ایران‌پدیا:خودآموز (مختصات‌دهی)

از ایران پدیا
پرش به ناوبری پرش به جستجو

مختصات‌دهی مقالات به معنی اضافه کردن مختصات جغرافیایی به موضوع مورد بحث در مقاله، عکس، فیلم، صدا و موارد مشابه می‌باشد. بیشتر مقاله‌های موجود در ایران‌پدیا نیازمند مشخص شدن مختصات محلشان می‌باشند. تعدادی از مقاله‌ها به حسب نیاز، می‌توانند چندین مختصات داشته باشند که این محتصات‌ها به صورت درون متن باید باشد تا به خواننده کمک کند در جریان جغرافیای مقاله قرار گیرد.

چرا باید به مقاله‌ها مختصات داد؟

با توجه به هماهنگی ایجاد شده بین (گوگل‌ارت - گوگل‌مپ، بینگ و نقشه‌بازشهری و...) کاربرها می‌توانند مقالات مرتبط با مکان‌های موجود در نقشه را از طریق ایران‌پدیا بخوانند. زمانی که شما در گوگل ارت در حال مشاهده نقشه هستید با انتخاب icon ایران‌پدیا می‌توانید مقاله‌های مرتبط با آن بخش را مطالعه نماییدو تنها راه برقراری ارتباط ایران‌پدیا با مجموعه‌های ذکر شده استفاده از الگوی مختصات‌دهی ({{coord}}) در مقاله‌ها یا الگوی:location برای تصویرها و رسانه‌ها در ویکی‌انبار است.

چگونه به عکس، فیلم و صدا مختصات بدهم؟

ویکی‌انبار برای بارگذاری عکس یا فیلم یا صدا از مختصات و موقعیت محصول پشتیبانی می‌کند و در هنگام آپلود می‌توانید با استفاده از الگوی location که شبیه coord می‌باشد و از طرف گوگل معرفی شده‌است فایل‌های خود را موقعیت‌دار کنید. همچنین این مورد در نرم‌افزار پیکاسا (گوگل) و وب‌سایت فلیکر پشتیبانی می‌شود و عکس‌های شما در گوگل مپس و گوگل ارت، نقشه‌های بینگ و نقشه شهری باز (open street map) قرار می‌گیرد و همچنین مقالاتی را که از عکس شما استفاده کرده‌اند نیز موقعیت‌دار می‌کند.

آشنایی با الگو coord

پرونده:Google map coord.jpg
دریافت مختصات از گوگل مپس

الگو coord و الگو location تنها الگوهایی هستند که گوگل در سایت گوگل مپ آنها را به رسمیت می‌شمارد. در گذشته ایران‌پدیا از الگو coor استفاده می‌کرد که الان در ویکی‌های پیشرو مانند انگلیسی و اسپانیایی و فرانسه و... به دنبال تبدیل آن به coord هستند.

همچنین به کمک الگو location می‌توان مختصات مکان را به عکس یا صوت یا فیلم‌های موجود در ویکی‌انبار اضافه کرد. در ضمن این گزینه در پیکاسا و فلیکر هم پشتیبانی می‌گردد.

نوع متغیرگیری:

  • اعشاری:
  1. متغیر دو تکه: طول و عرض جغرافیایی که جهت غرب و جنوب با منفی و شرق و شمال با مثبت مشخص می‌شوند.
  2. متغیر چهار تکه: طول و عرض و جهت جغرافیایی N, E ,W, S
  • رادیان:
  1. متغیر چهار تکه: طول و عرض و جهت جغرافیایی N, E, W, S به صورت درجه و دقیقه
  2. متغیر هشت تکه: به صورت درجه و دقیقه و ثانیه و جهت جغرافیایی
  3. متغیر دو تکه: جهت و درجه به اعشار که در موارد خاص به کار می‌رود (کم کاربرد)

این الگو تمام مورد فوق را به صورت درجه دقیقه و ثانیه یا اعشار نمایش می‌دهد.

برای آشنایی بیشتر به جعبه پایین مراجعه کنید:


جستارهای وابسته