی ایران رژه رفتند.
یکانهای نمونه ارتش آرادی‌بخش ملی ایران در قالب یکانهای پیاده و پرسنل هوایی، سلاح‌های پیاده نظام و پدافند هوایی، توپخانه و موشک‌ها، مکانیزه، تانک، خودروهای حمل و نقل زرهی، مخابرات، مهندسی رزمی، پشتیبانی خدمات رزمی به مدت ۵ ساعت از مقابل فرمانده کل ارتش آزادی‌بخش ملی ایران رژه رفتند.


== انعکاس رژه ارتش آزادیبخش ملی ایران در رسانه‌های جهان ==
== انعکاس رژه ارتش آزادی‌بخش ملی ایران در رسانه‌های جهان ==
رژه ارتش آزادیبخش ملی ایران در سال ۱۳۷۰ انعکاس گسترده‌ای در رسانه‌های جهان داشت. رسانه‌ها و مطبوعات بسیاری با ارسال خبرنگار از این مراسم گزارش تهیه کردند و به آن پوشش دادند.
رژه ارتش آزادی‌بخش ملی ایران در سال ۱۳۷۰ انعکاس گسترده‌ای در رسانه‌های جهان داشت. رسانه‌ها و مطبوعات بسیاری با ارسال خبرنگار از این مراسم گزارش تهیه کردند و به آن پوشش دادند.


خبرگزاری رویتر در خبری که در ۲۷ مهر در ۴ نوبت مخابره کرد؛ نوشت: «در مقایسه با استانداردهای گروههای مقاومت در سارسر جهان این یک نمایش خیره‌کننده‌ای از قدرت بود. رویترـ‌ بغداد ـ رهبران رزمندگانی که برای سرنگون ساختن دولت ایران می جنگند از بزرگترین رژه‌ی نظامی ترتیب داده شده توسط ارتش آزادیبخش ، دیدار بعمل آوردند...این مراسم در دومین سالگرد انتخاب مریم بعنوان مسئول اول مجاهدین برگزار شد . هوادارانش که با احترام از او نام می‌برند میگویند وی ارتش آزادیبخش را که چند سال از عمرآن می‌گذرد ، از یک نیروی رزمی ( پیاده ) به یک نیروی رزمی مکانیزه در جنگ ارتقاء داده است....
خبرگزاری رویتر در خبری که در ۲۷ مهر در ۴ نوبت مخابره کرد؛ نوشت: «در مقایسه با استانداردهای گروه‌های مقاومت در سارسر جهان این یک نمایش خیره‌کننده‌ای از قدرت بود. رویترـ‌ بغداد ـ رهبران رزمندگانی که برای سرنگون ساختن دولت ایران می‌جنگند از بزرگترین رژه‌ی نظامی ترتیب داده شده توسط ارتش آزادی‌بخش ، دیدار به‌عمل آوردند...این مراسم در دومین سالگرد انتخاب مریم بعنوان مسئول اول مجاهدین برگزار شد. هوادارانش که با احترام از او نام می‌برند می‌گویند، وی ارتش آزادی‌بخش را که چند سال از عمر آن می‌گذرد ، از یک نیروی رزمی ( پیاده ) به یک نیروی رزمی مکانیزه در جنگ ارتقا داده است....


در این قرارگاه که در فاصله ۵۰ کیلومتری مرز ایران قرار دارد ، تانک‌های جنگی ساخت کشورهای چین ، شوروی ، انگلستان و همچنین شمار بسیاری ادوات نظامی ، نفربرهای زرهی و موشک‌اندازهای کاتیوشا از مقابل جایگاه عبور کردند ، در مقایسه با استانداردهای گروههای مقاومت در سراسر جهان ، این نمایش خیره‌کننده‌ای از قدرت بود .  
در این قرارگاه که در فاصله ۵۰ کیلومتری مرز ایران قرار دارد، تانک‌های جنگی ساخت کشورهای چین، شوروی، انگلستان و همچنین شمار بسیاری ادوات نظامی، نفربرهای زرهی و موشک‌اندازهای کاتیوشا از مقابل جایگاه عبور کردند، در مقایسه با استانداردهای گروه‌های مقاومت در سراسر جهان، این نمایش خیره‌کننده‌ای از قدرت بود.  


