ایران‌پدیا:خودآموز (صفحه‌های بحث)

از ایران پدیا
پرش به ناوبری پرش به جستجو

صفحه‌های بحث که یکی از کلیدی‌ترین قابلیت‌های ایران‌پدیا به شمار می‌آیند، این امکان را به شما می‌دهند تا پیرامون مقاله‌ها و دیگر موارد با اهالی ایران‌پدیا بحث کنید.

صفحه‌های بحث

اگر پرسشی دربارهٔ یک مقاله دارید یا می خواهید یادداشتی پیرامون آن بنویسید، می‌توانید آن را در صفحهٔ بحث بنگارید. این کار را با کلیک روی زبانهٔ «بحث» در بالای صفحه انجام دهید. اگر پیوند این صفحه به رنگ قرمز بود به هیچ‌وجه نگران نشوید؛ ساخت صفحهٔ بحث جدید که تا به حال وجود نداشته هیچ عیبی ندارد.

هنگامی که یک یادداشت جدید می‌نویسید آن را در پایین صفحهٔ بحث قرار دهید. فقط یک استثنا وجود دارد، آن هم زمانی است که می‌خواهید به نوشتهٔ فرد دیگری پاسخ گویید. در این حالت نوشتهٔ خود را زیر نوشتهٔ او قرار دهید. با قرار دادن نشانهٔ دونقطه (:) در ابتدای خط می‌توانید یک تورفتگی در آن ایجاد کنید.

یادداشت‌های خود را باید امضا کنید. شما می‌توانید با تایپ ~~~ فقط نام کاربری خود را پای یادداشت بگذارید و با تایپ ~~~~ نام کاربری و تاریخ امضای خود را در زیر یادداشت قرار دهید (به نمونهٔ یک بحث در پایین صفحه توجه کنید). هنگامی که صفحه را ذخیره کنید، امضای شما به طور خودکار زیر یادداشتتان قرار می‌گیرد. بسیاری از کاربران از برچسب زمان هم استفاده می‌کنند تا دنبال کردن بحث‌ها آسانتر باشد.

با ساخت یک حساب در ایران‌پدیا می‌توانید (به طور رایگان) یک نام کاربری برای خود بسازید. اگر دارای حساب نیستید یا اگر هستید و هنوز وارد سیستم نشده‌اید، نشانی آی‌پی رایانهٔ شما به جای امضا ثبت می‌شود.

صفحه‌های بحث کاربران

هر یک از اهالی ایران‌پدیا دارای یک صفحهٔ بحث کاربری هستند که کاربران دیگر پیام‌های خود را در آن قرار می‌دهند. اگر فردی یک پیام برای شما بفرستد، در بالای صفحهٔ ایران‌پدیا، یک پیام به همراه پیوندی به صفحهٔ بحث خود مشاهده خواهید کرد.

به دو شیوه می‌توانید پیام‌های دریافتی را پاسخ دهید. یکی از آنها نوشتن پیام در صفحهٔ بحث کاربری فرستندهٔ پیام است. روش دیگر پاسخ به پیام فرستنده، زیر متن پیام ارسالی، در صفحهٔ بحث خودتان است. هر دو شیوه در ایران‌پدیا در حال اجرا است؛ با این حال به یاد داشته باشید که اگر پیام‌های دریافتی را در صفحهٔ کاربری خودتان پاسخ دهید، ممکن است از سوی مخاطب شما دیده نشود، زیرا این امکان وجود دارد که شخص مورد نظر بار دیگر به صفحهٔ بحث شما سر نزند.

تورفتگی

تورفتگی می‌تواند نمای یک صفحهٔ بحث را قابل درک ساخته و خواندن آن را آسانتر کند. شیوهٔ استاندارد آن به این صورت است که متن پاسخ خود را با یک درجه عمق بیشتر از متن شخصی که به او پاسخ می‌دهید بنویسید.

چندین شیوه برای تورفتگی وجود دارد:

تورفتگی ساده

ساده‌ترین شیوهٔ ایجاد تورفتگی متن، قرار دادن نشانهٔ دونقطه (:) در ابتدای یک خط است. هرچه تعداد دونقطه‌ها بیشتر شود متن بیشتر به داخل فرو می‌رود. رفتن به خط بعد (با فشار کلید Enter یا Return) نشانهٔ پایان تورفتگی و شروع خط بعد از ابتدای خط است.

برای مثال:

این خط کاملاً در سمت راست واقع شده‌است.
:این خط کمی تورفتگی دارد.
::تورفتگی این خط بیشتر است.

به این صورت نمایش می‌یابد:

این خط کاملاً در سمت راست واقع شده‌است.
این خط کمی تورفتگی دارد.
تورفتگی این خط بیشتر است.