رژه‌ی مزبور همچنین شامل مردان هوایی ،‌ مردان قورباغه‌ای ، کامیون‌های پشت‌باز ، وسایل نقلیه‌ی تعمیراتی و شمار بسیاری از خودروهای مخابراتی و آمبولانس‌ها بود . گفته می‌شود که موشک‌اندازهای نصب‌شده روی خودروها و همچنین توپ‌های ضدهوایی که روی نفربرهای زرهی کار گذاشته شده از ابداعات خود مریم است.راننده‌ی بسیاری ازتانک‌ها زنان رزمنده ومجاهدبودندکه لباس فرم سبز و روسری قرمزبه سرداشتند . این یونیفورم جنبشی است که ۳۰ ٪  
رژه‌ی مزبور همچنین شامل مردان هوایی،‌ مردان قورباغه‌ای، کامیون‌های پشت‌باز، وسایل نقلیه‌ی تعمیراتی و شمار بسیاری از خودروهای مخابراتی و آمبولانس‌ها بود. گفته می‌شود که موشک‌اندازهای نصب‌ شده روی خودروها و همچنین توپ‌های ضدهوایی که روی نفربرهای زرهی کار گذاشته شده از ابداعات خود مریم است. راننده‌ی بسیاری ازتانک‌ها زنان رزمنده و مجاهد بودندکه لباس فرم سبز و روسری قرمز به سر داشتند. این یونیفورم جنبشی است که ۳۰ ٪ از نیروی جنگی آنرا زنان تشکیل می‌دهند. این جنبش معتقد است که شرکت زنان در آن، در ایران یک تحول ایجاد خواهد کرد.»


از نیروی جنگی آنرا زنان تشکیل می‌دهند . این جنبش معتقد است که شرکت زنان در آن، در ایران یک تحول ایجاد خواهد کرد.»
تلویزیون سراسری هدلاین نیوز آمریکا نیز در ۵ نوبت گزارشات خود را از این رژه پخش کرد. این تلویزیون ابتدا به معرفی ارتش آزادیبخش و تاریخچه‌‌ی آن پرداخت. سپس گزارشگر این تلویزیون افزود: «طی ۵ سال اخیر جنبش مقاومت ایران ابعاد کاملا تازه‌ای به خود گرفته است. واقعیت این است که اینها نه یک گروه کوچک پراکنده، بلکه یک ارتش به خوبی آموزش‌دیده و بادیسیپلین و متحد و مصمم برای سرنگونی رژیم فعلی ایران می‌باشند.»‌


تلویزیون سراسری هدلاین نیوز آمریکا نیز در ۵ نوبت گزارشات خود را از این رژه پخش کرد. این تلویزیون ابتدا به معرفی ارتش آزادیبخش و تاریخجه‌‌ی  آن پرداخت. سپس گزارشگر این تلویزیون افزود: «طی ۵ سال اخیر جنبش مقاومت ایران ابعاد کاملا تازه‌ای به خود گرفته است. واقعیت این است که اینها نه یک گروه کوچک پراکنده، بلکه یک ارتش به خوبی آموزش‌دیده و بادیسیپلین و متحد و مصمم برای سرنگونی رژیم فعلی ایران می‌باشند.»‌
تلویزیون هدلاین‌نیوز در بخش دیگری از گزارش مصور خود از رژه‌ی بزرگ یکان‌های نمونه ارتش آزادی‌بخش به عملیات بزرگ مروارید اشاره نمود و افزود: «در خاتمه‌ی جنگ خلیج فارس،‌ رژیم ایران پاسداران خود را برای از بین بردن جنبش مقاومت ایران به آن سوی مرز خود درعراق فرستاد،‌ اما مجاهدین آنهارا عقب راندند.»