نشانهٔ نکته

با استفاده از نشانهٔ نکته که معمولاً برای فهرست‌ها استفاده می‌شود نیز می‌توانید تورفتگی ایجاد کنید. برای ایجاد یک نشانهٔ نکته از (*) استفاده کنید. استفادهٔ بیشتر از نشانهٔ نکته نیز در ابتدای پاراگراف مانند علامت دونقطه باعث تورفتگی بیشتر خط می‌شود.

مثال ساده:

*اولین فقرهٔ فهرست
*دومین فقرهٔ فهرست
**زیرفهرست دومین فقرهٔ فهرست
*سومین فقرهٔ فهرست

به این صورت نمایش می‌یابد:

  • اولین فقرهٔ فهرست
  • دومین فقرهٔ فهرست
    • زیرفهرست دومین فقرهٔ فهرست
  • سومین فقرهٔ فهرست

خطوط شماره‌گذاری شده

همچنین می‌توانید فهرست‌های شماره‌گذاری شده نیز به وجود بیاورید. برای این حالت از نشانهٔ شماره (#) استفاده کنید. این نشانه بیشتر برای نظرسنجی‌ها و رای‌گیری‌ها به کار می‌رود. در اینجا هم می‌توانید با استفاده از تعدد #ها در ابتدای خط، تورفتگی ایجاد کنید.

مثال:

#اولین مورد
#دومین مورد
##یک مورد زیر دومین مورد
#سومین مورد

به این صورت نمایش می‌یابد:

  1. اولین مورد
  2. دومین مورد
    1. یک مورد زیر دومین مورد
  3. سومین مورد

نمونهٔ یک بحث

در زیر نمونهٔ بحثی را می‌بینید که خوب قالب‌بندی شده‌است:

سلام. سوالی دربارهٔ این مقاله دارم. من کاملاً مطمئنم که فیل‌های ارغوانی رنگ فقط در نیویورک زندگی می‌کنند! کاربرسرکش ۰۲:۴۹, ۱۰ دسامبر ۲۰۰۳ (UTC)

دفعهٔ پیش که در نیویورک بودم، هر چی فیل دیدم سبز بود.-قلیدون ۱۷:۲۸, ۱۱ دسامبر ۲۰۰۳ (UTC)
بنده فکر می‌کنم که شما باید یک منبع برای ادعایتان ذکر کنید. شکاک۲۰:۵۳, ۱۱ دسامبر ۲۰۰۳ (UTC)
خیلی خوب. این نشریه‌ها با ادعای من موافقند:
  • ماهنامهٔ فیل‌ها
  • جهان فیل‌ها
--قلیدون ۱۹:۰۹, ۱۲ دسامبر ۲۰۰۳ (UTC)
من در استرالیا زندگی می‌کنم. اینجا فیل‌ها شبیه کانگارو هستند! افراد زیر با نظر من موافقند: -فلانی ۱۷:۲۸ ۱۴ دسامبر ۲۰۰۳ (UTC)
  1. فیل‌دوست ۰۱:۲۲, ۱۵ دسامبر ۲۰۰۳ (UTC)
  2. همیشه در صحنه ۰۵:۴۱, ۱۵ دسامبر ۲۰۰۳ (UTC)
  3. گیج‌وویج ۱۸:۳۹, ۲۷ ژانویه ۲۰۰۴ (UTC)

توجه داشته باشید که اگر می‌خواهید در یادداشت‌های خود از فهرست استفاده کنید، از دونقطه پیش از هر مورد استفاده کنید. مانند:

:::خیلی خوب. این نشریه‌ها با ادعای من موافقند:
:::*''ماهنامهٔ فیل‌ها''
:::*''جهان فیل‌ها''
:::--[[ایران‌پدیا:صفحهٔ کاربری|قلیدون]] ۱۹:۰۹, ۱۲ دسامبر ۲۰۰۳ (UTC)

محل قرارگیری دکمه پیش‌فرض امضا

همچنین امضای نوشته‌های خود را به یکی از روش‌های زیر انجام دهید:

  • ~~~ تنها برای گذاشتن نام: (قلیدون)
  • ~~~~ برای گذاشتن نام و زمان: (قلیدون ۱۹:۰۹, ۱۲ دسامبر ۲۰۰۳ (UTC))
  • ~~~~~ تنها برای گذاشتن زمان: (۱۹:۰۹, ۱۲ دسامبر ۲۰۰۳ (UTC))

به طور معمول باید نوشته‌های خود را با نام و زمان امضا بزنید ولی در رای‌گیری‌ها غالباً تنها از نام استفاده می‌شود.

آزمایش

آزمایش! این بار به جای رفتن به صفحه تمرین به صفحهٔ بحث همین صفحه رفته و یک پیغام در آن بگذارید. به یاد داشته باشید که حتماً یادداشت خود را امضا بزنید. ممکن است بخواهید به نوشتهٔ شخص دیگری پاسخ بدهید. به یاد داشته باشید که قبل از ذخیرهٔ صفحه حتماً از پیش‌نمایش استفاده کنید.