تلویزیون هدلاین‌نیوز در بخش دیگری از گزارش مصور خود از رژه‌ی بزرگ یگان‌های نمونه ارتش آزادیبخش به عملیات بزرگ مروارید اشاره نمود و افزود: «در خاتمه‌ی جنگ خلیج فارس،‌ رژیم ایران پاسداران خود را برای از بین بردن جنبش مقاومت ایران به آن سوی مرز خود درعراق فرستاد ،‌ اما مجاهدین آنهارا عقب راندند.»  
== واکنش‌های جمهوری اسلامی نسبت به رژه ارتش آزادی‌بخش ملی ایران ==
خبرگزاری جمهوری اسلامی در یک گزارش محرمانه در ۲۷ مهر۱۳۷۰ گزارش این رژه را برای خامنه‌ای، رفسنجانی، کروبی، یزدی، وزارت اطلاعات، شورای‌عالی امنیت، وزارت کشور، فرماندهی کل سپاه پاسداران و شخص محسن رضایی و مشکینی رئیس مجلس خبرگان ارسال کرد. دراین گزارش محرمانه آمده است: «درتاریخ ۲۶ مهرماه مجاهدین اقدام به یک مانور و رژه‌ی نظامی نمودند. این رژه که با عنوان سرنگونی نظام جمهوری اسلامی نام برده شد، با حضور مسعود رجوی و همسرش مریم صورت گرفته ونیروهای زرهی و ادوات مجاهدین از مقابل آنها رژه رفتند. طبق گفته‌ی رادیوی مجاهدین دراین رژه انواع تانک و زرهپوش و یکان هوابرد حضور داشته‌اند. چند رسانه‌ی غربی نیز در محل حضور داشته‌اند و خبر مربوطه را گزارش نموده‌اند.»  


== واکنشهای جمهوری اسلامی نسبت به رژه ارتش آزادیبخش ملی ایران ==
در پی این گزارش، جمهوری اسلامی نیروهای خود در مناطق مرزی غربی را به حالت آماده باش درآورد که این آماده باش از طریق یک پیام محرمانه از طرف نیروی زمینی به نیروهای مستقر در غرب کشور ابلاغ شد و همچنین تعدادی از سرکردگان اطلاعاتی و امنیتی سپاه و ستاد فرماندهی کل قوا برای برآورد وضعیت به این مناطق اعزام شدند.  
خبرگزاری جمهوری اسلامی در یک گزارش محرمانه در ۲۷ مهر۱۳۷۰ گزارش این رژه را برای خامنه‌ای، رفسنجانی، کروبی، یزدی، وزارت اطلاعات، شورای‌عالی امنیت، وزارت کشور، فرماندهی کل سپاه پاسداران و شخص محسن رضایی و مشکینی رئیس مجلس خبرگان ارسال کرد. . دراین گزارش محرمانه آمده است: «درتاریخ ۲۶ مهرماه مجاهدین اقدام به یک مانور ورژه‌ی نظامی نمودند. این رژه که با عنوان سرنگونی نظام جمهوری اسلامی نام برده شد، با حضور مسعود رجوی و همسرش مریم صورت گرفته ونیروهای زرهی و ادوات مجاهدین از مقابل آنها رژه رفتند. طبق گفته‌ی رادیوی مجاهدین دراین رژه انواع تانک و زرهپوش و یگان هوابرد حضور داشته‌اند. چند رسانه‌ی غربی نیز در محل حضور داشته‌اند و خبر مربوطه را گزارش نموده‌اند.»


در پی این گزارش جمهوری اسلامی نیروهای خود در مناطق مرزی غربی را به حالت آماده باش درآورد که این آماده باش از طریق یک پیام محرمانه از طرف نیروی زمینی به نیروهای مستقر در غرب کشور ابلاغ شد و همچنین تعدادی از سرکردگان اطلاعاتی و امنیتی سپاه و ستاد فرماندهی کل قوا برای برآورد وضعیت به مناطق اعزام شدند.
رفسنجانی، رئیس جمهور وقت جمهوری اسلامی در یک سخنرانی در ۴ آبان۱۳۷۰ گفت : «‌اینکه اکثریت جامعه‌ حامی و پشتیبان انقلاب هستند، نقطه‌ قوت نظام است ولی دشمنان انقلاب بیکار نیستند ودر صدد توطئه، برنامه‌ریزی و اخلال در کشور از طریق نقاط کور دفاعی هستند.»
 
رفسنجانی رئیس جمهور وقت جمهوری اسلامی در یک سخنرانی در ۴ آبان۱۳۷۰ گفت : «‌اینکه اکثریت جامعه‌ حامی و پشتیبان انقلاب هستند، نقطه‌قوت نظام است ولی دشمنان انقلاب بیکار نیستند ودر صدد توطئه ، برنامه‌ریزی واخلال در کشور از طریق نقاط کور دفاعی هستند.»


<span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span><references />
<span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span><references />
۲٬۳۹۹

ویرایش

منوی ناوبری